Yılbaşı kutlanmalı mı kutlanmamalı mı?

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Kutlarım.Hatta tek yılbasını degıl sevdıklerımle bırarada olabılmeye bahane olan hergunu kutlarım kabotaj bayramı bıle olsa=)Hem yok bızde boyle de demem lakın 2010 a gırınce bız kullanmıyacakmıyız bu takvımı?
Ama yok yılbasının dını bı yanı olsaydı o zaman bu sekılde dusunmezdım.O zaman tabıkı kutlamazdım tıpkı paskalya yı noel i kutlamadıgım gıbı.Ama bızde su vardır kı yılbası ıle noel ı karıstırır bızden degıl yılbası derız.Oysa noel 26 Aralıkda kutlanır ayrıca dını bır gundur.Ama yılbası bana gore ınsanların bırarada eglenmelerı ve guzel zaman gecırmelerı ıcın ıyı bır fırsat.
Hatta bak aklıma ne geldı bu yılbası bızde toplanalım tum HANIMEFENDİ sakinlerı bıze gelsın gulelım eglenelımmmmmmm:eek:

be_reN

Daimi Üye
Tepki
1.856
ben hıc bır zaman bu yıl basına sıcak bakmayanlardanım evet bızım yılbasımız oldugunu dusunmuyorum hem dını acıdan hem yasayıs kultur bakımından bana ters sımdıye kadar hıc kutlamadım kutlamyı da dusunmuyorum benım ıcın normal gunlerden hıcbır farkı yok evet bı yılbası kutladım bundan bır hafta once hıcrı yılbasını kutladım ve bızım yılbasımızın o oldugunu dunuyorum :dusun:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Muhakkak her sene kutlarız. Allah bir mani vermeiği sürece. Ayrıca evimde yılbaşı ağacı vardır, onu güzelce süsleriz eşimle. Yakarız ışıklarını da 1 hafta önceden. Kedijik'e katılıyorum. Biz maalesef noel ve yılbaşını karıştırıyoruz. Noel 26 Aralık'ta kutlanan dini bir bayramdır. Biz sadece yılbaşını kutluyoruz ve bu sene de inşallah kutlayacağız.-hmm

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
bende sevdiklerimle kutlanabilecek her fırsatı kutlarım ama yılbaşı diye değil hatta son 2 yıldır yapamadım ama yeni yılın ilk günü tatil fırsatını değerlendirip eyüp ve edirneye gidip sabah namazımı öğle namazımı kıldığım çok olmuştur yeni bir yıla girerken içki içilmesi çılgınlıklar yapılmasına karşıyım

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bende yılbaşına özel parti yapılmasına içki içilmesine ağaç süslenmesine karşıyım ama sonuçta diğer günlerden farklı olarak yaptığım tek şey herkese yani yılda iyi dilekler dilemek eski yılda yaşadığım bütün olumsuzların unutulması ve tekrar yaşanmaması için ve güzel şeylerin sürmesi için dua ederim

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
biz kutlamayanlardanız
kuruyemişlerimizi ve meyvelerimizi hazırlarız yemekten sonra
herkes yerini alır ve tv seyrederken hazırladıklarımızı yeriz uyku bastırınca uyumaya herkes hoplayıp tepinmek yok bizde

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
ben hıc bır zaman bu yıl basına sıcak bakmayanlardanım evet bızım yılbasımız oldugunu dusunmuyorum hem dını acıdan hem yasayıs kultur bakımından bana ters sımdıye kadar hıc kutlamadım kutlamyı da dusunmuyorum benım ıcın normal gunlerden hıcbır farkı yok evet bı yılbası kutladım bundan bır hafta once hıcrı yılbasını kutladım ve bızım yılbasımızın o oldugunu dunuyorum :dusun:

aynen boyle dusunuyorum

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Amaç sevdiklerimizle beraber olmaksa hertürlü günü kutlamaya açığım..

Yılbaşında da eğlenmeyi tercih ederim , fırsatım olsa kaçırmam.
Ağaç süslemesi yapmadım hiç ama yapabilirim eğlenceli olur..

aminenur

Aktif Üye
Tepki
73
Bizdeki yanlis bilgilerden biride agac susleme isi. Agaci hristiyanlar 24 aralikta susler ve etrafindan dønerek sarki søylerler, isanin kurtulusunu kutlarlar. Yilbasinda ise deliler gibi icip cilgin bir sekilde girerler yeni yila.

Bizdeki batiya øzenti ve yanlis bilgilendirilme sayesinde noel agaci ve noel baba yilbasina øzelmis gibi empoze ediliyor ama alakasi yok oysa. !!

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.922
Ben Yılbaşı Kandil Bayram vs. gibi günlerin hayata küçükte olsa bir renk kattığını düşünüyorum açıkcası kutlamada da bir sakınca olduğunu sanmıyorum sonuçta bir yılı geride bırakıp yepyeni bir seneye giriyoruz biraz eğlenmenin ne sakıncası olabilirki değilmi

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
yabancı kimse bizim geleneğimize dönüp bakmaz ama ağaç süsleyen, noel baba kılığına giren, paskalya yumurtası boyayan, cadılar bayramı kostümü giyen biz oluruz..

neyse, ben kutlamıyorum.. çocuklarıma da yılbaşının bizim için kutlanmaya değer bir gün olmadığını anlatıyorum..

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
biz kutlayanlardanız öyle çılgın partiler değil ama sevdiklerimizle toplanırız oyunlar uynar yer içeriz eğleniriz bence bir sakıncasıda yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar