- Thread Starter
- #21
Rum Usulü Mantar Tarifi(yunanistan)
Malzemeler
600 gr. mantar (4 kişilik)
Karabiber, tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kişniş otu tohumu
Yapılışı
Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Yağı düdüklü tencerenize koyun ve pembeleştirmeden soğanı yavaşça kavurun. Beyaz şarabı, suyu ve limon suyunu ekleyin. Domates püresi, kişniş tohumu ve mantarları ekleyin. Karabiber, tuz ekleyin. Düdüklü tencerenizi kapatın. Buhar çıkmaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşürün ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Düdüklü tencerenizi açın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
Malzemeler
600 gr. mantar (4 kişilik)
Karabiber, tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kişniş otu tohumu
Yapılışı
Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Yağı düdüklü tencerenize koyun ve pembeleştirmeden soğanı yavaşça kavurun. Beyaz şarabı, suyu ve limon suyunu ekleyin. Domates püresi, kişniş tohumu ve mantarları ekleyin. Karabiber, tuz ekleyin. Düdüklü tencerenizi kapatın. Buhar çıkmaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşürün ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Düdüklü tencerenizi açın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun