ayser ablam gelmiş hürmetler :buyrun: yorumlarını esirgeme görüşlerine ihtiyacımız var
Azcık seyirciye oynayayım bakın biz kayınvalideler nasıl derdimizi hanım hanımcık anlatmaya çalışıyoruz ama gelin hanımlara bakın nanikler ellerinde oklavalar aaa hiç hoş değil (bakınız esmeryarim :ko) nerdeyse üstümüze yürüyecekler Allahım sen koru lütfen bunu kayıtlara geçirin :gul:
Deokman'cığım sana birkaç gelin sorunu anlatırım aklın şaşar hiç girme o konuya burada anlatamam
Bende ayser abla gibi düşünüyorum artık aynı evde yaşamak isteyenler kayınvalideler çok azaldı en azından kendi çevremden gözlemlediğim bu henüz istekli olan görmedim
Eskiden belki düzen o şekilde olduğu için kayınvalidelerde onu devam ettiriyordu. Gelin hanımlarda didişmek ve bunu güç savaşı haline getirmek yerinde güzel bir şekilde gönlümüzü alarak neden beraber yaşamamanız gerektiğini izah etmeli bir anne için bunları oğlundan değil gelininden duymak daha etkili olacaktır
Diğer türlü oğlu şişirilip yanına gönderilmiş havası verir efendim eğer amacınız bu değilse biraz daha incefikirli olabilirsiniz sanırım (hazırım saldırın kızlar gardımı aldım )
Eşler arasındaki boşanma ne kadar kayınvalide kaynaklı gibi gösterilsede bu işte gelin hanımında parmağı yok değildir herhalde
madem bir yuva kurmaya karar verdi eee bu da çocuk işi değil ailesini bir arada tutabilmek adına gördüğü tüm sorunlar ile başaçıkabilme becerisine de sahip olmalı (geliiin bacılar
)
Fındık hanımcığım gelelim sizin mesaja
Büyüklere dediğin gibi saygı sonsuz :buyrun:hiç alınmam merak etme ben hangi tarafta olsam onu ölümüne savunacaktım sonuçta
Evet öncelikle kazakta öreriz
yemekte yaparız
altın gününe de gideriz :laklak: efendim sıkıntı yok
Gelin hanımların hiç mi kusuru yok hadi birkaç madde sayalım resmi belge ile geldim madde başlıkları netten yorum benden
1-Alıngan olmak. Kayınvalidenin her hareketi her sözünden negatif bir anlam çıkararak işi ağlamaya kadar vardırabiliyor ve gözyaşlarınızın eşinizi konu üstünde etkilemesini sağlayabiliyorsunuz
2-Fikir ayrılıklarında aşırı savunma yapmak. Kadıncağızla fikir ayrılığı yaşasanız bile neden konuyu kesip atıp yaygara koparmak yerine tecrübesine kulak vererek biraz olsun savunduğunuz düşüncelerinizle kombine etmeye çalışmıyorsunuz. Yine düşüncenizin arkasında olun ama körü körüne değil mantıklı gelen şeye de izin verin ayol :hihh:
3-Sınırları belirleyememek. Evet bu maddeyi düzgün uygulayamadığınız için bir çok sıkıntı yaşanıyor önceleri şirin gözükmek adına önemsemiyor gibi gözüktüğünüz davranışlara yüzük takıldıktan yada imza atıldıktan sonra sınır koymaya çalışırsanız doğal olarak bu da kayınvalide tarafından ters algılanacaktır (kriiiz ayyy Deokman kabak gibi oyacak beni )
4-Kendini onun yerine koyamamak. Kaynana saygı gördüğü ve aileye dahil edildiğini bildiği bir ilişkinin sınırlarına sıcak bakarmış arkadaşlar bunu da ben söylemedim konunun uzmanları demiş :gul: