1. Münazara : Gelinler&Kaynanalar (1 Hafta Boyunca Güncel)

Sizce Münazaramızı Hangi Grup Kazanmalı?

• Kullanılan toplam oy
    10
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535

p0904.gif

p0904.gif
2.gün sorumuz
p0904.gif

Şimdi taraf taraf gidiyoruz. İlk olarak kayınvalide kaynaklı yaşanan bir sorunla başlıyoruz...

Kaynanaların Oğullarını Paylaşmak İstememeleri...

Yarından itibaren anketimiz açılacak ve takip eden izleyicilerimizde tuttuğu takıma destek olabilecektir

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Toplumumuzda malesef erkek ve kız evlat ayrımı hala çoğunluk tarafından ayrım yapılıyor...:eek:fff:

Erkek evlat her zaman 1-0 önde başlıyor hayata...Toplum daha çok seviyor onu..Her kolaylık onlara.

.E haliyle anne oğul arasındaki ilişki de çok başka oluyor..:ninni:Anne bakıp büyütüyor..El bebek gül bebek..Hani hiç büyümediniz gözümüzde diyoruz ya..O hesap oğlunu evlendiriyor..Hala sanki o küçük çocuk var karşısında annenin...

Eeee el kızı geldi aldı oğlunu...İçi gitti..:gitme:

Oğlu çünki ölene kadar ona bakacak,ana kuzusu olacak..Ondan başka kimseyi dinlemeyecek..-gozluk

Ama devir değişti..:findikim:

Ne oldu oğlu evlendi gitti..
smilie_girl_013.gif

Oğlunun üzerindeki hakimiyeti de bitti bir yerde..E ne yapması lazım geline karşı saldırılar başlasıınnn:savasciasli:

Sanki oğluyla gelinini arası kötü olunca mutlu olucak...:sinirli:

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
öncelikle @ayser ablacım ve @datlu sapuk hoş geldiniz diyip konuya dalayım :D

anlamıyorum siz kaynanaların yaptığı yemekler ötüyormu konuşuyormu :ko neden hep sizinkiler daha güzel oluyor hee söyleyin bana sanki biz gelinler hiç bişey yapmasını bilmiyoruz vee öyleki sizden de daha lezzetli yaptığımızı kabullenemiyorsunuz bir türlü evet kaynana olarak ben daha iyi yapıyorum dersiniz ondanmı oğullarınız evlendikten sonra önlerinde balkon sonraki zamanlarda terasa benzeyen erkeklerin tabiriyle kas yığını taşıyorlar :ko

demekki neymiş gelinler daha iyi yemek yapıyor kabullenin lütfen :huhuu:

birlik oturma mevzusunda da halen birlik oturacağız diyenler var ki çevremde de görüyorum en uzağı altlı üstlü işte illa biyere parmak sokmak için yakınlarımızda olacaksınız değil mi :sinirli:

@nk83 siz kaynanalar yokmusunuz işi biliyorsunuz seyirciye herzaman oynuyorsunuz ayol demezsinizki ben şunu yapıyorumda gelinde ters davranıyor çevreye hep iyi anlatırsınız kendinizi hatta öyle anlatırsınız ki gelini bile yere göğe sığdıramazsınız olurda biri bişeye denk gelirse haaa sorun kaynanada değil gelinde dedirtirsiniz çünkü sizi kimse kötü bilmiyor böylede oynarsınız tabi :saplak:

bak yine şaplak yediniz :D

beni kışkırtmayın üleynnn deli kadiryeye bağlatmayın :ko

deokmanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum çok doğru yerlerden örnek veriyor

kabullenmek zor değilmi ama malesef doğrular aile içi sorunların çoğuda kaynana görümce vs nedenlerden çıkıyor

kendi görümcelerim ALLAH var onları seviyorum bazı gördüğüm görümce olacaklar gelinin kıyayefeti yemesi içmesine kadar karışanlarıda görmüşüm
insaf yahu bukadarda birinin üstüne gidilmezki tamam siz üstünsüznüz bırakın artık şu gelinlerin yakasını

kimse bişeyleri anasının karnında öğrenipte gelmiyor dünyaya

kıyaslama yapmak yerine gelinciğim diyerek tatlı dille anlatılsa yada öğretilse hoş olmaz mı heee :sinirli:

nk coştum ben :ko tutmayın beni nk sen zırh giyin öyle çık karşıma yiyecem sizi heheheee :nazo:

şu maddelediklerine gelince @nk83

1-Alıngan olmak. okadar çok konuşuyorsunuzki alınganlıktan değil sinirden ağlıyoruz herşeye vıdı vıdı yaparsınız (siz kaynanalar ) gelinlerde taş değil demir değil dayansın biyerden sonra artık yeter dedirdirsiniz insana

2-Fikir ayrılıklarında aşırı savunma yapmak: evet yapıyoruz çünkü büyüklenmekten vaz geçin

illa kendi fikrimizi (gelinler) savunuyorsak demkki doğru olanı odur :derdimcok: herkesin fikri kendine yahu senin fikrein sana kalsın kaynana kaynaa huuu duyuyormusun beni :saplak:

3-Sınırları belirleyememek: deokmandan önce ben başlayam oyam seni deokmancımda haşlasın seni :ko

sınırları belirleyememk evet evet yaa sınırı aşmayın artık yerinizi bilin orda kalın ötesine ne el uzatmaya çalışıyorsunuz heee :saplak:

başlarda yani kızı istemeden başlıyorsunuz işe canım bitanem en sevdiğim gelinim ayağına yatıp evlenip getirdikten sonra oğullarınızdan çok siz kocalıkta yapmaya çalışırsınız hem kaynana hem koca olarak çok ağır gelirsiniz :derdimcok:

ne oldu o iyi kaynanaya nereye kayboldu
içindeki asıl kişilk çıktı meydana sınır tanımam diyip iki kişi arasına fazlasıyla girmeye çılırşırsınız :saplak:

nk senin kafanda hal kalmadı sevgili kaynana baya şaplak yedin bugün :ko

4-Kendini onun yerine koyamamak: hangi uzmanmış bu bnu araştıran kesin evli değildir yada kaynana olan şahıs annesi ondan bukadar iyimser yaklaşmış olaya :ko

ne yapsın gelinler aileye dahil edipte alıp ortalarındamı yatırsınlar :ko

yemek daveti varmı var arada ziyarete gidiliyormu gidiliyordur kesin hastalığı misafiri vs bayramı seyranı eee hepsinde gönlü hoş tutuluyorsa daha ne istiyorsunuz kaynanalar :saplak:

başka dahil olmak isterse ancak oğlunu boşayıp onu nüfusuna alsın :ko

saygı gösteriliyor sevgili kaynanacıklar görmek istemiyorlarsa oda gelinlerin sorunu değil :lengua:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Az işim var gelicem ama görünce dayanamadım iki laf edip kaçayım

Sözüm esmeryarim'e ayyyyyyyyyy elime koz kopppppp nkkonda

Anneler aşık atılamayacak kadar güzel yemek yapar bu yüzden "gelin yemeği" değil "anne yemeği" diye bir olgu vardır yani Ayrıca evet erkekler evlendikten sonra göbek balkon teras yada ne derseniz deyin ondan yapar bunun sebebi ise anneler yaptıkları her yemeği sağlıklı yapar dikkat eder görmüş geçirmiş kadındır sonuçta oğullarını filinta gibi teslim eder ama gelin hanım kayınvalideden destek almaktan yerindiği için acemidir basar yemeğe tuzu basar yemeğe yağı ondan sonra bir bakarsın Kıvanç Tatlıtuğ gibi oğlan 1 sene dolmadan dönmüş Recep İvedik'e ay söylemesem içimde patlardı şimdi rahatladım :gul:

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
anam ha kaynanalığını belli edecen değil mi :koptum : içini döktünde rahatladın mı:lengua:

düzenli beslediklerinden değil yemeklerin ayarını veremeyip tatsız tuzsuz yaptıklarından oğlanlarda hatır belasına yerler ama sonuçta açlar işte açççç :ko

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Geldim yine kaçıcam ocakta sağlıklı vitaminli bol posalı yemeğim var (esmeryarime şuuut :kptmya:) gidem de tam zamanında alam ocaktan :hihi:

Maddelere verdiğin cavaplara gelirsek :ko

1-Alıngan olmak : Madem kendinizi haklı görüyorsunuz o halde ağlayacağınıza fikrinizi savunun efendim tutan mı var işinize geldimi makinalı tüfek gibi sıradan geçiriyorsunuz herkesi (Şekil A) :nazo: görende ağzını açar açmaz kepçe indiriyoruz sanır :ne:

2-Fikir ayrılıklarında aşırı savunma yapmak: Doğru kişiye göre değişir balcağızım senin doğrun seni ötekinin doğrusu ötekine bağlar ama gerçek tektir hemen cırlamak yerine orta yolla onu bulmak lazım :crazy:

3-Sınırları belirleyememek: Oy beni haşla beni dolmam çok güzel olur parmaklarını yersiniz :ko (İşte hanımlar yine kayınvalidelere gelinlerden çirkin bir saldırı geldi görün bunu oyunuzu ona göre kullanın :gul: )

Biz sözle karşılık vereyim :cokkomik:

İtiraf ediyoruz...! Biz iki yüzlüyüz.. Bir yanımız; sıcak :panter: sevimli candan neşeli :sevindirikasli: Diğer yanımız; soğuk
spamafaute.gif
, suratsız
t1945.gif
, ilgisiz
m1514.gif
, neşesiz! :hihh: Hangi yüzümüzü göreceğiniz size bağlıdır. Hangisini görüyorsanız onu hak etmişsiniz demektir !

Kapağa geeeel :kahkaha:
rs_400x220-130904112546-BeyonceGif_11.gif

--------

Aileye dahil etmekten anladığınız o ise gerçekten susarım hatta öhhh yani :ne: o laftan bunu anlayan geline alkışlar -alkisdaha da bişeycik demem :hihi:

Geleyim günün sorusuna : Kaynanaların Oğullarını Paylaşmak İstememeleri...

Bu soruları koyan kıza gıcık kaptım :ne: nerden seçmiş bu soruyu gözü kör olmayasıca :mad:

Oğlumu paylaşmak ne demek ayol :ne: oğlan her daim benim oğlum koca her daim onun koca yahu :hihh: o karısı ben anası onunla duruşu farklı benimle duruşu farklı ikimize de aynı ölçüde davranabilirmi öylemi yetiştirdim ben onu kime ne şekilde davranacağını bilir benim paşam :)nazo:) maydanoz mu bu ek iki günde sap gibi çıksın 30-35 sene emek verdim ben yavruma:istebu:

:ko:kaynanalığafenakaptırdımdiyennksmilisi::ko

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
100 erkeğe kapalı oy şeklinde sor bakalım anne yemeğimi eşinizin yemeğimi diye acaba ne cevap verecekler araştırmalarda erkekler eşlerinin yemeklerini direkt annesinin yemeği ile kıyasladığını hatta bir kriteri de annesi kadar iyi yemek yapabiliyormu diye bakmak olduğunu belirtmiş tatsız tuzsuz olsa bunu yaparmı hiç :rujsigara: Az önceki kapak açık kalmış kapatam dedim

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.839

Şimdi konu güzel yemeklere gelmiş..Kaynana üstünlüğüne gelmiş..Sayın Nkcığıma soruyorum kaynanalar doğar doğmaz bir oktay usta bir emine bedermiydi ? Elbet onlarda öğrenerek biryerlere geldiler..

Alıngan Olmak:

Kaynanalardan daha çok alınganını görmedim ben..Şöyle bir tatilde eşimizi alıp tatile annemizin yanına gitsek..Dudak bükerler..Torunlarının en çok babaannesini sevmesini isterler..

Fikir ayrılıklarında aşırı savunma yapmak:

Öyle birşey söz konusu olmuyor malesef kaynanaya laf mı yetiştirilir..Hele iki kelime söyle edepsiz olursun..Ailenden görmemiş olursun..

Yani kaynanayı kısacası tatmin edemezsin.Çünkü onun istedikleri ile sizin ona verdikleri arasında fark çoktur....

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.839

AL GARDINI KAYGANA :derdimcok::D @nk83Sen doğurduysan doğurdun ama bende ona pırlanta gibi evlatlar verdim..Bir gelin almadınız bir oğlan verdiniz..Ne kadar yırtınsanızda kocaları karılarının sıcaklığından ayıramazsınız..Onunla kan bağımız olmasada maneviyatımız çok büyük..Sana yetiştirdiğin için çok teşekkür ediyorum..Benden daha iyisini bulacağını zannediyorsan yanılıyorsun..:derdimcok:

Sen nasıl kayınpederimden vazgeçmiyorsan bende eşimden vazgeçmem..Kendi kaynanandan çektiklerini bana yaşatma..:interest:

Oğlum oğlum diye söyleniyorsun feryad figan ediyorsun benimde bir ailem var..Senin oğluna kıyamadığın gibi bana kıyamayan...:gulbis:

30-35 sene sen emek verdin bırak bir 35 senede ben emek vereyim..

</b>

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Oy oy oy ortalık fena halde kızışmış...:bayil:

Sayın seyirciler azsonra gelin kaynanaların saçsaça baş başa kavgasını görmek üzeresiniz:ko

Seda Sayanın proghramını aratmıyoruz değil mi:nazo:

nk cım peki sana bi soru ..O kadar mükemmelsiniz de sizin kayınvalideleriiz niye sizden şikayetçi...Kapak 1......

Sonracıma siz her daim mükemmel ötesi ziyafet sofraları mı kuruyordunuz...Siz de gelin olmadınız mı..Anlayamaz mısınız bizi..Kapak 2...

Bu arada nirde diğer kayınvalideler..Seni yalnız bırakmışlar bi başına:huhuu:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Yaaaa bütün grubu tek başıma götürüyom patlıcaaaam :bayil: destek atsanıza sevgili kayınvalide grubum :ko:ko:ko
@ayser
@datlu sapuk
@Güℓümse
@GÜL JİYAN

:ko

Deokman bacıma itafen :buyrun:

Bu kayınvalideler bir Oktay Usta bir Emine Beder olmadığını kabul edip kendilerine uzatılan yardım elini geri çevirmeyen insanlardı canııım :cicikadin: Hem ne olur kadın size birşey öğretse neyiniz eksilir aksine artar o da sonrasında gurur duysun bak ben öğrettim ama o beni nasılda geçti diye
embarrassed-smiley09.gif
amaaa nerdeeee o incelik :hihh: (bunu söyleyen çok var hiç kıvırmayın :huri:)

Alınganlık mevzu : Alınganlığının sebebi belkide sizsinizdir efendim. İki tarafa da eşit davranın sorun çözülür zaten :D Ayrıca torunlarının sadece babanesini mi sevmesini isterler ne annemden ne akraba vs. konu komşudan böyle bir istek yada davranış görmedim açıkcası :ne: hep herkesin kalbimizde yeri başkadır birbirinin yerine koyamayız ki denir :ask:

Fikir Ayrılığı Mevzuuu : O nasıl iki kelime ki edepsizlik yakıştırılıyor acep :ko

--------
2.mesajına cevabım

Aldım gardımı gelin konuş bakem :D

Ahaaa bunun da kayıtlara geçmesini istiyorum :1: işte kayınvalideye böyle bir üslup kullanan bir geline ne denir şimdi :bayil:

Kayınvalideden geline cevap gecikmedi :ko

Evet ben doğurdum :( sana bundan sonra ömrünü birlikte geçireceğin o pırlanta gibi çocuğu ben büyütüp bu yaşa getirdikten sonra teslim ettim (bu arada bizde kan bağı + maneviyat var bu da demek oluyor ki goooool :gul: ) nerde kaldım he beni sevmeyebilirsin :uzgun: hayatında yer almamamı senin yanında destek olmamı istemeyebilirsin :eek:fff:ama o sevdiğin hayatını paylaştığın adamın hatrına biraz olsun saygıyı esirgemezsin herhalde kızcağızım :panter: ( damarFM yayında :kahkaha: ) senden iyisini aramıyorum. Senin en iyi olmanı istiyorum ki benim gözümü arkada bırakma... izin ver senin oğluma kalan 30-35 senesinde (adamı 70'te gömdük damat basacak burayı ne oluyo helvamı bile kaynattınız ule diye ) en az benim kadar iyi bakacağından emin olayım...

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.839
Ah benim güzel kaynanam kendi kızına davrandığın gibi bana davrandın mı ?

* Bana el kızı değil de aile bireyin gibi değer verdin mi ?
* Bir zamanlar sende gençtin senin yaşayamadıklarını benim oğlunla yaşamam kötü mü ?
* Oğulcuğun her zaman haklı mı ? Onunla tartıştığımızda onu koruma.
* Bana birşey öğretmeye çalışırken bunu kırmadan yap..
* Deneyimlerin her zaman önemli ama bu deneyim başkalarının canını sıkmasın.
* Kendi doğrularına odaklanıp kalma..Her zaman sen doğru olmayabilirsin.
* Sana ağız açıp akıl vermek benim haddime asla olmaz çünkü benden çok yaşadın..Ama bende az yaşamadım..Kendi birikimlerim söz konusu.

Ayrıca sevgili kayınvalideciğim pırlantayı değerli kılan bulunduğu eldir.Senin oğulun benim elimde kıymetli :panter:

O değil de biz @nk83 ile birazdan savaş çıkartacaz :D

Bu arada kaynanaların suyu kaynamış hararet yapmışlar meydanda bir tanesi bile yok :D

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Şimdi gelelim Fındık geline :nazo: sana da cevabım var her türlü hepinize yetiyom evelallah
dame.gif

Saç saça baş başa dedinde sen asıl münazara sonrasını gör Hanımefendi Magazin hepimizi perişan edecek fena takipteyiz :ko

Seda Sayan'ı izlemedim ama şu an benziyoruzdur herhalde

Kim kimden şikayetçi ayol o senin hüsnü kuruntun ben el bebek gül bebek baktım kayınvalideciğime (bu dediğimi unutmayın sonra nedenini gösterecem :gul:) hem bizim zamanımızda yoktu öyle bizden büyüğe pabuç kadar dil çıkartmalar laf etmeler terbiyemiz başkaydı hamd olsun
crankyoldlady.gif
( 70'lik nk konuştu :kahkaha:)

"O kadar mükemmelsiniz de sizin kayınvalideleriiz niye sizden şikayetçi." dedin değilmi işte lafı sen aradın o zaman gelindik kıııız ondan :ko

Fındık kızım kapağın yere düşmüş onu takdim edeyim takımın bozulmasın :kahkaha:
tumblr_m6xq3jFRYA1qb1cy3.gif

Biz ziyafet sofraları kurardık çünkü annemiz evlenmeden önce öğretirdi yavrum benim
embarrassed-smiley09.gif
ayrıca Deokman gelinime de söyledim biz bilgiye kapalı insanlar değildik bilmediğimizi de bilenden sorar öğrenirdik
s0509.gif

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Deokman baktılar hükümet gibi nk savunuyor karışmadılar herhalde :ko

Savaşacağız :miyagi: ama sonra sarılacağız şimdi devaaaam :1: Bu arada profil mesajlarına da ayrı kopuyorum he

Konuya dönüş :crazy: " pırlantayı değerli kılan bulunduğu eldir.Senin oğulun benim elimde kıymetli" midir? "
wcah3gvu.gif

Bu nasıl bir söz işte kayınvalidenin emeklerini bir kez daha hiçe sayma görüyoruz sayın izleyiciler elinizi vicdanınıza koyun bu ne demek yani kavgada söylenmez ayol :ne: hadi bu çilekeş anayı mendil parçası gibi bir kenara ittin ama bu çocuk yani eş adayın yada eşin! Okuyup kendisini donanımlandırmış olan bu kişi bunca zaman değersiz bir ot çöpmüydü de onu sen alıp işledin değer kazandırdın :bayil: Yok anam yok ne anaya ne kocaya hiç saygı kalmamış tüüüh :mad:

Fındık Kurdum sana geldim :D tenis topu gibi oldum be birbirinize savurup duruyorsun :hihi: ama sayıyı benim yapmam ne enteresan :kahkaha:

Bende kendimden inceden bir tırstım he bir dahakine gelin tarafı olam bakem ne inciler dökülecek benden

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.632
Ben geldim ilk soruyu kaçırmışım
Yazılar süpermiş ya :d bende bişiler topliyip geleyim :uc:
nk'm ne cadı bişey çıktın sen kız :D dur hele 3-5 dakkaya geliyom

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar