öncelikle
@ayser ablacım ve
@datlu sapuk hoş geldiniz diyip konuya dalayım
anlamıyorum siz kaynanaların yaptığı yemekler ötüyormu konuşuyormu :ko neden hep sizinkiler daha güzel oluyor hee söyleyin bana sanki biz gelinler hiç bişey yapmasını bilmiyoruz vee öyleki sizden de daha lezzetli yaptığımızı kabullenemiyorsunuz bir türlü evet kaynana olarak ben daha iyi yapıyorum dersiniz ondanmı oğullarınız evlendikten sonra önlerinde balkon sonraki zamanlarda terasa benzeyen erkeklerin tabiriyle kas yığını taşıyorlar :ko
demekki neymiş gelinler daha iyi yemek yapıyor kabullenin lütfen
birlik oturma mevzusunda da halen birlik oturacağız diyenler var ki çevremde de görüyorum en uzağı altlı üstlü işte illa biyere parmak sokmak için yakınlarımızda olacaksınız değil mi
@nk83 siz kaynanalar yokmusunuz işi biliyorsunuz seyirciye herzaman oynuyorsunuz ayol demezsinizki ben şunu yapıyorumda gelinde ters davranıyor çevreye hep iyi anlatırsınız kendinizi hatta öyle anlatırsınız ki gelini bile yere göğe sığdıramazsınız olurda biri bişeye denk gelirse haaa sorun kaynanada değil gelinde dedirtirsiniz çünkü sizi kimse kötü bilmiyor böylede oynarsınız tabi :saplak:
bak yine şaplak yediniz
beni kışkırtmayın üleynnn deli kadiryeye bağlatmayın :ko
deokmanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum çok doğru yerlerden örnek veriyor
kabullenmek zor değilmi ama malesef doğrular aile içi sorunların çoğuda kaynana görümce vs nedenlerden çıkıyor
kendi görümcelerim ALLAH var onları seviyorum bazı gördüğüm görümce olacaklar gelinin kıyayefeti yemesi içmesine kadar karışanlarıda görmüşüm
insaf yahu bukadarda birinin üstüne gidilmezki tamam siz üstünsüznüz bırakın artık şu gelinlerin yakasını
kimse bişeyleri anasının karnında öğrenipte gelmiyor dünyaya
kıyaslama yapmak yerine gelinciğim diyerek tatlı dille anlatılsa yada öğretilse hoş olmaz mı heee
nk coştum ben :ko tutmayın beni nk sen zırh giyin öyle çık karşıma yiyecem sizi heheheee :nazo:
şu maddelediklerine gelince
@nk83
1-Alıngan olmak. okadar çok konuşuyorsunuzki alınganlıktan değil sinirden ağlıyoruz herşeye vıdı vıdı yaparsınız (siz kaynanalar ) gelinlerde taş değil demir değil dayansın biyerden sonra artık yeter dedirdirsiniz insana
2-Fikir ayrılıklarında aşırı savunma yapmak: evet yapıyoruz çünkü büyüklenmekten vaz geçin
illa kendi fikrimizi (gelinler) savunuyorsak demkki doğru olanı odur :derdimcok: herkesin fikri kendine yahu senin fikrein sana kalsın kaynana kaynaa huuu duyuyormusun beni :saplak:
3-Sınırları belirleyememek: deokmandan önce ben başlayam oyam seni deokmancımda haşlasın seni :ko
sınırları belirleyememk evet evet yaa sınırı aşmayın artık yerinizi bilin orda kalın ötesine ne el uzatmaya çalışıyorsunuz heee :saplak:
başlarda yani kızı istemeden başlıyorsunuz işe canım bitanem en sevdiğim gelinim ayağına yatıp evlenip getirdikten sonra oğullarınızdan çok siz kocalıkta yapmaya çalışırsınız hem kaynana hem koca olarak çok ağır gelirsiniz :derdimcok:
ne oldu o iyi kaynanaya nereye kayboldu
içindeki asıl kişilk çıktı meydana sınır tanımam diyip iki kişi arasına fazlasıyla girmeye çılırşırsınız :saplak:
nk senin kafanda hal kalmadı sevgili kaynana baya şaplak yedin bugün :ko
4-Kendini onun yerine koyamamak: hangi uzmanmış bu bnu araştıran kesin evli değildir yada kaynana olan şahıs annesi ondan bukadar iyimser yaklaşmış olaya :ko
ne yapsın gelinler aileye dahil edipte alıp ortalarındamı yatırsınlar :ko
yemek daveti varmı var arada ziyarete gidiliyormu gidiliyordur kesin hastalığı misafiri vs bayramı seyranı eee hepsinde gönlü hoş tutuluyorsa daha ne istiyorsunuz kaynanalar :saplak:
başka dahil olmak isterse ancak oğlunu boşayıp onu nüfusuna alsın :ko
saygı gösteriliyor sevgili kaynanacıklar görmek istemiyorlarsa oda gelinlerin sorunu değil :lengua: