2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lehale

Aktif Üye
Tepki
124
Hangisi acaba,okumadığım kalmış mıdır bilmem:D
Çok sevinirim canım paylaşırsan.

canım bu yazıyı yazan kızacağazda bizim gibi önceleri çok meraklı ve endişeliymiş.sormuş millete tek tek.sonrada doğum yapar yapmaz gelmiş uzun uzun anlatmış işte yaşadıkları.....

Doğumumu Yaptım :) Normal Doğumla İlgili Merak Ettikleriniz Burada :)

Arkadaşlar 25 Ekim itibariyle Avcılar Medicana Hastanesi'nde doğumumu yaptım çok şükür! :)
Normal doğum tercih ettim... Bebişim 10 günlük oldu bile :))
Ben hamileyken normal doğumla ilgili merak ettiğim anlamlı anlamsız bir sürü detay vardı... Hepsinin cevabını aldım 25 Ekim'de :)) Benim gibi merak edenler varsa sorulara açığım :))
Bir de aklıma gen birkaç şeyi hen buraya not edeyim dedim :))

Hepinizi öpüyorum, hepinize allah kolay doğumlar nasip etsin....

Ben doğum yapana kadar herkes normal doğumun ne kadar kolay, rahat bir şey olduğundan bahsediyordu... Ben doğum yaptıktan sonra bir anda herkes inanamaz gözlerle bana bakıp tebrik etmeye başladı normal doğum yaptığım için :))
Meğer herkes biliyormuş zor bir şey oluğunu da bana söylemiyorlarmış :))

Tüm zorluğuna, acısına rağmen normal doğumu tavsiye ederim. Şu açıdan; doğumdan 2 saat sonra ağrım sızım dindi ve ayaklandım... sezeryan yapanlarınsa bir çoğu hala yatıyor... ben bebişimi ilk günden beri kucağıma alıp ayakta gezdirebiliyorum, sezeryan dikişleriyle bu mümkün olamazdı herhalde...

Normal doğumun "öncesi", sezeryanın "sonrası" zor derler, doğruymuş. Kesinlikle normal doğum çok kolay falan demeyeceğim.. Çünkü hayatımın belki de en zor anlarını yaşadım doğumhanede.... Ki ben canı pek biriyimdir, ağrıyı acıyı pek hissetmem.... Ona rağmen bunu diyorum...

Gece 4 te sancılarım başladı, 4buçuğa kadar bekledim, doğum sancısı olduğundan emin olunca eşimi uyandırdım... Mutfağı yerleştirmem gerekiyordu o gün, doğumdan sonraya iş kalmasın diye eşimle beraber gece 4 buçuka başladık mutfağı toparlamaya... Doğuma gidiyor olduğumuzdan o kadar eminiz yani :))) Mutfağı güzelce yerleştirdikten sonra gece 5buçukta yola çıktık.. 6buçuk civarı hastaneye vardık.. ( ev tuzla'da, hastanemiz avcılar'da :) )
Önce kahvaltı edelim dedim, simit sarayına girip kahvaltı ettik, çaylarımızı içtik.. Saat 7-7buçuk gibi kalkıp hastaneye girdik... Nöbetçi kadın doğumcu çıkmış.. Doktorumu çok sevdiğim için belki uyuyordur diye arayıp uyandırmak istemedim, bekledim oturup...8 gibi sıkıldık beklemekten, doktoruma sms attık :)
Beklemeyin, çıkın serviste ebeye bir muayene olun dedi... Çıktık muayene olduk ki benim açıklığım 4 cm olmuş bile :))
Hemen yatırdılar beni hastaneye... 6cm'e kadar epidural de olmadım... Normalde 4 cm iken, yani hastaneye o güle oynaya gittiğim halimdeyken yapılacaktı. Ama ben epidural istediğimi söylemeyi unutunca boşuna bekleyip sancı çektim :p
doğum sancısı pek de aman aman bir şey değilmiş....

Açıklığım 6 cm olunca sancı geldikçe gözlerimden yaş gelmeye başladı, ağladım-ama hiç bağırmadım :) Baktım sancılar zorluyor beni, epidural istedim, epidural yaptılar. Sonrası güllük gülistanlık :D Hiçbir şey hissetmeden güle oynaya oturuyorsun :))
Taa ki açıklık 9 cm olana kadar.... 9 cm'den sonra doğum başlıyor ufak ufak. O aşamada da epidural falan hikayeymiş, sancı değil de makatında sürekli bir baskı hissediyorsun. O anda anlıyorsun zaten artık bebeğin geldiğini.... Ebe baktı, 9 cm olmuş dedi, doğumhaneye aldılar beni... 9 cm'den sonra bebeğin doğmasına kadar geçen süre yarım saat falandı benim, doğumhanede en fazla yarım saat ya kaldım ya kalmadım... belki 15-20 dk kaldım... Tabii bana bir ömür gibi geldi :))) Makattaki o baskı hissini hissediyorsun o aşamadan sonra sadece.... Ebeler ıkın dedikçe ıkınıyorsun, zaten onlar demese de sen dayanamayıp ıkınmak istiyorsun...

Valla millet demiş işte iki ıkınmada aldım bebeği kucağıma falan... Benim inanasım gelmiyor... Saymadım ama ebelerle beraber 8-10 kere ıkınmışımdır. Bebeğin başı belli bir yere gelince doktoru çağırıyorlar... Doktora birlikte de bir 8-10 kere ıkınmışımdır.... Anca doğdu bizimki :)) Bu arada "bebeğini görünce, kucağına alınca acıların hepsini unutuyorsun" diyorlar ya, ben de öyle mucizevi bir şey bekledim ama olmadı :))

Bebeği gördüm, kucağıma aldım falan ama belden aşağım hala sızım sızım sızlıyordu :)))

Ebeler de doktor da defalarca söyledi, senin doğumun o kadar kolay oldu ki, herkes böyle bir doğum ister falan dediler ama bir de bana sor tabi:)) Bence hayatımın en zor anlarıydı....

doğum sonrası 2-3 saat sızladı belden aşağım... Sonra geçti :)))
Hepsi bu kadar :))) 2-3 saat....

Bir de epizyo meselesi var.... Ne dikişi ne epizyoyu, hiçbir şeyi hissetmedim ben.. Epizyo açılırken zaten hiçbir şey hissetmiyorsun, dikilirken de tek hissettiğim belden aşağımın zonk zonk zonklamasıydı... Doğumdan sonra dikişler tabi rahatsızlık veriyor biraz. Oturup kalkarken biraz can yakıyor ama bugün 10.günüm mesela neredeyse iyileşti gibi....

Benim doğum öncesinde merak ettiğim işte gecelik-pijama mevzuları vardı, doğum çantasına ne koymak gerek falan diye telaşlanıyordum, doğumhanede üstümüz başımız kirlenir mi, kirlenirse nasıl temizlenir falan diye paranoyalarım vardı :)))
Şimdilik konuyu uzatmamak için onlardan bahsetmiyorum ama soran olursa cevaplarım :))

Hepinizi öpüyorum, allah hepinizi bir avaza kurtarsın, ben sıramı savdım çok şükür :)))

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
Normalde doğumla ilgili korkum yoktu benim hiç.
Annemin doğumları inanılmaz rahat olmuş,hep onu örnek alırım kendime.
Ama bu ara bi endişe hali var,bilinmezliklerden dolayı.
Hayatımızda ilk kez yaşayacağımız bir şey..
Ne olacak,ne bitecek hiç bilmiyorum.
Doğum yapmış birini karşıma alıp saniye saniye anlattırmak istiyorum o derece..
Aaaa iyi fikir,kızzlaarrrr,doğum yapanlar,gelin çabuukkkkkkkkk:hihi:

cnm sakın doğum hikayesi dinleme korkun artar bazı kişiler korkutmaya bayılıyor. benim annemin doğumlarıda çok zor olmuş normal doğurmuş kardeşimle beni ölümlerden dönmüş o yüzden bende onun gibi olmak istemiyorum. zaten bende de bazı rahatsızlıklar var kalp romatizması geçirmiştim küçükken kalp şakaya gelmiyor doktorumunda benimde tercihim sezeryan olacak büyük ihtimal

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
ay teyzesi çok iyiyiz ama istanbul dönüşü bana bişey oldu ve kendimi temizliğe ev düzenine verdim ve tombiş kızımıda çalıştırarak epey iş halledttik son bir haftada:hihi:Dolaplar düzenlendi, kışlıklar kaldırıldı, ortalık toparlandı vs ama epey yorulmuşuz:zonk:sizlerden uzak kaldık.facede biraz zaman geçirdik ama buraya girince çıkmak mümkün olmuyor diye uğrayamadık.sizler nasılsınız bakalım:panter:

ay bende bu hafta öyleyim ya kafayı mı yedim ne bir çoğunu kaldırdım şükür ama hala dağınıklığım var pazartesi kadını çağıracam kısmet olursa gerisini o halletsin dimi ama

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
Evet okumuştum bunu,hatta konuşmuştuk bu arkadaşla doğum öncesinde,biliyorum:panter:
İşte böyle tarafsız bir şekilde anlatılan şeylere ihtiyacım var benim.
Ayy çok zordu ya da amaann ne ki çok kolay değil..
Neler olacak bitecek onu merak ediyorum ben.
Sancı,suyun gelmesi,hastane..bir sürü süreç var..

Lehale

Aktif Üye
Tepki
124
ay bende bu hafta öyleyim ya kafayı mı yedim ne bir çoğunu kaldırdım şükür ama hala dağınıklığım var pazartesi kadını çağıracam kısmet olursa gerisini o halletsin dimi ama

Bizim eve bi kadın çağrma hikayemiz vardıki sormayın canım yaa:hihi:
Geçen seneydi yaza girererken aynı bu zamanlar.neyse çağırdık ama benim içim rahat değil.ayy güzel temizlermii, ayy özenirmi falan filan.neyse geldi kadıncağız başladı işe.bende peşindeyim ama.Cemile cama çıkma, uzanarak sileriz, cemile çıkarsanda ben seni tutarım, aman dur sen içeri girme ben bezi sıkıp veririm.Sonraa merdivenler ahşap, sen sil ben hemen peşine kurularım iz kalmasın.Koltukları silmesekte olur üstünden süpürelim geçelim.beni görseniz ne kadına kıyabildim, nede yaptığı işi içime sindirebildim.daha çok yoruldum yani.gün sonunda kadın alacağı paranın nerdeyse yarısını iade etmeyi teklif etti:hihi:en az benim kadar çalıştınız sizde olmaz diyordu:hihi:he bide çok duygulanmış.bu zamana kadar üzerine bu kadar titreyen ve onu bu kadar düşünen bir ev sahibi olmamış:hihi:neticede akşam eve geldiğinde beni yorgun gören kocacığım durumu anladı ve kıyameti kopardı.madem kadına iş yaptırmayacaktım niye çağırmışım falan dedi.hee birde yaptığı 2 parça ütü tarafımdan akşama tekrar ütülendi.Çağırmıyorum kardeşim bundan sonra kadın madınnnn:zonk:

Lehale

Aktif Üye
Tepki
124
Evet okumuştum bunu,hatta konuşmuştuk bu arkadaşla doğum öncesinde,biliyorum:panter:
İşte böyle tarafsız bir şekilde anlatılan şeylere ihtiyacım var benim.
Ayy çok zordu ya da amaann ne ki çok kolay değil..
Neler olacak bitecek onu merak ediyorum ben.
Sancı,suyun gelmesi,hastane..bir sürü süreç var..

Bencede canım güzel ve yerinde anlatmış.darısı başımıza inşallah.Bi atlatalım şu doğumu, ben sonrasını takmıyorum pek.evde ağlayan bebekmiş, uykusuz gecelermiş, çıkmak bilmeyen gazmış vsss:hihi:hepsi vızz gelir banaaaa:hihi:

Tepki
29
Desitin diye pişik önleyici krem varmış.Tavsiyelere baktım.Ama bayağı pahalı 29 TL felan.Şansımıza bugün paraminide indirimi vardı.Aldım şimdi bir tane...

Tepki
50
selamün aleyküm herkesin mubarek kandili hayırlara vesile olsun arkadaşalr geçmişi okuyarak geldim doğumu bende yaşadım herkes bana bu doğuramaz dedıler herkese derken annem tarafı deyıl kocamın tarafı arkamdan falan rabbime sığındım o ana sadedce dua edın aılenıze gunahlarınıza af isteyın bağırmak hiç bişe deyıl ebelerın aban bagırsaan dedıler ılk doğumumdu hocamı aradım sahur gece 5 duaalrını ıstedım ben sancıdan konuşamadım bıle yanımdakı yengem konuştu bıde bızım için ne guzel yarın 3 aylar başlıyo bugun kandıl oyle mılletın anlattıklarıyla iş olmuyo oku oku boş tabıkı merak edıyoruz amma yaşamadan bılemeıyız hamılelığımız doğumuz mubarek gunlere denk gelıyo hep sitemızde muzık dınletıyorz çalışan arkadaşlar yamaz evdekı arkadaşlar kendımız okumayı bılmıyosak bıle pc açıp kuran dınletelım bebeklerımıze elımızden geldıgı kadar namaz kılalım bu yazıyı yazmayı hep ıstemıştım bugun e denk geldı rabbım hepımıze yardım etsın

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
selamün aleyküm herkesin mubarek kandili hayırlara vesile olsun arkadaşalr geçmişi okuyarak geldim doğumu bende yaşadım herkes bana bu doğuramaz dedıler herkese derken annem tarafı deyıl kocamın tarafı arkamdan falan rabbime sığındım o ana sadedce dua edın aılenıze gunahlarınıza af isteyın bağırmak hiç bişe deyıl ebelerın aban bagırsaan dedıler ılk doğumumdu hocamı aradım sahur gece 5 duaalrını ıstedım ben sancıdan konuşamadım bıle yanımdakı yengem konuştu bıde bızım için ne guzel yarın 3 aylar başlıyo bugun kandıl oyle mılletın anlattıklarıyla iş olmuyo oku oku boş tabıkı merak edıyoruz amma yaşamadan bılemeıyız hamılelığımız doğumuz mubarek gunlere denk gelıyo hep sitemızde muzık dınletıyorz çalışan arkadaşlar yamaz evdekı arkadaşlar kendımız okumayı bılmıyosak bıle pc açıp kuran dınletelım bebeklerımıze elımızden geldıgı kadar namaz kılalım bu yazıyı yazmayı hep ıstemıştım bugun e denk geldı rabbım hepımıze yardım etsın

Amin canım Allah hepimize yardım etsin, bu yolda eğlendirmesin. Çok güzel yazmışsın canım.

feyruka

Aktif Üye
Tepki
74

aleyküm selam, evet benim de en sevindiğim nokta mübarek aylara gelmesi doğumun. aslında bana 3 eylül diyolar ama ben dua ediyorum ramazanda olsun diye. özellikle de kadir gecesinde doğum yapmayı çok istiyorum. nasip tabbiiki. allah hepimize kolay doğum naip etsin. bugün kandıl dua edeilm

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219

amin canım elimden geldiği kadar dua edicem kuran okuyacam allahım sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize bu mübarek aylarda rabbim hepimizin duasını kabul etsin inşallah

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
günaydın güzel anne adayları....:kokos::kokos:
neler yapıyorsunuz bakalım...
ben malum iş.. çalışıyorum.-rgulu-rgulu-rgulu

Tepki
50
ces sevgiso ve fevruka amın arkadaşalr vede teşekkürler o kadar boş hıssediyorumkı kendımı başkalrını görunce rabbım ıbadetlerını kabul etsın bırbırımıze destek verelım bılgılerımızı paylaşalım evet bız şanslıyız zor gunlerımız mubarek gunlere denk gelıyo sıcak ama hep hamd edersek ohhh bızden ıyısı yok gunahlarımıza kefaret inş bı arkadaş su gelırse yatak mahvolur demış bend edusunmuştum vede başıma geldı ALLAH tan yatak koruyucum vardı sadece carşaf gıttı kı o an yatak aklıma gelmedı ne ılk gece ne ılk buluşma o an başka bı heycandı yaatak kuruyucu almanızı tavsıye ederım şimdilik hoşçakalın işler benı beklıyo en emıne emanetsınız arada gelıyorum optum sizlerı

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar