2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Simuş'cum..

Hira'da da var idrar yolu enfeksiyonu dogdugunun 3.gunu sarılık icin hastaneye yattıgımızda cıkmıstı sonra 3 aydır her 15 gunde bir idrar verdik 2 kere 2 farklı mikrop uremisti..sadece son 2 idrar da bisi cıkmadı cok sukur.ama doktor bi antibiyotik verdi LARGOPEN diye,bunu her gun 1 cay kasıgı veriyoruz onlem amaclı dedi 1 yasına kadar takip edicez dedi her ay idrar vericek dedi..
cunku daha yeni dogdugunda idrar yolu enfeksiyon u geciren bebekler ilerde bobrek rahatsızlıgı yasayabiliyomus..bobrek ultrasonuda cekildi hatta cok sukur bs yok ama zırt pırt alıyom altını korkudan kakayı hele hiic bekletmiyom ama bakalım artık...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yaa bende kilo verdim ama istemeye istemeye :(
65 kg dım doguma girerken..simdi 50 kg olmusum :iyyyy:
ne guzel seviniyodum kilo aldım diye yaa offf..
varmı bana kilo aldırcak onerisi olan ? :tskler:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
sorum su kizlar,ozellikle biberon veren arkadaslara soruyorum.sizler de beslerken zorlanmaya basladiniz mi?adanin hic eli ayagi durmuyo.ya biberona vuruyo ya elimi itiyo.bazen biberonu tutmaya calisirken agzindan cikariyo,bazen ucunu dislerinin arasina kistiriyo.bazen de kafasini saga sola ceviriyo buyuk cocuklar gibi.emzirene kadar canim cikiyo.
Belki de dis cikaracak ondan istahi yok diyorum.cunku ellerini eskisinden farkli sokuyo agzina.onceden yalardi simdi parmaklarini,ozellikle isaret ve bas parmagini ayni anda sokup on disleri arasinda cigniyo.o anlarda yuzunu de burusturuyo.bi de bazen sebepsiz ve siddetli agliyo hemen akabinde agzindan salya akiyo...

şahin de aynısını yapıyor cnm bazen bi vuruyo biberon yere uçuyo :D

Aynen ben de.Eşimin doğumdan sonraki bi konuşmamızda söylediği bir söz hayata bakış açımı değiştirdi.Ben de artık canım istemedikçe hiç bişey yapmıyorum.Ne yemek ne temizlik.İsterse açlıktan kırılsın zerre umrumda değil.

ayyyyynennnnn

selam kızlar giremedim bu ara ama cepten okudum ara ara simdi aklımda kalanları yazayım...simuş canımduruya geçmiş olsun yoktur bişeyi insallah bitanem..sen sağlık ocaklarındakini cok sallama banada ela için bıngıldağı kapanmıs dedi beyin gelişimi olmaz dedi büyük sokla doktora götürdüm hemen yok öle bişey dedi.sadece bıngıldağı küçük dedi.kafa yapısıyla alakalı olarak :))

hayatım canım senin o dengesiz arkadasını dövesim geldi.millet ne meraklı baskasının cocuguna çamur atmaya.hepsi melek bir anneye sölenebilecek en agır sözler.görüşme görüşme sen onlarla.

kızlar aklımda yazacaklarım coktu ama ela sesleniyor...:D
size soracaklarım vardı ama yine kaldı.öperim hepinizi

yok görüşmüyorum artık geçen aradı eşim uyuyo dedi dün de aradı evden açmadık

İnşallah canım ağlaması geçer ..

Bu arada geçen sene annem vermişti taze yaprak onun üzerine sıcak su döküp azbirşey beklettim sonra buzluğa attım direkt çıkartıp sardım güzel oldu.. Tavsiye ederim..
Geçen sene bende bezelye koymuştum kayna kayna pişmek bilmiyor malesef..:S

Bu arada vişne koyan arkadaşlar vişneyi ne amaçla nasıl koyuyorsunuz merak ettimde?

komposto

hayırdır hayatım, ne oldu ki?

haftasonu ve salı günleri (annem geliyo bi tek o gün pazara çıkıyorum)

bu 2 günde yemek yapıyorum haftaarası da bazen anlık yemek makarna, tavuk, menemen vs. gibi

geçen hafta kabak kızarttım, kısır yaptım, zyağlı sarma yaptım, puding yaptım
beyefendi bu sürede çocuğu tutmaktan sıkıldı ve yoruldu
yok neymiş bi çaşit yemek yapıyomuşum sabahtan akşama mutfaktaymışım bilmemne bilmemne
ben de dün yemek yapmadım yemek yemicez mi dedi yemek yeriz dedim ne yicez dedi yemek yok dedim valla haftasonu biri tutarken yemek yapmak zor haftaarası tekim hiç yapılmıyo dedim
demesin mi akşamları çocuk uyuyunca yapabilirsin dedim bu akşam geç oldu yarın pazara çıkarım yarın akşam yaparsın çocuk uyuyunca
nankör be bunlar o kadar sinirliyim ki anlatamam
annem gefldi pazara çıkmıcan mı öçıkmıcam dedim yemek yapıyım dedi yok dedim mutfak bulaşık dolu makinaya bile yerleştirmedim sıralı bulaşık ellemiyorum bile yemek de yok parası varsa sölesin dışardan yiyelim yok öle 3 kuruşa 5 köfte

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
:cokkomik::cokkomik:
bu kocalar cok nankor be..aksam yemeginde iki posta dayak yedirmek lazım bunlara..
baksınlar bakalım sabahtan aksama kadar cocuga nası oluomus..
2 saat dayanamıyolar 24 saat nası dayanırlar acaba :miyagi:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
şahin de aynısını yapıyor cnm bazen bi vuruyo biberon yere uçuyo :D

ayyyyynennnnn

yok görüşmüyorum artık geçen aradı eşim uyuyo dedi dün de aradı evden açmadık

komposto

haftasonu ve salı günleri (annem geliyo bi tek o gün pazara çıkıyorum)

bu 2 günde yemek yapıyorum haftaarası da bazen anlık yemek makarna, tavuk, menemen vs. gibi

geçen hafta kabak kızarttım, kısır yaptım, zyağlı sarma yaptım, puding yaptım
beyefendi bu sürede çocuğu tutmaktan sıkıldı ve yoruldu
yok neymiş bi çaşit yemek yapıyomuşum sabahtan akşama mutfaktaymışım bilmemne bilmemne
ben de dün yemek yapmadım yemek yemicez mi dedi yemek yeriz dedim ne yicez dedi yemek yok dedim valla haftasonu biri tutarken yemek yapmak zor haftaarası tekim hiç yapılmıyo dedim
demesin mi akşamları çocuk uyuyunca yapabilirsin dedim bu akşam geç oldu yarın pazara çıkarım yarın akşam yaparsın çocuk uyuyunca
nankör be bunlar o kadar sinirliyim ki anlatamam
annem gefldi pazara çıkmıcan mı öçıkmıcam dedim yemek yapıyım dedi yok dedim mutfak bulaşık dolu makinaya bile yerleştirmedim sıralı bulaşık ellemiyorum bile yemek de yok parası varsa sölesin dışardan yiyelim yok öle 3 kuruşa 5 köfte

yapma canım ya ne bulursa yesin...benimki sebze sevmez, ben de et yemem, anlaşamıyoruz zaten, genelde geç geldiği için de yemiş olur, üç gün aynı yemeği yediğimi bilirim bitsin diye. artık yapmıyorum valla, dışarıdan söylüyoruz ya da annem getiriyor, o toksa ben yiyorum, ertesi gün gündüze de yemeğim oluyor böylece.

ütü de yapmıyorum artık, onları da ütücüye veriyor, bi tek çamaşır bulaşık ve çocuk....temizliğe de çözüm bulsam süper olacak ama kadın almak zor geliyor yani evde bi yabancıya iş buyurmak, zaten evim de küçük, yaparım ama çocuğa bakacak biri lazım. geçen annemleri çağırdım onlar bakarken yaptım, bazen kuzeyi bebek arabasına oturtup süpürüyorum... ama o uyuyunca da dinlenmek istiyorum canım iş yapmak istemiyor...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bende bulasıgı yıgıyorum walla bide bizim evde bulasık makinası yeri olmadıgı icin makina da koyamadık elde yıkıyoruz ooff 2-3 yemegin bulasıgı birikiyo walla :) bazı aksam da yemek yapamıyom aynı sebeplerden, kız uyuyunca bende uyuyom yada daha onemli seyler cıkıyo yapamıyom..
mesela bu aksama makarna-tavuk yapcam en basitinden napiim..dun bezelye pilav yapmıstım...
aah ah onceden patlıcan kozler salata yapardım corbasıdan tatlısına kadar hzırlardım yemegi simdi nerdeee...herif bosicak beni baska hatun alcak :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
terayagla bal ye kahvaltıda, tahin pekmez ye :D

pikecim
walla sana bisi diyim mi benim yedigim yemegi kimse yemez ama kilo alamıyorum ben hayatımda hep 48 oldum en fazla kiloyu hamileligimde gordum 65..ben hamile kalmadan once 42 kg dım dusun artık 170 cm boyum var..:( artık bunalıma giriyodum yani bi 50 olsam hatta 55 olsam horoz kescem diyodum..hamile kaldım 65 oldum nası sevindim ama baksana 3 ayda gitti dahada gitcek gibi boyle duzenli yiyemezsem,e kız da zaten durdurmuyo insanı ooof of..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Flash flash flash kayinvalidemle tatile gidiyorum..istanbula yakin yerlerden tavsiye edeceginiz biyer var mi

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
pikecim
walla sana bisi diyim mi benim yedigim yemegi kimse yemez ama kilo alamıyorum ben hayatımda hep 48 oldum en fazla kiloyu hamileligimde gordum 65..ben hamile kalmadan once 42 kg dım dusun artık 170 cm boyum var..:( artık bunalıma giriyodum yani bi 50 olsam hatta 55 olsam horoz kescem diyodum..hamile kaldım 65 oldum nası sevindim ama baksana 3 ayda gitti dahada gitcek gibi boyle duzenli yiyemezsem,e kız da zaten durdurmuyo insanı ooof of..

neküsel işte manken kibinsin maşallah :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

neküsel işte manken kibinsin maşallah :)

herseyin fazlası zararmıs canım ya zayıf olmanın bile yani...34 giyiodum mangodan-kotondan buluyodum ancak simdi 36 giyom bole devam etse onada razıyım ama bakalım nolcak..

ayrıca haklısın kayınvalidemle tatile gitmek en son isteyecegim seylerden biridir :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yahu kızlar,
benim kız hep gulerken hava yutuyo hıckırık tutuyo ya cocugu guldurmeye korkuyom öfff...sizinkilere oluyomu yoksa bi benimkimi beceremiyo gulmeyi :)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
iyi akşamlar canlar

canım öncelikle Kayramıza maşallah :utan:

sana da cok geçmiş olsun balım, neyseki kontrol ettirmişsin canım...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
iyi akşamlar canlar

canım gecmis olsun sana..pasayada masallah...
benim kız zayıf mı diye dusunmueye basladım ben ya,bana pek ufak tefek gelmeye basladı :((
mama takviyesimi yapsam soyle gunde 2-3 defa acaba :eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar