2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ecrin,Hira da 12 ay giyiyo ne var yani ?
daha 10 aylıkken 20 aylık mı giyceklerdi niye takıyosun bu kadar kızım bosver..
kız cocugu minyon olsun zaten niye kilo aldırcam diye ugrasıyon bırak iyimi cocugun iyi,masallah zeki,hızlı tasmam ne istiyon daha dayak gelio bak :miyagi:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bak Leader'ım eymene un,seker,sut kavurup veriyodu bi ara o guzel kilo aldırır yap sende ver bari :huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Toplum baskisina yenik dustum canlarr.. Herkes ccok zayif diyo biktim ayni cumleyi duymaktan:uzulme:

Hiross 12 giyiyo benimkine 9-12 zor oluyo kalibi kucuk olmasi lazim beline bi defne daha giriyo.

Bende diyorum bu cocuk bir aydan fazla yuruyo sokakta falan. Kuzenimin cocugu 6 aylik daha tam oturamiyo defne o zaman gogus gogus emekleyip gidiyodu.ama anlatamiyorm. :uzulme: aden de yuruyo bak topac gibi. Masallahh. Benimki emmedi diyom kimisine o zaman da ada geliyo aklima o da topac gibi masallah. Besleyemiyorum mu acep.

Ben seker vermedim hic arada disledigi kurabiyeler haric

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Toplum baskisina yenik dustum canlarr.. Herkes ccok zayif diyo biktim ayni cumleyi duymaktan:uzulme:

Hiross 12 giyiyo benimkine 9-12 zor oluyo kalibi kucuk olmasi lazim beline bi defne daha giriyo.

Bende diyorum bu cocuk bir aydan fazla yuruyo sokakta falan. Kuzenimin cocugu 6 aylik daha tam oturamiyo defne o zaman gogus gogus emekleyip gidiyodu.ama anlatamiyorm. :uzulme: aden de yuruyo bak topac gibi. Masallahh. Benimki emmedi diyom kimisine o zaman da ada geliyo aklima o da topac gibi masallah. Besleyemiyorum mu acep.

Bende şeker vermedim daha süt vermedim,bizim dr etrafın söylediklerinden etkilenip sağlıksız bu zayıf kalmış gibi laflarından etkilenmeyin,çocuğun midesini büyütrseniz cok ugrasırsınız dedi.sağlıklımı ona bak sen dedi.
Görüntü var ses yokmu olsun çocuk yani.Şikayet ettiğin şeye bak Allah başka dert vermesin.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

maşallah canım Defne saglıklı ise gerisinin önemi yok.. sen doktorunu dinle gerisine boşver...

şeker bende hiç vermedim, 1 yaşından öncede pek düşünmüyorum vermeyi ama dogum gününde kısmet olursa pastasından tattırıcam ilk açılış öyle olsun bakalım :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar.

Ecrincim Defnemin boyu kilosu nedir merak ettim.... Duru da mesela bi body miz var 6-9 aylık, halen içine girebiliyor. Seni çok iyi anlıyorum. Bana da her gören aaaa çok küçük ama ayına göre diyo, çok sinir oluyorum. Ne bekliyorlar ki insanlar. Devanası mı? O kadar kızıyorum ki böyle konuşan insanlara. Sürekli bişey ispat etmek zorundaymış gibi hissediyo insan. Ama ben karar verdim bundan sonra Duru nun boyuna kilosuna laf edenin vericem ağzının payını, bozup bırakıcam.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ya ecrin sorunun bu olsun be güzelim ya. kilo nedir Allah aşkına. obez mi olaydı beben?

manken gibi kız ne istıyosun. Aden de henüz 10 kilo bile olamadı napalım yani? karınca vücutlu yavrum dıyorum ben oğluma. her yerı incecik sırım gibi. atletik. boşver böylesi daha iyi.

ayrıca nasıl kilo alsınlar ayol? kıçlarına motor takılmış gibi işleri güçleri koşma, zıplama yurume oynama. o harekete kilo mu kalır...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Valla 1 ay once 7900 du kilosu 73 cm di boyu.simdi daha dr a gitmedik. Durum ne biomiyorum.

Dr cok saglikli takilmayin boyle seylere diyo. Ama kapida butun bebelerden minik benimki. Bide biri cikipp ayyy kiyamam kaburgalari cikiyo dedi mi otur delircek gibi oluyom. Hic tipim degildir ben bebek sevdim mi sadece severim masallah deri. Oynarim falan. Artik bende psikolojik olarak kac aylik kac kilo falan diye sorar oldum analiz eder gibi:D

Bend aaa burnundan soguk alir,bunhavada cocuk disari cikar mi falan diyenlere cevap vermiyorum yada tersliyorum. Ama kilo konusunda ezigim biraz. Anneligim sorgulaniyo gibi hissediyorum:uzgun:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bu arada sivri kocamın, hediyeleri görünce yaptığı yorumunu yazıyorum sıkı durun.

- ne güzel kutu ya o. ne o? ne aldın yine?
- ben bir şey almadım, topikteki kızlarla çekiliş yaptık ya benim hediyem azomdan geldi.
- aa bakayım. ..... aaaaaa oğluma adam montu... ehe bu ne ya süper bişey bu., benim hatuna kırmızı bi donnnnnnnnnn sana di mi bu?
- yok aden'e göndermiş. Büyüyünce giyer diye. tee allam yaa. tabisi bana.
- aaaaa bi de kırmızı noel papa çorabısı... bu da bana o halde? ehehehe.
- ^%%/(????? ahahahaha.

asıl bomba geliyor;

- yaa bizde babalar olarak birbirimize kırmızı baksır alıp yollayaydık ya. hiç aklınız kesmedi mi?

gerçekten de çok ciddiydi bunu derken.

düşünsenize bu adamların birbirlerine kırmızı don yolladıklarını. kan çıkar yeminle be.

- sen bana küçük pipili mi diyon hacı "s" beden almışın?
- ohohhoytttt benim g.tüm değirmen taşı mı birader xl yollamışsın.
- pardon da baksırın üzerinde neden kalp resmi var? ipne miyim kardeşim ben

yeminle böyle olurdu muhabbetleri kesin.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bu arada sivri kocamın, hediyeleri görünce yaptığı yorumunu yazıyorum sıkı durun.

- ne güzel kutu ya o. ne o? ne aldın yine?
- ben bir şey almadım, topikteki kızlarla çekiliş yaptık ya benim hediyem azomdan geldi.
- aa bakayım. ..... aaaaaa oğluma adam montu... ehe bu ne ya süper bişey bu., benim hatuna kırmızı bi donnnnnnnnnn sana di mi bu?
- yok aden'e göndermiş. Büyüyünce giyer diye. tee allam yaa. tabisi bana.
- aaaaa bi de kırmızı noel papa çorabısı... bu da bana o halde? ehehehe.
- ^%%/(????? ahahahaha.

asıl bomba geliyor;

- yaa bizde babalar olarak birbirimize kırmızı baksır alıp yollayaydık ya. hiç aklınız kesmedi mi?

gerçekten de çok ciddiydi bunu derken.

düşünsenize bu adamların birbirlerine kırmızı don yolladıklarını. kan çıkar yeminle be.

- sen bana küçük pipili mi diyon hacı "s" beden almışın?
- ohohhoytttt benim g.tüm değirmen taşı mı birader xl yollamışsın.
- pardon da baksırın üzerinde neden kalp resmi var? ipne miyim kardeşim ben

yeminle böyle olurdu muhabbetleri kesin.

Ahhhahhhhahhhh. Yerlerdeyimmmmmm:nazo::nazo::nazo::nazo: kizz ne alemsinn senn yaaa allah ta seni guldursun emi:cokkomik:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ayyhhhh bende kayraninn resmine bakip bKipp guluyorum yaa. Benim icin yilin fotosu hee. Ahahh sokakta bile aklima gelince bi gulesim geliyo deli deli. Kucuk adamm:cokkomik:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ahahahah açar açmaz soktayım gökçem..manyaksın sen be....:gul:

ecrin yavrum tek problem kilo olsun ki kilo asla problem değil.ben şimdi bu ara ireme taktım cok ekmek yeme kızım,cips yeme annem,diye diyee her gün bi olay var evde.canı başında olsun der annem gerisi boş..bu arada eğer annelik bebeğe kilo aldırmakla olsaydı ohoooo..takma bunları..kilo ve boy coğu zaman genetik özellikler tasır.seni hatırladığım sende minyon tiplisin.defne sana benzemiş olamaz mı?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Valla 1 ay once 7900 du kilosu 73 cm di boyu.simdi daha dr a gitmedik. Durum ne biomiyorum.

Dr cok saglikli takilmayin boyle seylere diyo. Ama kapida butun bebelerden minik benimki. Bide biri cikipp ayyy kiyamam kaburgalari cikiyo dedi mi otur delircek gibi oluyom. Hic tipim degildir ben bebek sevdim mi sadece severim masallah deri. Oynarim falan. Artik bende psikolojik olarak kac aylik kac kilo falan diye sorar oldum analiz eder gibi:D

Bend aaa burnundan soguk alir,bunhavada cocuk disari cikar mi falan diyenlere cevap vermiyorum yada tersliyorum. Ama kilo konusunda ezigim biraz. Anneligim sorgulaniyo gibi hissediyorum:uzgun:

Canım, bizim 1 ay önce kilomuz 7.600 dü, boyumuz da ya 75 ya 77 cm di. Boyu tam hatırlamıyorum. Var sen düşün...

Bence sen de benim yapacağımı yap. Kusura bakmasınlar da kimsenin haddi değil senin çocuğunun kaburgalarını gözlemek, boyuna posuna yorum yapmak. Herkes kendi çocuğuna baksın. Acaba sana böyle söyleyenlerin çocuklarından kaç tanesi 6 aylıkken emeklemiştir, kaç tanesi 9,5 aylık yürümüştür. Hayır ben de kıyaslamak için yazmıyorum asla yanlış anlaşılmasın ama gıcığım böyle tiplere. Ben kimsenin çocuğuna aaaa çok kilolu, aaaa ne kadar hareketsiz, aaaa ne kadar bıt bıt bıt diyemem şahsen. Her insan birbirinden farklı olduğu gibi her bebek, her çocuk da birbirinden farklı olacak elbette. Ve bu kimseyi ilgilendirmez...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Noyan 6 aylıkken kıbrıslı bi kadın ne kadar diye sordu bana 6 aylık dedim cevap şe
- aaaaaaaa ama çok küçük buuuuuu hiç 6 aylık gibi degil
-bende ki cevapda şu
-o zaman doktordaki bütün degerlendirmeler yanlış demek ki dünya standartlarına göre boyda 90 paritenin üstündeyiz onlar bilememişler demek gelip size sorsalardı keşke..

yani aslında demek istedigi zayıf böyle bogumlar içinde yüzmüyomuş diye çok küçük oldu hiç unutacagımıda sanmıyorum o kadını...
buda böyle bi anımdı işte..

Noyanda maşallah baya baya yürüyor artık bi anda nasıl olduysa... daha da zor kilo alır... bugün doktora götürecegim bakalım neymiş durumlarımız...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
simoşum duru da gayet fit.

hatta geleceğin ünlüsü. takmayın kiloyu falan ya. gecen doktora dedım neyyyy 9.500 mü ee kilo almmaış dedim.

eee yanı dedı. senın her ay 1 kilo alması lazım hesabına göre bu bebek 1 yaşında 12, 2 yaşında 24, 3 yaşında 36 12 yaşında da 144 kilo olması lazım. sence mantıklı mı dedi.

çok pis g.t olduğum için cevap veremedim. ehehhe

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar