selam kızlar, yarın kontrolüm var. dua edin benim için. sancım çıkmasın. bebeğim daha çok minik. sağlıkla ve vaktinde gelsin 70 gün sonuna kadar beklemeye razıyım... :sinifsinif:
ama hislerim mi diyim- çünkü deneyimim teorik olarak bile yok, çevremden falan-birşeyler sanki doğumun yaklaştığını söylüyor. müdür yardımcısı ne zaman ayrılıyorsun dedi. 2 hafta sonra dedim. ooo 5 haftayı sonraya aktarır, 2. dönem gelmezsin o zmn dedi. adam beni 35 haftalık hamile sanıyormuş yani. 2 hafta sonra 37.haftada ayrılcam sanmış :acep: hakkımızda hayırlısı...
canım, inşallah sorun çıkmaz da bebeğin haftasını bekler, sen olumlu düşünmeye çalış....
Selam kızlar,herkes iyidir inşallah...Dün ve bugün yazamadım...
Dün kontrolümüz vardı.Hamdolsun bebeğim gayet iyiymiş...1635 gram ve yaklaşık 40.5 cm olmuş.Bugün 30+4üz
Doktorumuz yaklaşık 1.5 saat kadar bizimle ilgilendi uzun uzun bebeğimizi gösterdi. Kızım bu kez çoğunlukla uyuyordu bir elini de başının altına almış.Doktorumuz uzun zaman kızımızı sevdi, çok güzel bir çocuk olduğunu söyledi....
Maşallah subhanallah, yanakları dolgunlaşmış, sivri bi çenesi var.Dudaklarını balık gibi açıp kapatıyo,bazen de sinirli sinirli büzüyo
Yalnız doktorumuz bebeğin duruşunun transverse olduğunu söyledi. Yani kafası sol tarafımda aşağıda ve bacakları sağ tarafımda yukarıda...Gerçekten de hareketleri hep o eksende hissediyorum...Doktorum bu şekilde devam ederse ve dönmezse normal doğumun imkansız olacağını söyledi.
Eğer sezeryan olursa epidural mi genel mi tavsiye ettiğini sordum,benim için genel anestezi tavsiye ettiğini söyledi.Benim gibi duygusal ve endişeli kişilerin ameliyatı izlemesinin pek uygun olmadığını tansiyonumun yükselebileceğini,olumsuz şartlar yaratabileceğini söyledi.
Aslında aynı fikirde olmama karşın,Sezeryan gündemime girince içimi bi korku kaplamadı değil.:acep:
Ama daha dönme imtimalinin de olduğunu söyledi.
Yalnız normal doğumda annenin doğuma iştirakinin çok önemli olduğunu,işbirliğini tam yapması gerektiğini de söyledi.
Bakalım artık hayırlısı.
Ayrıca akıntı kontrolü de oldum dün.Ve doktorum bi akıntım olduğunu farketti, hatta kameradan bana da gösterdi. Bu tip akıntılar erken doğuma sebep olabiliyomuş ve erken doğum sebepleri arasında önlem alınabilen tek durummuş.
Bunun için aplikatörle uygulanabilen bi krem-fitil verdi.
10 aralıkta kontrol edecek.
Ayrıca erken doğum sinyalini nasıl anlayacağıma dair mini bi eğitim de verdi...
İnşallah cuma günü de çalışabilir raporu verecekmiş.Pazartesiden cumaya erteledi...
hadi, gözün aydın
akıntıyı sen fark etmiş miydin, yoksa içten bişey mi? yazdıklarından tam anlayamadım, benim de akıntım var ama hamilelikte artar diyorlar ya, ondan rahattım. ama senin durum aklımı karıştırdı :acep: