2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kızlar, yarın kontrolüm var. dua edin benim için. sancım çıkmasın. bebeğim daha çok minik. sağlıkla ve vaktinde gelsin 70 gün sonuna kadar beklemeye razıyım... :sinifsinif:
ama hislerim mi diyim- çünkü deneyimim teorik olarak bile yok, çevremden falan-birşeyler sanki doğumun yaklaştığını söylüyor. müdür yardımcısı ne zaman ayrılıyorsun dedi. 2 hafta sonra dedim. ooo 5 haftayı sonraya aktarır, 2. dönem gelmezsin o zmn dedi. adam beni 35 haftalık hamile sanıyormuş yani. 2 hafta sonra 37.haftada ayrılcam sanmış :acep: hakkımızda hayırlısı...

canım, inşallah sorun çıkmaz da bebeğin haftasını bekler, sen olumlu düşünmeye çalış....

Selam kızlar,herkes iyidir inşallah...Dün ve bugün yazamadım...
Dün kontrolümüz vardı.Hamdolsun bebeğim gayet iyiymiş...1635 gram ve yaklaşık 40.5 cm olmuş.Bugün 30+4üz
Doktorumuz yaklaşık 1.5 saat kadar bizimle ilgilendi uzun uzun bebeğimizi gösterdi. Kızım bu kez çoğunlukla uyuyordu bir elini de başının altına almış.Doktorumuz uzun zaman kızımızı sevdi, çok güzel bir çocuk olduğunu söyledi....
Maşallah subhanallah, yanakları dolgunlaşmış, sivri bi çenesi var.Dudaklarını balık gibi açıp kapatıyo,bazen de sinirli sinirli büzüyo :)
Yalnız doktorumuz bebeğin duruşunun transverse olduğunu söyledi. Yani kafası sol tarafımda aşağıda ve bacakları sağ tarafımda yukarıda...Gerçekten de hareketleri hep o eksende hissediyorum...Doktorum bu şekilde devam ederse ve dönmezse normal doğumun imkansız olacağını söyledi.
Eğer sezeryan olursa epidural mi genel mi tavsiye ettiğini sordum,benim için genel anestezi tavsiye ettiğini söyledi.Benim gibi duygusal ve endişeli kişilerin ameliyatı izlemesinin pek uygun olmadığını tansiyonumun yükselebileceğini,olumsuz şartlar yaratabileceğini söyledi.
Aslında aynı fikirde olmama karşın,Sezeryan gündemime girince içimi bi korku kaplamadı değil.:acep:
Ama daha dönme imtimalinin de olduğunu söyledi.
Yalnız normal doğumda annenin doğuma iştirakinin çok önemli olduğunu,işbirliğini tam yapması gerektiğini de söyledi.
Bakalım artık hayırlısı.
Ayrıca akıntı kontrolü de oldum dün.Ve doktorum bi akıntım olduğunu farketti, hatta kameradan bana da gösterdi. Bu tip akıntılar erken doğuma sebep olabiliyomuş ve erken doğum sebepleri arasında önlem alınabilen tek durummuş.
Bunun için aplikatörle uygulanabilen bi krem-fitil verdi.
10 aralıkta kontrol edecek.
Ayrıca erken doğum sinyalini nasıl anlayacağıma dair mini bi eğitim de verdi...
İnşallah cuma günü de çalışabilir raporu verecekmiş.Pazartesiden cumaya erteledi...

hadi, gözün aydın :) maşallah
akıntıyı sen fark etmiş miydin, yoksa içten bişey mi? yazdıklarından tam anlayamadım, benim de akıntım var ama hamilelikte artar diyorlar ya, ondan rahattım. ama senin durum aklımı karıştırdı :acep:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Hee sahi bi de usg'den bebeğin sarışın mı esmer mi olup olmadığını anlayabilir miyiz diye sordum, aslında henüz erken olmakla birlikte dudaklarla yüz renginin oldukça kontrast olduğunu yani beyaz tenli diyebileceğimizi söyledi.
Ben duymadım ama eşim diyor ki daha ilerleyen haftalarda saç rengine de yorum yaparım demiş:acep:

maşallah canım. kızımız kocaman olmuş. bu aralar erken doğumla ilgili o kadar çok şey okudum ki, şaşırıp kaldım. Aralık annelerinden yaklaşık 20 kişi doğurmuş öbür tarafta :durbun: şaka gibi dimi?

insallah bi srun cıkmaz cnmm benimm. bana sancım olmadgo halde senin gibi heran dogurcakmısım gibi geliyo. 2_3 gündür ara ara regl baslangıcı gibi ufak caplı garip agrılarım oluyo ondan heralde. insallhh vaktinde gelirr kuzucuklarımız. sende kendini strese sokma. her sey güzel olacakk hayırlısylaa

en ürkütücü kısmı da o zaten. ben sancı hissetmiyordum nst'de çıktığı zamanlarda. ağrılarım olmuştu öncesinde ama kasılma tarzı sancı yok gibiydi hiç :acep: tek düşündüğüm oğlumun sağlığı. onun herşey hazırken doğmasını istiyorum. minicik bedeni güçlü olsun. tek onu diliyorum tatlım... stres yok hayırlısı olsun hakkımızda...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selam kızlar,herkes iyidir inşallah...Dün ve bugün yazamadım...
Dün kontrolümüz vardı.Hamdolsun bebeğim gayet iyiymiş...1635 gram ve yaklaşık 40.5 cm olmuş.Bugün 30+4üz
Doktorumuz yaklaşık 1.5 saat kadar bizimle ilgilendi uzun uzun bebeğimizi gösterdi. Kızım bu kez çoğunlukla uyuyordu bir elini de başının altına almış.Doktorumuz uzun zaman kızımızı sevdi, çok güzel bir çocuk olduğunu söyledi....
Maşallah subhanallah, yanakları dolgunlaşmış, sivri bi çenesi var.Dudaklarını balık gibi açıp kapatıyo,bazen de sinirli sinirli büzüyo :)
Yalnız doktorumuz bebeğin duruşunun transverse olduğunu söyledi. Yani kafası sol tarafımda aşağıda ve bacakları sağ tarafımda yukarıda...Gerçekten de hareketleri hep o eksende hissediyorum...Doktorum bu şekilde devam ederse ve dönmezse normal doğumun imkansız olacağını söyledi.
Eğer sezeryan olursa epidural mi genel mi tavsiye ettiğini sordum,benim için genel anestezi tavsiye ettiğini söyledi.Benim gibi duygusal ve endişeli kişilerin ameliyatı izlemesinin pek uygun olmadığını tansiyonumun yükselebileceğini,olumsuz şartlar yaratabileceğini söyledi.
Aslında aynı fikirde olmama karşın,Sezeryan gündemime girince içimi bi korku kaplamadı değil.:acep:
Ama daha dönme imtimalinin de olduğunu söyledi.
Yalnız normal doğumda annenin doğuma iştirakinin çok önemli olduğunu,işbirliğini tam yapması gerektiğini de söyledi.
Bakalım artık hayırlısı.
Ayrıca akıntı kontrolü de oldum dün.Ve doktorum bi akıntım olduğunu farketti, hatta kameradan bana da gösterdi. Bu tip akıntılar erken doğuma sebep olabiliyomuş ve erken doğum sebepleri arasında önlem alınabilen tek durummuş.
Bunun için aplikatörle uygulanabilen bi krem-fitil verdi.
10 aralıkta kontrol edecek.
Ayrıca erken doğum sinyalini nasıl anlayacağıma dair mini bi eğitim de verdi...
İnşallah cuma günü de çalışabilir raporu verecekmiş.Pazartesiden cumaya erteledi...

Hee sahi bi de usg'den bebeğin sarışın mı esmer mi olup olmadığını anlayabilir miyiz diye sordum, aslında henüz erken olmakla birlikte dudaklarla yüz renginin oldukça kontrast olduğunu yani beyaz tenli diyebileceğimizi söyledi.
Ben duymadım ama eşim diyor ki daha ilerleyen haftalarda saç rengine de yorum yaparım demiş:acep:

kızz durdugum yerde dr una hasta oldumm:Dbizimkide bi acsa dogum konusunu. masallahh kuzuyaa kocamann olmuss nazar degmesinn:besik: kıyamamm ben o sinirli dudişşlerine onun. bi tek ten rengine sok oldum yalnızz.. anlasılıyomuss demek.. cok ilgincc.. bende radyologa sorayım bakayım 9 unda belkii bi yorum yapar:hihi:

maşallah canım. kızımız kocaman olmuş. bu aralar erken doğumla ilgili o kadar çok şey okudum ki, şaşırıp kaldım. Aralık annelerinden yaklaşık 20 kişi doğurmuş öbür tarafta :durbun: şaka gibi dimi?

en ürkütücü kısmı da o zaten. ben sancı hissetmiyordum nst'de çıktığı zamanlarda. ağrılarım olmuştu öncesinde ama kasılma tarzı sancı yok gibiydi hiç :acep: tek düşündüğüm oğlumun sağlığı. onun herşey hazırken doğmasını istiyorum. minicik bedeni güçlü olsun. tek onu diliyorum tatlım... stres yok hayırlısı olsun hakkımızda...

aminn cnm benimm insallahh:besik:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızz durdugum yerde dr una hasta oldumm:Dbizimkide bi acsa dogum konusunu. masallahh kuzuyaa kocamann olmuss nazar degmesinn:besik: kıyamamm ben o sinirli dudişşlerine onun. bi tek ten rengine sok oldum yalnızz.. anlasılıyomuss demek.. cok ilgincc.. bende radyologa sorayım bakayım 9 unda belkii bi yorum yapar:hihi:

Günaydın canım.Sorma ben de hastasıyım.Ten rengine ben de şaşırdım,tamamen laf olsun diye sorduk ama ona da bi yorum gelebiliyomuş demek :D

Evet canım bu aralar ben de çok şey duydum erken doğumla alakalı.Benim doktorum da senin aynen dediğin gibi,sancının, regl ağrısı tarzında bel ve sırt ağrılarının erken doğum habercisi olmadığını söyledi.
Rahimde kasılma,gevşeme,toplanma oluyormuş. Bunları tarif etti,nasıl anlayacağımı söyledi.

canım, inşallah sorun çıkmaz da bebeğin haftasını bekler, sen olumlu düşünmeye çalış....

hadi, gözün aydın :) maşallah
akıntıyı sen fark etmiş miydin, yoksa içten bişey mi? yazdıklarından tam anlayamadım, benim de akıntım var ama hamilelikte artar diyorlar ya, ondan rahattım. ama senin durum aklımı karıştırdı :acep:

Saol canım.Akıntım normal,hatta normalden az, çamaşırıma pedime pek bulaşmayan cinsten.O yüzden şüphelenmedim ben. Bu hafta zaten bu tarz bir kontrol yapacağını söylüyordu. Kameradan bana vajen içini gösterdi, resmen bir kanaldan akan süt gibi,öbek öbek akıntı vardı orada.Rengi beyaz-yeşilmiş bana yeşil gibi gelmedi.Bu mantar değil bilmem ne dedi ama hatırlayamıyorum şimdi tam adını.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
günaydınlarrr canlarrrr

babuşum maşallah bebeğine git gide tosuncuk oluyo sübanallah
doğum konusunda konuşmak için bence erken yaklaşmış doktorun
en azından bebeğin dönmesi ve sezeryan için 39.haftaya kadar bebeğin doğum pozisyonunu alması beklenir şayet almassa sezeryana karar verilir
görümcemden biliyorum bu durumları aynı şey eltimede oldu daha sonra sezeryan olacaksa bile son ana kadar beklemek en güseli bebeğin gelişimi için ve olası normal doğumu seyredebilmek için hayırlısı olsun yavru kuş

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydınlarrr canlarrrr

en azından bebeğin dönmesi ve sezeryan için 39.haftaya kadar bebeğin doğum pozisyonunu alması beklenir şayet almassa sezeryana karar verilir
görümcemden biliyorum bu durumları aynı şey eltimede oldu daha sonra sezeryan olacaksa bile son ana kadar beklemek en güseli bebeğin gelişimi için ve olası normal doğumu seyredebilmek için hayırlısı olsun yavru kuş

Günaydın kuşum.
39a kadar nihai konumunu alması için bekleyecek zaten,sadece ön bilgi verdi.Normal konumunu alabilmesi 39u buluyormuş,onu zaten dedi.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Günaydın kızlar, herkese iyi haftalar.

Günaydın canım;

Doktora gitmişsin, bebi iyiymiş çok sevindim...
benimde cumartesi kontrolüm var..

Sabah geldim bebişin odasına halı bakıyorum..
canım şu halı sence nasıl?

156-260x300.jpg

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
birde bebeğinin beyaz tenli felan olacak olması çok güsel bişi öğrenmek vs.çok şanslısın doktorunun bu kadar ilgili olması herkese nasip olmaz...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Günaydın kuşum.
39a kadar nihai konumunu alması için bekleyecek zaten,sadece ön bilgi verdi.Normal konumunu alabilmesi 39u buluyormuş,onu zaten dedi.

Benimde en son doktora gittiğimde bebişin pozisyonu normal doğum için uygun değildi..
Bana bol bol su iç dedi..
bende öyle yapıyorum, 4 Lt buluyorum..ama artık midem istemiyor ya..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Günaydın kuşum.
ohh çok ii o saman sen telaş yapma nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız çok mutlu oldum adına bebekleri kocaman yaptınız kızlar yaa darısı benim gibi bebeğinin doğumu geç bekleyenlere
Günaydın canım;

Doktora gitmişsin, bebi iyiymiş çok sevindim...
benimde cumartesi kontrolüm var..

Sabah geldim bebişin odasına halı bakıyorum..
canım şu halı sence nasıl?

Ekli dosyayı görüntüle 9569

günaydın tanselcan

halıyada bayıldımm gayet güsel cnm deco halı mı bu ? disneyin lisanslı halıları gerçekten güsel...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
günaydınlarrr canlarrrr

Canımcım günaydın;

Diğer arkadaşlar bana kızmasında:) şu topikte bi sen normal doğum yapacaksın gibime geliyor..
Sende o potansiyeli görüyorum..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hopppp günaydın bacılar nabersiniz gökçecan gelmiş deneme 1-2 :lilav:

meslektaşım nbr yaa yine bir iş günü yine üretim yine vakumlama yine misssss gibi peynir kokusu...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ohh çok ii o saman sen telaş yapma nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız çok mutlu oldum adına bebekleri kocaman yaptınız kızlar yaa darısı benim gibi bebeğinin doğumu geç bekleyenlere

günaydın tanselcan

halıyada bayıldımm gayet güsel cnm deco halı mı bu ? disneyin lisanslı halıları gerçekten güsel...

Canım hafta sonu bebişin oda takımı ve beşiği geldi.
perde siparişide verdim..
Bu halıda çok hoşuma gitti sizlere bi sorayım dedim..
bide ben duvar sticeri alıcam, duvarım mavi renk. Gözünüze güzel bişey çarparsa nette bana haber verin tatlışlarım..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım hafta sonu bebişin oda takımı ve beşiği geldi.
perde siparişide verdim..
Bu halıda çok hoşuma gitti sizlere bi sorayım dedim..
bide ben duvar sticeri alıcam, duvarım mavi renk. Gözünüze güzel bişey çarparsa nette bana haber verin tatlışlarım..

Tatlım güle güle kullan,sağlıkla huzurlu günlerde...
Foto eklesene çekip canlı canlı.
Sticker bayılırım ben,gözüme çarpanı yollarım sana.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Canımcım günaydın;

Diğer arkadaşlar bana kızmasında:) şu topikte bi sen normal doğum yapacaksın gibime geliyor..
Sende o potansiyeli görüyorum..

yok kız öle deme rabbim herkese normal yoldan doğumu nasip etsin bir anne için bundan daha güzeli ve özeli yok.
ama ben biraz normal doğurcam die inat içindeyim sanırım (bir devletten birde özelden takip yürütüyorum manyaklık benimkide)
özeller biraz sezeryana yönlendiriyor malum ama devlette zorda olmadıkça normale teşvik ediyolar bu sebepten kendimi güvenceye almak zorundayım anneliğimi sonuna kadar acı çeke çeke hissetmek istiyorum :eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar