Daha komigi biriyle turkan soray yuzunden tartismak
hatırladım evet ya.. Hayatımın profil resmi Türkan Şoraydı. Evet sizin mevzuda çok komik. Ama küçük mevzularla tartışmamız olsun.
Daha komigi biriyle turkan soray yuzunden tartismak
Aslında ben doktorları hiç zorlamıyorum.Yani şurdan şunu okudum ben böyle midir demiyorum,mantıklı soru soruyorum diyelim sadece,dersimi çalışıp gidiyorum
Aslında ben doktorları hiç zorlamıyorum.Yani şurdan şunu okudum ben böyle midir demiyorum,mantıklı soru soruyorum diyelim sadece,dersimi çalışıp gidiyorum
babuşum benim oğlanda aynı biberondada mememdede fön makinasıyla yemek yiyoruz resmen çılgın gibi anlamış değilim deli gibi kafayı sağdan sola çeviriyo acaba beni mi bırakacak dedim gündüz sütlerimde azalma oluyo bu yüzden makineyle çekiyorum ama bebeğin çektiği gibi olmuyosorum su kizlar,ozellikle biberon veren arkadaslara soruyorum.sizler de beslerken zorlanmaya basladiniz mi?adanin hic eli ayagi durmuyo.ya biberona vuruyo ya elimi itiyo.bazen biberonu tutmaya calisirken agzindan cikariyo,bazen ucunu dislerinin arasina kistiriyo.bazen de kafasini saga sola ceviriyo buyuk cocuklar gibi.emzirene kadar canim cikiyo.
Belki de dis cikaracak ondan istahi yok diyorum.cunku ellerini eskisinden farkli sokuyo agzina.onceden yalardi simdi parmaklarini,ozellikle isaret ve bas parmagini ayni anda sokup on disleri arasinda cigniyo.o anlarda yuzunu de burusturuyo.bi de bazen sebepsiz ve siddetli agliyo hemen akabinde agzindan salya akiyo...
azom kuzeydemi öle yaa bunun sebebini kim acıklayabilir uykuluyken gayet iyi emiyo ama uyanıkken yok emmiyo illa bir ses olacak süpürge fön makinesi öle yiyo ancakGündüz uyumadığı zamanlarda koltuğa yatırdığımda koyuyorum ben.Ama uyurken yüzüstü uyuduğundan dolayı yastık kullanmıyorum.
Ohhhh sanki kendim laf sokuyormuşum gibi rahatladım![]()
Kız aralıksız uyumuyor dimi? Aralarda yiyor?
İnşallah yoktur canım ama ihmal etme yine de baktır.
Ay resmen Kuzey'i anlattın babuş.Elleri kolları durmuyor emerken.Biberonu sabit tutucam derken kolum kopuyor.Bi de güçlü velet bi ittiriyor, çıkıyor biberon ağızdanHee bi de doyduktan sonra biberonu oyuncak yapmaya başladı.Damağıyla sıkıştırıp "buuuu" gibi sesler çıkartıyor.
Elinden gelse tüm ellerini ağzına sokacak, şap şup bi iştahlı sokuyor ki ağzına..Bi de ben doktorun verdiği ağrı kesici jeli damaklarına sürerken parmağımı baya baya ısırıyor
aynennn hepimizde aynı sorun napcez bu bebelerleAyni sorunu ben memede yasiyorum babusum ya...resmen oyun oynuyor iki emiyor bi ucunu cekip birakiyor sonra muzir muzir guluyor yuzume bakip..en sonunda sikistiriyorum memeye kafasini tutturana kadar anam agliyor
maşallah azom hatırlarmısın hoşbeş büyük paketten 2 tane yiyordun güne açılışı 2 simitle yapıyodun ama itiraf ediyim sana hep özendim hamileyken iştahım kapanmıştı bende şimdi yiyorum ama şükür kg almadım daha hala 70lerdeyimKızlar şimdi tartıldım 57.5 kiloya inmişim.Şükür 18 kilo gitti.5 kilo daha versem süper olacak.
Ama gerçekten saat 5den sonra yememek ve ekmeği kesmek işe yarıyormuş onu öğrendim.1 ayda 3 kilo gitti.
zuzum benim o oğlanı sağlıkla dogurdun ya kg boşver tosturuk kuzeyim benim maşallahYırttık yırttıkBen de 75i gördüydüm.İnşallah birdaha görmem
Zaten ikinciyi düşünürsem 10 kilodan fazla almıcam.Kıtlıktan çıkmış gibi yediydim ya
tek olunca çok zor dediklerini yapmak bebikom bende yapamıyorum annem burdayken bebekle ilgileniyo bende yemek yapıyorum tatlı filan anca öle oluyo o işler ama bende sabah kahvaltı hazıralaymıyorum uykuya yenik düşüyorumbende bulasıgı yıgıyorum walla bide bizim evde bulasık makinası yeri olmadıgı icin makina da koyamadık elde yıkıyoruz ooff 2-3 yemegin bulasıgı birikiyo wallabazı aksam da yemek yapamıyom aynı sebeplerden, kız uyuyunca bende uyuyom yada daha onemli seyler cıkıyo yapamıyom..
mesela bu aksama makarna-tavuk yapcam en basitinden napiim..dun bezelye pilav yapmıstım...
aah ah onceden patlıcan kozler salata yapardım corbasıdan tatlısına kadar hzırlardım yemegi simdi nerdeee...herif bosicak beni baska hatun alcak
ağva yada silivri olabilir...kayınvaliden mi ???Flash flash flash kayinvalidemle tatile gidiyorum..istanbula yakin yerlerden tavsiye edeceginiz biyer var mi
beceriksiz ayol bunlar benimkide aynı sonrada hıçkırıga sinirinden ağlıyoyahu kızlar,
benim kız hep gulerken hava yutuyo hıckırık tutuyo ya cocugu guldurmeye korkuyom öfff...sizinkilere oluyomu yoksa bi benimkimi beceremiyo gulmeyi
şükürrrr.... yırtmışsın ne kadar sevsemde istemem kocamdan başka kimse ile tatilCanim tanselim;
1.Esim islerinden dolayi gelemiyor
2.Kayinvalidem cidden iyi biri(masallah)
3.Kayinvalidemin isi cikti gidemiyoruz..
iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi
kızlar BEBE D'OR bi surup cıkarmıs gordunuzmu gaz giderici ?
ben Hira'ya serumfizyolojik alıyorum burnu icin de eczanenin verdigi dergide gordum yeni yazıyodu
tanselim zuzum naberr???ys:sana karşı kendimi garip hissediyorum ilgilenemedim telde hiç nasılsın selim oğlum nasıl?
selam kızlar,
büyük ölçüde canım sıkkın, ölü gibi geziniyorum ortalıkta. ama az önce oğluma yoğurt yedirdim ve herşeyi unutup kahkahalarla güldüm. Tuna yakında beni de yerse şaşmayın. bitince ağladıama babuşumun doktoru meyveden başlatmış, biz yanlış doktora mı denk geldik yine? gerçi biz ek gıdaya başlamıyoruz. tattırmaya başlıyoruz. ondan olabilir mi?
selam kızlar,
büyük ölçüde canım sıkkın, ölü gibi geziniyorum ortalıkta. ama az önce oğluma yoğurt yedirdim ve herşeyi unutup kahkahalarla güldüm. Tuna yakında beni de yerse şaşmayın. bitince ağladıama babuşumun doktoru meyveden başlatmış, biz yanlış doktora mı denk geldik yine? gerçi biz ek gıdaya başlamıyoruz. tattırmaya başlıyoruz. ondan olabilir mi?
Kızlar şimdi doktordan geldik.Öncelikle popomuzdaki duruma bakıldı, gerçekten çatlakmış.Birkaç gün bir leğene ılık su doldur ve ılık suya tut poposunu,sonra da bepanthene sür dedi.Zaten bugün kan tekrar olmadı ve çatlak da dünküne göre daha iyi.Ama ıkınma bugün de oldu,kakayı birkaç seferde yapabildi yazık kuzum...
Onun dışında zatürre, karma ve rotanın tekrarını olduk.Akşam sekiz buçuk-dokuz gibi yarım paranox fitil verirsin, bir de sabah kalkınca dedi.Ateş için.
Kilomuz 6640 gram boyumuz 65 cm maşallah subhanallah.Bu ay 350 gram alsa normal diyecektik, 630 gram almış çok güzel dedi.Boyumuz da 3 cm uzamış,geçen ay 62ydik
Onun dışında bir demir damlasına başladı, ama kabızlık, kakayı siyaha boyama gibi yan etkileri olur, duruma göre haberleşir ve bırakabiliriz dedi.
Oturtma konusunu sordum, kucağımızda evet, ama koltuk vs. gibi zeminlere 6 aydan önce oturtmuyoruz dedi.
Bunun dışında bizi ek gıdalara geçirdi.Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi de yazarak verdi.Onu da paylaşıcam sizinle,az sonraaa
ne kadar yogurt yedirdin?
Neden canın sıkkın? Tunama maşallahKuzu o kuzu..
Kızlar bu arada Ada az önce kahkaha attı:sok
Sizinkiler yapıyomu bilmem ama bizde bir kez kahkahaya benzer bişey olmuştu ama arkası gelmemişti.
Bugun minik poşeti elime geçirip kukla gibi yaptım.Ada ablaaa diye ona doğru tuttum.Hem hoşuna gitti,kahkaha attıi çığlık attı güldü,hem de korktu poşettenKahkaha attıkça da hıçkırık tuttu
Daha öncekinde de hıçkırık tutmuştu
eşime sıkkın cnm. Tuna artık çok hareketli ve kendi kendini oynamayı beceremiyor hala. hep ilgi bekliyor. annem yemek falan yapamıyor. okuldan geldim. annem pazara çıktı. ben Tunayı eşime emanet edip yemek yapmaya çalıştım. adam 15 dakika sonra koşuya çıkmam lazım deyip gitti. ben artık tüm sorumluluğun beni üzerimde olmasını hazmedemiyorum. 2gündür küsüz. Tuna yoğurt yerken barıştık.
bir çay kaşığı sadece. güzelce ezdim. püre kıvamına geldi. kaşık ucuyla az az verdim... doktor bir çay kaşığıyla başlayalım, ayın sonuna kadar yavaş yavaş yarım çay bardağına ulaştıralım dedi
Tuna bunu çok sık yapıyor. Bugün yoğurt almak için arkadaşıma götürdüm onu. Bizimki her konuşmaya kahkahayı koyuverdi. Onun da bir yaşında kızı var, çok şaşırdı. Derin bu kadarken hiç yapmazdı dedi. Suratına baktıkça bile kahkaha attı. Hatta 2 kere tıkandı. KAtıldı resmen Çok sevimliler bee
iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi
ahhhh bu erkekler. Eşim işten gelince saat 6 gibi Selimi 15 dk oyalıyor. Sanra hadi tansel uyutalım diyor. Ya diyorum ne uykusu çoçugun uykusu yok ve saat altı buçuk. Bu saatte uyursa kaçta kalkar diyorum. Neyse al uyut dedim. Selim uyumak istemiyor uyutmaya çalıştı tabiki başaramadı. Sen nasıl avutuyorsun diyor.
hepsi ayno marangozdan çıkmış desene... hayır evdeyken sorun etmiyordum. o çalışıyor ben evdeyim yoruluyor diyordum, kendim ruh gibi dolaşsam da uykusuzluktan... ama şimdi şartlar eşitlendi. üstelik okula gittiğim günler sabahtan 4e kadar hiç oturmuyorum desem yeridir. çok yoruluyorum.adam hala aynı ... hata bende. ne acıdıysam zamanında...
heheh evek öyle bi durumları var cidden
aynen öyle laylam ya Selim uyanınca sürekli ilgi istiyor vallahi yoruldum ya...
geçmiş olsun kuzuuuuum. ve maşallah benim Ada kızıma. boyu kilosu yerli yerinde. babuş biliyormusun, burdaki her bebek çok özel benim için, ama Ada azcık başkays: hep bir kızım olacağını ve adını Ada koyacağımı hayal ederdim lise zamanları. Kumral Ada, Mavi Tuna... Tuna kısmetmiş, ama senin minnoş Ada'nın yeri bu yüzden bende bir başka...
hepsi öyle canlar bazen konuşmaktan çenem ağrıyor bu aralar yatarak oynamaktanda hoşlanmıyor illa kucakta olacak her geçen gün yeni yeni huylar ediniyorlar