2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar bugun guzel bi gun. Cok yakin arkadaslarimdan biri bu sabah dogum yapti. İkinci oglunu dunyaya getirdi. Hem de ilk ogluyla ayni gunde,ikisinin dogum gunu de ayni oldu. Aksam gormeye gidicez...

Bu sabah adaya meyve suyu vermeye basladim bakalim. Oncelikle bu is her acidan zahmetli. Emzirmek yada biberonla beslemek hakikaten kolaymis kizlar. Bi kere rendelemek tel suzgecten gecirmek zor. Koca elmadan yarim cay bardagi su ciktigi gibi tüm mutfagi da batirdim ;)
Ada yerken biraz zorlandi. Sanirim sevmediginden degil ama yutmasini yemesini bilemedi :) agzinda bekletti disari cikardi ilk zaman.ama pes etmedim kah iceri kah disari yarim saatten fazla sürdü yarim cay bardagini yememiz. Bitirdi ama nihayetinde. İlkini bitirmesi benim icin onemliydi ben cabuk demoralize olan cabuk yilginliga kapilan biriyim.bu ek gida isi kabusum olurdu yoksa.alisacak insallah yavastan.
Bu arada üstümüz basimiz batti. İki tane onluk batirdik pijamamiz da batti ;) sanirim bu ek gidalar icin kollara giyilen onlukler iyi olur.naylonlular.

Tepki
56
Ayyy kafam karmakarışık oldu :)
bblaucum gözün aydın korkulacak birşey yokmuş..
Ama muhallebideki pirinç ununa kafam takıldı..
Ablamda vermişti doktoru bir yaşından önce pirinç unu önermiyoruz demişti.. KAbız yapıyormuş felan diye..:S Her doktor farklı ve her bebeğin bünyeside farklı gerçi.. Sabah kahvaltı yapıyordum oğlum bana bakıp heycanla ağzını lokma yer gibi yapıyordu dayanamadım az birşey yumurta sarısından verdim şapur şupur yaptı o kadar şeyi..Ve yavrum doymuyor demek ki diye düşünmeye başladım..:S ve artık eskisi gibi benide emmiyor..:(Ama kusuyor çökelek şeklinde ee doymasada kusar mı bu çocuklar..Eskiden Emerek uyuyordu şimdi uyutmakta problem ne beşikte ne ayakta uyuyor .. .Denemediğim şey kalmadı ..sadece kucakta hoplata hoplata uyuyor..Eşim sabret annenlere gidince onlar ilgilenir diyor..Belim kolum her yerim ağrıyor..Gün sayar oldum..Kendimi çok kötü hissediyorum.. Bende sabahları meyve suyu akşamlarıda azom gibi milupanın tahıllısından felan vereyim diye düşünmeye başladım.. Ebe arkadaşım herşeyi birden yüklenme daha onların bağırsakları tam gelişmedi sonra kabız oluyor bebekler diyordu.. ki yiğenim kabızlıktan çok çekti halada çekiyor fitille yapıyor bazen..Kafam karmakarışık oldu..

Bu arada bblaucum onlar kaşık maması oluyor..Azonun kide öyledir sanırım..(Tahıllılarını gece öneriyorlar akşam yatmadan önce yani daha iyi tok tuttuğundan.).Benim paşa biberon almıyor zaten..

Gönlümüzden geçen duaların kabul olması dileğiyle, Regaib kandilimizde kutlu olsun arkadaşlar...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Evet canım cidden en ufak şey olsa hemen moralimiz bozuluyor.Aman derdimiz bu olsun gerçekten :)

Ben aslında Ada ismini beğeniyordum ama eşim kabul etmez, beğenmez diye hiç gündeme getirmemiştim.Sonra bi gün isimleri gözden geçirirken Adayı da söyledim, aaa güzel olur,evet evet Ada olsun dedi.Ama nedense benim içime öyle yüzde yüz sinmedi tamam diyemedim.Halen daha da "evet budur" demedim o da ayrı da :)
Biz ilk kız olacağını öğrendiğimizde Azra demiştik, bi zaman da Azra diye çağırdık, o dönem çok içime sinmişti.Kardeşim vazgeçirdi sonra...
Derken derken Ada aşağı Ada yukarı, ben olmasın diyorum filan, oldu bitti :)
Ben de Sıla'yı koydum...
Ama herkes Ada diyo...
Eğer Rabbim bi bebek daha nasip ederse kullanılacak olan ismi ben koycam :D

evet canım...

biliyorum sen cok ısınamadın ama iki ismide en birinci minnoşu:utan::utan:

ya bu erkekler hep mi aynı, eşiminde azcık başı agrısa sanırsın ki ameliyettan cıkmış tövbe ya Rabbim yaaaaaa........ :D

Amin canımmm..Ama sen fıstık gibisin ki zaten resimlerden gördüğüm kadarıyla

o senein fıstıklıgın canım benim... geçen gün 1,5 sene önceki resimlerime baktım teeeeeeeeeeyyyyyyyy daha gidecek cook yolum var :)

Herkesin kandili mübarek olsun canlar

Tepki
56
Kizlar bugun guzel bi gun. Cok yakin arkadaslarimdan biri bu sabah dogum yapti. İkinci oglunu dunyaya getirdi. Hem de ilk ogluyla ayni gunde,ikisinin dogum gunu de ayni oldu. Aksam gormeye gidicez...

Bu sabah adaya meyve suyu vermeye basladim bakalim. Oncelikle bu is her acidan zahmetli. Emzirmek yada biberonla beslemek hakikaten kolaymis kizlar. Bi kere rendelemek tel suzgecten gecirmek zor. Koca elmadan yarim cay bardagi su ciktigi gibi tüm mutfagi da batirdim ;)
Ada yerken biraz zorlandi. Sanirim sevmediginden degil ama yutmasini yemesini bilemedi :) agzinda bekletti disari cikardi ilk zaman.ama pes etmedim kah iceri kah disari yarim saatten fazla sürdü yarim cay bardagini yememiz. Bitirdi ama nihayetinde. İlkini bitirmesi benim icin onemliydi ben cabuk demoralize olan cabuk yilginliga kapilan biriyim.bu ek gida isi kabusum olurdu yoksa.alisacak insallah yavastan.
Bu arada üstümüz basimiz batti. İki tane onluk batirdik pijamamiz da batti ;) sanirim bu ek gidalar icin kollara giyilen onlukler iyi olur.naylonlular.
Maşallah canım ilk deneyiminiz güzel geçmiş.. Geriside gelir inş..
Önlük konusunda haklısın yoksa o lekeler bazen geçmiyorda..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

maşallah canım hayırlı olsun, daha saglıkla nice yemekler yesin inşallah :huhuu:
önlük cidden lazım galiba...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam hanımlar,
dün felaket hastaydım, her tarafım ağrıyordu ateşlendim de, kuzeyi oyalayacam diye canım çıktı. biri gelse de versem diye baktım hep. oğluma baktım baktım ağladım, anne olunca hasta olmak zor. eşimin de şehir dışı işi çıktı dün. neyseki annemler geldiler, akşam ablam kaldı yanımda da. onlar uyuttu akşam ben de dinlendim, terledim falan. bugün kırgınlık geçti gibi ama bu sefer de burnum akıyor, inşallah oğluma bulaştırmam.

tlf dan okudum dün paylaşımlarınızı, Ada nın ilk ek gıdası hayırlı olsun, isim konusunu konuşmuşsunuz bu arada, biliyorsunuz ki ben de ısınamadım ismimize, hala da öyle yani, alışılmıyor demek ki içimde kalacak. dr ilk kız demişti ve ben de ada koyalım demiştim sonra erkek olunca da ada koyun falan dediler ama nedense kızlara yakıştırıyorum ben o ismi. bu topikte bi sürü Ada mız olacaktı sanırım.

eşlerden de söz etmişsiniz, valla benim minnoş da ben otururken ben de durmaz ama babasının kucağında durur. bi de kuruluyor ki o zaman sormayın. geçen pazar ilk defa eşimle aynı anda kahvaltı edebildik, kuzey i kanguruya dışa dönük olarak koydu, babasının kucağında iki saat kadar ağlamadı bizimki.

hepiniz de çok hamaratmışsınız bu arada, ben evlendiğimizden beri bir hafta boyunca üst üste yemek yaptığımı hatırlamam. nedenlerinden bahsetmiştim zaten yemek yapmayı da sevmem, pasta börek tatlı daha çok işime gelir. mesela ütü yapayım ama yemek yapmayım o derece yani. eşimin bir gün daha neden yemek yapmadın dediğini duymadım, canın sağolsun der her zaman. geçen senelerde ertesi güne gömlek ütülemeyi unuttuğum günler olurdu, sorun değil ütüsüz giyerim üzerime kazak giyerim süveter giyerim derdi. şimdi gerçi hiç bir şey yapmıyorum. yine de biz kuzey den sonra çok sarsıldık... yaklaşık 20 senedir beraberiz 7 yıldır evliyiz, hiç bir dönemde bu kadar sarsılmamıştı ilişkimiz, sanırım bebek bakımı yüzünden daha da tartışırız. dr um da dedi geçen gittiğimizde ilk 6 ay çok zordur diye, ne biten ilişkiler gördüm ben dedi.

ay ne çok yazdım, demem o ki zor bir süreçten geçiyoruz hepimiz, inşallah kolay atlatırız...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Limonikcim telefondan yazarken alintilamakta gucluk cekiyorum burdan yazayim.dedigin gibi her doktorun tarzi,uygulamasi farkli.mesala dorduncu aydaan itibaren oturtanlar var sanirim nazomun doktoruydu.bizimki altinci aydan once asla dedi.
Muhallebide de pirinc ununu verdi.ama pirinc ununun iki kati mama kattiriyor icine.bilemiyorum ki.cok da taninmis ünlü bi doktor guvenecegiz aetik...
Uyku konusuna gelince oglun doymuyor olabilir canim.ada da doymadigi zamanlar bir turlu dalamiyor gozler kapali mizirdayip duruyor ne uyanik.ne uykuda.biraz ilave mama veriyorum aninda daliyor.
Yalniz yumurtanin asla beyazini vermiyosun dimi canim.yumurta beyazi ve bal bunlar verilmiyor kesinlikle.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ben yarın icin randevu alcam kızlar genel cerrahi den..
hemoroid var sanırım bende..bundan bikac hafta once bi iki kez hafif kan gormustum gecer belki dedim kabızlıktandır diye ama bugun yine oldu korkmaya basladım artık gidicem yarın...:dertli::dertli::dertli:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
hemoroid var sanırım bende..bundan bikac hafta once bi iki kez hafif kan gormustum gecer belki dedim kabızlıktandır diye ama bugun yine oldu korkmaya basladım artık gidicem yarın...:dertli::dertli::dertli:

geçmiş olsun bebikom, inşallah yoktur bir şey.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Herkesin bebegi kahkaha atmaya baslamis miydi ya...ada gecikti mi yani simdi :( neden acaba :( tedirgin oldum simdi...
Cigliklar ve ihi ihi diye sesli gulme vardi ama kahkaha yeni bizde.
Bugunlerde pek agu filan konusmuyoda cok gevezeydi halbuki.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Gecmis olsun canim korkma normal dogum sonrasi oluyomus cozumu kolay ama...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
geçmiş olsun bebikom, inşallah yoktur bir şey.

Gecmis olsun canim korkma normal dogum sonrasi oluyomus cozumu kolay ama...

tsk ederim kızlar insallah bisi cıkmaz..
baktım int.den yarına randevu kalmamıs hafta ici bakıcam artık off...agrı sızı yok Allah tan sadece acı ve nokta nokta kan oldu.. okuduklarıma gore hafif vaka gibi gorunuyo ama insallah oyledir baska bisi cıkmaz ilacla fln gecer..bide bunun muayenesi var yaa of anam of gorulmedik bi yerim kalmadı ya..:sok

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Herkesin bebegi kahkaha atmaya baslamis miydi ya...ada gecikti mi yani simdi :( neden acaba :( tedirgin oldum simdi...

benimkide cıglık atıyo avazı cıktıgı kadar inletiyo etrafı once butun gucunu topluyo gozlerini sıkıyo basıyo cıglıgı :) guluyo ondan sonra da..bide Hira iki kez uykusunda kahkaha atmıstı ama nasıl hemde internettekki bebekler oluyo ya gulme krizine giriyolar oyle gulmustu ama uyuyodu tabi :) daha bilincli olarak yapmadı oyle

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam hanımlar,
dün felaket hastaydım, her tarafım ağrıyordu ateşlendim de, kuzeyi oyalayacam diye canım çıktı. biri gelse de versem diye baktım hep. oğluma baktım baktım ağladım, anne olunca hasta olmak zor. eşimin de şehir dışı işi çıktı dün. neyseki annemler geldiler, akşam ablam kaldı yanımda da. onlar uyuttu akşam ben de dinlendim, terledim falan. bugün kırgınlık geçti gibi ama bu sefer de burnum akıyor, inşallah oğluma bulaştırmam.

tlf dan okudum dün paylaşımlarınızı, Ada nın ilk ek gıdası hayırlı olsun, isim konusunu konuşmuşsunuz bu arada, biliyorsunuz ki ben de ısınamadım ismimize, hala da öyle yani, alışılmıyor demek ki içimde kalacak. dr ilk kız demişti ve ben de ada koyalım demiştim sonra erkek olunca da ada koyun falan dediler ama nedense kızlara yakıştırıyorum ben o ismi. bu topikte bi sürü Ada mız olacaktı sanırım.

eşlerden de söz etmişsiniz, valla benim minnoş da ben otururken ben de durmaz ama babasının kucağında durur. bi de kuruluyor ki o zaman sormayın. geçen pazar ilk defa eşimle aynı anda kahvaltı edebildik, kuzey i kanguruya dışa dönük olarak koydu, babasının kucağında iki saat kadar ağlamadı bizimki.

hepiniz de çok hamaratmışsınız bu arada, ben evlendiğimizden beri bir hafta boyunca üst üste yemek yaptığımı hatırlamam. nedenlerinden bahsetmiştim zaten yemek yapmayı da sevmem, pasta börek tatlı daha çok işime gelir. mesela ütü yapayım ama yemek yapmayım o derece yani. eşimin bir gün daha neden yemek yapmadın dediğini duymadım, canın sağolsun der her zaman. geçen senelerde ertesi güne gömlek ütülemeyi unuttuğum günler olurdu, sorun değil ütüsüz giyerim üzerime kazak giyerim süveter giyerim derdi. şimdi gerçi hiç bir şey yapmıyorum. yine de biz kuzey den sonra çok sarsıldık... yaklaşık 20 senedir beraberiz 7 yıldır evliyiz, hiç bir dönemde bu kadar sarsılmamıştı ilişkimiz, sanırım bebek bakımı yüzünden daha da tartışırız. dr um da dedi geçen gittiğimizde ilk 6 ay çok zordur diye, ne biten ilişkiler gördüm ben dedi.

ay ne çok yazdım, demem o ki zor bir süreçten geçiyoruz hepimiz, inşallah kolay atlatırız...

cok geçmiş olsun acil şifalar olsun canım

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

ay tatlım yok yaff benim prensesim gecikmezzzzzzzzz:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ben napsam bilemedim ya,
Hira ya önlük takıyorum evdeyken penye onlukler aksi takdirde yarım saate kalmadan ustunu degstirmem gerekiyo cok akıyo salyası cunku..ama simdide ellerne baktıgı icin onluk engel oluyo tam kaldıramıyo gozunun onune öff:acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar