2012 Şubat Anneleri

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Herkesin bebegi kahkaha atmaya baslamis miydi ya...ada gecikti mi yani simdi :( neden acaba :( tedirgin oldum simdi...
Cigliklar ve ihi ihi diye sesli gulme vardi ama kahkaha yeni bizde.
Bugunlerde pek agu filan konusmuyoda cok gevezeydi halbuki.

benimkide daha kahkaha aşamasına geçmedi cnm..ama acayip dilli emzik ağzındayken bile laf yetiştirio..artık kime kaptırıosa...babasına tamamen aşık..yüzünü görmesine gerek yok sesini duysa direk delirio eller kollar uçus moduna geçioo..liva gece 12 gibi mama emio hafif uyur uyanık altını felan da değiştirioum rahat yatsın die..o arada hafif gözlerini açıp nasıl gülüo babasına anlatamam deli kızz:D bazen kıskanıoum walla...:eek:ys:bu arada bizde eşimle hiç tartışmazdık 3 senedir ewliyiz ama sesimizi bile yükseltmedik birbirimizee..ama liva doğduktan sonra eşim tam bir kaynana oldu..livanın alt değiştirme saatinden tutun,banyosuna,verdiğim vitamine ona buna herşeye karışmak istioo..hatta gece uyandırıo hadi kalk biraz emzir kzıı az anne sütü alsın şu bu..benim sütüm çok çok azaldı..şu taşınma iş değişikliği olayları felan çok yıprattı benii..başlarda ii olan sütüm şimdi 30 ml çıkacak kadar war bende bazen günde iki kere öğün arasında yine de wermeye çalışıoum..dioum yeni mama emdi ben bilmioum şu bu bazen aşırı kırıcı oluoo.sonra özür dilio ama iş işten geçioo..bu arada 2 gündür de acayip moralim bozuk bir türlü iş bulamadım istediim gibi birde üstüne üstlük dün eşimin şirketi aniden iflas ettii..yöneticilerin hepsi kaçmış yurt dışına bi anda dım dızlak kaldık..ya şoka girdik resmen çok baba bir şirketti adamlar halbuki kimseye belli etmemiş kaç kattrilyon borçtalarmışş..dün dioum eşime bu kadar kurumsal şirket böle yaptıysa kimseye güwenemeyiz artık..işin iyi tarafı da şu eşim bölge müdürüydü..gelecek ay eşime ve diğer müdürlere hisse wermeyi düşünüolardıı..Allahım yüzümüze baktı da imza atmadı eşim onca borç kalcaktı bize de yoksa,dün şirketi mafyalar felan basmışş ist da genel müdürlükte durum berbatmışş,150 çalışan işsiz kaldı onca tazminatları felann...neyseki ucuz kurtuldukk..eşimi hale müşteriler arıyor..inanamıyorlar..adamlar bi gecede tüm depoyu ewleri şunları bunları satıp kaçmışlar şaka gibi..neyseki eşimi bi kaç yer daha istioudu şimdi oralarla görüşüo inş hayırlısıyla yeni bir işi olurr..işte böle kızlarr canım çok sıkkınn çookk..bu arada hepinizin kandili mübarek olsunn...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ben napsam bilemedim ya,
Hira ya önlük takıyorum evdeyken penye onlukler aksi takdirde yarım saate kalmadan ustunu degstirmem gerekiyo cok akıyo salyası cunku..ama simdide ellerne baktıgı icin onluk engel oluyo tam kaldıramıyo gozunun onune öff:acep:

ön yakasının içine agız silme bezlerinden koy canım, hem ıslaklık tenine gecmez hem elleri engellenmez, ucunuda biraz dısarı sarkıtırsan üstüde ıslanmaz. Enazından evdeyken bu şekil olabilerrrrrr..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
benimkide daha kahkaha aşamasına geçmedi cnm..ama acayip dilli emzik ağzındayken bile laf yetiştirio..artık kime kaptırıosa...babasına tamamen aşık..yüzünü görmesine gerek yok sesini duysa direk delirio eller kollar uçus moduna geçioo..liva gece 12 gibi mama emio hafif uyur uyanık altını felan da değiştirioum rahat yatsın die..o arada hafif gözlerini açıp nasıl gülüo babasına anlatamam deli kızz:D bazen kıskanıoum walla...:eek:ys:bu arada bizde eşimle hiç tartışmazdık 3 senedir ewliyiz ama sesimizi bile yükseltmedik birbirimizee..ama liva doğduktan sonra eşim tam bir kaynana oldu..livanın alt değiştirme saatinden tutun,banyosuna,verdiğim vitamine ona buna herşeye karışmak istioo..hatta gece uyandırıo hadi kalk biraz emzir kzıı az anne sütü alsın şu bu..benim sütüm çok çok azaldı..şu taşınma iş değişikliği olayları felan çok yıprattı benii..başlarda ii olan sütüm şimdi 30 ml çıkacak kadar war bende bazen günde iki kere öğün arasında yine de wermeye çalışıoum..dioum yeni mama emdi ben bilmioum şu bu bazen aşırı kırıcı oluoo.sonra özür dilio ama iş işten geçioo..bu arada 2 gündür de acayip moralim bozuk bir türlü iş bulamadım istediim gibi birde üstüne üstlük dün eşimin şirketi aniden iflas ettii..yöneticilerin hepsi kaçmış yurt dışına bi anda dım dızlak kaldık..ya şoka girdik resmen çok baba bir şirketti adamlar halbuki kimseye belli etmemiş kaç kattrilyon borçtalarmışş..dün dioum eşime bu kadar kurumsal şirket böle yaptıysa kimseye güwenemeyiz artık..işin iyi tarafı da şu eşim bölge müdürüydü..gelecek ay eşime ve diğer müdürlere hisse wermeyi düşünüolardıı..Allahım yüzümüze baktı da imza atmadı eşim onca borç kalcaktı bize de yoksa,dün şirketi mafyalar felan basmışş ist da genel müdürlükte durum berbatmışş,150 çalışan işsiz kaldı onca tazminatları felann...neyseki ucuz kurtuldukk..eşimi hale müşteriler arıyor..inanamıyorlar..adamlar bi gecede tüm depoyu ewleri şunları bunları satıp kaçmışlar şaka gibi..neyseki eşimi bi kaç yer daha istioudu şimdi oralarla görüşüo inş hayırlısıyla yeni bir işi olurr..işte böle kızlarr canım çok sıkkınn çookk..bu arada hepinizin kandili mübarek olsunn...

valla geçmiş olsun canım, hakkınızda hayırlısı olsun..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam hanımlar,
dün felaket hastaydım, her tarafım ağrıyordu ateşlendim de, kuzeyi oyalayacam diye canım çıktı. biri gelse de versem diye baktım hep. oğluma baktım baktım ağladım, anne olunca hasta olmak zor. eşimin de şehir dışı işi çıktı dün. neyseki annemler geldiler, akşam ablam kaldı yanımda da. onlar uyuttu akşam ben de dinlendim, terledim falan. bugün kırgınlık geçti gibi ama bu sefer de burnum akıyor, inşallah oğluma bulaştırmam.

tlf dan okudum dün paylaşımlarınızı, Ada nın ilk ek gıdası hayırlı olsun, isim konusunu konuşmuşsunuz bu arada, biliyorsunuz ki ben de ısınamadım ismimize, hala da öyle yani, alışılmıyor demek ki içimde kalacak. dr ilk kız demişti ve ben de ada koyalım demiştim sonra erkek olunca da ada koyun falan dediler ama nedense kızlara yakıştırıyorum ben o ismi. bu topikte bi sürü Ada mız olacaktı sanırım.

eşlerden de söz etmişsiniz, valla benim minnoş da ben otururken ben de durmaz ama babasının kucağında durur. bi de kuruluyor ki o zaman sormayın. geçen pazar ilk defa eşimle aynı anda kahvaltı edebildik, kuzey i kanguruya dışa dönük olarak koydu, babasının kucağında iki saat kadar ağlamadı bizimki.

hepiniz de çok hamaratmışsınız bu arada, ben evlendiğimizden beri bir hafta boyunca üst üste yemek yaptığımı hatırlamam. nedenlerinden bahsetmiştim zaten yemek yapmayı da sevmem, pasta börek tatlı daha çok işime gelir. mesela ütü yapayım ama yemek yapmayım o derece yani. eşimin bir gün daha neden yemek yapmadın dediğini duymadım, canın sağolsun der her zaman. geçen senelerde ertesi güne gömlek ütülemeyi unuttuğum günler olurdu, sorun değil ütüsüz giyerim üzerime kazak giyerim süveter giyerim derdi. şimdi gerçi hiç bir şey yapmıyorum. yine de biz kuzey den sonra çok sarsıldık... yaklaşık 20 senedir beraberiz 7 yıldır evliyiz, hiç bir dönemde bu kadar sarsılmamıştı ilişkimiz, sanırım bebek bakımı yüzünden daha da tartışırız. dr um da dedi geçen gittiğimizde ilk 6 ay çok zordur diye, ne biten ilişkiler gördüm ben dedi.

ay ne çok yazdım, demem o ki zor bir süreçten geçiyoruz hepimiz, inşallah kolay atlatırız...

geçmiş olsun canım acil şifalar...
maske tak olmazsa bebeğe yaklaşırken...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Günaydın kızlatr nasılsınız ??
su and kanal d'de izliyorum doktorum'u..ayy ya nasıl duygulandım...
asılamayı,tüp bebeği nasıl uyguladıklarını gosterdiler,iste 11 deneme yapılıp hala bebegi olamayanlar varmıs ya :(

Allah isteyen herkese nasip etsin yasatsın insallah,bizim de evlatlarımızı bizlere bagıslasın :utan:

canım bende bir tüp beebek denemesinden geçtim ve sonuç negatifti. Çok zordur çok.. Hem maddi hem manevi..Off offf o günlere gititm şükürler olsun bu günüme.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Canim cok sikkin kizlar...
Annelik zor is kizim uc saattif ac ama emmiyor...sagdim sutumu oyle vereyim dedim aglamaktan cildirdi..neyse pes ettim ac ac uyuyor simdi..ne oldu bu kiza ya emmesi kilo alimi vok guzeldi..yaslandim inanin..cok takmayayim diyorum ama annelik merhameti..bi akil??

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Livayla Ada arasında biraz zaman var sanırım 10-12 gün kadar ama, eğer lilacsınki çok uzun zamandır kahkaha atıyosa o zaman belki de erkek bebekler erken geçiyo olabilir o aşamaya yada bizimkiler henüz kahkaha atacak kadar komik bişeyle karşılaşmamışlardır.Bizimki dün poşete güldü,hafiften de korktu poşetten.
Bugün denedim acaba rasrtgele mi güldü,bir sebebi mi var diye, yine kahkaha attı poşete,yine korktu.
Poşetle devam etmicem artık korkuyor çünkü,güldürmenin başka yollarını bulucam...Çok gülümsüyor,hatta bazen şımarır gibi gülümsüyor böyle ağız kulaklarda gözler kısılıyor,ııııığğğğğ gibi bi ses çıkarıyor ama kahkaha dediğim o değil....
Belki de bana çekmiştir.Kahkaha atmayan cinstendir.Ben 32 yaşındayım kahkaha attığım zamanlar iki elin parmağını geçmez,zor gülerim :D
Eğer ekleyebilirsem kahkaha videosunu bi ekliyim...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Annelik zor is kizim uc saattif ac ama emmiyor...sagdim sutumu oyle vereyim dedim aglamaktan cildirdi..neyse pes ettim ac ac uyuyor simdi..ne oldu bu kiza ya emmesi kilo alimi vok guzeldi..yaslandim inanin..cok takmayayim diyorum ama annelik merhameti..bi akil??

belki dis etleri kabarmıstır agrı acı yapıyodur emmek istemiyodur..
oyle drumlarda biraz istah kaybı oluyomus diye biliyorum ama devam ederse sor doktora en iyisinni o bilir..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar ya Selim kakasını yapamıyor ağlaya ağlayauyudu:( Sizin minnoşlar günde kaç kere kak yapar. Selim genelde 2 kere yapar bugün yapamadı..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım bende bir tüp beebek denemesinden geçtim ve sonuç negatifti. Çok zordur çok.. Hem maddi hem manevi..Off offf o günlere gititm şükürler olsun bu günüme.

evet canım ovulasyon topiğinde hatırlıyorum konuştuğumuzu.
hamdolsun bu günümüze.
ben de tüp bebek merkezi araştırdığım ve büyük ölçüde karar verdiğim aşamada hamile kaldım...nerden nereye hamdüsenalar olsun.
ben selimi de tüp bebek zannediyordum, doğal yoldan oldu demek kuzum benim.

Canım biberonla uykusunda denesen.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
belki dis etleri kabarmıstır agrı acı yapıyodur emmek istemiyodur..
oyle drumlarda biraz istah kaybı oluyomus diye biliyorum ama devam ederse sor doktora en iyisinni o bilir..
3saat oncesinde 25 dk aralikli emmisti bebikom ya..bazen cok iyi emiyor bazen nedense emmiuor..kizimin sistemini vizemedim daha..ben bi de cok sabirsiz tez canli rahatina duskun biriyim istedigim hemen olsun isteyen cinsten..annelige uymuyorum sanirim kotu bi anneyim:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar ya Selim kakasını yapamıyor ağlaya ağlayauyudu:( Sizin minnoşlar günde kaç kere kak yapar. Selim genelde 2 kere yapar bugün yapamadı..

Canım Ada bir kez yapıyor, genelde de aynı saatlerde.Aslında anne sütü alan bebeklerde oluyormuş bu durum ve kabızlık sayılmazmış.
Doktorum bana 48 saat olduğunda fitil uygulayalım demişti.
Ben duruma bakıyorum 48 saat olmamışsa bile çok ıkınır zorlanırsa fitil veriyorum, yada rezene.Fitilden fazla medet ummak istemiyorum ama rezene genelde işe yarıyor.
İstersen bi rezene dene.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hamdolsun bu günümüze.
ben de tüp bebek merkezi araştırdığım ve büyük ölçüde karar verdiğim aşamada hamile kaldım...nerden nereye hamdüsenalar olsun.

Geçen yıl subat ayında tüp bebekten negatif sonucu aldık. Eşimin sperm sayası çok düşüktü aşılama bile önermediler. Doğala yolla olursa mucize dediler. Selim benim bu hayattaki en büyük hediyem, mucizem.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Canım Ada bir kez yapıyor, genelde de aynı saatlerde.Aslında anne sütü alan bebeklerde oluyormuş bu durum ve kabızlık sayılmazmış.
Doktorum bana 48 saat olduğunda fitil uygulayalım demişti.
Ben duruma bakıyorum 48 saat olmamışsa bile çok ıkınır zorlanırsa fitil veriyorum, yada rezene.Fitilden fazla medet ummak istemiyorum ama rezene genelde işe yarıyor.
İstersen bi rezene dene.

rezeneden nefret ediyor bi görsen boğulacak gibi yapıyor. Varsa yoksa anne sütü, su bile içmek istemez. 1 Kaşık suyu zor veririm..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
hamdolsun bu günümüze.

Ah babusum sormuyorsun ki biberon aliyor mu diye:(uykusunda iyi emiyordu ben de uyutup emxiriyordum iki saatte bir..bugun bisey oldu tirtilima ya..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bizde 5-6 aydır deniyorduk, yaşımızdan dolayı daha fazla beklememek adına tüp bebek yaptırmayı düşünmeye başlamıştık ki Noyan geldi cok şükür. Rabbimin takdiri sonunda verdi ya ha öyle ha böyle...
ne zaman biraz yorulsam o zamanlarım gelir aklıma...
yatar kalkar şükrederim valla..kucagımı boş bırakmadı diye.
birde isteyenlerin kucakları boş kalmasın diye hep dua ederim...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

benimkide genelde gunde 2 kez yapar ama bazen bi gun hic yapmadıgı oluyo..eger 2 gun yapamazsa fitil var zaten gliserin kansuk (daha gerek olmadı) ondan koyarsın demisti doktor yarım..

bide ben her gun duzenli rezene icirmeye basladım 2 haftadır.. gunde iki kere veriyorum oglen-aksamustu gibi.. 30-30 toplamda 6o cc seklinde..bi nebze rahatlatıyo diye dusunuyorum :eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar