Bana kızmayın Lütfenn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Ya kızlar çok kızıyorum ben kalıcı dövme yaptıranlara ..Acaba bilmiyorlar mı dövmenin su geçirmediğini :( O şekilde gusul abdestsiz dolaşılıyor:(Hem kızıyorum hem üzülüyorum yaptıranlar için..Ben mi yanlış düşünüyorum ..Hadi geçici dövme neyse şayet namaz kılmayan biri ise bir haftada geçiyor geçiciler..Ama kalıcı ile nasıl içleri rahat gezebiliyorlar ..Belki içinizde yaptıran vardır lütfen bana kızmayın belki bilmeyen vardır hem ögrenmiş olur bu konuyu okuyunca...

Bu konuyu açmak zorunda hissettim kendimi..

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Ya kızlar çok kızıyorum ben kalıcı dövme yaptıranlara ..Acaba bilmiyorlar mı dövmenin su geçirmediğini :( O şekilde gusul abdestsiz dolaşılıyor:(Hem kızıyorum hem üzülüyorum yaptıranlar için..Ben mi yanlış düşünüyorum ..Hadi geçici dövme neyse şayet namaz kılmayan biri ise bir haftada geçiyor geçiciler..Ama kalıcı ile nasıl içleri rahat gezebiliyorlar ..Belki içinizde yaptıran vardır lütfen bana kızmayın belki bilmeyen vardır hem ögrenmiş olur bu konuyu okuyunca...

Bu konuyu açmak zorunda hissettim kendimi..

...:dusun::dusun:

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
canım sonradan pişman oluyolar ama iş işten geçiyo benim cevremde dolu insna var bi gün düşünmedim yaptırayım die yok göbeklerine hızma mıdır nedir taktıran mı yok dövme mi yaptıran mı diğer dünyanı düşünen yok ki canım devir çok değiştirdi gecici yaptırmayı bile düşünmedim ben hiç kardeşim geçici yaptırdı hint kınası ile 4 5 günde geçti

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Hep görüyorum acaba bilmiiyorlarmı ki diye düşünüyorum öyle düşünmek inanmak istiyorum ..Uyarmak istiyorum sonra kendine sakla bildiğini derse dahada günaha girecek..Çünkü bilmiyorsa şuan günahı yok birde ben anlatınca takmazsa o işte gerçekten büyük vebal..

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Ben kızmıyorum çünkü kızma hakkına sahip değilim.Allah herkese akıl vermiş benim şaşırdığım canları yanıyor buna nasıl katlanıyorlar.

İçimden kızıyorum inkar edecek değilim ..Şöylede bi durum var mutlaka ömrü boyunca bir kez olsun duymuş olmalı dövmenin su geçirmediğini ..Alimler radyolarda tvlerde hep söylüyor ..

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
niye kizalim canim
normal sartda bir müslümanin diger müslüman kardesini bilgilendirmesi gerek zaten dinimizde
ve bu durumdada kizilmaz

ben kimseye karismiyorum
sonucta her koyun kendi bacagindan asilir
ama sunuda belirteyim
egerki günah olmasaydi coktan yaptiracagim seydi dövme
ama bildigim icin yaptirmiyorum

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
benim nenemdede var günah oldugunu bilmeden yaptirmis mardindeki dövmelei biliyorunuzdur bir makyaj anlayisi gibi ama bir cocguda pisman:dertli:

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
belkı ben yanlıs bılıyorumdur dövme derının altına yapılıyor zaten namaz ıçın bır sorun olmaması gerek dedıgım gıbı belkı ben yanlıs bılıyorumdur...

Nasıl deri altına yapılıyor canım? deriye işleniyor kalıcı geçici ile boya ile çiziliyor..deri üzerinde tabaka oluşturuyor bu sekildede alınan gusul kabul olmaz..

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Dövme dinimizdede caiz deil ister kalıcı olsun ister geçici

evet ahududu caiz değil..

niye kizalim canim
normal sartda bir müslümanin diger müslüman kardesini bilgilendirmesi gerek zaten dinimizde
ve bu durumdada kizilmaz

ben kimseye karismiyorum
sonucta her koyun kendi bacagindan asilir
ama sunuda belirteyim
egerki günah olmasaydi coktan yaptiracagim seydi dövme
ama bildigim icin yaptirmiyorum

Evet hoş birşey bende isterdim ama ALLAH vermiş hükmünü üzerine laf söylemek hiç bi kula düşmez incim sağol böyle düşünmene sevindim ..

benim nenemdede var günah oldugunu bilmeden yaptirmis mardindeki dövmelei biliyorunuzdur bir makyaj anlayisi gibi ama bir cocguda pisman:dertli:

ALLAH affetsin lilavım bilmeden yaptırmış belki vebali olmaz ama silinebilir belki bi araştırın derim ..eger silinme ihtimali var sildirilmez ise onun vebali olur..

sirine

Üye
Tepki
24
bu konuda peygamber efendimiz(asm)in de hadisi var:
`ALLAH DOVME YAPTIRANA LANET ETSIN` buyurmus...

p@g

Daimi Üye
Tepki
1.123
bu konu nihat hatipoğluna soruldu yapılmasa iyiymiş ama gusüle engel değil dedi.bende yapılmaması taraftarıyım tabi kii

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
bu konu nihat hatipoğluna soruldu yapılmasa iyiymiş ama gusüle engel değil dedi.bende yapılmaması taraftarıyım tabi kii

tatlım hatip hocamı söylemi bunu? gusul abdestinin 3 şartı var agzı yıkamaz burna su çekmek ve vücüdü iğne ucu yer ıslak kalmayacak kadar yıkamak..ve deride tabaka oluşturdugu için dövme ki işleniyor deriye .. bu şekilde abdest kabul olmaz..

taklım

Yeni Üye
Tepki
12
evet bende bir hafta önce bir radyo kanalında dinledim derinin altına yapıldığı için abdeste engel değil ama vucuda acı verdiği için mekruh yani harama yakın kabul ediliyo ama yapılmasını kesinlikle tasvip etmiyorum hiçte hoş durmuyo .Olurda yaptıranlar varsa yanlış bilgilenmesin diye paylaşmak istedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar