Bana kızmayın Lütfenn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
ne demek canım ALLAH sendende razı olsun böylesine mübarek bir zaman dilimi içersinde böyle önemli bir konuya değindiğin için ben sana teşekkür ederim belki aklından bu tür dövme yaptırmayı geçirenlerde varsa en azından bu yazılanları okuyup tekrar karar vermelerini inş sağlamış olursun RABBİM böyle faydalı hizmetlerde bulunmanı nasip eder inş hem sanA hem bize A.E.O

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
insanların özgür iradesine karışamayız elbettekide ama günah olduğunu bile bile yaptıranlar var bu şimdi zevkmi oluyo güzelmi göründüğünü düşünüyolar en beteride canlarının acısına nasıl dayanıyolar anlamıyorum bende

G

guzelcem

Misafir
ALLAH insana akıl-fikir vermiş neyin yanlış neyin doğru olacağını düşünür sanırım... dövme dinimizce haramdır ne gusül-abdest geçmez pis cenabet olur:(:zopa: müslüman müslümanlığına yakışır yaşamalıdır...

M

madesam

Misafir
arkadaşlar yazılanları dehşetle okudum... yedi yılını imam hatipte dört yılını da ilahiyatta geçirmiş biri olarak nacizane bildiklerimi söylemek istiyorum...
1. dövme yaptırmak iyi bişey değildir ve dinimiz tavsiye etmemiştir.
2. dövme gusül abdestine engel değildir. ( türkiye de sağlam fetva makamlarından biri olan hayrettin karamanı örnek alıryorum ben)
3. allah merhametli ve tövbe kabul edendir.

şimdi bazı arkadaşlar dövme yaptıranları neredeyse dinsiz hale getirmeye çalışmıştır ve bu çok yanlıştır... cenaber pis gibi kavramları da kınıyorum... abdeste engel değildir!!!!! lütfen dini konularda çok fazla bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayınız. çünkü herkes bildiğini okuyor maalesef.. hocayım diye çıkan insanları görüyorsunuz tv de.. (anladınız siz onu) ben biraz daha hassasiyet istiyorum herkesden.. bir yerde okudum bir hocadan duydumla olmaz bu iş.. araştırmak gerek... okumak gerek..

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
arkadaşlar yazılanları dehşetle okudum... yedi yılını imam hatipte dört yılını da ilahiyatta geçirmiş biri olarak nacizane bildiklerimi söylemek istiyorum...
1. dövme yaptırmak iyi bişey değildir ve dinimiz tavsiye etmemiştir.
2. dövme gusül abdestine engel değildir. ( türkiye de sağlam fetva makamlarından biri olan hayrettin karamanı örnek alıryorum ben)
3. allah merhametli ve tövbe kabul edendir.

şimdi bazı arkadaşlar dövme yaptıranları neredeyse dinsiz hale getirmeye çalışmıştır ve bu çok yanlıştır... cenaber pis gibi kavramları da kınıyorum... abdeste engel değildir!!!!! lütfen dini konularda çok fazla bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayınız. çünkü herkes bildiğini okuyor maalesef.. hocayım diye çıkan insanları görüyorsunuz tv de.. (anladınız siz onu) ben biraz daha hassasiyet istiyorum herkesden.. bir yerde okudum bir hocadan duydumla olmaz bu iş.. araştırmak gerek... okumak gerek..

-alkis-alkis-alkis
Bende Atatürkün imzasını yaptırmayı düşünüyorum bakalım canım kıymetli benimde. bir cesaret edersem yaptıracağım.

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
ben tekrar söylüyorum dinen yapılması uygun deği ama senin kararın... saygı duyarım :sirin:

bu hafta arkadaşımada dedim yaptırayım diye ama canım gerçekten çok kıymetli. büyük olasılıkla yan çizeceğim ben:)))))))...

bu arada çok teşekkürler. işte keşke herkes sizin gibi olabilse. bu şekilde anlatıp öğretebilse. o kadar ılımlı,yapıcı, ve dayatma yapmadan anlatıyorsunuz ki yaptıracak kişi bile yaptırmayabilir etkilenir. tekrar teşekkürler.

M

madesam

Misafir
bu hafta arkadaşımada dedim yaptırayım diye ama canım gerçekten çok kıymetli. büyük olasılıkla yan çizeceğim ben:)))))))...

bu arada çok teşekkürler. işte keşke herkes sizin gibi olabilse. bu şekilde anlatıp öğretebilse. o kadar ılımlı,yapıcı, ve dayatma yapmadan anlatıyorsunuz ki yaptıracak kişi bile yaptırmayabilir etkilenir. tekrar teşekkürler.

canım ben bu işin eğitimini aldım zaten öğretmenim ama ben bu şekilde yaklaşan insanlara çok kızıyorum yani ona inat dövme yaptırasım geliyor.. yani benim geliyorsa herkesin gelebilir=))) tabi bu işin şakası ama anlatış tarzı beni çok rahatsız etii açıkçası...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
canım ben bu işin eğitimini aldım zaten öğretmenim ama ben bu şekilde yaklaşan insanlara çok kızıyorum yani ona inat dövme yaptırasım geliyor.. yani benim geliyorsa herkesin gelebilir=))) tabi bu işin şakası ama anlatış tarzı beni çok rahatsız etii açıkçası...

vallah ne yalan söyliyim bana da birisi dayatma yapinca tersini yapasim geliyor:dill::hihi:
ama hosgörü ile anlatinca saygim kat ve kat artiyor

G

guzelcem

Misafir
arkadaşlar biraz mantıklı olursak allahın bizlere vadettiği güzelliğe hoş olmayan mekruh olan bir şeklin taşınması hoş değildirrr...allahın bize verdiği canı eziyete vermek bence günahtır tabiki bu benim fikrim sadece.. allahın rahmeti ve yardımı hep sizinle olsun... allah hiç birimizin yanlış yola sapmasına izin vermesin....nasilki güneş ile dünya aydınlanıyorsa karanlıkta kalan kalplerde öyle aydınlansın...en iyisi bilende konuşuyo bilmeyende net bir bilgi yok arkadaşlar açalım kur'an nı kerim-i türkçe mealini okuyalım kulaktan duymaları boşverin en garantisi bu, ayrıca kıyamet çok bilmiş gibi ama bilmeyipde dengesiz konuşan sosyete hacı -hocalardan kopacak:zopa::zopa::zopa:

G

guzelcem

Misafir
Hadi bakalımmmmmmmmm inat uğruna dövme yapdırmayaaaaaa :dill::3:-rgulu:lala::kayris::gul::gul::gul::gul::D:eller::huri::huri::fisfis:

G

guzelcem

Misafir
Fahri Özcan Hoca yazıyor. Dövme yapmak ve yaptırmak günahdır. Sebebi vucutta kalıcı bir iz bırakdırdığından dolayıdır.Bu hangi maksada dayanırsa dayansın Emanetle oynamak günahdır .Peygamber efendimiz haram buyurdu eski putperestlerin sevdikleri putların resmini kol ve bacaklarına çizdirdikleri için bunun yasak olduğu tevatür edilmişdir. Araştırın derim...Ali Rıza Demircan'ın 'Dövme günahtır' açıklaması ilahiyatçıları ikiye böldü. Kimi 'Evet' dedi, kimi lanetledi...Demircan, kendisine gelen "Kalıcı dövme günah mıdır?" "Kalıcı dövmeler, yaratılış düzenimize aykırılıktır, yasaklıdır ve de günahtır. Suyun deriye nüfuzunu engelleyen dövmeler ise cünüplüğü kalıcı hale getirdiği için hayatımıza, örneğin namaza da manidir. Dolayısıyla çok yönlü günahtır."

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Dövmenin dinimizde yeri olmadığını biliyorum ama kulaktan duyma bilgilerle.Dövme yaptırmak bana ters bir davranış.Hele bütün vücudunu dövmelerle kaplayan insanlar varya onlara hayret ediyorum.Herkezin düşüncesi rengi zevki farklıdır.Onların hoşuna gider bana itici gelir.

Valla ne desem bilemedim :hihi:

M

madesam

Misafir
dövmenin günah olmadığını iddia edecek kimse yok zaten o herkesce malum.. ama o insanlara cünüp pis bilmem ne diyemeyiz.. allah katında kimin üstün olacağını da bilemeyiz.. bence daha fazla tartışmaya gerek yok kimse kimseyi dinden çıkarmaya kalkmasın lütfen....

G

guzelcem

Misafir
Dövme yapmak ve yaptırmak günahdır. Sebebi vucutta kalıcı bir iz bırakdırdığından dolayıdır.Bu hangi maksada dayanırsa dayansın Emanetle oynamak günahdır .Peygamber efendimiz haram buyurdu eski putperestlerin sevdikleri putların resmini kol ve bacaklarına çizdirdikleri için bunun yasak olduğu tevatür edilmişdir. Araştırın okudukça okuyun araştırın diyorum size ayrıca dövme yapıldıkdan sonra ne gusül nede abdest Suyun deriye nüfuzunu engelleyen dövmeler ise cünüplüğü mıntar ve pisliği getirir beraberinde ben aynı düşüncedeyim çok geri kafalı sosyete ilahiyatcı hocalar olduğu sürece daha çokkk tartışılır...

G

guzelcem

Misafir
ı kedi uzanamadığı ciğere mundar der durumuna taşımaktan başka bir şey değildir. "dövme yaptıranlar ömür boyu cenabet gezer" ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...hz.mevlana özetlemiş...cenabetligi bir yana muslumanim diyen bir insanin dovme yaptirmak ne demektir bir dusunmesi gerekir. ALLAH böyle insanlara akıl-fikir versin düşünmesi için.

M

madesam

Misafir
ı kedi uzanamadığı ciğere mundar der durumuna taşımaktan başka bir şey değildir. "dövme yaptıranlar ömür boyu cenabet gezer" ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...hz.mevlana özetlemiş...cenabetligi bir yana muslumanim diyen bir insanin dovme yaptirmak ne demektir bir dusunmesi gerekir. ALLAH böyle insanlara akıl-fikir versin düşünmesi için.

bu nasıl bir özgüven ya??? peygamberimiz münafık olduğunu bildiği kişileri bile söylememiş onların cenaze namazını kıldırmıştır.. yoplumda nifak çıkmasın diye.. ama sen ne yapıyorsun dövme yapan müslüman değildir demeye getiriyorsun o kimselerin hakkını öbür dünyada ödersin artık.. MÜSLÜMANIM diyen birine SEN MÜSLÜMAN DEĞİLSİN demek kimsenin haddi değildir.. hz. ali böyle bir hata yapmıştır da peygamberimiz kalbini yarıp baktın mı diye uyarmıştır... sözlerine dikkat et arkadaşım....

R

Rosie

Misafir
madesam senin gibi insanların olması gerçekten çok güzel.İşte insanları böyle dinden soğutuyorlar o günah bu günah müslüman olmazsın dinden çıkarsın bilmem ne diye.senin gibi düzgünce olması gerektiği gibi anlatıp saygı da duyup düşüncelerini söylemen çok çok güzel bir şey.Ha bende de dövme var piercing de var kimse de bana evet dinim islam müslümanım ama kimse de bana,dövme yaptıranlara pissin,cenabetsin,müslüman değilsin demeye getiremez.Kimse kimsenin görüşüne de karışamaz çok biliyosunuz ya dinen de uygun değil bu.Herkesin inanışı kendinedir.kimse düşüncesinden,dövmesinden dolayı özür dileyerek söylüyorum hakaretlere cenabetsiniz gibi laflara maruz kalamaz.Ben 19 yaşımdayım benden yasca büyüksünüz annemden 2 yaş küçüksünüz ama inanın ben bu lafları söylemek zorunda oldugumdan utandım.Sizin bilmeniz gerekir bunları benden çok bilmem anlatabildim mi? Dövmem var piercing takıyorum ve çok MUTLUYUM hey allahım ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar