melek_yüzlüm
Daimi Üye
bende peygamberimizin dövme yaptıranları lanetllediğini duymuştum ama gusle engel değilmiş.
cnm bende kalıcı dövme taraftarıdeğilim ama böyle bir yasak yok kuranda dövmeyi peygamber efendimiz yasaklamışlatır ama haram kılmamıştır bir araştır istersen namazada gusülede engel değildir cnm
Ya kızlar çok kızıyorum ben kalıcı dövme yaptıranlara ..Acaba bilmiyorlar mı dövmenin su geçirmediğini O şekilde gusul abdestsiz dolaşılıyorHem kızıyorum hem üzülüyorum yaptıranlar için..Ben mi yanlış düşünüyorum ..Hadi geçici dövme neyse şayet namaz kılmayan biri ise bir haftada geçiyor geçiciler..Ama kalıcı ile nasıl içleri rahat gezebiliyorlar ..Belki içinizde yaptıran vardır lütfen bana kızmayın belki bilmeyen vardır hem ögrenmiş olur bu konuyu okuyunca...
Bu konuyu açmak zorunda hissettim kendimi..
Haram demedim zaten tatlım ..Sadece gusle manidir diyor birçok alim onu söylüyorum ..
Nasıl deri altına yapılıyor canım? deriye işleniyor kalıcı geçici ile boya ile çiziliyor..deri üzerinde tabaka oluşturuyor bu sekildede alınan gusul kabul olmaz..
Gusüle mani olduğunu söyleyen alimlerin isimlerini öğrenmek isterim.
Dersena kardeşim, lütfen çok yanlış bilgi veriyorsunuz.
Gusül kabul olmazda ne demek?
Allah cc ki nice günahları affederken, dövme yapma gafletine düşmüş kişinin ölene kadar abdessiz kalmasına razı olabileceğini düşünmek dahi O'ndan cc ümidi kesmektir. Allah muhafaza, ümidi kesmek imanı götürür.
tatlım hatip hocamı söylemi bunu? gusul abdestinin 3 şartı var agzı yıkamaz burna su çekmek ve vücüdü iğne ucu yer ıslak kalmayacak kadar yıkamak..ve deride tabaka oluşturdugu için dövme ki işleniyor deriye .. bu şekilde abdest kabul olmaz..
Hangisi yanlış verdiğim bilgilerin ?
OKU(TAM İTİBAR ETMEN İÇİNDE ARAŞTIR)... İbni mesud rah dan rivayet ile peygamber sav ..''Cildine dövme yaptıranada yapanlara kaşlarını çekenlere ve süs için dişlerini seyrekleştirip ALLAHIN yarattıgı şekli değiştirenlere lanet olsun'' ..Buyurmuşlardır.. Bu konuda bir kadın ibni mesuda çıkışarak söylendi..Bunun üzerine Oda' ALLAH kuranı kerimde '' Peygamber size neyi verirse onu alın size neyi yasak ederse ondan vazgeçin '' Haşr 7 ayet.. Buyurduğu halde bana ne oluyor ki Hz peygamber sav in lanetlediği kimseleri lanetlemeyecekmişim'''..Araştırman için kaynak( Buhari, Müslim, ebu davud, tirmizi, nesai, ibni mace)
Ben bunların okulunu okuyorum canım ilahiyat ögrencisiyim derslerde bunları görüyoruz nefsimden laf katmadım sözlerime ..Beni yalancılıklar bir daha sakın suçlama ilk önce araştır emin ol ondan sonra konuş..
Estağfirullah, sizi yalancılıkla suçlamadım. Eğer öyle bi intiba bıraktıysam özür dilerim. Bu dediklerinizin hepsine katılıyorum, dövme yaptıranları peygamber efendimiz lanetlemiştir. BEN GUSÜL KONUSUNDA size yanlış bildiğinizi söyledim.
Bende naçizane okurum, araştırırım, sohbetlere katılırım.
Bahsini ettiğiniz zat-ı muhrerem/muhteşemide mürşit bildik
Kendisi ile bire bir tanışma şerefine kavuştuk hamdolsun.
Tövbemizi aldık elhamdülillah, derslerimizi yapıyoruz şükürler olsun.
dersenacım gerçekten çok önemli ve insanlar arasında hep bir fikir ayrılığına neden olan bir konu seçmişsin san sonuna kadar katılıyorum canım.çünki bende kelıcı dövmenin abdesti geçirmediğini çok okudum şahit oldum benimde erkek kardeşim ilahiyat fakültesi mezunu şimdide yurt dışına çıkıcak ALLAH nasip ederse doktorasına hazırlanıyor onunlada bu konuyu konuşmuştuk dövme yaptırmanın kesinlikle abdesti geçirmediğini söylemişti ALLAH ;U TEALA tabiki sonsuz merhamet sahibi ve affedicidir ama insanların dinimizin kat;i konularındaki emirlerinide hiçe saymalarını kabul edemiyorum onlar adına dahada üzülüyorum bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetinide bir tarafa bırakmamız lazım biz ALLAHIN bize izin verdiği sürece bildiklerimizide diğer kardeşlerimize anlatmak zorundayız bence onlarında vebali bizim üzerimizde olur çünki biz anlatalımda son karar onların ona bişey diyemem tabiki hür irade sahibidir her bireyben bu konuda sonuna kadar seni haklı buluyor ve taktir ediyorum bide şu hoca şunu demiş bu hoca böyle demiş bunları bırakalımda biz ALLAHIN bize gönderdiği yüce kitabımız KURAN;I KERİMDE araştıralım bunları herkes okumayı bilmeyebilir ama tercümanı var türkçesi var zor değil yani bizim tek kaynağımız KURANDIR başka bir şeye ihtiyacımız yok ALLAH razı olsun kardeşim bu önemli paylaşımın için inş insanlar faydalı olur teşekkürler