Çocuğunuza bu aparatı takar mıydınız??

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
bizim buralarda cok var boyle gezdiren cocuklarini,gorunce cok aciyorum cocuklari,,,elinden tut bi anne gibi,,,kopege tasma takar gibi,,,ne kadar bencil insanlar...

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Ne garip şey gerçekten köpek gezdirir gibi hale bak tutu ver çocuğun elini bir zahmet yahu ne kadınlar var tövbe tövbe ya ...

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
ben takmam, ama takanı da yadırgamam.. yurtdışında 3-4 çocuğuyla aynı anda doktora, alışverişe gitmek zorunda olan yalnız anneler var.. ben 2 taneyle tek başıma sokağa çıkamazken, onların çözümlerini anlamak zorundayım.. aniden el bırakıp caddeye çıkma, kaçırılma v.s. ihtimaline göre bir çözüm onlar için..

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
arkadaşlar son zamanlarda bu aparatın kullanımı öyle artmış ki...:kizdim::kizdim:çok şaşırdım,çok üzüldüm..sizce normal mi ailelerin bu aparatı kullanmaları???

tasmali-cocuklar_31.jpg

bence normal.
geçenlerde kaldırımda babasıyla yürüyen 4 yaşlarında bir çocuk aniden elinden fırladı ve caddeye atladı.
neyseki
taksi yavaş durabildi. yoksa çok kötü
şeyler yaşanabilirdi.

bu olay aklıma geldi....bu bir tedbir.
ve de office in dediği gibi 3 çocuğu olan bir kadın onları nasıl yolda zaptedebilir
bence çok zekice ve çocukları düşünerek yapılan bir aparat bu.
ve ben takardım...

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
bence normal.
geçenlerde kaldırımda babasıyla yürüyen 4 yaşlarında bir çocuk aniden elinden fırladı ve caddeye atladı.
neyseki
taksi yavaş durabildi. yoksa çok kötü
şeyler yaşanabilirdi.

bu olay aklıma geldi....bu bir tedbir.
ve de office in dediği gibi 3 çocuğu olan bir kadın onları nasıl yolda zaptedebilir
bence çok zekice ve çocukları düşünerek yapılan bir aparat bu.
ve ben takardım...

evet aynı olay benim de başıma geldi.. 2,5 yaşındaki bir çocuk, annesi bagaajdan eşya alırken arabamın önüne atladı. aman yarabbi yavaş gidiyor olmasaydım allah korusun düşünemiyorum..

bazı arkadaşların dediği "hayvan, köpek gibi" yorumlarına çok katılmıyorum.. bu annenin egosunu tatmin etmek veya çocuğu etiketlemek için değil, tamamen güvenliği için takılan bir aparat.. kaldı ki aksi olsaydı, çocuk haklarının tavan yaptığı ülkelerde yaygın olarak kulanımına izin vermezlerdi..

ayrıca başka ülkelerde bizde kii gibi "el tutma" alışkanlığı pek yok.. çocukları hem özgür hem kontol altında tutmak istiyorlar..

gül*

Üye
Tepki
40
Görme engelli iki çocuk büyüttüm .Görme engelli çocukların emekleme, yürüme, koşma aşamaları diğer çocuklara göre daha risklidir çünkü etraflarında bulunan engelleri farkedemeyince her an tehlikeyle karşı karşıya olduklarından anne baba tarafından korunmaları gerekir.Tekrar ilk zamanlarına dönecek olsam bile böyle bir aparatı kesinlikle kullanmam.

Tepki
44
arkadaşlar çoğunuza katılmıyorum malesef...neden köpek tasması gibi olsun ki..tasma boyuna takılır bildiğim,bunlar çocuğun hareket özgürlüğünü kısıtlamıyor ki..elleri serbest,boyunları serbest..çocukluğunda bunu takan kaç kişi ile konuşsam hiç te kendilerini aşağılanmış falan hissetmemişler..çocuğu elinden tutarım diyenler var ama bakalım her çocuk el tutmayı seviyor mu ? hele hele o çocuk hiperaktifse kolay mı el tutturmak,dur deyince dursun laftan anlasın..çocuğun güvenliği için güzel bence..şu an ikizlerim var ve tek başıma bakıyorum..şimdiden oğlum çok hareketli..
ilerde almayı düşündüğüm şeylerden biri bu aparat..çocuk güvenlik kayışı olarak satılıyor..

melek annem

Aktif Üye
Tepki
192
bu aparatı ilk kez gördüm daha önce kullanan birine rastlamadımm
böle şeyler arz talep meselesi isteyen alır kullanır düşünceler farrklı olabilir tabiki bu çok doğal kullananada saygı duyarım ama ben kullanmam şekil olarak bikere hoş değil birşeyler sürüklüyor gibi benim yaşam şeklime uygun değil özgürlük kısıtlayıcı

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
ise-giderken-oglunu-zincirliyor--506908.Jpeg
fft16_mf506906.Jpeg

İlk bakışta, bir çocuğa yapılabilecek en büyük eziyet gibi görünüyor. İki yaşındaki bir çocuk, kaybolmaması için sokak lambasının direğine zincirlenmiş halde duruyor.
Ancak ailesi, bunun çocuğu kaybetmemek için en iyi yöntem olduğunu savunuyor. Pekin'de çekçek sürücülüğü yapan baba Chen Chuanliu, yolcularını şehrin neredeyse tamamına götütürken, engelli anne de, yol kenarındaki çöpleri topluyor.

O zaman bu da normal.

Elini tutarsin cocugunun gezdirirsin. O zaman engelli cocuklarida zincirlesinler. Kiskanc kocalar eslerini baglasinlar eve oraya buraya gitmesinler. Ben ise giderken cocugumu baglayayim biryere. Böyle sey mi olurya. Cocugum 1 yasinda, yeni yürümesini ögrendi. Elini biraktigim zaman her yere merak edip kosuyor ama ben pesinden bir dakika ayrilmiyor. Cocukta olsa onunda özgürlügü var. Herkesin kendi düsüncesi. Ben ailemden görmedim. Etrafimda da görmedim. Görürsem de yadirgarim. :hayir:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
valla bana cok ters geliyo arkadaslar,,
ne kadar yaramaz cocugun olursa olsun,onlemini al sende,tasmamidir onlem,,,Turkiyede ne deniyo tam bilmiyorum ama,pusetmi,mosetmi ama al yanina,baktin huysuzlasiyo koyarsin icine,,,alirsin kucagina,tutarsin elinden,,,,bunlar insanca davranislar,,ama bu goruntuler hic insanca degil,,,,,,,

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
çocuğumun özgürlüğü için hayatını tehlikeye. atamam
bende size bir örnek verdim,, birebir yaşadığım. ve o takside bende vardım.
çocuk, elden kurtuldu ve caddeye atladı.
biz hızlı olsaydık arabanın altındaydı
işte o andan itibaren taksi şöförünede dedim,aparatı kullanırım.
çocuğum gözümün önünde ezileceğine ,yolda cadde kenarında yürürken, özgürlüğü kısıtlanıversin...
ama yaşasın..

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Kulanana kullanamazsin diyemem, herkesin kendi akli var. Ben kullanmam. Dünyada bir sürü cocuk var ama kac kisi bunu kullaniyor?

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
ise-giderken-oglunu-zincirliyor--506908.Jpeg
fft16_mf506906.Jpeg

İlk bakışta, bir çocuğa yapılabilecek en büyük eziyet gibi görünüyor. İki yaşındaki bir çocuk, kaybolmaması için sokak lambasının direğine zincirlenmiş halde duruyor.
Ancak ailesi, bunun çocuğu kaybetmemek için en iyi yöntem olduğunu savunuyor. Pekin'de çekçek sürücülüğü yapan baba Chen Chuanliu, yolcularını şehrin neredeyse tamamına götütürken, engelli anne de, yol kenarındaki çöpleri topluyor.

O zaman bu da normal.

Elini tutarsin cocugunun gezdirirsin. O zaman engelli cocuklarida zincirlesinler. Kiskanc kocalar eslerini baglasinlar eve oraya buraya gitmesinler. Ben ise giderken cocugumu baglayayim biryere. Böyle sey mi olurya. Cocugum 1 yasinda, yeni yürümesini ögrendi. Elini biraktigim zaman her yere merak edip kosuyor ama ben pesinden bir dakika ayrilmiyor. Cocukta olsa onunda özgürlügü var. Herkesin kendi düsüncesi. Ben ailemden görmedim. Etrafimda da görmedim. Görürsem de yadirgarim. :hayir:

iyi de sizin bahsettiğiniz şey o kadar farklı ki.. kocasının karısını bağlaması suçtur.. yadırgarsınız-yadırgamazsınız elbette sizi ilgilendirir.. ama "olabilir" diyenler için yukarıda verdiğiniz örnek çok abes..

o zaman tarlada çalışan kadınların çocuklarını sırta bağlanması da ters.. ne yapacak insanlar? binlerce lira verip nanny mi tutacaklar?

pakistanlı komşum 2 yaşındaki oğlunu, kendi namaz kılarken zarar görmesin diye ayağına bağlardı.. önüne de oyuncak koyardı, o sırada namazını kılardı.. bunlar anlık çözümlerdir.. "iyi anne" olmakla uzaktan yakından alakası yoktur.. :kahve:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Herkes cocugunu istedigi gibi büyütür, bana göre verdigim örneklerle ayni. Benim anlayasim farkli sizinkisi farkli. Sonucta düsünceye saygimiz var. Ben böyle düsünüyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar