Çocuğunuza bu aparatı takar mıydınız??

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
elbette o sizin düşünceniz.. benim eleştirdiğim verilen aşırı tepkiler.. insanların niyetlerini bilmeden "köpek gibi, hayvan gibi" demek çok çok yanlış.. ve her ne kadar size doğru gelse de verdiğiniz örneklerle konunun hiç alakası yok.. işkence ile güvenlik önlemlerini karıştırmamak gerekiyor..

Tepki
44
ise-giderken-oglunu-zincirliyor--506908.Jpeg
fft16_mf506906.Jpeg

İlk bakışta, bir çocuğa yapılabilecek en büyük eziyet gibi görünüyor. İki yaşındaki bir çocuk, kaybolmaması için sokak lambasının direğine zincirlenmiş halde duruyor.
Ancak ailesi, bunun çocuğu kaybetmemek için en iyi yöntem olduğunu savunuyor. Pekin'de çekçek sürücülüğü yapan baba Chen Chuanliu, yolcularını şehrin neredeyse tamamına götütürken, engelli anne de, yol kenarındaki çöpleri topluyor.

O zaman bu da normal.

Elini tutarsin cocugunun gezdirirsin. O zaman engelli cocuklarida zincirlesinler. Kiskanc kocalar eslerini baglasinlar eve oraya buraya gitmesinler. Ben ise giderken cocugumu baglayayim biryere. Böyle sey mi olurya. Cocugum 1 yasinda, yeni yürümesini ögrendi. Elini biraktigim zaman her yere merak edip kosuyor ama ben pesinden bir dakika ayrilmiyor. Cocukta olsa onunda özgürlügü var. Herkesin kendi düsüncesi. Ben ailemden görmedim. Etrafimda da görmedim. Görürsem de yadirgarim. :hayir:

verdiğiniz örnek çok çok yanlış olmuş,çocuk güvenlik kayışı aparatı ile uzak yakın alakası bile yok....

Tepki
44
ayağına zincirle direğe bağlanan çocuk örneğinin çocuk güvenlik kayışı ile uzak yakın alakası yok...Çok çok yanlış bir örnek...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Bence alakasi var, öbürünün kayis olmasi mi farkli? Ondada cocuk baglaniyor bundada baglaniyor. Benim fikrim bu, siz farkli düsünürsünüz o ayri.

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
sadiyeciğim onda çocuk bir yere bağlanmış ve hep orada.
oysa diğerinde çocukla anne yada baba beraber hareket ediyor.
beraber yürüyor.
yanii bir yere bırakılıp çocuk terkedilmemiş. zaten aileler caddede yada kaybolması çok olağan yerlerde takıyorlar.
örneğimide okuduysan çocuklar büyük şehirlerde devamlı tehlikeler içinde yaşıyorlar.
cadde kenarında babasının elinden kaçan o çocuk gibii.
o çocuk ölümden döndü.
ama o aparat olsaydı kaçamayacaktı babasının elinden ve bizde hızlı olsaydık,sonra olacakları düşünemiyorum bile.
hayatım boyunca unutamayacağım bir şey yaşayacaktım o gün.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Okypetecim ben takmam, takmamamin sebebide olayi öyle algilamam. Ben geri kalmisim belki sizin gibi düsünemiyorum. Beynim öyle algiladigi icin bana ilkel geliyor. Siz takarsaniz takin, bana ters. Düsüncem degismez canim. Ben bana yakin gelen örnegi paylastim. :dertli:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Geçende Milliyet'te gördüm. Genelde insanlar karşı çıkmış. Bende en başta karşı çıkmıştım gerçi. Hala da düşüncem ben takmam çocuğuma diyorum; ama zaman ne gösterecek bilmiyorum.

Eşime gösterdim sen izin verirmiydin böyle birşeye diye. Evet, takardım oldu. Sonra neden dedim...

Sonuçta zaman eskisi gibi değil. Güvenli değil artık hiçbir yer dedi. Kalabalık yerlerde takarım. Sonradan kafam ağrıyacağına dedi. Aslında mantıklı; ama ben hala takmam:D:D

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Okypetecim ben takmam, takmamamin sebebide olayi öyle algilamam. Ben geri kalmisim belki sizin gibi düsünemiyorum. Beynim öyle algiladigi icin bana ilkel geliyor. Siz takarsaniz takin, bana ters. Düsüncem degismez canim. Ben bana yakin gelen örnegi paylastim. :dertli:

canım olur mu öyle.
bu gerilik ya da ilerililikle alakalı değil.geri kalmış değilsin elbette. sadece bu bir seçim.
sizler böyle düşünüyorsunuz bizler tersini.
olabilir.
insanlar farklı farklı düşünmese birer klon olur çıkardık zaten...birbirimizden farkımız olacak. bu da gayet normal...
ha ,sana ilkel gelir bizlere gerekli ve elzem gelir...kişinin tercihidir bu... yapanada saygı duyarım yapmayana da...

Trend

Daimi Üye
Tepki
1.072
INANMIYORUM!!! Sanki köpek dolastiriyorlar:mad:
Cocugumun elimi tutmasini tercih ederim!!! Ne o öyle yaw, egoistler!

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Herkes cocugunu istedigi gibi büyütür, oglum 1 yasinda her yere kosuyor merak ediyor ama hic pesinden ayrilmiyorum. Takan takar, ben takmam. Fikrimde degismez okycüm. Sonucta seninde yazdigin gibi farkliyiz öylede olmaliyiz.

Trend

Daimi Üye
Tepki
1.072
Eşime gösterdim sen izin verirmiydin böyle birşeye diye. Evet, takardım oldu. Sonra neden dedim...

Sonuçta zaman eskisi gibi değil. Güvenli değil artık hiçbir yer dedi. Kalabalık yerlerde takarım. Sonradan kafam ağrıyacağına dedi. Aslında mantıklı; ama ben hala takmam:D:D

Aynisini benim esim de diyor ama bana ters geliyor..

Tepki
44
Bence alakasi var, öbürünün kayis olmasi mi farkli? Ondada cocuk baglaniyor bundada baglaniyor. Benim fikrim bu, siz farkli düsünürsünüz o ayri.

resimdeki çocuk zincirle direğe bağlanmış..Ve kimbilir kaç saat öyle duruyor,görüntü ürkütücü..
Ama çocuk güvenlik kayışı annenin ya da babanın bileğine bağlanıyor,kalabalık ortamlarda çok hareketli çocuklar için yararlı bence..her çocuk el tutturmuyor ki..diyelim benim gibi ikizleriniz var,ikisi de çok hareketli,el de tutturmuyorlar,tek başınıza dışarı çıkmak zorundasınız 2 çocukla..Çözümünüz ne olur ??? öyle elinden tutarım demekle olmuyor her zaman...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Emin olun o zamanda bir cözüm bulurum ben, siz baglayin ozaman. Nasil istiyorsaniz büyütün. Ben baglamam diyorum, Allah Allah, zorla mi baglattiracaksiniz?

Tepki
44
Emin olun o zamanda bir cözüm bulurum ben, siz baglayin ozaman. Nasil istiyorsaniz büyütün. Ben baglamam diyorum, Allah Allah, zorla mi baglattiracaksiniz?

fesüpanallahhh..size bağlayın diyen olmadı,nasıl çözümünüz olur diye sordum? Herkesle de sakin sakin konuşulmuyor ,illa agresif cevaplar alıcaz....

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Gergin degilim canim, ikizi olan sizsiniz, cözümünü biliyorsunuzdur heralde. Siz söyleyin bende bilgileneyim.

Tepki
44
Gergin degilim canim, ikizi olan sizsiniz, cözümünü biliyorsunuzdur heralde. Siz söyleyin bende bilgileneyim.

benim ikizlerim daha bebek,ama çok hareketliler,tek başıma bakıyorum ve daha büyük çocuğu olan annelere soruyorum işte...bir gün büyüyecekler ve dışarı yanlız çıkmam gerekicek..Onlarla...çözüm aklıma gelmediği için şimdilik mantıklı geliyor bana bu aparat..bu aparat olmadan tek başına çıkıldığında nasıl alternatif çözüm olur onu sormuştum,ama sorduğuma da pişman oldum...:(

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Adaege, bence birden fazla çocuğu olanlar için mantıklı bu kayış. Sonu.ta eskiden ülkemizde bu kadar çok araba yoktu. Hatta bu kadar çocuk kaçırma olayı bile. Tek başına ikizlerle dışarı çıkmak zor olur. Bu açıdan haklısın; ama tek çocuğu olanlar için mantıklı olmayabilir, tabii zaman ne gösterir bilemeyiz.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
benim ikizlerim daha bebek,ama çok hareketliler,tek başıma bakıyorum ve daha büyük çocuğu olan annelere soruyorum işte...bir gün büyüyecekler ve dışarı yanlız çıkmam gerekicek..Onlarla...çözüm aklıma gelmediği için şimdilik mantıklı geliyor bana bu aparat..bu aparat olmadan tek başına çıkıldığında nasıl alternatif çözüm olur onu sormuştum,ama sorduğuma da pişman oldum...:(
Siz alternatif cözüm olarak sormadiginiz icin soruyu, bende öyle cevap yazdim.
Su an daha farkli sormussunuz. Benim 1 cocugum var elinden tutuyorum sorun olmuyor. Ikizleri olan aileleride görüyorum anne, baba ya da yakinlari ile geziyorlar.
Kayis daha kolay derseniz sizin tercihiniz.

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
ben tek çocuk olsada kullanılması gerektiğini düşünenlerdenim.
bu çocuğun devamlı elini mi tutacaksınız. çocuk sıkıldı devamlı elini çekiyor. siz tutuyorsunuz. o yine çekiyor. bir savaş veriyorsunuz bir.
hadi diyelim elini tuttunuz işlek bir caddenin kaldırımındasınız yada devasa bir alışveriş merkezindesiniz. kalabalık dolu etraf.
ve 2 sn yada 10 saniye,insanız bir şey dikkatimizi çekti,siz bir yere bakarken çocukelinizden kurtuluverdi,yada siz o an dalgındınız farkedemediniz çocuğun elden kurtulduğunu... yada ne bileyim ayakkabınızın bağı çözüldü eğilip onu bağlarken çocuk caddeye fırladı yada kayboldu kalabalıkta...bu örnekler çoğaltılabilinir.
.iki..

bu olaylar olmaz demeyin.
alışveriş merkezinde devamlı bulunan çocukları yada ağlayan çocukları görüyoruz anonslar yapılıyor.
o ara o çocuk kötü niyetli kişilerin eline düşse...
valla ben her zaman hayatım boyunca detaycıyım ve her türlü olasılığı hesaba katmışımdır yaşamımda.başkasına olmazda benim çocuğun başına geliverirse bu türlü şeyler diye düşünmüşümdür....
ve o yüzdende bu aparatı kullanmanın faydasını asla inkar etmem..edemem....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar