Eğer açıksanız kapalılara kapalıysanız açıklara bakış açınız nedir?

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
valla ben açığım..ama kapalılara karşı asla olumsuz birşey düşünmüyorm..ben fatih de büyüdüm..etrafımda hep kapalı insanlar var..hepsi de çok iyi anlaştığım insanlar..en yakın dostum da türbanlı..hatta ablası çarşaflı..böle çok çevrem var..insanların insanlıklarına göre değerlendirilmesi gerekir türbanıyla değil..

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
ben açığım ama kapalı hatta çarşaflı arkadaşım bile var zaten
bence ne giydiğin değil ne düşündüğün önemli
kapalı olupta çok kalp kıran namaz kılmayanlarda var
yada açık olupta çok iyi olanlarda
Allaha şükür açığım ama namazı kılar aşırı açık giyinmem
insan olsun yeterki farketmez bana göre

..tebessum..

Daimi Üye
Tepki
2.391
karşımdaki insanı başının örtüsüyle değil içindeki niyetiyle kalbiyle değerlendiririm önemli olanda bu bence malesef bu devirde çok saçma geliyor hala türban tartışması..

ben örütlüyüm ve herkesin istediği gibi giyinme özgürlüğü vardır olmalıdırda baskıcı tutumu (iki taraf içinde geçerli bu ) sevmiyorum .

be_reN

Daimi Üye
Tepki
1.856
kapalıyım bende ama benımde hem kapalı hem acık bır suru arkadasım var .. benım ıcın ılk etapda karsımdakının ınsanlıgı onemlı kalbı dusuncelerı onemlı dıs gorunusuyle ınsanları yargılamak on yargıdan baska bısı degıl .. :hayir: ama acık olan arkadaslarım ozellıkle reeldekı arkadaslarımında canı gonulden kapanmasını ıstedıklerım var :eek:

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
kapanmak önemli değil bence insan olamadıktan günah işledikten sonra
ben açığım ama çok özeniyorum...tabi çoğu kapalı gördüğüm insanı da kınıyorum çevremde yanlış hareketlerinden dolayı önemli olan içinden iyi temiz bi insan olabilmek:dertli:

gülsemin

Daimi Üye
Tepki
1.284
Açık, kapalı ayrımı; mor giyenle kırmızı giyen arasında ayrım yapmak gibi.. Üstündeki kılığıyla mı insan yargılanır, beynindeki fikirleriyle mi? Tartışmaya bile gerek yok bu konuyu. Aklı başında herkes önce saygı diyecektir eminim ki Peygamber Efendimiz kapısına bin defa gidip her seferinde geri çevrildiği ebu cehile bile saygısızlık etmemişken.. Şu açık kapalı mantığı üzerinden yorum yaparsak, ebu cehilden açığı mı var acaba?

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
ailemizde akrabalarımızda hiçkapalı bir bayan görmedim. sadece yolda gördüklerim. ilk defa kapalı bayanlarla diyoloğum bu sitelerden oldu.diyoloğumun olduğu kapalı arkadaşlarım var şimdi. canayakın tertemiz iyi niyetli ve çok sevdiğim. yani benim için kapalı yada açık olması önemli değil. insan olsun dürüst olsun yeter.şekilci olmadım ama şekilci karşısındakini giyimiyle değerlendiren ona göre namuslu yada değil ,hatta açıksa askılı ,şortluysa bu namussuzdur diye düşünen hatta yasalar çıksında giymesinler diyebilen insanlardan hiçmi hiç hoşlanmıyorum.

gülsemin

Daimi Üye
Tepki
1.284
ailemizde akrabalarımızda hiçkapalı bir bayan görmedim. sadece yolda gördüklerim. ilk defa kapalı bayanlarla diyoloğum bu sitelerden oldu.diyoloğumun olduğu kapalı arkadaşlarım var şimdi. canayakın tertemiz iyi niyetli ve çok sevdiğim. yani benim için kapalı yada açık olması önemli değil. insan olsun dürüst olsun yeter.şekilci olmadım ama şekilci karşısındakini giyimiyle değerlendiren ona göre namuslu yada değil ,hatta açıksa askılı ,şortluysa bu namussuzdur diye düşünen hatta yasalar çıksında giymesinler diyebilen insanlardan hiçmi hiç hoşlanmıyorum.

Aynen canım katılıyorum sana ben kapalıyım ve ünv.de yabancı bir hocayla diyaloğum olmuştu. Eşi türk ve Ankara Ünv.de siyaset bilimlerinde hocaymış. Eğer ünivesitelerde kapalılık yasal hale gelirse 5 yıl içinde zorla kendisinin de kapatılacağına inanıyormuş. Resmen her kapalıdan tiksiniyordu. Şimdi yobaz, başını inancı için kapatan mı yoksa bilinçsiz bir şekilde önyargıyla kapalıları dışlayan mı? Aynı şekilde bazı kapalı arkadaşlar da açıklar için aynı görüşleri taşıyabiliyor. Siz cehennemde yanacaksınız diye peşin hükümde bulunabiliyor. Allah katında kimin ne mertebede olduğu bilinmez. Nice imanlı gözüküp, ibadetlerini eksiksiz yapanlar yetersiz kalırken, Peygamberimizin bir hadisinde uygunsuz şekilde para kazanan bir bayanın susuz kalmış köpeğe ayakkabısını çıkarıp kuyudan su çekerek su vermesiyle Rabbimin onu cennetine koyduğu sahih olarak bildiriliyor. İnsan insandır, insi cinsi görüntüsü kıyafeti ne olursa olsun. Rabbim bile dünyada Rahman sıfatıyla inanan ve inanmayan herkese eşit davranıyoken bize mi düşmüş insanları görüntüleriyle değerlendirmek..

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Aynen canım katılıyorum sana ben kapalıyım ve ünv.de yabancı bir hocayla diyaloğum olmuştu. Eşi türk ve Ankara Ünv.de siyaset bilimlerinde hocaymış. Eğer ünivesitelerde kapalılık yasal hale gelirse 5 yıl içinde zorla kendisinin de kapatılacağına inanıyormuş. Resmen her kapalıdan tiksiniyordu. Şimdi yobaz, başını inancı için kapatan mı yoksa bilinçsiz bir şekilde önyargıyla kapalıları dışlayan mı? Aynı şekilde bazı kapalı arkadaşlar da açıklar için aynı görüşleri taşıyabiliyor. Siz cehennemde yanacaksınız diye peşin hükümde bulunabiliyor. Allah katında kimin ne mertebede olduğu bilinmez. Nice imanlı gözüküp, ibadetlerini eksiksiz yapanlar yetersiz kalırken, Peygamberimizin bir hadisinde uygunsuz şekilde para kazanan bir bayanın susuz kalmış köpeğe ayakkabısını çıkarıp kuyudan su çekerek su vermesiyle Rabbimin onu cennetine koyduğu sahih olarak bildiriliyor. İnsan insandır, insi cinsi görüntüsü kıyafeti ne olursa olsun. Rabbim bile dünyada Rahman sıfatıyla inanan ve inanmayan herkese eşit davranıyoken bize mi düşmüş insanları görüntüleriyle değerlendirmek..

ne güzel yazmışsınız. çok teşekkür ederim. düşüncelerimi dile getirmişsiniz.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Ben tesetturluyum elhamdulillah ama acik da bir suru arkadasim var saygi sevgi cercevesinde gayet guzel gecinip gidiyoruz ne benim onlara kapanin diye ne de onlarin bana acin gibi bir baskilari olmamistir olmamali da zaten herkesin kendi gorusu saygi duyarim...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar