Eğer açıksanız kapalılara kapalıysanız açıklara bakış açınız nedir?

IsheNuR

Daimi Üye
Tepki
1.116
bende kapalıyım ama düşüncelerim fikirlerim herşeye açıktır..sınırlayıcı değilimdir..arkadaş çewremde her ikiside wardır..önemli olan hepimizin dediği gibi insanlıktır..kimse hiç bişekilde hiç bişeye zorlanamaz..özgürüz nede olsa dimi ama:huhuu::zuzu::eek:ys:

Tepki
96
Bence kapalı olmak ve açık olmak herkesin kendi seçimidir ama şunu anlamıyorum ,gerçekten herkese hoşgörüyle bakan insan ,çok açık bir insanı gördüğü zaman bu müslümanmı demez.çarşaflı bir insanı gördüğü zaman bu devirdede bu kadar olmaz demez.başını kapatmış ama makyaj yapmış veya dar giyinmiş,kendi seçimidir ,kendi böyle rahattır,başını niye örtmüşki denmez.kimin neresini örtüp neresini açıcağına biz karar veremeyiz.herkesin ibadetide günahıda kendini bağlar.

gizemlii

Daimi Üye
Tepki
290
kapalı veya açık diye ayırt etmem yeter ki insan olsun kalbi temiz olsun gerisi hiç ö. diil açık yada kapalı farketmez kapalı arkadaşlarımda var açık arkadaşlarımda önemli olan iyi niyetli olması :böö:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
59.807
Açıktım ve yeni kapandım. Kapalılık dini inanca bağlı insanın içinde olmalı bence. İçinde olmayarak ailesinin baskısıyla kapalı bir arkadaşım var. Çarşıya çıkınca sacını açıyor eve gelirken kapatıyor çok yanlış buluyorum. Neresinde bunun dindarlık ? Ailesinden başkasını kandırmıyor. Rabbim tabiki görüyor.

Görümcem açık ama namazını 5 vakit kılan birisidir. Dış görünüş bence hiç birşey insan olması daha önemli diyorum :huhuu:

gokyuzu

Daimi Üye
Tepki
7.606
Bende açık bir bayanım açık kapalı diye bir kavram yok bence önemli olan içindeki imandır ama bazı resimlerde açık ve kapalı diye kadınların tasvir edilmesi gerçekten beni üzüyor :uzgun:Önemli olan takva elbisesini giymektir:panter:

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
ben açığım ama tesettüre karşı biri değilim. herkesin özgür iradesi, kimse bana neden açıksın diyemez bende kimseye neden kapalısın diyemem buna hakkım olamaz çünkü.

yalnız tayt giyip yada dar paça pantolon giyip üzerine kısa bluz giyen ve başını kapatan bayanlara sinir oluyorum, ayrıca başını kapatıp dedikodu yapan milletin arkasından konuşan fesat olan bayanlarada sinir oluyorum.

açık olanlardada straplez bluzla minicik etek veya şortla,ayrıca göbeği açık bırakan tşörtlerle ve transparan kıyafetlerle gezmelerine sinir oluyorum.

herşeyin bi sınırı vardır. o sınırı aşmıyorsak ne mutlu bize

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Aynen canım katılıyorum sana ben kapalıyım ve ünv.de yabancı bir hocayla diyaloğum olmuştu. Eşi türk ve Ankara Ünv.de siyaset bilimlerinde hocaymış. Eğer ünivesitelerde kapalılık yasal hale gelirse 5 yıl içinde zorla kendisinin de kapatılacağına inanıyormuş. Resmen her kapalıdan tiksiniyordu. Şimdi yobaz, başını inancı için kapatan mı yoksa bilinçsiz bir şekilde önyargıyla kapalıları dışlayan mı? Aynı şekilde bazı kapalı arkadaşlar da açıklar için aynı görüşleri taşıyabiliyor. Siz cehennemde yanacaksınız diye peşin hükümde bulunabiliyor. Allah katında kimin ne mertebede olduğu bilinmez. Nice imanlı gözüküp, ibadetlerini eksiksiz yapanlar yetersiz kalırken, Peygamberimizin bir hadisinde uygunsuz şekilde para kazanan bir bayanın susuz kalmış köpeğe ayakkabısını çıkarıp kuyudan su çekerek su vermesiyle Rabbimin onu cennetine koyduğu sahih olarak bildiriliyor. İnsan insandır, insi cinsi görüntüsü kıyafeti ne olursa olsun. Rabbim bile dünyada Rahman sıfatıyla inanan ve inanmayan herkese eşit davranıyoken bize mi düşmüş insanları görüntüleriyle değerlendirmek..

Bu yorumun altına imzamı atmak istiyorum.Nasıl güzel hoş bir eda ile yazılmış.İnanın okurken bile içim ttiredi ağzına eline sağlık be ablam.

denizkızı

Daimi Üye
Tepki
1.899
Ben açığım ancak çarşaflı da,türbanlı da ,açık da her türlü arkadaşım var,önemli olan o insanın insanlığı,değerlere duyduğu saygısı.İster kapalı ister açık görünüşü değil insanlığı önemli benim için:huhuu:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Ben açığım ancak çarşaflı da,türbanlı da ,açık da her türlü arkadaşım var,önemli olan o insanın insanlığı,değerlere duyduğu saygısı.İster kapalı ister açık görünüşü değil insanlığı önemli benim için:huhuu:

aynı fikirdeyim,insanların karakteri ve düşünce yapısı önemli benim için ...ben açığım ama arkadaşlarımın bir çoğu kapalı ..

nar-ı beyza

Daimi Üye
Tepki
1.231
açık-kapalı beni ilgilendirmez
insan olması önemli benim için

ama ben huyunu bildiğim kişilere kapanması gerektiğini hatırlatırım
kesinlikle zorlamam.sonuçta kendi iradesi var.

ama kapalılarında sokağa çıkarken makyaj yapmalarına
parfüm sürmelerine karşıyım.
kadınlar sokakta süs babaği gibi değil
bir hanımefendi gibi olmalı

Eylem_Işıl

Aktif Üye
Tepki
170
Kapalılarin sadece cenaze mevlut vs gibi olaylarda kapanıp sokaklarda acık gezmeleri tuhaf geliyor.Açık kapalı ayrimi yapmadim hic su ana kadar cok şükür

goznuru

Daimi Üye
Tepki
396
Bu konun acilmasi cok sacma kimin acik,kimin kapali oldugunu anlamak adina acilmis konu olarak goruyorum.iyi, guzel ne varsa burda paylasiyoruz simdi napalim ??acik olanin dusuncesi kapali olana ters gelecek cogunun rengi belli oldu keske direk sorsaydin kim acik, kim kapali diye sakin alinip kirilma ama bu konuyu soru sormakla acmis oldun. He merakini gidereyim ben acigim,kapanana da saygiliyim.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
kendı ulkemde gecen gun benden daha ustun olmayan bırı tarafından ırana gıtmek uzere kovuldum cok komıktı kı arkamı donup adamın ustune yurudugumde adam korktu kendısını nasıl ben avrupaya gıt demıyorsam onun da bana boyle bırsey deme hakkının olmadıgını soyledım ve sahnenın bu kısmı bır haylı komıktı bende muslumanım heralde dıye bagırıyodu arkamdan ve fesubhanallah cekıyordu
hosgorumuz nerde cok merak edıyorum sahsen herkesın ozgurlugune saygı nerde????

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.922
Bu konun acilmasi cok sacma kimin acik,kimin kapali oldugunu anlamak adina acilmis konu olarak goruyorum.iyi, guzel ne varsa burda paylasiyoruz simdi napalim ??acik olanin dusuncesi kapali olana ters gelecek cogunun rengi belli oldu keske direk sorsaydin kim acik, kim kapali diye sakin alinip kirilma ama bu konuyu soru sormakla acmis oldun. He merakini gidereyim ben acigim,kapanana da saygiliyim.

Eski modlardan olan ilk_nur arkadaşımızın bu konuyu acaba kim açık kim kapalı hmm bir bakalım herkesin rengi ne şeklinde düşünerek açtığını hiç mi hiç sanmıyorum ki bu zamana kadar konu açık kaldıysa kimsenin kimseyi seçiminden ötürü yargılamaması yüzünden gayet seviyeli bir biçimde fikirlerini yazmaları sonucunda açık kalmıştır.Lütfen bu saatten sonrada birbirimize kırıcı konuşmadan cevap hakkı oluşturmadan devam ettirelim...

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400

Bende bir kaç bir şey söylemek isterim.
Göznuru ablacım,mesajın azıcık sert olmuş,yumuşatayım seni.
Konumuz 2009 yılında açılmış bir konu ki,konuyu açan arkadaşımız da eski mod görevli arkadaşlarımızdan biri idi.
Evet soru gayet ortada aslında''eğer açıksanız kapalılara kapalıysanız açıklara bakış açınız nedir?''bu zaman içersinde bu konuda polimikler olmadı,olmasına zaten bizler müsade etmeyiz.
Konu Bir Soru Bir Cevap bölümünde ve arkadaşımızda böyle bir konu açmış bir sakıncası olduğunu düşünmüyoruz.
Sadece bizlerin görüşlerimizi özgürce ifade etmemiz için açılmış bir konu ve yalnış olan bir şeyin olduğunu da düşünmüyoruz.
Bu arada kimsenin açık yada kapalı olmasını bizler elbette sorgulayamayız sadece burada görüş bildirmemiz gerekiyor.Yani bir nevi düşüncemizi ortaya koyabiliriz.
Bende açığım evet ama bu benim kapalı olan arkadaşlarımın olmayacağı anlamına gelmez değilmi.Yani burada tabiki açık-kapalı ayrımı yapmak değil sadece düşüncelerimizi paylaşmak amaçlı açılmış bir konudur.
Lütfen bu şekilde düşünürsek daha yapıcı olucaktır-ayse
Sevgiler.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
kendı ulkemde gecen gun benden daha ustun olmayan bırı tarafından ırana gıtmek uzere kovuldum cok komıktı kı arkamı donup adamın ustune yurudugumde adam korktu kendısını nasıl ben avrupaya gıt demıyorsam onun da bana boyle bırsey deme hakkının olmadıgını soyledım ve sahnenın bu kısmı bır haylı komıktı bende muslumanım heralde dıye bagırıyodu arkamdan ve fesubhanallah cekıyordu
hosgorumuz nerde cok merak edıyorum sahsen herkesın ozgurlugune saygı nerde????

-kizgin Ona bu cesareti kim veriyor..
Dengesiz şey-kizgin

gokyuzu

Daimi Üye
Tepki
7.606
Bencede nk 'cim bir art niyet kesinlikle yok bu konuda zaten konuyu o şekle götürecek hiç bir üyemizde yoktur açıkların kapalılara kapalılarında açıklara saygı duyması gerekli herkesin kendi tercihi lütfen arkadaşlar cevap yazarken konuyu saptırmadan çarpıtmadan yorum yapınız teşekkürler

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar