ecrin asrin
Yeni Üye
bende inanama:alsana:dim kayinvalden ne yapti sen onu dövünce bende onu merak ettim simdi
Normal bir insanı böyle sinir krizine sokan şiddete yönlendiren sebepte büyük olmalı.
Ben 28 yıllık hayatımda şunu öğrendim ..
Sevgi-saygı-hoşgörü , ailemizin , inançlarımızın bize öğrettiği kutsal değerler.
Evet.
Herşeyin en başında ne olursa olsun kişiliğimizden , öğrendiğimizden ödün vermeden bu değerleri yitirmeden yaklaşmalı hayata.
Taa ki bunlara rağmen kendimizin yittiğini görüyorsak durmalı , yaklaşımımızdaki hatayı düzeltmeliyiz , karşımızdaki ''insan'' dilinden anlamak istemiyorsa onun anladığı dilin en alasından konuşmalıyız..
Yani sevgi saygı hoşgörüyü öğütleyen atalarımızın dediği gibi '' nush ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir'' -kizgin
Bir de şu zaman öyle bir zamanki delinin hükmü geçiyor , biraz deli olmanın zararı yok bence.. :sok
gerçekten çok doğru söyledin...çok sessiz sakin uyumlu ezilse bile sesi çıkmayan kişiler hep üzülüyor..herkesle anladığı dilden konuşmak lazım-kizgin
Evet ilknurcum , hem üzülüyorlar hem de bu ezilmenin ne sonu geliyor ne derecesi azalıyor..
Saygısından dolayı karşısındakine cevap vermeyen kişiyi ezik karakterli insanla karıştırmamak lazım..
Zaten nedensiz karşısındakine kötü davranıp hor gören insana ne yapsanız gözünde itibar kazanamazsınız , daha sonra sizin ona karşı yapacağınız iyilikler kendisinin gözünde mecburiyet gibi algılanıverir..
Ailesinden ayrılıp farklı bir hayata , ortama , aileye adapte olmaya çalışan gelinle ona annesinin yokluğunda yardım etmeye çalışan kayınvalide den anne-kız ilişkisine benzer bir ilişki çıkmalı , birbirlerinden nefret eden efendi - köle ilişkisi değil.
Ama tabi burda böyle oturduğumuz yerden yazmak ne kadar kolay değil mi.
Bahsettiğimiz yılların sosyal sorunu , hala çözülememiş..
slm hertkese burayı yeni buldum kayıt oldum çünkü artık çatlayacak haldeyim anlatmam lazım
bu arada baskasının konsusna mı yazıyorum yeni konu mu actım bilmiyorum ben yeni evlendim 2 hafta oldu ama bittim artık
esimle ilgili bi durum yok görünürde ama oda dahil aslında
kayın peder evlendiğimiz günden beri evimizde cıldırıyorum tek evladı esim değil 19unda diğer oğlu gelecek tayini çıktığı yere babasını da alıp gidecek diye sabrediyorum zaten bu arada kayınvalide yok çok yıllar önce ölmüş ama yine de insan insanlığına bunu nasıl sığdırır bilmiyorum suratıma bakıyor anlamıyorum onu yok saydım evde yokmuş gibi davranıyorumartık saygı falan kalmadı suratım hep asık ramazan ama allahım düşümndüklerim bewni günaha sokuyor mu diye düşünüyorum insallah diğer oğluyla gide r de ben de rahatlarım cünkü dasyanamıyorum her lafını terslemeye basladım
hele hele kocalarımızın hiç kimsenin ağzına bakmasın yuvaya yansımasın huzursuzluklar