ay bi tek benim sanıyodum nasıl rahatladım off üstümden yük kalktı sizi okuyunca
hayatımda hiç bulaşık makinesine dokunmadığım için evlendiğimde de öcü gibi gelmişti nasıl çalışır deterjan nereye konuyo hiç bilmiyordum , ezelden beri sevmezdim ev işini , annemde evlenince zahmet çekip beni arama derdi ona yardım etmek istemediğim için , şimdi çok utnaıyorum ama :sinifsinif:
neyse..
evlendik ve o korkulan gün geldi çattı kirletip kirletip makineye yığdığım bulaşıklar artık sığmaz oldu bir şekilde çalıştırmalıydım bu korkunç makineyi. Annem beni bildiğinden sağolsun çeyizime makine parlatıcısından deterjanına kadar herşeyi koymuş kadın , ufak bir aramayla deterjanı buldum diye sevindim .. yepyeni çatal bıçak setim , simli bardak takımım makine içinde melül melül bana bakıyorlardı sanki birbirlerine elveda der gibi son kez parladılar.. ben deterjanı koydum , ayar düğmesini en yüksek sıcaklığa çektim iyice temizlensinler diye , sonra başlat düğmesine büyük bir gururla dokundum.. Bu zorlu görevden de alnımın akıyla çıkmıştım hemde kimseye sormadan , millete rezil olmadan.. Bir saat sonra kırmızı ışıkla işlemin bittiğini anladım makineyi açtım ve ta tammm , herşey koyduğum gibi ama bi sorun var simler yok , çatal bıçak çizik içinde! :bayil:
nerde hata yaptım diye aptal aptal bakınırken deterjan yerine nasılda büyük gururla makine tuzu koymuş olduğumu anladım ve hemen delilleri yok etmeye başladım , sorarlarsa da sonuna kadar inkar edecektim :iyyyy:
annem geldi tabi bi zaman sonra evime , bardakları kaşıkları bi gördü kadın şok geçirdi ne oldu bunlara diye , bende pişkin bir tavırla ay annee bu bardak takımı çatal kaşık takımı çok adiymiş bi yıkamada gitti baksana kız kardeşime bu markadan alma sakın diye akıl verdim :ciklet: