Evlendiğinizde ilk vukuatınız neydi hatırlıyor musunuz?

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
ilk evlendiğimiz aydı galiba pazara çıkmıştım çıkarken sokak kapısını çektim alışverişimi yaptım döndüm bi baktım evin kapısı arkasına kadar açık tabi ben şok oldum çevrede çağırab,leceğim eve bakalım diyeceğim kimse de yok...poşetleri bıraktım sessiz sessiz girdim içeri kalbim de güp güp atıyo ya biri çıkarsa diye...tüm odaları kontrol ettim kimse yok eşyalara baktım kayıp filan da yok..meğerse ben kapıyı çekince kapanmamış kontrol etmediğim için açılmış ucuz atlatmıştım...:ilknur::ilknur: büyük şehir olsa o durumda eve giremezdim de burası küçük biyer kötü bişey beklemediğim için girebilmiştim...ama çok korkutucuydu:kptmya::kptmya:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bi vukuatımı daha anlatayım da amma vukuatım varmış be naparsın hiç bişey bilmeden evlenirsen böyle olur:kptmya::kptmya:

evlendiğimiz ilk aydı yine..annem evde köfte yoğurmuş ben et elleyemem o yüzden genelde yapıp bana verir kızartırsın dedi...ben de geldim dedim en iyisi ben bundan yemek yapayım...patlıcanla patatesleri halka halka doğradım köfteleri de aynı şekilde yaptım borcama özene bezene dizdim bunları sırasıyla...eşime sürpriz yapıcam sana güzel yemekler yaptım diye:kptmya: üstüneden bi kapta salçayla soğuk suyu karıştırdım döktüm fırına vardım yanmasın die 150 dereceye getirdim...yarım saat oldu gidip bakıyorum hiç bi pişme belirtisi yok 1 saat oldu yok 2 saat oldu hala suyu bile kaynamamış...biraz dereceyi yükselttim 200e getirdim suyu hareketlenmeye başladı tabi...biraz pişmiş görünüyo pilav filan da yaptım..neyse eşim egldi yemek koyuyorum oo köfte mi yaptın diyo sevindi garibim...tabağa koydum anam o da ne yarısı çiğ yemeğin pişmemiş:kptmya::kptmya:yemeğe çalışıyo eşim bişey diyemiyo ben de patatesleri yemeye çalışıyorum hiç bozuntuya vermedim tabi..eşim diyo canım bunlar birazcık pişmemiş galiba ben de yoo gayet pişmiş sana öyle gelmiş filan die geçiştirdim...sonra öğrendim ki önce onları ya kızartmak ya da fırınlamak gerekirmiş üstüne de kaynamış su dökülecekmiş fırında su kaynamazmış tam bi hüsrandı yani o gün bugündür o yemeği yapmadım zaten bi daha:kptmya::kptmya:

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
alemmişsin ilknurum yaa......:kptmya::kptmya::kptmya: birde adama kafa tutmuşsun gayet iyi pişmiş diye.... :kptmya::kptmya::kptmya:
mideniz bozuldumu peki o yemekten sonra?:kptmya:

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
bizimde eşimle vukuatımız 1 aylık falan evliyiz ilk alışverişimizi yapcaz bizde kızın annesi koyar mutfak malz.detrjn vs.neyse gitik markete iki araba aldık daldık alışverişe bitirdik evimize döndük poşetleri boşaltıyoruz aaaa dedik biz napmışız sadece cips çukulata abu cubur bikaç hazır yiyecek pizza falan işe yarıcakhiç bir şey yok:kptmya::kptmya::kptmya:çok gülmüştük halimize ondan sonra hep listeyle gittik alışverişlere-kop-kop

kiraz

Aktif Üye
Tepki
175
vukuatlarınızı sevsinler :) ben henüz yeni evliyim 38 günlük... bu süre içinde kayde değer bir vukuatım oldu. Saat gece 11 civarı, eşim illede çay isterim diye tutturdu. Bir çaydanlık demledim. Servis için özenle bardakları hazırladım, yanında atıştırmalık kurabiyeler vs.. (yeniyim ya özen gösteriyorum) çayı doldurmak için elimi demliğe atmamla demliğin ocağın üstüne devrişmesi bir oldu. Sinirden ağlayacaktım neredeyse... hem çayı döktüm hemde yarım saat boyunca çayın pisliğini temizledim. Eşim çok gülmüştü.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar