Evlenmeden önce-evlendikten sonra

H

Hera

Misafir
Nikah masasında atılan imza değildir,değişikliğe sebep. Seçimin doğru yapılması ve beklentilerin ne olduğunun bilinmesi gerek.Birde evlilik öncesi iyi tanımaya çalışılmalı önemsemediğiniz bir konu evlenince önemli oluverir.Tanımanız içinde yıl değil akıl lazım.

Tebrik Ederim ne güzel de anlatmışsın o Akıl da her insan da olmuyor sanıyorum..

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
evlenince değişecek çok şey var tabi ki
bu değişen şeylerin hepside olumsuz değil
bu senin tercihine bağlı yada bakış açına
mesela aileden uzak kalmayı bile çok büyük bir olumsuzluk olarak görereceksen bence hiç evlenme
evlilik evt fedakarlık istiyor bir çok konuda ama eğer karşındaki kişi bu fedakarlıklara değiyorsa evlilik gerçekten güzel
değimeyecek biriyse işte ozamn o etrafındaki insanlar haklı çıkar

fedakarlığıda kadın yapmalıdır başrolde kadın olmalıdır fikrinede ben katılamayacağım
erkek yada kadın hiç farketmez
çünkü illaki bir taraf daha fedakar olacaktır bu bir dengedir
neden kadın daha akllı olmalı daha fedakar idare eden kişi olmalı ki
zatan çoğu evliklerde erkeklerin yaşı kadınlardan büyüktür
bence büyüklük kocada kalmalı her zaman:cee

çok tşk ederim canm bunları duymak gercekten birazda olsa zihnimi rahatlattı

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
seçtiğin kişiye ve karakterine bağlı...mantıklı merhametli olgun kişiler sevgi varsa bu işi götürür...bazende başta çok yorucu günler hayal kırıklıkları olur ama sabırla düze çıkılır...kimi evlilikte iflah olmaz...yani şans işi nasip meselesi...bir şirket kurarsın kar-zarar etme garantin yoktur evlilikte bir şirkettir her iki şıkta zaman zaman olur ama yönetim iyi olursa şirket kazandığıyla ayakta kalabilir...

flört ve evlilik farklıdır...hiçbir zaman flört teki heyecan ve güzellikler evlenince kalmaz...sorumluluklar vardır bunlardan biraz etkilenirsiniz...bir erkek flört ederken garntuvalettir ama sabah uyandığınızda pejmürde haliyle evlenince görürsünüz eee kadın içinde aynı...yaniii tabii ki evlilik aşkı öldürür ama yerine kuvvetli bir sevgi bırakır aşktanda öte...evlilik güzeldir ...:panter:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
evlenicegin insani iyi tanimali ve ona güven duymali
sonucta iyi ve kötü gün hastalikta ve saglikta icin evet deniliyo
hayat sadece laylaylom diil
fedakarlik ve anlayis da tek tarafli diil karsilikli olmali
etrafina cokta kulak asma derim
9yilimizi doldurduk
hic ama hic pismanlik duymadim
cok cok iyi günlerde basladik
ve yillar sonra maddi SIKINTIYA düstük hala huzurumuz sagligimiz yerinde
destek cok önemli,anlayis ve hosgörüde

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Ebrulii teşekkür ederim böyle bir konu açtığın için... Benimde yaklaşık 4.5 yıldır bir birlikteliğim var kısmetse askerden sonra evlilik düşünüyorum ama çevremdekilerden duyduğum olumsuz şeyler gözümü korkutuyor. Çok mutlu olanlar da var ama ben onları göremiyorum hep sıkıntılı olanlar takılıyor gözüme :uzgun:

IsheNuR

Daimi Üye
Tepki
1.116
seçtiğin insana bağlı aslında bi ömür geçirceksin sonuçda kadın eşini memnun ettikten sonra erkekler kul köle oluyolar zaten eşlerinin karşılarında o yuzden herşeyi dengelemk lazım ne kendini düşünceksin nede sedece karşı tarafı düşünüp kedni ezdireceksinn herkesin yaşayış tarzı farklı olumsuz ewlilikleri değilde olumlu ğüzel çiftleri örnek alrsak herşeyin yolunda gideceğini düşünerek yaşarsak we ona göre belirlersek hareketlerimizi sorun olmayacığını düşünüyorum....sonuçda herkes güzel bir ewlilik yaşamak ister bunu yapabilmek içinde sebepleri gerçekleştirmek gerekli:huhuu: ne yazdım ben yaa işte ondan yaa anladınız siz beni:kptmya::hihi:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
İnsanına göre değişiyo bence bunlar.... sadece erkek değil kadın da değişiyo evlenince...genç beyin dergisinde bi yazı okumuştum Kadınlar evlenirken ne de olsa değiştiririm diye erkeklerde hiç birzaman değişmez diye evlenirlermiş. Ama erkekler hiç değişmez hep kadınlar değişirlermiş....
birde hiç kimse nişanlıyken gerçek kişiliğini göstermez kendini daha çok sevdirebilmek için hep en iyi tarafını gösterir kaç yıl nişanlı veya sevgili olduğunuza da bakmaz Ayser ablanın dediği gibi yıllarla değil akılla tanınır insan. evlendikten sonra tanırsınız onu da... 4 yıl önce kütahyaya giderken otobüste yanıma oturan azeri bi teyze evlilik hakkında şunu söylemişti ''evlilik karpuz gibidir içini açmadan bilinmez'' şimdi biliyorum dediği çok doğru (laf aramızda benim karpuz güzel çıktı :hihi: )

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Bir şey daha var biliyorum çok konuştum ama evlenirken sadece eşimle evlenmiyosun kendi aileni onun ailesiyle de evlendiriyosun iki farklı kültürü birbirine bağlıyosun eğer o bağda pürüzler çıkmasına izin verirsen zaten dananın kuyruğu orda kopuyo gerisi çok basit şeyler çözülüp gidiyo... artık sustum kafa dinleyebilirsiniz :D

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
canım çok güzel bi soru sormuşsun bende evlenmeyi bekleyip bi yandan da çekinenlerdenim..ama herkesi de haklı buldum yıla bakmıyo.gerçek kişiliğini anlamak anlaşıp anlaşamayacağını bi ömür çekebilceğini önceden kestirmen lazım.ben mesela bazen sanırım bi ömür çekemem diyorum ama evlenince nolcak bilemiyorum:kahve:

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
canım ben 1 aydır evliyim keşke evlenmeseydim diyorum çünkü evlenince herşey çok farklı oluyor ailenden ayrılıyorsun başka bir aileyi kabullenmek zorunda kalıyorsun ama sevgiliyken öyle hem ailenle birliktesin hemde istediğin zaman sevgilin yanında.....

1 ay önce bu konu için verdiğim cevap nekadarda karamsarmış artık 2 aylık evliyim ve evliliğe alıştım galiba çokta mutluyum artık kocamıda evimide çoooooook seviyorum...

Yaşasın evlilik...........

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
İnsanına göre değişiyo bence bunlar.... sadece erkek değil kadın da değişiyo evlenince...genç beyin dergisinde bi yazı okumuştum Kadınlar evlenirken ne de olsa değiştiririm diye erkeklerde hiç birzaman değişmez diye evlenirlermiş. Ama erkekler hiç değişmez hep kadınlar değişirlermiş....
birde hiç kimse nişanlıyken gerçek kişiliğini göstermez kendini daha çok sevdirebilmek için hep en iyi tarafını gösterir kaç yıl nişanlı veya sevgili olduğunuza da bakmaz Ayser ablanın dediği gibi yıllarla değil akılla tanınır insan. evlendikten sonra tanırsınız onu da... 4 yıl önce kütahyaya giderken otobüste yanıma oturan azeri bi teyze evlilik hakkında şunu söylemişti ''evlilik karpuz gibidir içini açmadan bilinmez'' şimdi biliyorum dediği çok doğru (laf aramızda benim karpuz güzel çıktı :hihi: )

canım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bu konu gerçekten beni çok korkutuyor yaa :acep:

H

Hera

Misafir
Benim Hiçbirşey değişmedi evlenmeden önce tanıdığım Eşimde aynıydı şimdide aynı evlenmeden öncede eşim bana Nazikti Centilmendi şimdi de öyle Ailelerin de Evlendiği konusuna Katılıyorum Çok şükür aile Görgülerimiz Kültürlerimiz hayata Bakış açılarımız Aynı bununla beraber eşimi seçerken zaten tüm bunları göz önünde bulundurdum baktım Ben eğer bu Dengelerden bir tanesi bile tutmasaydı Mutlu olamayacağımız için Evlenmezdim Kocamı Sevdim ama Körükörünede kendimi yollarına pas pas etmem yangına atmam seviyorum diye Erkeğime inanmamın dışında kalan Ögelerede baktım BEN Aile Kurumumu Kurarken....

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
canım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bu konu gerçekten beni çok korkutuyor yaa :acep:

korkunun ecele faydası yok dermişim :cokkomik:
bak şu fıkrayı uygularsın ondan sonra rahat rahat yaşarsın :kptmya:
Bir dediğini iki etmemek=))
Düğünümüz bittikten sonra karım kendi atına, ben de kendi atıma bindik, evimize doğru gidiyoruz.
Benim bindiğim atın ayağı takıldı ve sendeledi.
Karım eğildi ve benim atıma 'Bir' dedi.
Biraz daha ilerledik ve benim atımın ayağı tekrar takılıp tökezlediği zaman, eşim tekrar eğilip atıma 'İki' dedi.
Az sonra atım tekrar aynı şekilde tökezleyince eşim atından indi at'a 'Üç' dedi ve çeyizinden tabancasını çıkartıp atımı alnından vurdu. Ben şok olmuştum..
Eşime bir hışımla çıkıştım
- 'Yazık değil mi ata, neden vurdun kadın, manyak mısın sen? diye bağırdım..
Karım arkasını döndü ve bana
- 'Biir.. dedi.
Ve o günden sonra karımın bir dediğini iki etmedim! :)))

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
Düğünümüz bittikten sonra karım kendi atına, ben de kendi atıma bindik, evimize doğru gidiyoruz.
Biraz daha ilerledik ve benim atımın ayağı tekrar takılıp tökezlediği zaman, eşim tekrar eğilip atıma 'İki' dedi.
Az sonra atım tekrar aynı şekilde tökezleyince eşim atından indi at'a 'Üç' dedi ve çeyizinden tabancasını çıkartıp atımı alnından vurdu. Ben şok olmuştum..
- 'Biir.. dedi.
süpermiş aslımm :1:

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
- 'Biir.. dedi.

:D:D Bayıldım ya vallahi

naz79

Daimi Üye
Tepki
2.225
evlilik aynı kesilmemiş bir kavun öyle düşün bence evlilik okadarda kötü değil yani ben bekarlığımda iyi bir aile yaşantısı geçirmedim kavgalı ortamlarda büyüdüm ama evlendim bir o kadarda rahat ve huzurlu bir yaşamım var kimsenin lafına uyma canım hep öyle derler yapam etme evlenme ....ama bunlar boş laflar evliliğinde güze yönleri var birt insanla hayatını paylaşıyorun hele birde dünyalar tatlısı bir bebği olursa hayatın daha çok değişiyor benim oğlum olduktan sonra yaşamamın bu kadar anlamlı ve yaşanmaya değer olduğunu anladım hiçkimseye aldırmadan özgüveninle karşıdakinide iyi tanıyarak hayatını yaşa ve allahım san güzel kısmetlerle iyi bir evlilik sunsun

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
% 90 ndan fazlası mutlu değil diorsun ozaman gerçekten çok çok şanslıyım..

En azından senin kadar şanslı değil %90 lık kısım canım.
Allah anzarlardan saklasın.
Arası çok iyi olan bir sürü insan var ama Sen farklı yaşıyorsun anlattığına göre..
Senin eşin gibi karısını el bebek gül bebek yani gözü gibi bakan bu ülkede oldukça azdır...
O yüzden şanslısın:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar