Fatmagül'ün Suçu Ne? Kadın Olmak

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
imzaacopy.png

başakk

Daimi Üye
Tepki
671
fatma gülün sucu sabaha karşı tek başına yollara ve dağlara çıkmaktı bence.elbetteki çıktı diye 4 tane kendini bilmez kişiliksiz ve arkolik ola insanlarla karşılaşmasıydı?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270
Fatmagülün suçu çok sevmekti bence.

Mustafa şu haldeki kızı bırakıp giderse tecavüzcülerden de farkı kalmaz gözümdeki bırakacak film icabı:dertli:

Bufilme yönelik yorumumdu.

Gerçek hayata yöneltirsek devir gerçekten çok kötü,

Kadın olmak zor zanaat bu devirde

defne

Aktif Üye
Tepki
108
Fatmagül'ün suçu bu ülkede kadın olmaktır,evet..
Sorgulamıyoruz hiçbirimiz,gece vakti neden kadın sokağa çıkamıyor diye,
gece gece sokağa çıkarsa olacak budur diyor herkes,
sanki erkeklerin hiç suçu yok,erkekler gece sokakta gezen yalnız bir kadını taciz ve tecavüz hakkına sahip,
Utanılacak bir durum ülkem adına:kahve:

Tepki
28
Geçenlerde bir sitede erkeğin biri Fatmagül'ün suçu Tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bilmek yerine direnmesiydi yazmış :D

Fatmagül'ün suçu gecenin bir yarısı hemde yengesi uyarmasına rağmen dışarı çıkmasıydı .
Kız başına ne işin var gecenin bir vakti dışarıda nişanlın gelme diyor yengen gitme diyor illa gidecek arayan mevlasını da bulur belasını da :D .

defne

Aktif Üye
Tepki
108
Geçenlerde bir sitede erkeğin biri Fatmagül'ün suçu Tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bilmek yerine direnmesiydi yazmış :D

Fatmagül'ün suçu gecenin bir yarısı hemde yengesi uyarmasına rağmen dışarı çıkmasıydı .
Kız başına ne işin var gecenin bir vakti dışarıda nişanlın gelme diyor yengen gitme diyor illa gidecek arayan mevlasını da bulur belasını da :D .

Suçu hiç tecavüz edenlerde aramıyorsunuz değilmi?

defne

Aktif Üye
Tepki
108
tecavüzcülerde suçlu ama olayın gelişme durumunda fatmagül bacımızında suçu yok değil yani .
Bir kadın neden gece vakti yalnız bir yere gidemiyor,salyaları akan hayvanlar onu bekliyor diyemi,
kendi hemcinsimin asıl sorgulanması gerekenleri bırakıpta mağduru suçlamasını çok yadırgadım.

Tepki
28
Bir kadın neden gece vakti yalnız bir yere gidemiyor,salyaları akan hayvanlar onu bekliyor diyemi,
kendi hemcinsimin asıl sorgulanması gerekenleri bırakıpta mağduru suçlamasını çok yadırgadım.

Türk kadınıyız biz ,bize öğretilen ve ne yazık ki doğrusu da bu .
Türkiye de hayat bu ve gerçeklerde bunlar ama televizyonda izlediğimiz dizilere kendimizi biraz fazla kaptırdığımızı düşünüyorum .
Televizyonlarda anlatılan hayatı hani şu kızlar erkeklerle istediği gbi geziyor anne baba hesap sormuyor ,kız ben özgürüm nidaları çekiyor falan filan hatta Küçük Sırlar'da kişiler anne ve babalarına isimleriyle hitap ediyor :D yani bizleri avrupa ya da amerikadaki ailelere özendirme durumu var ama o dizilerdeki hayatı Türkiyede en fazla %10'luk bir kesim yaşıyor.
Türkiye gerçeklerini bilerek yaşamalıyız ,bizim gerçeklerimiz nedir ? erkekte olsa kız da olsa geç olmadan evinde olacaksın .
Biz henüz gecenin bir yarısında istediğimiz gibi gezip tozacak kadar çağdaş ve modern bir hayata hazır değiliz.

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Bundan oniki yıl önce ameliyat olan kocamın yanında gece refakatçı kalıyorduk oğlumla nöbetleşe oğlum geldi benide bir komşu alacaktı aradım telefonu cevap vermedi o zamanda burada daha kimseyi pek tanımıyorum yani henüz gurbet benim için burası. o saatte ancak çok yakınını uyandırabilirsin evde de okula gidecek kızım yalnız eve gitmem lazım.oğluma birşey söylemeden hastaneden çıktım taksi arıyorum eve gitmek için bir yılışık yaklaştı götüreyim diye ifadesine sinir olmuştum eşimi bekliyorum diye savdım sonra bir taksiyle eve gittim neden böyle bir gerginliği yaşadımki ben hala öfkeliyim.

defne

Aktif Üye
Tepki
108
Türk kadınıyız biz ,bize öğretilen ve ne yazık ki doğrusu da bu .
Türkiye de hayat bu ve gerçeklerde bunlar ama televizyonda izlediğimiz dizilere kendimizi biraz fazla kaptırdığımızı düşünüyorum .
Televizyonlarda anlatılan hayatı hani şu kızlar erkeklerle istediği gbi geziyor anne baba hesap sormuyor ,kız ben özgürüm nidaları çekiyor falan filan hatta Küçük Sırlar'da kişiler anne ve babalarına isimleriyle hitap ediyor :D yani bizleri avrupa ya da amerikadaki ailelere özendirme durumu var ama o dizilerdeki hayatı Türkiyede en fazla %10'luk bir kesim yaşıyor.
Türkiye gerçeklerini bilerek yaşamalıyız ,bizim gerçeklerimiz nedir ? erkekte olsa kız da olsa geç olmadan evinde olacaksın .
Biz henüz gecenin bir yarısında istediğimiz gibi gezip tozacak kadar çağdaş ve modern bir hayata hazır değiliz.
Ne zaman modern bir hayata hazır olacağız,aslında modernlikte değil bu..şöyle sormak lazım,
ne zaman eğitim seviyemiz yükselecek?Ne zaman hak ve özgürlüklerimizin farkında olacağız?
Modernlik,çağdaşlık derken avrupa ülkelerinin kendini bilmezliğini,ahlaksızlığını kendimize örnek göstermemiz durumun ne kadar vahim olduğunuda gösteriyor.
Neden modern,çağdaş ülkelerin eğitimini,güvenliğini ve kişilik haklarını kendimize örnek olarak alamıyoruz acaba?Bunun zamanı mı olur?Önce sindirip,hissetmek gerek.Birey olarak kadınında kişilik hakları ve özgürlüğü olduğunu kafamızın içine yerleştirmek gerek.
Biz annemizden babamızdan böyle gördük,doğrusuda budur diyerek gelişmişliğe,çağdaşlığa kendimizi önceden kapatırsak fatmagüller bitmez.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar