Geçenlerde bir sitede erkeğin biri Fatmagül'ün suçu Tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bilmek yerine direnmesiydi yazmış
Fatmagül'ün suçu gecenin bir yarısı hemde yengesi uyarmasına rağmen dışarı çıkmasıydı .
Kız başına ne işin var gecenin bir vakti dışarıda nişanlın gelme diyor yengen gitme diyor illa gidecek arayan mevlasını da bulur belasını da .
Suçu hiç tecavüz edenlerde aramıyorsunuz değilmi?
Bir kadın neden gece vakti yalnız bir yere gidemiyor,salyaları akan hayvanlar onu bekliyor diyemi,tecavüzcülerde suçlu ama olayın gelişme durumunda fatmagül bacımızında suçu yok değil yani .
Bir kadın neden gece vakti yalnız bir yere gidemiyor,salyaları akan hayvanlar onu bekliyor diyemi,
kendi hemcinsimin asıl sorgulanması gerekenleri bırakıpta mağduru suçlamasını çok yadırgadım.
Ne zaman modern bir hayata hazır olacağız,aslında modernlikte değil bu..şöyle sormak lazım,Türk kadınıyız biz ,bize öğretilen ve ne yazık ki doğrusu da bu .
Türkiye de hayat bu ve gerçeklerde bunlar ama televizyonda izlediğimiz dizilere kendimizi biraz fazla kaptırdığımızı düşünüyorum .
Televizyonlarda anlatılan hayatı hani şu kızlar erkeklerle istediği gbi geziyor anne baba hesap sormuyor ,kız ben özgürüm nidaları çekiyor falan filan hatta Küçük Sırlar'da kişiler anne ve babalarına isimleriyle hitap ediyor yani bizleri avrupa ya da amerikadaki ailelere özendirme durumu var ama o dizilerdeki hayatı Türkiyede en fazla %10'luk bir kesim yaşıyor.
Türkiye gerçeklerini bilerek yaşamalıyız ,bizim gerçeklerimiz nedir ? erkekte olsa kız da olsa geç olmadan evinde olacaksın .
Biz henüz gecenin bir yarısında istediğimiz gibi gezip tozacak kadar çağdaş ve modern bir hayata hazır değiliz.