Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA

attachment.php


attachment.php



attachment.php



SIKMA ( ADANA USULÜ)

Kullanılan Malzemeler:
1.(Hamuru İçin)

2.•2 Kg un

3.•4 Su bardağı ılık su

4.•Yarım paket yaş maya

5.•1 Çorba kaşığı tuz

6.

7.(İçi İçin)

8.•6 Adet orta boy patates

9.•1 Adet büyük boy soğan

10.•3 Yemek kaşığı sıvı Yağ

11.•2 Çorba kaşığı salça

12.•1 Kalıp beyaz peynir (peynir sevmiyorsanız patates miktarını arttırabilirsiniz)

13.•1 Demet maydonoz
Hazırlık
1.Un’u eleyerek hamuru yoğuracağınız geniş kaba alın ,2 Kg undan yaklaşık 1 buçuk, 2 bardak kadar yoğururken kullanmak üzere ayırın, un’un ortasını havuz gibi açın, mayayı ve tuzu ortaya dökerek karıştırın, suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.

2.Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun, yoğururken yanınızda bir kap ılık su bulundurun, gerekirse yoğuruken elinizi suya batırıp hamurun kıvam almasına yardımcı olabilirsiniz.

3.İç harcını hazırlarken hamuru dinlendirebilirsiniz, dinlendirmesenizde olur.

4.Haşlandıktan sonra soyduğunuz patatesleri çatal yardımıyla ezin. Soğanları sıvıyağda iyice kavurun ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin, salça ve soğan kavrulunca ezdiğiniz patatesleri ekleyin ve bir süre daha karıştırarak kavurmaya devam edin.

5.Malzemeler iyice birbirine karışıp, patatesler de kavrulunca ocaktan alın, ince ince doğradığınız maydonozları ekleyerek karıştırın.

6.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzla yuvarlayarak beze haline getirin, yapışmamaları için unlu tezgahın üzerinde bekletin. Bezeleri un kullanarak tavanızın büyüklüğünde açın, illa yuvarlak bir biçim elde etmeniz gerekmiyor, çoğunlukla hamur açmayı bilmeyenler için bu sorun olabilir ama dert etmeyin.

7.Açtığınız yufkanın fazla unun silkeleyin ve önceden ısıtılmış teflon tavada yağsız olarak iki yüzünüde yakmadan pişirin.
Tarifin Hazırlanışı
1.Pişen hamurlar sıcakken bir yüzüne tereyağı veya margarin sürün, içine hazırladığınız harcı resimde gösterildiği gibi yayın, yerken yağın akmaması ve harcın dökülmemesi için bir tarafını katlayarak sarın ve soğumasına fırsat vermeden sıcakken yiyin. Çay, ayran veya kola ile servis yapabilirsiniz, kesinlikle yanında başka bir yiyecek servis yapmayın zira kesinlikle yenmeyecektir
 

Ekli dosyalar

  • sikma-hamur-hazirlik17-150x150.jpg
    sikma-hamur-hazirlik17-150x150.jpg
    7,5 KB · Görüntüleme: 262
  • sikma-hamur-hazirlik13-150x150.jpg
    sikma-hamur-hazirlik13-150x150.jpg
    6,3 KB · Görüntüleme: 261
  • timthumb.jpg
    timthumb.jpg
    7,4 KB · Görüntüleme: 240
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
attachment.php



PUDİNGLİ KURABİYELERİM

Kullanılan Malzemeler:
1.1 paket toz puding

2.1 paket margarin

3.yarım bardak sıvı yağ

4.15 yemek kaşığı un

5.2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlık
1.margarini oda sıcaklığında eritiyoruz

2.herhangi marka toz pudingle yapılabilir
Tarifin Hazırlanışı
1.oda sıcaklığında erimiş margarini bir kaba alalım

2.toz pudingi ve pudra şekerini ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar yoğuralım

3.15 kaşık unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim

4.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp hafif bastırarak tepsiye dizelim( yağlı kağıt üzerine)

5.dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine kahve çekirdeği şekli verebilmek için kürdanı ortasına dik değilde enine bastıralım

7.170 derecede 15 dk pişirelim
10.afiyet bal şeker olsun

204f571d022cd96e61af543c1b2b7530.gif
 

Ekli dosyalar

  • kahve.jpg
    kahve.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 244

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
PUDİNGLİ KURABİYELERİM

Kullanılan Malzemeler:
1.1 paket toz puding

2.1 paket margarin

3.yarım bardak sıvı yağ

4.15 yemek kaşığı un

5.2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlık
1.margarini oda sıcaklığında eritiyoruz

2.herhangi marka toz pudingle yapılabilir
Tarifin Hazırlanışı
1.oda sıcaklığında erimiş margarini bir kaba alalım

2.toz pudingi ve pudra şekerini ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar yoğuralım

3.15 kaşık unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim

4.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp hafif bastırarak tepsiye dizelim( yağlı kağıt üzerine)

5.dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine kahve çekirdeği şekli verebilmek için kürdanı ortasına dik değilde enine bastıralım

7.170 derecede 15 dk pişirelim
10.afiyet bal şeker olsun
faklı bi tarif pudingi toz olarak katıyoruz yani neli olacka puding farkediyormu
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
bunu bir tanıdığım yapardı. mersinliydi o. çok beğenmiştim. ellerinize sağlık

teşekkürederim.

hop bici bici leblebiciiiiiiiii :dill::dill::dill::dill:

bici bici hemen geliyor tatlım

faklı bi tarif pudingi toz olarak katıyoruz yani neli olacka puding farkediyormu


herhangi bir pudingle yapabilirsiniz ama ben kakaouluyu tercih ediyorum. birde pudingin kişi sayısınıa göre un ayarı değişiyor onu anlarsınız zaten. ben çilekli pudinglede yapıyorum çilek tadını çok az veriyor. o yüzden kakaolu en güzeli herkes hazır aldım sanıyor.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
attachment.php





SICAK YAZ GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR YOLLARDA GÖL KENARLARINDA ADIM BAŞI HER YERDE BULUNABİLİR.

MALZEMELER
2 bardak nişasta
8 bardak su
2 bardak toz şeker
üzeri için pudra şekeri
kırmızı gıda boyası (bici boyası)

HAZIRLANIŞI

1.nişasta suda eritilip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirirlir, eğer katı oluyorsa göz kararı üzerine soğuk su ekleyebilirsiniz.

2.pişen karışım tepsiye dökülerek buz dolabına koyulur.

3.1,5 lt veya daha fazla suya yarım çay kaşığı bici boyası ve şeker eklenir. şeker eriyinceye kadar karıştırılır.(tercihe bağlı olarak gül suyuda ilave edebilirsiniz) dolapta muhafaza edilir

4.kalıp gibi donmuş olan nişastadan 1 parmak kalınlığında şeritler kesilerek kaseye küp küp doğranır. üzerine suyu eklenerek 2 kaşık pudra şekeri ve kar haline getirilmiş buz parçacıklarıyla servis edilir. afiyet olsun.
KAR HALİNE GETİRİLMİŞ BUZ PARÇALARI DEDİM ÖZELLİKLE ÇÜNKÜ KARSAMBAÇ EVDE BULUNMUYO MAALESEF. BUZU RONDODAN GEÇİRİP ÜZERİNE KOYABİLİRSİNİZ. AYRICA ÜZERİNE ÇİLEK MUZ ARÇALARIDA EKLEYEBİLİRSİNİZ.
 

Ekli dosyalar

  • imagesCA9F327W.jpg
    imagesCA9F327W.jpg
    7,8 KB · Görüntüleme: 145
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA

attachment.php



Malzemeler:
1.1 Kilo bulgur 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 yumurta 1 yemek kaşığı salça ( tercihen biber salçası) 1 baş sarımsak domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tutam maydonoz Tuz, karabiber
Hazırlık
1.Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur. İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulur.Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır. Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılır.Köfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder.
Hazırlanışı
İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır. İyice kaynatılır. Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülür.Servis tabağına alınır. Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur. Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konur.Tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.Pişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilir.Kıyılmış maydonozla süslenir.Sıcak ve soğuk olarakservis yapılabilir.
FOTOĞRAF ALINTIDIR.
 

Ekli dosyalar

  • SARIMSAKLI KÖFTE.jpg
    SARIMSAKLI KÖFTE.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 145
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
attachment.php



MALZEMELER

1 lt süt
1 yemek kaşığı margarin
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker

hepsini muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. eğer kek kalıbına koyacaksak kalıbı suyla ıslatıp içine döküyoruz ve 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. açık borcama koyulacaksa 3 saat beklemesi yeterli.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG3258.jpg
    IMAG3258.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 158
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
tarfilerin devamı geliyoooorrrrrrrrrrrrrrrrrr.. fotoğraf eklemede nasıl bi hata yapıyorum bilmiyorum şu an denicem tekrar. fotoğraf makinamdan çekilen resimleri kabul etmiyo olmasın
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
milföy hamuru
korne kalıbı
kremşanti veya herhangi bir muhallebi
kuru veya taze meyve

korne kalıbına milföyler şerit şerit kesilerek dolanır 170 derece fırında pişirilir kalıplardan çıkarılarak içi kremşanti veya isteğe bağlı krema meyve parçalarıyla doldurulur üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst