Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
çok teşekkürler hanımlar. nk senin tariflerinde süperler canım şimdi baktımda acıktırdın beni valla ellerine sağlık


Teşekkür ederim umarım deneme fırsatın olur :nk: bizim birde adetimiz var mutfak kardeşleri olaraktan :cak: mutfak açana önlük hediye ediyoruz bu da seninki :)

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • p4.jpg
    p4.jpg
    18,9 KB · Görüntüleme: 121

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
teşekkürediyorum arkadaşlar. pQg maalesef ıspanak evimizde sadece börek olarak yendiği için çorbayı bilmiyorum. ama bilen birini bulursam senin için tarifini alıcam söz.


canım adanalıyım dedin de kızım adanada yemiş bilirsin diye demiştim canın sağolsun.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
Teşekkür ederim umarım deneme fırsatın olur :nk: bizim birde adetimiz var mutfak kardeşleri olaraktan :cak: mutfak açana önlük hediye ediyoruz bu da seninki :)

attachment.php


aayyy bayıldım ne kadar güzel bir adet bu böyle çok teşekkürediyorum benimde önlüğüm var arık :1: yuppiiiiiiiiiiiiiiiii
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
harika,harika,harika,,ellerine saglik,,,aaaaah burda olsan her aksam sendeydim ben,,,,
ben cikiyim bu sayfadan,,,iyi gelmedi bana:cikolata:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
teşekkürederim kızlar elis kapım her zaman açık canım sen iste kargo yapim yollayim
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
mutfagin hayirli olsun
hanimefendi ailesi bir cok usta hamarat ascilar kazanmis negüzel
ellerine emegine saglik
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
aaa ne kadar çok olmuş gelmeyeli özlemişim buraları. tarfilere devaö edicem ama önce dün misafirlerime hazırladığım masayı takdim edim size:sila:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
s3mxdi.jpg
[/IMG]kışlık hazırlıklarımın bazılarından başlıyorum.

7


domates: 5 kg. domatese 1 yemek kaşığı tuz atıp pişiriyoruz ve sıcak olarak kavanozlara koyup kapaklarını sıkı sıkı kapatıp ters çeviriyoruz ve serin karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz.

közlenmiş biber turşusu: 10 adet kırmızı biberden 2 kavanoz çıkıyor. bir tutam maydonoz,birkaç diş sarımsak ben göz kararı koyuyorum tüm malzemeri, sızma zeytinyağı bir yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz. ( herbir kavanoz için)

biberleri öncelikle yıkayıp kuruluyoruz, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, 200 derece ısınmış fırında arkalı önlü çevirerek közlüyoruz. közlendiğini kabukları kabarınca anlayabilirsiniz. fırından çıkarıp kabuklarını soyuyoruz( kabukların kolay soyulması için bi kaba soğuk su koyup elinizi batırarak soyabilirsiniz). kabuklarını soyduğumuz biberleri uzunlamasına 4e kesiyoruz ve biderlerini temizliyoruz.

maydonozları iri iri doğruyoruz, sarımsakları ince dilimlere ayırıyoruz.
temizlediğimiz biberimizden kavanoza koyuyoruz üzerine sarımsak ve maydonoz tekrar biber olmak üzere diziyoruz. başka bir kapta sirkeyi, tuzu, yağı, bir miktar suu karıştırıp biberlerin üzerine döküyoruz. biberler sıkışacak durumda dizilecek sulu karışımı dökerken taşmasın ve heryere eşit dağılsın diye bir kaşıkla kenarlarını açarsanız problem yaşamazsınız. sonra kavanozumuzu ters çevirip yine serin bir yerde saklıyoruz.

kornişon turşu: 3 ltlik petlerde yaptım ben. 3 ltlik pet'e göre anlatıcam o yüzden.

1 su bardağına yakın sirke, 1 çay bardağı kaba tuz(çekilmiş olursa daha iyi olur), birkaç adet limon tuzu, maydonoz, ve sarımsak.

önce sirke ve tuzu karıştıralım. sirke ve tuzu karıştırıp pete dizilen kornişonların üzerine döküp daha sonra su ekliyoruz. kornişonları dizerken aralarına sarımsakları ekliyoruz en üstünede bir kaç dal maydonoz koyuyoruz. ve nohut ekleyebilirsiniz bu mayalanması içinmiş ama ben yapmadım.


kırmızı süs biberi turşusu ve yeşil domates turşusunuda bu şekilde yaptım.


BİR PÜF NOKTASI: turşunun tuzunun ve sirkesinin yerinde olduğunu anlamak için 1 yumurtayı iyice yıkayıp sirke su tuz karışımına bırakın eğer yumurta yukarı çıkıyosa tamamdır dipte kalırsa sirke ekeyin baktınız yine olmadı tuz ekleyin.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Teşekkürler feli bu hafta turşu kurma haftası yetiştin bende yeşil domatesleri bekliyorum geçen hafta bulamadım.:foto:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
süper bir tat emin olun harika bişey pişman olmazsınız, hem yapımı kolay hemde çok hafif bir tatlı. çünkü şerbetsiz.

2wns94n.jpg
[/IMG]

1 tepsi için: 6 adet baklava yufkası
tahin, sıvı yağ ve şeker
üzeri için pudra şekeri.

1 yaprak baklava yufkasını seriyoruz fırça ile önce sıvıyağ sonra tahin sürüyoruz ikinci kat yufkayıda serip aynı işlemi yapıyoruz son olarak üçüncü kat yufkayı serip sıvıyağ tahin sürüp şeker serpiyoruz ve sıkı sıkı sarıyoruz ince rulo şeklinde. daha sonra verevine kesip tepsiye diziyoruz. yağlı kağıt mutlaka kullanın bence. diğer 3 yufkayıda aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz ve 150 derece fırında üzeri hafifi pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. kızarmasını beklemeyin fırından fırına fark var ben 20 dk pişiriyorum. annemin fırınında 15 dkda pişiyor.

fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. çay süzgeciyle bu işlemi yaparsanız daha ince ve güzel görünüm elde edersiniz. afiyet olsun.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
2n8d6pv.jpg
[/IMG]

malzemeler: 2 bardak prinç
2 adet orta boy soğan
karabiber,tuz,sıvıyağ
tavuk baget, butta olabilir
2 domates, 2 yeşil biber

tavukları haşlıyoruz, haşladığımız suyu dökmüyoruz

soğanı sıvıyağda kavuruyoruz pirinçleri ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz iyice kavrulduktan sonra yani prinçler beyazlaşınca ocaktan alıp borcama boşaltıyoruz kaşıkla bastırıp üzerine karabiber serpiyoruz ve haşladığımız tavukları diziyoruz son olarak biber ve domatesleride boş kalan yerlere dizip tavuk suyunu pirinçleri geçecek kadar döküyoruz çok fazla geçmicek. 200 derecede suyunu çekene kadar pişiriyoruz. bu kadarrrr.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
evet geçen hafta bende bulamamıştım vardı ama çok büyüklerdi işime yaramazdı bu hafta buldum hemen aldım:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst