Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
attachment.php



adana usulü diyemicem bunun için çünkü tamamen benim yaptığım şekilde anlatıcam. normalde tarçın koyulmaz içineama o kadar çok yakışırki bunu kimse bilmez. tavsiye ediyorum.


kişi sayısına göre ölçü çay bardağı olacak.

mesela 3 kişik.

3 çay bardağı bulgur ( sıcak suyla ıslanıp dinlendirilecek)
2 adet kuru soğan
2-3 dal taze soğan (olmasada olur)
1 küçük demet maydanoz
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım kaşık biber salçası
tuz, toz tarçın,
nar ekşisi- limon
sıvıyağ

dinlenip suyunu çeken bulgura önce soğanlar baharat ve salça eklenir karıştırılır. diğer malzemeler eklenip karışır. servise hazır hale getirilir.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG3244.jpg
    IMAG3244.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 133
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
portakal reçeli emek isteyen bir reçeldir özellikle portakalların tadının değişmemiş olması çok önemli.

yarım kilo portakala bir kilo şeker kullanıyoruz.

önce portakallı iyice yıkayıp tüm bir şekilde haşlıyoruz. bu acısının gitmesini sağlıyor. benim tavsiyem suyunu değişip tekrar kaynatmanız.

sonra soğuyan portakalları istediğiniz şekilde içleriyle birlikte doğruyosunuz ben küp küp doğradım. 1 kilo şekeri tencerede eritiyoruz kendi haline bırakıp kısık ateşte eriyor. sonra portakalları ekliyoruz içine yarım limon sıkıyoruz ve çok az üste çıkacak kadar su ekliyoruz. pişmeye bırakıyoruz. suyu kıvam alınca ocaktan alacaz. ama kıvam aldığını nasıl anlicaz. bir bardağa soğuk su koyuyoruz. kıvam aldığını düşündüğümüz suyundan bir iki damla alıp üfleyerek soğutuyoruz suya bırakıyoruz eğer dağılmadan bardağın dibine inerse kıvam almıştır. dağılırsa kaynatmaya devam ediyoruz. işte bu kadaaaaaaaaaarrrrrr.


bu aralar portakalın sadece kabuğundan reçel yapmayı düşünüyorum. onuda sizinle paylaşırım.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • IMAG3248.jpg
    IMAG3248.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 124
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA

attachment.php
attachment.php



Malzemeler :
150 gr margarin veya tereyağı
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 Yumurta
tarçın
1,5 -2 su bardağı un
istediğiniz renkte gıda boyası üzeri için toz şeker

malzemelerin hepsi karışacak. düğme şekli verilerek 170 derece fırında pişirilecek. uğraştırıcı bi kurabiye ama görenler bayılıyor.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG2760.jpg
    IMAG2760.jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 140

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Tariflerin birbirinden güzel, bende bi tarif istiyorum ıspanak başı çorbası döndüğünde yapar resimlersen sevinirim.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
teşekkürediyorum arkadaşlar. pQg maalesef ıspanak evimizde sadece börek olarak yendiği için çorbayı bilmiyorum. ama bilen birini bulursam senin için tarifini alıcam söz.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
canim mutfagin hayirli olsun:huhuu:
ayyyy bayildim tarifine helede kisir ye beni diyo resmen:catalbicak:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
Malzemeler :
150 gr margarin veya tereyağı
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 Yumurta
tarçın
1,5 -2 su bardağı un
istediğiniz renkte gıda boyası üzeri için toz şeker

malzemelerin hepsi karışacak. düğme şekli verilerek 170 derece fırında pişirilecek. uğraştırıcı bi kurabiye ama görenler bayılıyor.
karbonat hiç kullanmadım canım ya . ben yeşil rengi bazen ıspanak püresi katarakta yapıyorum çok hoş oluyor tadı
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
karbonat hiç kullanmadım canım ya . ben yeşil rengi bazen ıspanak püresi katarakta yapıyorum çok hoş oluyor tadı

o yeşiller ıspanakla yapıldı zaten canım. kırmızılar gıda boyası oda bici bici boyasından kullandım. karbonat çok az kullanıyorum ben ama kullanmasakta oluyo denedim bende.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık hepsi harikaaaa:eek:ys:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Süperler misafirlerin çok şanslıymış :eek:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
çok teşekkürler hanımlar. nk senin tariflerinde süperler canım şimdi baktımda acıktırdın beni valla ellerine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst