Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
evet akca pembe olan kısımda kırmızı gıda boyası var çok çok az koyuyorum bir kibrit ucuyla yoksa acılık verir pastalara
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Sofralarına bayıldım seni yarışmalarda görmek isterim valla çok güzel şeyler hazırlamışsın paylaştığın için teşekkürler...
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
resim


KOLAY KABAK GRATEN

MALZEMELER

2 yufka- ince şeritler halinde kesilecek
4 kabak- rendelenecek
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
maydanoz
dereotu
tuz

hepsi karışım haline getirilip borcam tepsiye çok kalın olmamak şartıyla elimizle bastırarak yerleştirilir ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. üzerine kızarında kaşar peyniri rendesi üzerine serpiştirilir ve peynirlerde kızarana kadar pişirilir. sonra dilimlenerek sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiziniz hanımlar.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
çok iyi yaptın teşekkürederim canım. bundan başka fotoğraf ekleyemedim ama yarın denicem artık.
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Eline sağlık, güzel görünüyor. Yufkanın içine katılması ilginç geldi.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Felisty tariflerin harika burda Adanalı arkadaşım var yöreye ait yaptığın tariflerden herzaman yapar bize afiyetle yeriz şimdi aklıma düşürdün telefon açıp yapmasını söylicem canım çekti valla:1::1::1::cikolata::cikolata:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
sini kebap (tepsi kebabı)


i5316593_imag0330.jpg-k
[/URL][/IMG]

malzemeler:
yarım kg kıyma
3 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
10 dal maydonoz
bir tutam tuz, karabiber,kimyon
isteğe bağlı pul biber
bir yemek kaşığı biber salçası
ve yeteri kadar sıvıyağ

kıymayı geniş bir kaba alalım, soğanları içine rendeleyelim, maydonoz rendelenmiş sarımsak,baharatlar, salça ve sıvıyağı ekleyip iyice yoğuralım. yoğurduğumuz harcı bir tepsiye elimizle bastırarak çok ince veya çok kalın olmicak şekilde yayalım, bu tarife göre tepsimiz orta boy olacak. sonra üzerine domates ve biberlerimizi halka şeklinde doğrayıp dizelim. son olarak üzerine 2 bardak su ilave edelim ve 170 derece fırında pişirelim. kıyma çekip küçüldüğü zaman pişmiş demektir.

afiyetolsun
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
aşure ayı aşuresi olmaz değilmi






malzemeler:
1,5 kilo şeker
yarım kilo aşurelik buğday
2 bardak fasulye
2 bardak nohut
1 bardak kuru üzüm
1 bardak küp doğranmış kuru kayısı
1 bardak küp doğranmış kuru incir
2 bardak ceviz
ve tarçın


buğdayımızı bir gün önceden 2 taşım kaynatalım ve ve kalın bir beze sarıp ertesi güne kadar bekletelim.
diğer yandan nohut ve fasulyeyide bir gece önceden ıslayalım ertesi gün birlikte haşlayalım


buğdayı tamamen pişene kadar koyu kıvam alana kadar haşlıyoruz
haşladığımız nohut e fasulyeleri ilave edip birbirleriyle özdeşene kadar pişiriyoruz
daha sonra kuru üzüm kayısı ve inciri ekleyip 2 taşım daha kaynatıyoruz
son olarak şekeri ilave ediyoruz, şekeri eklemeden önce aşurenin görüntüsü parlak olmuyor şeker eklenince parlak bir görüntü geliyor şekerle birlikte 2 taşım kaynayınca aşuremiz tamamlanmış oluyor.


kaselere paylaştırıp üzerini ceviz ve tarçınla süslüyoruz.

not: isteğe göre ceviz yerine badem fındık narlada süslenebilir. hatta içine ceviz badem fındık elma dilimleri veya portakal kabuğu eklenebilir.

ikinci not::cokkomik: ben çok kişiye dağıtmak istediğim için bu ölçülerde yaptım. eğer siz dağıtmak istemiyorsanız sadece kendinize yapacaksanız ölçüleri size göre ayarlayabilirsiniz yani mesela buğday 2,5 bardak diğer malzemeler 1er bardak kuru üzüm kayısı yarımşar bardak olacak.
afiyetolsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst