Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
güzel ADANAMIN güzel geleneği KAYNAR

bizim oralarda yeni doğum yapan kişilerin evinde mutlaka kaynar yapılır, gelen misafirlere ikram edilir.



kabuk tarçın,karanfil,zencefil,havlıcan kaynatılıp isteğe göre şeker ilave edilir fincana dökülür ve üzerine bolca çekilmiş ceviz eklenir ceviz ne kadar bol olursa tadıda bi o kadar güzel olur.


denemeye değer arkadaşlar hem güzel bir lezzet hemde çok faydalı
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
ANALI KIZLI

BUNU DAHA Bİ ÖZENLE ANLATMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ HARİKA BİR LEZZET



MALZEMELER
400 gr.yağsız et
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı orta bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ
300 gr.orta yağlı kıyma
6 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
tuz karabiber

kimyon,yenibahar,
pulbiber
KÖFTENİN SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt.sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber



*Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin
*Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun.
*Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın.
*Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın.
*Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun.(bu esnada biraz cıvık gibi gelebilir ama daha sonra sertleşecektir.)
*Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır.
*Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır.Bu yüzden yine küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp köftelerinizi yapın.
*Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın.Bir kaç köfte yaptıktan sonra kalan hamur katılaşmaya başlar.Bu yüzden 4-5 köftelik miktarda
*hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun.Bu bitince tekrar o kadar bir parça alıp yine aynı işlemi uygulayın.
*Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun 1.5 lt.suyu ilave edin.1 tatlı kaşığı tuzuda katıp kaynamaya bırakın.
*Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri bir kevgirle alıp delikli bir süzgece koyun.

*Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın.Küçük köfteleri ayrı haşlayıp ayrı bir yere alın.
*Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler.Servis yapacağımız zaman köfteler soğumuşsa kaynattığımız suyuna atıp 1-2 dakika ısınmaları için tutuyoruz.

NOT: köfte suyuna tuz atmayı unutmuyoruz, eğer iç mazlezemiz çok tuzlu olduysa suyuna tuz yerine limon tuzuda atabilirsiniz. bu işlem köftelerin dağılmasını engeller.


afiyetolsun
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
TAHİNLİ ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ




bildiğiniz ıspanak tarifini uyglayabilirsiniz aslında

ben ıspanakları soğanla birlikte kavuruyorum böreği çiğden yapmıyorum.
soğan ıspanakla kavrulurken karabiber tuz kekik ekliyorum ocaktan alınca içine tahin karıştırıp iç harcı tamamlıyorum.
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
40
Konum
kayseri
ANALI KIZLI

BUNU DAHA Bİ ÖZENLE ANLATMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ HARİKA BİR LEZZET



MALZEMELER
400 gr.yağsız et
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı orta bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ
300 gr.orta yağlı kıyma
6 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
tuz karabiber

kimyon,yenibahar,
pulbiber
KÖFTENİN SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt.sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber



*Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin
*Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun.
*Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın.
*Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın.
*Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun.(bu esnada biraz cıvık gibi gelebilir ama daha sonra sertleşecektir.)
*Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır.
*Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır.Bu yüzden yine küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp köftelerinizi yapın.
*Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın.Bir kaç köfte yaptıktan sonra kalan hamur katılaşmaya başlar.Bu yüzden 4-5 köftelik miktarda
*hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun.Bu bitince tekrar o kadar bir parça alıp yine aynı işlemi uygulayın.
*Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun 1.5 lt.suyu ilave edin.1 tatlı kaşığı tuzuda katıp kaynamaya bırakın.
*Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri bir kevgirle alıp delikli bir süzgece koyun.

*Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın.Küçük köfteleri ayrı haşlayıp ayrı bir yere alın.
*Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler.Servis yapacağımız zaman köfteler soğumuşsa kaynattığımız suyuna atıp 1-2 dakika ısınmaları için tutuyoruz.

NOT: köfte suyuna tuz atmayı unutmuyoruz, eğer iç mazlezemiz çok tuzlu olduysa suyuna tuz yerine limon tuzuda atabilirsiniz. bu işlem köftelerin dağılmasını engeller.


afiyetolsun


harika görünüyor bende çok severim.ellerine sağlık...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Eline emeğine sağlık felisity, kaynar güzel bi gelenekmiş.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
view-pic-img.html



adana kebap için Malzemeler :
• 400 gr. kıyma
• 150 gr. iç yağı
• tuz, pulbiber
• karabiber

Garnitürü için:
• 6 sivri biber
• 3 domates
• yeşil soğan
• maydanoz
• taze nane
• kırmızı turp
• lavaş

Salatası için:
• 2 soğan
•maydanoz
• nar ekşisi
• zeytinyağı

150 gr.iç yağını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yağı karıştırın.Üzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar karıştırın.Kalın şişlere kebap harcını yerleştirin ve elinizle uzunlamasına şekil verin. ben kalın şiş olmadığı için ızgarada pişirdim.
Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri şişlere takın . Teflon tavada veya Izgara da adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin.Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soğanı da piyaz şeklinde kesin ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.Servis tabağına adana kebabı ve şişte olan domates , biber ve lavaşları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeşil soğan ve salata ile servis edin.

kuşbaşı etler için malzemeler:
1 kilo kuşbaşı et (koyun veya dana farketme)
150 gr kuşbaşı doğranmış iç yağ.
derin bir kapta tuzlanarak 1 gece bekletilirse daha yumuşak olur ama hemende pişirebilirsiniz.
şişe dizerken 3 et bir yağ olarak diziyoruz.
42.gif
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
hepsi harika görünüyor süperrrrrrrrrrrr ellerine sağlık feliycim
 

balböceği

Daimi Üye
Katılım
12 Nisan 2011
Mesajlar
435
Tepki
386
Puan
63
Yaş
40
Konum
ankara
TAHİNLİ ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ




bildiğiniz ıspanak tarifini uyglayabilirsiniz aslında

ben ıspanakları soğanla birlikte kavuruyorum böreği çiğden yapmıyorum.
soğan ıspanakla kavrulurken karabiber tuz kekik ekliyorum ocaktan alınca içine tahin karıştırıp iç harcı tamamlıyorum.




işte bu süper ellerine sağlık..
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
yarışmadaki kebep yemeği seninmiydi bilmiyordum oyumda bunaydı zaten..
ellerine sağlık..
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
Evet bendim flamingo ama bir yanlış anlaşımla sonucu yarışmadan diskalifiye edildim hatta ban yedim.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Analı kızlı en sevdiğim yemeklerden biri ellerine sağlık:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst