Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
1zdx269.jpg

zje0jr.jpg


SARAY SARMASI (SULTAN LOKUMU)

1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
krem şanti



Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayIncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sürün,önce tepsinin enine kesin sonra boyuna parçalara bölüp rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
GÜL TATLISI (9 yaşında öğrenip yapmaya başladığım tatlı)
2z4izrt.jpg


1 paket margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı irmik

Un

HAZIRLANIŞI:

margarin eritilip diğer malzemelerle hamur yoğurulur. bezelere ayırılır. merdane ile açıp bardakla kesilir. kesilen parçanın 4 kenarından kesikler atılır içine ceviz badem yada fındık koyulup şekil verilir. şerbeti için 3 bardak su 3 bardak şeker limon suyu kaynatılır şerbet sıcakken pişen tatlının üzerine dökülür
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
KADAYIF SARMA ( Bu tatlıyıda 17 yaşındayken teyzemden öğrenmiştim)

o5zyvl.jpg


1 paket baklavalik hazir yufka
1 paket 250 gr. tereyag
500 gr. tel kadayif
2 su bardagi ceviz ici veya dövülmüs findik ici
serbeti icin.
5 su bardagi tozseker
5,5 su bardagi su
yarim limon
YAPILISI-.Önce serbetimizi hazirlayalim su ve sekeri ocaga koyup kaynatalim kaynadiktan sonra limonunuda koyup bir 5-10 dakika daha kaynatip altini kapatip sogumaya birakalim.simdi tel kadayiflarimizi elimizle kopararak incecik yapalim ardindan tereyagimizi eritip yarim bardak kadarini ayiralim üzeri icin kalanini kadayiflarin üzerine döküp harmanlayalim.Daha sonra dikdörtgen yufkalarimizdan iki tanesini alip tezgaha serelim .Üzerine yani her tarafina esit miktarda kadayip koyalim yufkanin tüm yüzeyi kadayif ile kaplansin ama cok fazla degil az koymamiz gerekiyor sonra ceviz ici veya findik icimimizden üzerlerine serpelim. yukalarimizi kenarindan tutarak yavas yavas rulo yapalim ama cok siki sarmayalim sarma islemini bitirdikten sonra 0,5 cm boyutunda yada istedigimiz boyutta keselim daha sonra yaglanmis bir borcama kestigimiz yerleri yukari bakacak sekilde yanyana dizelim hepsine ayni islemi uygulayalim sonra kalan tereyagimizdan üzerlerine gezdirelim 200 dereceye ayarlanmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirelim Firindan cikarinca sogumus olan serbetimizi tatlimizin her tarafina dökelim tepsimizin üzerini bir tepsi yada folyo kagit ile kapatalim soguduktan sonra servis yapalim.
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
yok bu aralar bişey yapamıyorum maalesef ayakta duramıyorum pek bebiş beni zorluyo baya, bunlar kırklarelide yaptıklarım adanaya geldişm geleli bişey yapamıyorum ama şu anki tartım hariç -ciko canım elmalı tart istedi :gulbis:hemen kalktım yaptım küçük bi tepsi az sonra eklerim onuda :elif:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
1zdx269.jpg

zje0jr.jpg


SARAY SARMASI (SULTAN LOKUMU)

1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
krem şanti



Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayIncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sürün,önce tepsinin enine kesin sonra boyuna parçalara bölüp rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın


Benim yaptığım terifle aynı Feliycim ama ben sarmayı yapınca çatlıyordu püf noktasını öğrendim ben krem şanti kullanmıyordum belki bu yüzdem çatlıyordu birde krem şantili deniycem canım ellerine sağlık tariflerin hepsi birbirinden güzel daha öncede söylemişdim burda Adanalı bir arkadaşım var senin yaptığın yöresel yemeklerin çoğunu ondan öğrenmişdim çok güzel oluyopr Adana yöresinin yemekleri yapan ellerin dert görmesin canım:huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
teşekkürederim sılam. krem şanti kullan birde kremayı fazla pişirme belki ondan çatlıyordur çok pişince katılaşıyor ya o yüzden olabilir
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.898
Puan
113
Konum
İZMİR
Amaninnn !
İlk sayfadan sona kadar inceledim ve sonuç deli gibi açıııııımm !
Ellerine sağlık canım müthişsin :)
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.593
Tepki
2.292
Puan
113
Konum
...
Amann da amann neler döktürmüşsün nelerr,hepsi de çok güzel görünüyor,ellerine sağlık cnm:cikolata:
 

hayall

Daimi Üye
Katılım
26 Aralık 2011
Mesajlar
304
Tepki
269
Puan
63
Konum
Kars
ellerine sağlık felisity saray sarmasını deneyeceğim bende yapmıştım önceden ama sarması düzgün olmamıştı hatta komşumla konusu bile geçmişti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst