Günün Duası (Hep Birlikte Birbirimize Dua Edelim)

Tepki
914
Ya Rabbi;

Bizi iyiliğe ve güzele yönelt,
Kötülükten ve kötü şeylerden koru

Bizi şeytanın şerrinden ve tuzaklarından koru
Herkesin hesaba çekileceği mahşer gününde
bizi sevab terazisi ağır gelen kullarından eyle

Ruhumuzu hayatımızın en imanlı anında al

Ya Rabbi, bizi sevdiğin kullarının zümresine ilhak eyle

Ya Rabbi;
Sen "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde
hayır vardır" diyorsun
Hakkımızda her şeyin en hayırlısını muhakkak ki
Sen bilirsin,
Her şeyin hayırlısını nasib eyle !

Ya Rabbi;
Bizi, annemizi, babamızı, kardeşlerimizi, sevdiklerimizi
ve tüm iman edenleri cehennem azabından koru
Ve bize sonsuz mağfiretinle mağfiret eyle !

(amin)

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Ey yücelerden yüce Sultanımız!

Senden, ulu ve münezzeh Zât’ının nurlarıyla kalblerimizi ulvî hakîkatlere açmanı dileniyoruz. Salih kullarını aynı zamanda birer idrak ve anlayış kahramanı haline getirdiğin gibi bizi de nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin marifet vesilesi ilimle donat ve idrak ufku açık kullarından eyle.. dostlarının duyuş ve görüş hislerini nasıl inkişaf ettirmişsen, bizleri de öyle, sadece Sen’i görüp Sen’i duyan ve başka şeylere bakarken de yine Sen’in işaret ve emir buyurduğun çerçevede bakan bahtiyar kullardan kıl!

Ey Mevlâ-yı Müteâl!

Gelip Sana ulaşan yolları biz şaşkın kullarına da göster.. fazlınla işlerimizi kolaylaştır ve bizi başka değil sadece –libasların en hayırlısı olan– takva elbisesiyle zinetlendir. Bütün bunları Sen’den diliyoruz Ya Rabbenâ; diliyoruz, çünkü Sen her şeye gücü yeten, kudreti sonsuz yegane zâtsın.

Rabbimiz! Ne olur, bize de rahmet, şefkat ve merhametinle muamelede bulun; bulun da her türlü tasa, gam ve darlıktan çıkış yolları nasip eyle!

Efendiler Efendisi'ne, Onun nezih aile fertlerine, yıldızlar kadar parlak ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

AMİN

G

guzelcem

Misafir
YÜCE ALLAHIM kalplerimize imanla doldursun,dilimizden dua etmeyi eksik etmesin ALLAHIM....

G

guzelcem

Misafir
Canlarım benim dualarınız öyle güzel ki çok etkilendim fırsatım oldukca okudum teşekkür etdim ALLAHIM kalbimizden içten gele gele dua etmeyi kabul etsin RABBİM aminnn.

G

guzelcem

Misafir
Canlarım benim bir sıkıntım var kafayı takdıkca daha çok üzülüyorum burda düşmanlarım vardı hakkımda bunlar yapmadığım görmediğim ne varsa beni kötü anlatmışlar inanın duydukca çok üzüldüm ne yapayım bunlara bana düşmanıma karşı dua varmı? araştırısanız çok sevinirim ben öyle iyi ve sevimli cana yakın cömert birisi iken tanıyanlarda bilirler severler bu düşmanlarım polis eşleri beni çekemeyen hased-fesad şeytanın adamları diyeyim dua varas bana öğretirseniz çok sevincem cuma mubarek gün ALLAHA havale etdim bu düşmanlarımı:mendil::mendil::dertli::dertli::mendil::mendil:inanın çok üzülüyorum soğutdular beni:mendil:

cigdemel

Daimi Üye
Tepki
418
Rabbim gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı, hakkımızda hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin ...(amin)

cigdemel

Daimi Üye
Tepki
418
Düşmandan Korunmak İçin

Hz. Peygamberden nakledilen bir hadiste şöyle buyurulduğu söyleniyor:

Her kim "Kevser" suresini yazıp kendisiyle taşırsa düşmanlardan güvende kalır, onlara galip gelir ve onlardan gelen her türlü zararı def eder.[1]
Düşmanın Şerrinden Korunmak için

Hz. Peygamber düşmanların zarar ve tehlikesinden korunmak için bu ayeti tilavet ederdi:

"Veceelna alâ gulûbihim ekinneten en yefgahuhu ve fî azânihim vagran ve iza zekerte rabbeke fil-Kur'âni vahdehu velev alâ edyarihim nufura."[2]
Zalimlerin Zulmünden, Düşman Ve Şeytanın Şerrinden Korunmak İçin

Cuma akşamı yatsı namazından sonra bu iki ayeti yazıp üzerinde taşımalıdır.

"Ve sâriu ilâ mağfiratin min rabbikum ve cennetin arzuh'as-semavâti ve'l-arzi uiddet li'l-muttagîn. Ellezîne yunfigûne fi's-serrâi ve'z-zarrâi ve'l-kâzimîne'l-ğayz ve'l-âfîne ani'n-nâs vallhu yuhibb'ul-muhsinîn."[3]

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
dua4jlnn9fo1.jpg

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Ey yücelerden yüce Sultanımız!

Senden, ulu ve münezzeh Zât’ının nurlarıyla kalblerimizi ulvî hakîkatlere açmanı dileniyoruz. Salih kullarını aynı zamanda birer idrak ve anlayış kahramanı haline getirdiğin gibi bizi de nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin marifet vesilesi ilimle donat ve idrak ufku açık kullarından eyle.. dostlarının duyuş ve görüş hislerini nasıl inkişaf ettirmişsen, bizleri de öyle, sadece Sen’i görüp Sen’i duyan ve başka şeylere bakarken de yine Sen’in işaret ve emir buyurduğun çerçevede bakan bahtiyar kullardan kıl!

Ey Mevlâ-yı Müteâl!

Gelip Sana ulaşan yolları biz şaşkın kullarına da göster.. fazlınla işlerimizi kolaylaştır ve bizi başka değil sadece –libasların en hayırlısı olan– takva elbisesiyle zinetlendir. Bütün bunları Sen’den diliyoruz Ya Rabbenâ; diliyoruz, çünkü Sen her şeye gücü yeten, kudreti sonsuz yegane zâtsın.

Rabbimiz! Ne olur, bize de rahmet, şefkat ve merhametinle muamelede bulun; bulun da her türlü tasa, gam ve darlıktan çıkış yolları nasip eyle!

Efendiler Efendisi'ne, Onun nezih aile fertlerine, yıldızlar kadar parlak ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

AMİN

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
Sen çok büyüksün YARABBİ her şeyin iyisin hayırlısını bana ve çocuklarıma tüm islam alemine ver sen çocuklarımı görünür görünmez tüm kötülüklerden kötü niyetli insanlardan hayırsız kararlardan koru sen onları sana layık kul PEYGAMBERE layık ümmet banada hayırlı evlat et işlerini güçlerini rast getir sen her şeye Kadirsin

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
EY RABBİM

Ben ki hatası sevabından çok
Aklı dünyaya takılmış kalbine fani şeyleri almış bir zavallıyım
Ama sen öyle nurlu öyle Rahman öyle güzelsin ki
Ne olur Rabbim! Senden uzak kalan şu kulunu kendine yaklaştır
Kalp gözünü aç imanla dirilt

Ey sevdiklerini sevindirmekten hoşlanan Rabbim
Sana açılan elleirmi geri çevirme
Kalbime aşkınla tecelli et ki
Senden başka hiçbir şey kalmasın o kalpte
Senden başka hiçbir şeyi olmayacak kadar zengin et beni
Her şeyde Seni anmayı her şeyde Seni görmeyi nasib eyle
O isimlerin ki kalpleirn nuru hiçbirşeyi olmayanların gururudur
Bize isimlerinin hakikatlerini göster
Bizi Sensiz bir an bile yaşatma

AMİN

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Allah'ım sen bütün helal ekmeğinin peşine düşen gününü gecesine katan eşlerimize bol helal rızıklar nasip eyle..
Allah'ım alanda sensin verende sensin..Sen neyi ne zaman nasip görürsen öyle zamanında verirsin.Anne olmak için bin birtülü tedavi gören,o meleği kucağına almak isteyen bütün anne adaylarına, anne olmayı nasip eyle..
Allah'ım hamiş olup doğum için gün sayan hamile adaylarına sen kolay doğumlar nasip eyle..
Hasta yatağında olanlara şifa ver Allah'ım..
Sana açılan elleri,dua eden gönülleri geri çevirme Yarabbim (AMİN)

amin canım amin..
tüm askerlerimiz sen koru yarabbim amin

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Ya Rabbi;

Bizi iyiliğe ve güzele yönelt,
Kötülükten ve kötü şeylerden koru

Bizi şeytanın şerrinden ve tuzaklarından koru
Herkesin hesaba çekileceği mahşer gününde
bizi sevab terazisi ağır gelen kullarından eyle

Ruhumuzu hayatımızın en imanlı anında al

Ya Rabbi, bizi sevdiğin kullarının zümresine ilhak eyle

Ya Rabbi;
Sen "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde
hayır vardır" diyorsun
Hakkımızda her şeyin en hayırlısını muhakkak ki
Sen bilirsin,
Her şeyin hayırlısını nasib eyle !

Ya Rabbi;
Bizi, annemizi, babamızı, kardeşlerimizi, sevdiklerimizi
ve tüm iman edenleri cehennem azabından koru
Ve bize sonsuz mağfiretinle mağfiret eyle !

(amin)

kiraz

Aktif Üye
Tepki
175
Allah (c.c)’ım, Muhammed (sav) ve âline salat eyle ve Sana (c.c) kulluk vazifesini yerine getirmekle ahiretim için çalışma isteği ver bana. Onun (kulluğumun) içtenliğine kalbim tanık olsun; bana galip olan durum dünyaya meyilsizlik olsun; iyi işleri şevkle yapayım; cezalarının korkusuyla kötü işlere yaklaşmayayım. Ve bana bir nur ver ki, insanlar arasında onunla yürüyeyim; karanlıklarda onunla yolumu bulayım; hak ile batıl birbirine karıştığında, şüpheye düştüğümde onunla aydınlanayım. AMİN.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar