Günün Kitap Önerisi

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Kız ne yaratıcı çıtırsın sen öyle -ciko-ciko

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
:kayris: temem ben bi kaç güne bitirirm onu
Hem dogum günü hediyesi olur :sevindirikasli:

Yok kız üzülürüm gönderme kitabını kıymam alırım ben buradan :eek:pucuk:

Aklıma ne geldi ya
smilie_girl_191.gif
kitap günü yapsak ya ayın kitabı seçilsin okuyanlar konu altında kritik'ini yapsın -ciko-ciko

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.649
Yok kız üzülürüm gönderme kitabını kıymam alırım ben buradan :eek:pucuk:

Aklıma ne geldi ya
smilie_girl_191.gif
kitap günü yapsak ya ayın kitabı seçilsin okuyanlar konu altında kritik'ini yapsın -ciko-ciko

Bilmemki olurmuki :eller:
yok kız yollarım nolcek :D kitabın orjinal fiyatı 18tl ben 3,90'a aldım nan :kahkaha: bi tane daha alırım hem bi kere okuyorum :D kitab dolu ev :lululu:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitabı

a5d240f5-b356-4a57-a60f-b2c20dff863b.jpg

:incim: Bir Ömür Bin Tutam Lezzet :nk:
Yazar : Melahat Kınoğlu

Dünyanın 171 ülkesinden 8.000i aşkın kitabın katıldığı ve yemek kitaplarının Oscarı olarak kabul edilen Gourmand World Cookbook Awards 2013 yarışmasının 6 ana kategorisinden biri olan Fund Raising & Charity de Avrupa Kıtası Birincilik ödülünü aldı.

Bu kitapta Kayseride başlayan ve İstanbulda devam eden 88 yıllık bir yaşamın güzel dostluklarından ve keyifli anılarından alınmış kesitlerle; bu yaşamın değişik dönemlerinde, değişik kaynaklardan beslenerek oluşmuş zengin bir mutfak kültürünün eşsiz lezzetlerini, baştan çıkaran tarifleri ile birlikte bulacaksınız.

Sayfa Sayısı: 100
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: NTV
D&R

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Yok ya kitap olayına yeni alışmaya başladım bir ara "Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu" kitabını aldım son birkaç sayfasında ana karakterin anlattığı yemeklerin tarifleri falanda çıktı hoşuma gitti :sirin:bu kitaptan da isterdim ama tuzlu geldi biraz :hihh:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.649
Yok ya kitap olayına yeni alışmaya başladım bir ara "Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu" kitabını aldım son birkaç sayfasında ana karakterin anlattığı yemeklerin tarifleri falanda çıktı hoşuma gitti :sirin:bu kitaptan da isterdim ama tuzlu geldi biraz :hihh:

Çok pahalı oluyor yav kitaplar :sinirli: kaç aydır türkan şorayın kitabını istiyorum 35'tl hala inmedi :sinirli: indirimede koymamışlar bu ay başka kitaplar vardı hep :cay:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

398d73c6-048b-4d6f-8570-c0b6fe7ed526.jpg

Vesaire: İkinci Yastık

Yazar :Ömer Köroğlu

İki kişilik yatağı olan her yalnızın, iki de yastığı vardır mutlaka... Birine başını, diğerine kalbini yaslar sarılırken...

Yalnız yaşamaya başladığı ilk günden itibaren insan, her şeyi tek kişilik düşünür de yatağını çift kişilik alır nedense. Rahat uyurum bari diye ilk başlarda. Ama sonra boğar onu, iki kişi uyuduğu yıllardan sonra tek başına uyumaya çalışması. Bir dönem salonda televizyon karşısında uyur tek başına. Yavaş yavaş o odaya doğru yönelmeler başlar. Yatak büyüktür tamam rahat uyursun belki, ama yastık neden iki tanedir be arkadaş! Biri başını koyup diğeri kendini boğmak için mi...

Uyuyana kadarki zaman diliminde hıçkırıklarını dindirmek için mi...

Yoksa o diğer yastıkta sevdiğinin başı, ne işi var be arkadaş koca yatağın üstünde o ikinci yastığın...

Aslında ne güzelmiş eskiden... Bir yastıkta kocamak diye bir deyim bile var düşünsenize. Neden öyle derlermiş bilir misiniz? Çünkü eskiden tek yastık olurmuş yatakta. Bir yastıkta uyurmuş karıkoca. Aralarına bir yastığın diğeri ile olan mesafesi bile girmezmiş 1 santim bile olsa. Baş başa, omuz omuza uyur, yorgan küçük olsa da, başları ayrı olmazmış yine de o koca yatakta. Ve küstüm yastığı derlermiş eskiler bir de bunun adına. Küsünce ikinci yastık da gelirmiş yatağa, baş başa uyumamak adına. Ama zamanla değişmiş evlenmek gibi, nasıl ki eskiden bahçeli evler varken, evlenmekti hayatları birleştirmek, zamanla apartman dairelerine taşınıp katlanmaya dönüştü ya; yastıklar da ikiye ayrılınca, düşünceler de ayrıldı belki bu yüzden o aşkta. Keşke tek yastık olsa yine yatağımızın başucunda... Hem böylelikle yalnızlar şikâyet etmez ve kızmaz belki ikinci yastığın sahibine ya da yalnızlığına bu mutsuzluğuyla.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

d0c52947-eba6-451b-ae90-8645237b0e81.jpg

Sil Baştan

Yazar : Aslı Akyazıcı

"Bir kadının, isteyipte başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki istesin..."

"Yeni bir hayat kurmak için geçmişin bütün yükünü üzerinden atman gerekir. Bunu yapmanın en basit yolu, acını ertelemek, unutmaya çalışmak ya da yok saymaya çalışmak değil, onun farkında olmaktır. Eğer ne yaşadığına odaklanır, onun farkında olursan, acısını çekersin ve biter."

Hayatın içinden güçlü bir kadın. Sil baştan diyebilecek kadar da cesur. Bu kitabı okurken ya "keşke ben de yapabilseydim, başarabilseydim" diyeceksiniz ya da "işte benim hayatım.".

Kendinizden çok şey bulabileceğiniz, bazen gözyaşlarınızı tutamayacağınız, her şeyden önce kahramanımız Alyaya saygı duyacağınız bir öykü.

Gerçek bir hayat hikâyesinden ilham alınarak yazılmıştır.
D&R

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

9ef5c292-d2b2-4e16-bbea-bbd3e2d5081c.jpg

Gerçekten Yaşıyor musun?

Yazar :Aret Vartanyan

Sana karşı dürüst olacağım.

Bugüne kadar herkes sana bir şeyler anlatmaya çalıştı. Ailen, öğretmenlerin, toplum, gazeteler, kitaplar... Sana nasıl yaşaman gerektiğini anlattılar, ne yapman gerektiğini ve kim olduğunu.
Sen fazla bir şey istemedin aslında... Mutlu, başarılı olmak, sevmek, sevilmek, hayallerini yaşamak, kendini değerli hissetmek... Yaşadıklarınla, zamanla, ruhun, zihnin karıştı. Artık sana anlatılanlara da ruhun doydu.

Ben de çok sıkıldım. Mutluluk için, başarı için, kendim olmak için bana sürekli vaatlerde bulunan kitaplardan, seminerlerden, kurallardan, öğretilerden...

Yıllarca yol aldım, oradan oraya sürüklendim... Sonunda cümleleri topladım. Ve elinde tuttuğun sayfalara taşıdım.

İnsanlara karıştım, gözlerine baktım, yüreklerinde yer buldum. Sorum aynıydı, "Gerçekten yaşıyor musun? Yoksa sadece nefes mi alıyorsun?"

Her cümlesi damıtılarak yazılmış, deneyimle ve gerçek hayatla boyanmış gerçeğimi paylaşıyorum. Klişelerden, basmakalıp sözcüklerden uzak yüreğimi ve dünyamı ardına kadar sana açıyorum. Günahlarınla, sevaplarınla, eksilerin artılarınla, karanlık noktalarınla, yaralarınla sen, sensin... Tüm kapılarını açacak, seni gerçekten yaşamaya götürecek bir tane gerçek var. Elinde tuttuğun sayfalar, onu sana göstermeye geldi.

Kitapları ve Yaşam Atölyesi ile yüz binlerce insana ulaşan Aret Vartanyan, Gerçekten Yaşıyor musun?da kendimiz olabildiğimiz, hayallerimizi yaşadığımız ve son nefeste "İyi ki yaşadım!" diyeceğimiz bir yaşamın sırlarını paylaşıyor.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

74775275-6ba1-42f0-92fa-6a3c70fc0e74.jpg

Senden Önce Ben

Yazar :Jojo Moyes

Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...

Yaşamın ince detayları Loudan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.

Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lounun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?

Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün...

"Sakin Son Bölümleri Otobüste Giderken Okumayin. Ağlamamak için kendinizi tutmaya çalışırken bir enkaza dönüşebilirsiniz."
Tracy Williams

"Bu kitabı okuyunca duygudan duyguya koşacağınız bir lunaparka girmiş gibi oluyorsunuz. Okurken dünyayı ve zamanı durdurmak isteyeceksiniz."
Dooster

"Arkadaşların elden ele dolaştıracağı bir roman olacak. Moyes karizmatik, gerçekçi ve çarpıcı karakterler yaratmayı çok iyi biliyor."
The Independent

"Sizi bu kadar içine çekecek başka bir kitap bulmanız çok zor. Yıllardır okuduğum en güzel kitap."
Gill B.

"Bu hikâyeyi kitap bittikten çok uzun bir süre sonra bile hatırlayacak, her daim yanınızda taşımak isteyeceksiniz."
Romantic Book Lover

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
48299-Sercekus.jpg

(Şu kitabın şirrselliğine ve sıcak anlatımına bayıldım. İnsanı alıp başka yerlere götürüyor. 100 temel eser arasındaymış. Yeni keşfettim. )

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.649
Kitap_1260996.jpg

Seri Sıralaması:

1. Kitap: Tutkulu Aşk
2. Kitap: Buzda Aşk
3. Kitap: Aşk Seni Bulursa
4. Kitap: True Love and Other Disasters
5. Kitap: Aşk Yeniden
6. Kitap: Any Man of Mine

Kitap serinin ikinci kitabı.Kaleci Luc ve gazeteci Jane'in hikayesi.

Luc geçmişinde serserinin biriymiş.Aklınıza gelecek her türlü pisliğe bulaşmış biri.Uyuşturucu kadınlar kavgalar vs..Aile geçmişide pek iyi değil.Babasının başından bir sürü evlilik geçmiş ve bir tane üvey kızkardeşi varHokey yıldızlarından biriyken sakatlanması sonucu herşey ters gitmeye başlıyor.

Jane ise gazetede bekar kız adlı bir köşesi varken ve hokeyden zerre kadar anlamazken kendini bir anda spor yazarı olarak buluyor.

Kupakızı

Daimi Üye
Tepki
1.434
Kitap_1260996.jpg

Seri Sıralaması:

1. Kitap: Tutkulu Aşk
2. Kitap: Buzda Aşk
3. Kitap: Aşk Seni Bulursa
4. Kitap: True Love and Other Disasters
5. Kitap: Aşk Yeniden
6. Kitap: Any Man of Mine

Kitap serinin ikinci kitabı.Kaleci Luc ve gazeteci Jane'in hikayesi.

Luc geçmişinde serserinin biriymiş.Aklınıza gelecek her türlü pisliğe bulaşmış biri.Uyuşturucu kadınlar kavgalar vs..Aile geçmişide pek iyi değil.Babasının başından bir sürü evlilik geçmiş ve bir tane üvey kızkardeşi varHokey yıldızlarından biriyken sakatlanması sonucu herşey ters gitmeye başlıyor.

Jane ise gazetede bekar kız adlı bir köşesi varken ve hokeyden zerre kadar anlamazken kendini bir anda spor yazarı olarak buluyor.

kitabı merak ettim cidden , 2.el kitapçılardan bulurum inş seri :D

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.649
Küçük Aptalın Büyük Dünyası

60959-Kucuk-Aptalin-Buyuk-Dunyasi-Pucca-Gunluk.jpg

Arka Kapak.
"Tek istediğim, battaniyenin altında film çekeceğim değil, film izleyeceğim bir adamdı."

Sanal dünyanın merak edilen ünlüleri raflarda yerini alıyor. Dizüstü Edebiyat Dizisi başlıyor. İlk kitap çılgınlar gibi takip edilen, Türkiye'de en fazla izleyicisi olan kişisel blog'un yazarı Pucca. Herkes onu ve yazacağı kitabı merak ediyordu.

"Aynaya son kez baktım, 'Kızım PuCCa, Allah kahretsin seni, çok harikasın lan sen!' dedim."

PuCCa çok ayıp!
PuCCa çok komik!
PuCCa âşık!
PuCCa beter bişi!

Ve sonunda, paparazziler peşinde koşmadığı halde her şeyi anlattı…

"PuCCa, aferin, iyi b*k yedin!"

Artık internet dünyasında yaşıyoruz ve günümüzde sesini duyurabilmenin en kolay yolu bir blog açmak ve düşüncelerini orada herkes ile paylaşmak. Bloglar sayesinde ünlüler kategorisine de yep yeni isimler girmeye başladı ve bunlardan biri de Pucca.

Sahip olduğu blog ile ünlenen ve geniş bir takipçi ve hayran kitlesi kazanan Pucca bu talebi görmede gecikmedi ve düşüncelerini bu sefer Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük kitabında topladı.

Aşka dair düşüncelerini ve nasıl bir aşk istediğine de değinen Pucca aynı zamanda kitabında birçok anısına da yer veriyor.

Mizahi anlatımı ve açık sözlülüğü ile dikkat çeken Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük kitabı sıkılmadan okuyabileceğiniz bir romantik roman.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

8302f977-2d97-49f0-a8d2-8897ad48906f.jpg

Bir Cihan Kafes -İclal Aydın

Zorba, itaatkârın üzüntüsüyle beslenir...

"Sevgin direğimiz, üzerimize saldığın korku çatımız olmuş meğer. Mutsuzluğumuzdan örülü bir devlet yaratmışsın hepimize.

Sen en çok beni severdin ya.

En çok beni köle yapmışsın kendine." Samire, Yaşar, Lorin.

Birbirlerinin gölgesinde saklanan, birbirlerinin masalını yazan üç küskün kadın.

Yaraları doğuştan, lanetleri miras...

Yalnızlığın kuyusunun başından ayrılmadan, kederlerinin yankısını dinlediler.

Her masalın sonu gece değildi elbet.

Üç, ikiden ve dahi birden iyiydi.

Ve her yanlışın doğrusu kendi içinde gizliydi.

Kanadı kırık üç kadın, ödedikleri ağır bedellerin karşılığını, içinde çırpınıp durdukları, kapısı açık olsa da çıkıp gidemedikleri gölge kafeslerinde bekledi. İhtiyaç duydukları inanç, temize çekecekleri geçmişte saklıydı.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Günün Kitap Önerisi

ffdacd1a-bfab-4e85-991a-de16878f40a5.jpg

"İstanbuldan başlayıp, Londra, New York, Bağdat ve Hindistanda devam edip, yine İstanbulda sona eren yolculuğum aslında ruhumun yolculuğudur. Başladığı noktaya dönebilmek için dolaşan bir ruha ne olur kim bilebilir? Gerçek olan bir şey varsa; hiçbir şey başladığı noktaya dönemez..." "Ganjın kıyısında durup, onun kirli sarı sularına baktım. Umut Nehrinin sularında insanların acıları, beklentileri, günahları akıyor. Istırap her an yenilenen bir yaratık gibi bu sularda besleniyor."

Nilgün Serimoğlu, ikinci romanı Son Mavi Çiçekde genç bir adamın kendisiyle ve dünyayla olan çatışmalarını, etkileyici bir kurgu ve baş döndüren fantastik öğelerle harmanlayarak, unutulmaz bir romanla okurlarının tekrar karşısına çıkıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar