Ya arkadaslar bu konuya karismiycam diyorum,ama dayanamadim.Burada siyasi konularda kotu laf kullanmak yasak deniliyor,ama siz kotu kotu resimler ekliyorsunuz.
Israillilerin gemidek vatandaslarini oldurmesi buyuk bir yalnis,bunu Israil bile kabul ediyor,ben her gun televizyonda goruyorum.Emrivaki olmus diyorlar,humanitar yardimda silahlanmis ve agressiv insanlar omamaliydi,ama oldugu icin,onlarda saskinliklarindan ates acmislar. Ama adeta humanitar yardim yapan insalnlar karsi cikmiyorlar. Ama yinede bir daha boyle yapmamasi icinde uyarilmislar zaten. Burada Gazaya yardim gondermeye izin vermiyorlar kelimesi yalnis. Gondarilan tum humanitar yardim kontrol edildikden sonra Gazaya gonderiliyor zaten. Bunu sizin haberlerde gostermediyseler bilemem. Ama sizde hak verin Israilin gemilerin kontrol etmesine. Cunki gecen yillarda 3000 -den cok raket attilar (simdide atiyorlar,bunu haberlerde gostermiyorlar belki sizin icin, ama biz goruyoruz burda). Gaza nereden bulmus peki bu raketleri, tabiki kacak yollardan. Israil yardim gondermeyin demiyorki, gonderin ama, kontrol edelim, ve bir kac adaminizla birlikde aparalim yardiminizi oraya diyor. Ben anliyorumki, siz muslumanin tarafinda olmaya calisiyorsunuz, ama dogru olan muslumanin digil, dogru konusanin tarafinda olmak digilmi?
2008 yilinin sonlarinda ben buraya yeni yasamaya geldim, Gaza raketler atmaya basladi durup dururken. Televizyonda bir kac defa gosterdiler, uyarilar edildi yapmasinlar diye,ama onlar dinlemedi. Sonunda Israil de basladi cevap vermeye.Gazanin bir kac silahli gruplari bilerekden yasayis binalarindan,okullardan raket atesi acmaya basladilar Israile,adi vatandaslar yasayan yerlere,ki,sonra Israilde cevap atesi acinca televizyonda,bakin Israil okullara,cocuklara,dinc vatandaslarimiza ates aciyor diye bilsinler.onlarin kendi halki kendi umurlarinda bile digil.o savastan sonra Israil Gazadan yaralilari buraya tasidi,iyilestirdi.Yani Israil insanlara atmiyordu,ama Gazanin silahli gruplari bilerekden insanlarin yasadiklari yerlerden ates aciyorlardi,cevap atesinde de magdur insanlar oluyordu mecburen. Buda cok uzucu bir durum. Gaza neden onceden raketler attiginda hic kimse dillenmedi,burada yasayanlarda insan,bende buradaydim,benim aileme bir sey olsaydi nolucakdi,ne kadar turk yasiyor burada biliyormusunuz,onlara bir sey olsaydi,kim cevabini vericekdi? hic kimse.buradada ne kadar dinc ahali oldu.
Gelelim simdiye,guya o gemiden hic kimse Israil askerlerine karsi cikmamis,kac tane bicak cikti,vidyolar var cekilmis,gemidekiler ellerinde demir sopalarla vuruyorlar Israil askerlerini. Bu vidyolari Turkiye gostermiyor tabiki.Gemide olan uc vatandas donmustu hani,konusuyorlardiki,guya su siseleriyle karsi cikiyorlardi yalniz, ,yalan soyluyorlar,Israilin uc askeri agri yarali ,bicaklanmis,kim yapmis o zaman bunu?demir sopalarla,sok edici granatlarla,bicaklarla silahlanmisdilar onlar,hepsi birer birer vidyo kayitlarinda gorunuyor.O vidyolari bulup sizin icin buraya linkini eklerim isterseniz,kendinizde sahidi olasiniz diye.Ama yinede Israilin gemidekileri oldurmesi yalnis,bunu tum Israil kanallari konusuyor.Zaten yaralilari Israil kendi hastanelerinde iylestirmeye calisdi.Guya gemiye durun mesaji verildikde gemidekiler biz yardim apariyoruz filan demis,oda yalan,cunki cok agir bir laf kullanmislar,onunda linkini ekliycem,hepinize isbat etmek icin.kullandkilari laf da soyle:"kesin sesinizi,hepiniz Aushvitsa donun(orasi yehudilerin oldurulduyu kampdir ikinci dunya muharibesinde, o olayda 6 milyon yehudi, icinde 1.5 milyon cocuk olmus sonunda).bu kadarmi soyuk kanli olmak gerek cevap verildiginde.gunah digilmi oyle konusmak.
Sizler icin bir fakt daha.Gaza Israilin bir askerini 4 yildir esir almis.o askeri siniri gecerek esir almislar,onunla birlikde gorev yapan iki asker arkadasini da oldurmusler.Israil o askerini geri almak istiyor,evezindeyse Israil binlerle esirini vemreye razilasiyor.Ama Gazalilarin kendi vatandaslari umrunda digilki,bu razilasmaya gelmiyoralr.Yalniz en kotu teror olaylarinda yakalanan bir kac adamini geri istiyor,yalniz onllarla o askeri degistirecegini soyluyor.simdi siz dusunun,bir halk neden bir esirini vermez,evezinde binlerle vatandasi geri alicak.cunki umursamiyorlar vatandaslarini,onlara lazim olan iyi teror yapabilen adamlari yalniz.Ama Israil bir askeri icin binlerle esir vermeye razi.O askeri nerede esir sakladiklari malum digil,kirmizi aypara cemiyyetine de izin vermiyorlar,ki,gidip kontrol etsinler diye.Ama buradaki tum filistinli esirleri aypara cemiyyeti kontrol ediyor.Gecen yil o askerin sag-salim oldugunu bile bilmek icin Israil Gazaya bir vidyo cekip kendilerine gondermesini istedi,evezindeyse 20 tane esiri azad etti,sadece bir vidyo icin.
Biliyorsunuz,ben Azeriyim,Israillilerin tarafini tutmakda bir niyyetim yok,ama bildikelrimi konusmak istedim sizlere.Bura cok demokratik bir ulke,burada 1,300,000 musluman yasiyor (Filistinliler digil,Israil vatandaslari olan muslumanlar).onlarin hukuklari taptanmiyor burada,mesela biri benim kocam,burada doktora yapti,hic kimse onun ayagini vurmaya calismadi,ama o bir musluman.yani ayir-seckilik yok burada,Israil muslumanlara kendi halki gibi davraniyor burada,ben sahidim buna.daha ne olsun.Ben dogum yaparken burada hic bir ayri-gayrilik hisstemedim muslumanim diye,en iyi sekilde bana yardimlarini gosterdiler doktorlar.
Ben sizinle bildiklerimi paylasmak istedim,umarim yalnis anlamazsiniz beni.Gemide olen vatandaslarada Allah rahmet eylesin.
Linkler bunlar:
burada dikkat edersiniz Israil askerleri goz yasardici gaz buraktiklari icin gemidekiler maske giymisler ve demir sopalarla askerlere karsi cikanlarda onlar
gemidekiler Israil askerleri bulundugu tekneye sok edici granat atiyorlar
bu linkleri eklememde maksat gemidekilerin soyledigi yalanlari size bildirmektir.hatirliyorsaniz onlar,biz hic bir sekilde karsi koymuyorduk,yalnizca su siseleri vardi elimiz demistiler,ama vidyolardan gorduyunuz gibi demir sopalar,bicaklar kullanmislar........
Ama yinede hic kimse oldurulmemeliydi,bu Israil askerlerinin yaptigi bir yalnis.Bunun icin uzgunum,basimiz sagolsun.......