Kadınlar çalışmalı mı yoksa ev hanımlığı mı yapmalı?

iReM

Daimi Üye
Tepki
539
KADIN AİLEDE ÇALIŞMALI MIDIR?

BENCE EVET....
kadın isterse çalışmalı fakat kariyer hırsı ile değil...

bir kurumda öğretmenlik yapabilir, ya da buna benzer tüm gününü almayacak ve aynı zamanda da boşluktan sıkılmamasını, ailesinin kafasının rahat olmasını sağlayacak bir iş olabilir bu.

bunun dışındaki kariyer hırsıyla kocasına ya da ailesine isyan eden kadından da hayır gelmez. ALLAH bizLEri öyle kadınlardan eylemesin...(amin) :eek:lmaz:

OP
I

iReM

Daimi Üye
Tepki
539
Ailesini ihmaL etmeyecek şekilde tabiki çalışabilir... Çok bayanlar görüyorum eve kocasından sonra giriyor,ne yemek hazır ne bulaşıklar yıkanmış.Kocası laf söylediği zamanda ''ben çalışıyorum hepsine yetişemiyorum ne olur bi kerede sen yapsan'' gibi kelimeler sarfediyorlar...Tamam yeri geldiğinde iş paylaşımıda olacak ama ben ce bir kadın kocasını kapısında karşılamalı ve yemeğini,evini,bulaşığını tam tekmil yerine getirmeli...
Ve ufacık bir sorundada ''aman senin paran varsa benimde var bende çalışıyorum'' diyen kadınlardanda nefret ediyorum...:(

Tepki
8.216
evet çalışmalıdır kesınlıkle kadınında guçlu ayaklarının uzerınde durması gerekıyor helekı bu krız ortamında mecburende olsa bır çok kişi çalışıyor... çalışmak sosyalleşmektır bence çalışmak ınsana guven ve huzur verır

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Ailesini ihmaL etmeyecek şekilde tabiki çalışabilir... Çok bayanlar görüyorum eve kocasından sonra giriyor,ne yemek hazır ne bulaşıklar yıkanmış.Kocası laf söylediği zamanda ''ben çalışıyorum hepsine yetişemiyorum ne olur bi kerede sen yapsan'' gibi kelimeler sarfediyorlar...Tamam yeri geldiğinde iş paylaşımıda olacak ama ben ce bir kadın kocasını kapısında karşılamalı ve yemeğini,evini,bulaşığını tam tekmil yerine getirmeli...
Ve ufacık bir sorundada ''aman senin paran varsa benimde var bende çalışıyorum'' diyen kadınlardanda nefret ediyorum...:(

Canım benim düşüncelerimin aynısını yazmışsın altına imzamı atıyorum ben de..
evet kadın çalışmalı ama para kazanıyorum diye havalanmamlı...
SONUÇTA EŞLERİMİZ DE ÇALIŞIYOR BİZA HAVA ATMIYORLAR..
ekonomik özgürlük güzel ama herkes rolünü bilmeli..
Bizim hanımefendiler bilirler nasıl davranacağını da ben bilmeyenlere söylüyorum
Lafım kimseye değil.
Sadece bu şımarıklığı yapan bayanlara..

OP
I

iReM

Daimi Üye
Tepki
539
hakLısın tatLıcım... Benim çevremde çok var öyLe. Oyüzden yazdım zaten.Çalışıp eşine yardım etmek kadar güzel bişey varmı? Kendi ayakları üzerinde durup beraber bir yuvayı kalkındırmak kadar güzel birşey var mı?

GÜLÇİN

Daimi Üye
Tepki
2.169
Bende calısıyorum ama destek amaclı havalanmak ne oluyorkı.
Hayat musterektır calısmak kendını yetıstırmek bır bayan ıcın
oz guvenını ozgur kılmak.
Ayrıca parayı amac edınmekten cok arac olarak gorenlerdenım.
Kısacası kendını bılen bayan asla bu gıbı durumlara dusmez
Para kazanmak calısmak evını ıhmal etmek demek degıldır.
Sızlere katılıyorum.Arkadaslar yuregınıze saglık.

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
bencede kadin calismalidir, ev cok sikici bunaltici...
bende hafta sonlari parttime gibi :) restaurantta asciyim, kendi restaurantimizda....
bazen barada geciyorum icki servisi falan, ayni zamanda sali gunleri oglenleride servisteyim... esim bugunlerde tutturdu bebek bebek diye, asla isim olmaz, hatta Allah benim sirami, cok isteyipte olmayanlara versin diyede dua ediyorum icimden... esim bi duysa uzulur :) ama kusura bakmasin...

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Aslında kadınlar ailede çalışmaktalar.
Para kazansın ya da kazanmasın çalışıyor.
Ev işlerini yapan bir yardımcıları olduğunu sanmıyorum herkesin.
Ev işlerini yapmak da açlışmak zaten
.Bunun için dışardan yardımcıya para vermemek de dolayısıyla ailenin bütçesine katkıda bulunmaktır.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Zaman kötü,ekonomik şartlar çok ağır ve tek kişinin geliri ile ev geçindirmek çok zor..Hele birde çocuk varsa işte o zamanlar şartlar daha da ağırlaşıyor.En azından şöyle düşünüyor insan..İleriye dönük çocuğu için sağlam bir zemin hazırlamak istiyor..
Kadının hem ekonomik özgürlüğünü kazanması açısından,hemde daha akriv olabilmesi açsından kadın ayaklarının üzerinde durmayı öğrenebilmesi için çalışmalı..
İleride kimsenin garantisi yok ve bu garantiyi kimse veremiyor..
Ölüm var
Ayrılık var
Boşanmak var
Yani her ihtimali göz önünde bulundurursak,bütün hayatı bir bütün ile ele alırsak kadın muhakkak çalışmalı diye düşünüyorum..
Şuan bende çalışıyorum..Eşim ile birlikte olsamda en azından aykalarım yere sağlam basıyor..Bunu biliyorum en azından..

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bence çalışan kadının sorumlulukları daha fazla olsada her zaman için daha özgürdürçalışmadığım zaman kendimi amaçsız gibi hissediyorum ancak çocuk olunca çalışmam heralde biraz büyüyünce kendime küçük bi dükkan açmak isterim ama-hmm

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
BENCE EVET....
kadın isterse çalışmalı fakat kariyer hırsı ile değil:eek::eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar