R
Rosie
Misafir
kesinlikle çalışmalı ekonomik özgürlüğü elinde olmalı.Ben istemem alışveriş için filan eşimden harçlık alır gibi para almak.
Kesinlikle çalışmalıdır.ekonomik özgürlüğü elinde olmalıdır.diğer türlü elebakıcı biri olunuyor.ihtiyaç duyduğumuz şeyleri alırken para istemek çok zor oluyor.
ev hanimligini bu kadar kucumseme bence, ben de evdeyim evli misin, cocuklarin var mi yok mu bilmiyorum ama cocuk yetistirmek bir insan yetistirmek kolay degil...yukarida dedigim gibi maddi bir karsiligi olmasa da bu da bir meslek ve cok zor!
ayrica evlilikte senin paran benim param yok, bizim paramiz bizim gelecegimiz var...cok yanlis dusunuyorsun bence
küçümsediğim için söylemedim.evlilikte senin paran benim param olmaz bizim paramız bizim geleceğimiz evet ama her ihtiyaç duyduğumuz şeyi hemen alabiliyor muyuz.annelik çok zor bir meslek ben küçümseyerek konuşmadım çocuk yetiştirmek,ev işleri vs.zorluklarını yaşarken ihtiyaç duyduğunuz bişey için para istediğinizde bu sizin için önemli eşiniz için gereksizdir ve gereksiz gördüğü için alamazsınız bir de karşılığında 'bu para nasıl kazanılıyor haberin yok' cevabı alıyorsanız para istemenin ne kadar zor olduğunu belki anlarsınız. sıkıntısını ancak yaşayan bilir.çocuk yetiştirirken evin iş yükü yanında çalışmak da çok zor oluyor ama en azından ihtiyaç duyduğunuz birşeyi alabilmenin ekonomik yönden de ayakta durabildiğinizi kendinize kanıtlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz.zor olanı yapıyorsunuz ama elebakıcı olmuyorsunuz en azından.herkes kendi yaşadıkları doğrultusunda düşüncesini söyler.ben de öyle yaptım.kimseyi küçümsediğimi sanmıyorum.belki siz hiç böyle bir durum yaşamamışsınızdır birçok kişi yaşamamıştır belki ama yaşayanlar da vardır mutlaka...
anneliğin kutsallığı ile ilgili bir sıkıntı yok bunu bütün insanlık biliyor hepimizin annesi var sonuçta ayrıca küçümsenecek bir meslek de değil.zordur annelik ve evin yükünü üstlenmek.söylediğim gibi ben kimseyi küçümsemedim küçümsemiyorum da.sadece soruyu kendi hayatıma göre cevaplandırdım.küçümseme tabiri yok cümlemde dikkat ederseniz.para istemenin zor bişey olduğunu söyledim.hepimiz kendimize göre değerlendiriyoruz soruyu ona göre cevap veriyoruz.siz her istediğiniz şeyi alabiliyorsunuzdur sıkıntı olmadan ama herkes aynı hayatı yaşamıyor sonuç olarak.
anormal-normal birçok evlilikde zaman zaman olabiliyor böyle diyaloglar.
bana göre de çalışmak gerekiyor böyle diyalogları bidaha yaşamamak için.
bir ihtiyacı alırken niye aldığının sorgusu eleştiri dahi yapılmıyor böylece.söyledğim gibi zor olanı yapıyorsunuz daha çok çalışıp daha çok yoruluyorsunuz(çünkü işten sonra da evde çalışmanıza devam ediyorsunuz).ama ekonomik olarak da kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsunuz.hem de evin geçimine katkıda bulunmuş oluyorsunuz.birlikten kuvvet doğar sonuçta.
ben de böyle mutluyum.Allah mutluluğunuzu her daim etsin.hepimizin,tüm kadınların,tüm annelerin de öyle.....
bu mesaja sonuna kadar katılmakla birlikte ekleme yapmak istiyorum..
çalışmadığım süre içerisinde eşimin ek kartlarından kullandım ve 1 gün bile "bunu neden aldın, ne gereği vardı" demedi.. ama ben asla içim huzurlu bir şekilde harcayamadım o kartları.. hep "eşim bunu ne zorluklar kazanıyor, bu ay almasam mı, ya ben kırılmayayım diye sesini çıkarmıyorsa ama üzülürse" diye içim içimi yiyordu..
şimdi çalışıyorum, giderlerin bir bölümünü üstlenmek benim için zevk halini aldı.. yine kartımı eşim ödüyor ama "sıkışırsak hallederiz tatlım" diye geçiştirebiliyorum
bu bir kişilik meselesi olabilir.. ancak hiçbir zaman "kadının yeri evi, erkek parayı kazanır"cılardan olamadım.. elbette ev kadınlığı önemli ama kutsal değil benim için.. her kadın potansiyel ev kadınıdır zaten.. çalışanların da yattığı yerleri kendilerinin temizlediği doğrudur
kaldı ki annelik çok kutsaldır, her kadın öyle değil mi? ben çalışıyorum ama çocuklarımla bir ev hanımından daha ilgili olduğumu iddia ediyorum mesela.. elbette çalışıp - çalışmamak opsiyonel bir durum.. ama işi "ben anneyim, kutsalım, çalışmıyorum" boyutuna taşımanın çok çok yanlış olduğunu düşünüyorum..
ben boyle mi dedim simdi, ben anneyim kutsalim bu yuzden calismiyorum mu dedim? ben cocuguma bakacak kimseyi bulamiyorum, ve cocuguma bakiyorum. ya ben bakicaktim calismayip , ya da bakiciya para verip maasimin yarisini ona vericektim...sence en mantiklisi hangisi? ustelik ben kendimi cok sansli bir insan olarak goruyorum, evdeyim ve cocugumla vakit harciyorum...onun her anina sahit oluyorum, ilk adimlarina, ilk kelimesine, herseyini goruyorum! benim yerimde olmak isteyen cok kadin vardir mutlaka...
evde cocuguna bakan annelere ise yaramaz, tembel gozuyle bakmayin lutfen ben kendimi asla boyle gormuyorum...ve oyle olduklarini da dusunmuyorum
calismayanlara neden TEMBEL gozuyle bakiyorsunuz? tabiki kutsal
sen calisiyor olabilirsin, ama cocugunla ne kadar vakit harcayabiliyorsun? butun gun kim ilgileniyor onunla? o da bir meslek degil mi sonucta, senin cocuguna da bi baskasi bakmiyor mu?
ve ayrica ben ''kadinin yeri evidir'' de demedim, herkes nasil mutlu ise onu yapmali diye soylemistim ilk mesajimda......
ve baska cevap yazmicam bu konuya
Zaman kötü,ekonomik şartlar çok ağır ve tek kişinin geliri ile ev geçindirmek çok zor..Hele birde çocuk varsa işte o zamanlar şartlar daha da ağırlaşıyor.En azından şöyle düşünüyor insan..İleriye dönük çocuğu için sağlam bir zemin hazırlamak istiyor..
adının hem ekonomik özgürlüğünü kazanması açısından,hemde daha aktif olabilmesi açsından kadın ayaklarının üzerinde durmayı öğrenebilmesi için çalışmalı..
İleride kimsenin garantisi yok ve bu garantiyi kimse veremiyor..
Ölüm var
Ayrılık var
Boşanmak var
Yani her ihtimali göz önünde bulundurursak,bütün hayatı bir bütün ile ele alırsak kadın muhakkak çalışmalı diye düşünüyorum..
Şuan bende çalışıyorum..Eşim ile birlikte olsamda en azından aykalarım yere sağlam basıyor..Bunu biliyorum en azından..