Kızlar Normal Dogum mu Yoksa Sezaryanı mı Tercih Ettiniz?

S

Saffarri

Misafir
normal dogum tabiki))) adi ustunde normal)))) sezeryandan zaten korkuyodum hep dua ediyordum normal olsun diye.Allaha sukur normal dogum yaptim hemde cok kolay)))

Tepki
914
ben de bir gün doğuracak olursam normal doğum yapmak istiyorum ..bağıra çığıra doğurmak istiyorum ben yaaa:kptmya: bence en güzeli ve sağlıklısı bu ..hem o anı hisssetmemk bana göre bir eksiklik ...insan o acıyı da yaşamalı ,annelerimizin kıymetini daha ii anlarız sanırım böylece...-hmm

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
ilk oğlumda maalesef normal diye gittim hastaneye, keşke en başta sezeryan deseydim.. en azından o kadar sancıyı baştan çekmemiş olurdum.. 2 sezeryan yaptım çok memnunum.. diğer türlüsünde; normal doğumun kesinlikle "normal" yapılmadığı ülkemde, bebeğim ve psikolojim için çok riskli bir durum olurdu.. :kahve:

neşe_li

Daimi Üye
Tepki
642
ben de bir gün doğuracak olursam normal doğum yapmak istiyorum ..bağıra çığıra doğurmak istiyorum ben yaaa:kptmya: bence en güzeli ve sağlıklısı bu ..hem o anı hisssetmemk bana göre bir eksiklik ...insan o acıyı da yaşamalı ,annelerimizin kıymetini daha ii anlarız sanırım böylece...-hmm

Valla ne güzel yazmışsın korktum ben başta sezaryendi sonra tabi aksilik çıktı erkenden sancım geldi sancıyı durdurmak da mümkün değildi normal oldu çok da kolay oldu...Kucağına aldığın an acını unutuyorsun iyiki de normal olmuş...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
keyfe keder,sezeryan dogurmak bana cok salakca geliyo kusura bakmayin ama,,,yanlizca kendini dusunuyosun,ama ya bebegin,,onun icinde en sagliklisi normal dogum,ne kadac acida ceksen,bagirsamda cagirsanda,bebeginin sesini duydugun an,onu senin gogsune koyduklari an,her seyi unutuyosun,o buyuk aci dedigin,aslinda senin en buyuk mutlulugun, askinmis anliyosun-hmm-hmm-hmm,,,,normal dogumdan guzeli varmi,3 kez dogum yaptim,ucude normal oldu,,,bende cok aci cektim(kim cekmediki)hatta ucundede dikislerim oldu ,,ama yine doguracak olsam ,normal dogumu secerdim,

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
keyfe keder,sezeryan dogurmak bana cok salakca geliyo kusura bakmayin ama,,,yanlizca kendini dusunuyosun,ama ya bebegin,,onun icinde en sagliklisi normal dogum,ne kadac acida ceksen,bagirsamda cagirsanda,bebeginin sesini duydugun an,onu senin gogsune koyduklari an,her seyi unutuyosun,o buyuk aci dedigin,aslinda senin en buyuk mutlulugun, askinmis anliyosun-hmm-hmm-hmm,,,,normal dogumdan guzeli varmi,3 kez dogum yaptim,ucude normal oldu,,,bende cok aci cektim(kim cekmediki)hatta ucundede dikislerim oldu ,,ama yine doguracak olsam ,normal dogumu secerdim,

öncelikle "salakça" kelimesini size iade ediyorum.. bence böyle bir genelleme son derece SALAKÇA!!!

normal doğum yapan anneler, sezeryanla doğum yapan annelerin bebeklerini keşke bu kadar düşünmeseler.. sonuçta sizdeki beyin, araştırmacı yapı bütün annelerde var endişelenmeyin.. siz doğum yaparken çektiğiniz acıyı, rahat doğum yapanlardan çıkarmamalısınız.. :kahve:

kaldı ki bebek için normal doğum aynı zamanda çok da riskli.. doğum anında oksijensiz kalma, dar çatı yüzünden oluşabilecek komplikasyonlar sezeryan doğumda meydana gelmiyor.. bunu ben söylemiyorum, bir çok uzman söylüyor..

ayrıca "normal" ne kadar normal???? ne ileride ne gibi sorunlar çıkaracağı belli olamyan suni sancı, ne de alttan bilmem kaç santimlik dikişler o doğumu normal olmaktan çıkarıyor.. benim annem de 3 doğum yapmış, sancı serumsuz ve dikişsiz!!!! ama arkadaşım o dikişlerin iltihap kapması sonucu aylarda oturamadı.. sağlıklı derken????????

herkes tercihini belirtmekte özgür.. ama fikir belirtmekle, hakaret arasındaki farkı da görmek zorundayız...

sevgiler...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Geçenlerde TV'de bir kadın doğum uzmanını dinledim. Günümüzde artık bebeğini riske atmak istemeyen birçok anne sezeryan tercih ediyor. Bende 1 çocuk istiyorum ve çocuğumu strese sokmadan riske atmadan kucağıma almak istiyorum.Bu yüzden çok karamsarım.

Normal doğum isterim; ama kendime güvenemiyorum bu konuda. Bu yüzden bebeğimi de riske atamam. O yüzden epidural sezeryan düşünüyorum. Bana acısı isterse ölene kadar olsun; ama yavruma birşey olmasın.

Benim annemde normal doğum yaptı. Kardeşim epidural normaldi. Kardeşimi vakumla çekmek zorunda kaldılar. Bu yüzden de korkuyorum aslında.:mendil:

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
Geçenlerde TV'de bir kadın doğum uzmanını dinledim. Günümüzde artık bebeğini riske atmak istemeyen birçok anne sezeryan tercih ediyor. Bende 1 çocuk istiyorum ve çocuğumu strese sokmadan riske atmadan kucağıma almak istiyorum.Bu yüzden çok karamsarım.

Normal doğum isterim; ama kendime güvenemiyorum bu konuda. Bu yüzden bebeğimi de riske atamam. O yüzden epidural sezeryan düşünüyorum. Bana acısı isterse ölene kadar olsun; ama yavruma birşey olmasın.

Benim annemde normal doğum yaptı. Kardeşim epidural normaldi. Kardeşimi vakumla çekmek zorunda kaldılar. Bu yüzden de korkuyorum aslında.:mendil:

benim canım hiç tatlı değildir sevgili Arina.. 6 saat boyunca "amaaan nolucak yeter ki 1 saat önce doğum olsun" diye dayatılan suni sancıyı aralıksız 6 saat çekmiş biriyim.. 6 saatin sonunda bacaklarımın uyuşması sonucu yalvararak aldırttım kendimi sezeryana.. işin traji-komik yanı sezeryandan çıktıntan sonra dikişlerim değil, serumun sancısı vardı karnımda..

başka ülkedeki doktorum "suni sancı serumu" almama çok ama çok kızdı.. bu yüzden hep bir pişmanlık vardır içimde keşke almasaydım diye.. doğuma her gidecek olana da o serumu almamalarını söylüyorum.. gerekirse olay çıkarsınlar ama taktırmasınlar kendilerine.. bu ülke de ne yazık ki "olsun da nasıl olursa olsun" mantığı hakim.. anneleri bilinçlendirmek yerine şartların düzelmesi lazım.. yoksa anneler bilinçli, kimsenin endişesi olmasın...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Benim canım çok tatlıdır ve stresi bir insanımdır. Bu yüzden de kendime güvenemiyorum zaten :dertli:

Onun içinde normal doğum benim için ikinci sırada. BU kendimi düşündüğümden değil, keyfi değil bana göre zorunlu olacak. Çünkü o stres altında bebeğimi düşünemiyorum bile. Daha önümde aylar var; ama kendimi normal mi sezeryan mı diye de şartlamak istemiyorum.

Geçen gün bir tanıdığım normal olacakken doğuma giriyor. Son dakika sezeryana alınıyor. Hem normal doğum acısını hemde sezeryan acısını ve en çokta o stresi çekti. Bu şeyler korkutuyor beni.

Allah herkese hayırlı doğumlar versin valla. Özellikle bu ülkede :kahve:

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
Benim canım çok tatlıdır ve stresi bir insanımdır. Bu yüzden de kendime güvenemiyorum zaten :dertli:

Onun içinde normal doğum benim için ikinci sırada. BU kendimi düşündüğümden değil, keyfi değil bana göre zorunlu olacak. Çünkü o stres altında bebeğimi düşünemiyorum bile. Daha önümde aylar var; ama kendimi normal mi sezeryan mı diye de şartlamak istemiyorum.

Geçen gün bir tanıdığım normal olacakken doğuma giriyor. Son dakika sezeryana alınıyor. Hem normal doğum acısını hemde sezeryan acısını ve en çokta o stresi çekti. Bu şeyler korkutuyor beni.

Allah herkese hayırlı doğumlar versin valla. Özellikle bu ülkede :kahve:

nedendir bilinmez ama Türkiye de "psikoloji" çok önemli sayılmıyor.. sadece fizyolojik sebepler zorunlu kılıyor bazı şeyleri.. halbuki psikolojik sebepler de zorunluluğa girer.. inşallah kızkardeşim de doğum yapacak ve o, benim hem birinci hem ikinci doğumumu görüp aradaki farkı bildiği için sezeryan diyor şimdiden..

Arinacığım hayırlı doğumlar tatlım, rabbim sağlıkla aldırsın kucağına fındığını -hmm

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Sağol canım benim. Amin

İnşallah kızkardeşinde hayırlısı ile bebeğini kucağına alır.-hmm

mmelis

Aktif Üye
Tepki
62
zaten hastahanelerde dr'lar daha çok sezeryan yapıyolar nedeni ise parası daha çok ondan ama onlara sorarsanızz ksinliklen normal dogumm

Tepki
80
Sezeryan ve normal doğum her tartışılıyor. Ama sezeryanla doğuranın anneliğini yargılamaya kadar vardırıyorlar ya deli oluyorum. Sadece doğurmaksa annelik en basit tarafı.

Dikişsiz, suni sancısız doğumun hemen hemen hiç kalmadığı ülkemde anne adaylarının sezeryanı tercih etmesi gayet normal. Üstelik o dikişlerin mikrop kapması doğuma kadar elli kere yapılan parmak muayeneleri sonucun da rahim yaraları ve diğer kadın hastalıklarına yakalanma oranı da çok yüksek kendi annemden biliyorum. 3. doğumu o kadar zordu ki sonucu ile yıllarca uğraştı. O zaman bana sezeryanı tercih et demeye başladı. Ben yine normal doğum diye gittim dr umda öyle söyledi. Doğumuma iki hafta kala doğumun hemen başlatılması gerekti, sezeryanı tercih ettik. Ne fizyolojik olarak ne de psikolojik olarak hazır değildim. Normal diye diretseydim Ofis gibi saatlerce suni sancı çekip ya sezeryana gidecektim ya da suni sancı çekip yırtık içinde bir doğum yapacaktım. İki seçenek de normal doğum sayılmıyor bana göre.

Eğer doğum sırasında oluşan komplikasyonları düşünürsek bebek için normal doğum daha riskli. Kordon dolanması vakum ile çekilme sonucu oluşan sorunlar vs... Sezeryan daha çok anne için riskli çünkü ameliyat. Acısız da değil, ameliyat sonrası o kesiğin acısını hissediyorsunuz dibine kadar.

Ben ülkeme normal doğum konusunda güvenmiyorum. Yeni çıkan sezeryan yasağından sonra belki daha özenli daha dikkatlidirler bilemiyorum. Ama Gülben Ergen gibi 10 kişilik psikolog akupunktur bilmem ne kadrosuyla doğuma giremeyeceğimize göre, suni sancıyı ve boydan boya dikişi de katarsak sezeryanı tercih eden anneyi gayet iyi anlarım. Bizim ülkemizde her şey aceleyle hallediliyor.

Tepki
80
Şunu da eklemek isterim ki;

Bu topiği okuyan anne adayları varsa dr ları normal diyorsa o şekilde devam etsinler. En doğru yolu dr gösterecektir. Ben dr a güvenmem sezeryan diye kolaya kaçar diyorsanız başka dr a da görünürsünüz. Ama sayılarca doğum yaptırmış bir doğum mütehassını dinlemeyip sadece kitaplardan edindiğinin bilgilerle dr unuza şöyle böyle olsun diye diretmeyin derim. Doğumu yaptıracak olan dr unuza güvenmek durumundasınız. Sizin ve bebeğinizin hayatı bir nevi onun ellerinde.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
zaten hastahanelerde dr'lar daha çok sezeryan yapıyolar nedeni ise parası daha çok ondan ama onlara sorarsanızz ksinliklen normal dogumm

Benim doğum yapmayı düşündüğüm hastanede normal doğum daha pahalı:hulya:

Sezeryan ve normal doğum her tartışılıyor. Ama sezeryanla doğuranın anneliğini yargılamaya kadar vardırıyorlar ya deli oluyorum. Sadece doğurmaksa annelik en basit tarafı.

Dikişsiz, suni sancısız doğumun hemen hemen hiç kalmadığı ülkemde anne adaylarının sezeryanı tercih etmesi gayet normal. Üstelik o dikişlerin mikrop kapması doğuma kadar elli kere yapılan parmak muayeneleri sonucun da rahim yaraları ve diğer kadın hastalıklarına yakalanma oranı da çok yüksek kendi annemden biliyorum. 3. doğumu o kadar zordu ki sonucu ile yıllarca uğraştı. O zaman bana sezeryanı tercih et demeye başladı. Ben yine normal doğum diye gittim dr umda öyle söyledi. Doğumuma iki hafta kala doğumun hemen başlatılması gerekti, sezeryanı tercih ettik. Ne fizyolojik olarak ne de psikolojik olarak hazır değildim. Normal diye diretseydim Ofis gibi saatlerce suni sancı çekip ya sezeryana gidecektim ya da suni sancı çekip yırtık içinde bir doğum yapacaktım. İki seçenek de normal doğum sayılmıyor bana göre.

Eğer doğum sırasında oluşan komplikasyonları düşünürsek bebek için normal doğum daha riskli. Kordon dolanması vakum ile çekilme sonucu oluşan sorunlar vs... Sezeryan daha çok anne için riskli çünkü ameliyat. Acısız da değil, ameliyat sonrası o kesiğin acısını hissediyorsunuz dibine kadar.

Ben ülkeme normal doğum konusunda güvenmiyorum. Yeni çıkan sezeryan yasağından sonra belki daha özenli daha dikkatlidirler bilemiyorum. Ama Gülben Ergen gibi 10 kişilik psikolog akupunktur bilmem ne kadrosuyla doğuma giremeyeceğimize göre, suni sancıyı ve boydan boya dikişi de katarsak sezeryanı tercih eden anneyi gayet iyi anlarım. Bizim ülkemizde her şey aceleyle hallediliyor.

Kesinlikle çok haklısın canım-alkis

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar