ben de bir gün doğuracak olursam normal doğum yapmak istiyorum ..bağıra çığıra doğurmak istiyorum ben yaaa bence en güzeli ve sağlıklısı bu ..hem o anı hisssetmemk bana göre bir eksiklik ...insan o acıyı da yaşamalı ,annelerimizin kıymetini daha ii anlarız sanırım böylece...-hmm
keyfe keder,sezeryan dogurmak bana cok salakca geliyo kusura bakmayin ama,,,yanlizca kendini dusunuyosun,ama ya bebegin,,onun icinde en sagliklisi normal dogum,ne kadac acida ceksen,bagirsamda cagirsanda,bebeginin sesini duydugun an,onu senin gogsune koyduklari an,her seyi unutuyosun,o buyuk aci dedigin,aslinda senin en buyuk mutlulugun, askinmis anliyosun-hmm-hmm-hmm,,,,normal dogumdan guzeli varmi,3 kez dogum yaptim,ucude normal oldu,,,bende cok aci cektim(kim cekmediki)hatta ucundede dikislerim oldu ,,ama yine doguracak olsam ,normal dogumu secerdim,
Geçenlerde TV'de bir kadın doğum uzmanını dinledim. Günümüzde artık bebeğini riske atmak istemeyen birçok anne sezeryan tercih ediyor. Bende 1 çocuk istiyorum ve çocuğumu strese sokmadan riske atmadan kucağıma almak istiyorum.Bu yüzden çok karamsarım.
Normal doğum isterim; ama kendime güvenemiyorum bu konuda. Bu yüzden bebeğimi de riske atamam. O yüzden epidural sezeryan düşünüyorum. Bana acısı isterse ölene kadar olsun; ama yavruma birşey olmasın.
Benim annemde normal doğum yaptı. Kardeşim epidural normaldi. Kardeşimi vakumla çekmek zorunda kaldılar. Bu yüzden de korkuyorum aslında.
Benim canım çok tatlıdır ve stresi bir insanımdır. Bu yüzden de kendime güvenemiyorum zaten :dertli:
Onun içinde normal doğum benim için ikinci sırada. BU kendimi düşündüğümden değil, keyfi değil bana göre zorunlu olacak. Çünkü o stres altında bebeğimi düşünemiyorum bile. Daha önümde aylar var; ama kendimi normal mi sezeryan mı diye de şartlamak istemiyorum.
Geçen gün bir tanıdığım normal olacakken doğuma giriyor. Son dakika sezeryana alınıyor. Hem normal doğum acısını hemde sezeryan acısını ve en çokta o stresi çekti. Bu şeyler korkutuyor beni.
Allah herkese hayırlı doğumlar versin valla. Özellikle bu ülkede
zaten hastahanelerde dr'lar daha çok sezeryan yapıyolar nedeni ise parası daha çok ondan ama onlara sorarsanızz ksinliklen normal dogumm
Sezeryan ve normal doğum her tartışılıyor. Ama sezeryanla doğuranın anneliğini yargılamaya kadar vardırıyorlar ya deli oluyorum. Sadece doğurmaksa annelik en basit tarafı.
Dikişsiz, suni sancısız doğumun hemen hemen hiç kalmadığı ülkemde anne adaylarının sezeryanı tercih etmesi gayet normal. Üstelik o dikişlerin mikrop kapması doğuma kadar elli kere yapılan parmak muayeneleri sonucun da rahim yaraları ve diğer kadın hastalıklarına yakalanma oranı da çok yüksek kendi annemden biliyorum. 3. doğumu o kadar zordu ki sonucu ile yıllarca uğraştı. O zaman bana sezeryanı tercih et demeye başladı. Ben yine normal doğum diye gittim dr umda öyle söyledi. Doğumuma iki hafta kala doğumun hemen başlatılması gerekti, sezeryanı tercih ettik. Ne fizyolojik olarak ne de psikolojik olarak hazır değildim. Normal diye diretseydim Ofis gibi saatlerce suni sancı çekip ya sezeryana gidecektim ya da suni sancı çekip yırtık içinde bir doğum yapacaktım. İki seçenek de normal doğum sayılmıyor bana göre.
Eğer doğum sırasında oluşan komplikasyonları düşünürsek bebek için normal doğum daha riskli. Kordon dolanması vakum ile çekilme sonucu oluşan sorunlar vs... Sezeryan daha çok anne için riskli çünkü ameliyat. Acısız da değil, ameliyat sonrası o kesiğin acısını hissediyorsunuz dibine kadar.
Ben ülkeme normal doğum konusunda güvenmiyorum. Yeni çıkan sezeryan yasağından sonra belki daha özenli daha dikkatlidirler bilemiyorum. Ama Gülben Ergen gibi 10 kişilik psikolog akupunktur bilmem ne kadrosuyla doğuma giremeyeceğimize göre, suni sancıyı ve boydan boya dikişi de katarsak sezeryanı tercih eden anneyi gayet iyi anlarım. Bizim ülkemizde her şey aceleyle hallediliyor.