Kızlar Normal Dogum mu Yoksa Sezaryanı mı Tercih Ettiniz?

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Kızlar tartışmanıza katılmak istemezdim ama katıldım.Kızkardeşim ilk bebeğinde kendi sezeryan istemişti dr bakmış çok rahat bir doğum olacak kardeşimi oyalarak ikna etmiş normal doğuma ve normal doğumla ilk bebeğini kucağına aldı.kardeşim ikinci bebeği de normal doğumla yapmak istedi ama aynı dr.risk gördü ve doğumu sezeryanla yaptı.Burda doğru olan doktora güvenmektir bence esas olan.

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
Geçenlerde TV'de bir kadın doğum uzmanını dinledim. Günümüzde artık bebeğini riske atmak istemeyen birçok anne sezeryan tercih ediyor. Bende 1 çocuk istiyorum ve çocuğumu strese sokmadan riske atmadan kucağıma almak istiyorum.Bu yüzden çok karamsarım.

Normal doğum isterim; ama kendime güvenemiyorum bu konuda. Bu yüzden bebeğimi de riske atamam. O yüzden epidural sezeryan düşünüyorum. Bana acısı isterse ölene kadar olsun; ama yavruma birşey olmasın.

Benim annemde normal doğum yaptı. Kardeşim epidural normaldi. Kardeşimi vakumla çekmek zorunda kaldılar. Bu yüzden de korkuyorum aslında.:mendil:

korkulacak birşey yok canım ben ilkini normel doğum yaptım süni sancı iğnesi yaptılar ve sesini duyunca dünyalar benim oldu
ikinçiside ters oldugu için sezeryan oldu
bence normel doğum daha iyi

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Tepki
1.281
ben de bir gün doğuracak olursam normal doğum yapmak istiyorum ..bağıra çığıra doğurmak istiyorum ben yaaa:kptmya: bence en güzeli ve sağlıklısı bu ..hem o anı hisssetmemk bana göre bir eksiklik ...insan o acıyı da yaşamalı ,annelerimizin kıymetini daha ii anlarız sanırım böylece...-hmm

Duygularıma tercuman olmuşsun potansiyel_gıcık:kptmya:
Bende kesinlikle sorun olmazsa normal doğum istiyorum ..inşallah normal olur...:D bayılmak istemiyorum o anı yaşamak görmek isterim...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Ben normal dogumu tercih ettim. O ani yasamak o mucizeyi görmek bambaska bir duygu.
Saglik acisindan bir problem olmadigi sürecede normal dogum tercihimdir.

Tepki
45
peki normalde iğne vurup kesiyolar o anki ağrı yaşanmıyonmu be bu konuda normal doğumdan çok korkuyorum

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
normal doğum en sağlıklısı..bir aksilik çıkmazsa rabbimin izniyle normal doğum düşünüyorum..

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
ben sezeryan oldum ama mecbur kaldım.tabiiki normal doğum eniyisi ama sezeryanda kötü bi yöntem değil.

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
epidural hangisi oluyor alttan uyuşma olan mı?Birde normal doğum en sağlıklı olan ama alt taraf dağılıyormuş hep,kimi doktorlarda rasgele dikiyorlarmış ,ben sezeryan yapacam zaten normal doğum olmaz sende dedi

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
epidural hangisi oluyor alttan uyuşma olan mı?Birde normal doğum en sağlıklı olan ama alt taraf dağılıyormuş hep,kimi doktorlarda rasgele dikiyorlarmış ,ben sezeryan yapacam zaten normal doğum olmaz sende dedi

evet epidural sadece altının uyuşması oluyor.Alt taraf dağılıyor tabiki :hihi: kesiyorlar çünkü ama belli bizamandan sonra belli bile olmuyor.Ben ilk pansumanlarımı yaparken korkmuştum.Bunlar asla geçmez diye ama izi bile kalmadı şimdi.Eğer kendine güveniyorsan normal doğum derim.

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
1 sezeryan ve 2 normal dogum yaptim ikisininde artilari eksileri vardi önemli olan saglicakla yavrularimiza kavusmamiz:ninni:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar