LiLi ve Brezilya Fönlü Yeni Saçları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
lilcim iki sacinda cok güzel bende bilgielrini bekliyorum canim

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Niye düzleştiriyon Lilim kıvırcık hali çok güzel

Ayser Ablacım 29 sene boyunca kıvırcık saç kullandım düz saç aşığı biri olmama rağmen..
Bilirsin düz saçlılar kıvırcık ister , kıvırcıklar düz ister , bende de o düz saç hevesi hep vardı ama ne yazık ki saçlarım o kadar inat ki fön bile tutmuyordu , diğer düzleştirici işlemler desen saça zarar veriyordu o yüzden göze alıp yaptıramıyordum.
Heves de kısaca :)

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
cokkk guzel olmus lili gulegule kullan,mumkunse biraz yapilis islemlerini ve tahminen ne kadara mal oldugunu aciklarsan cok sevinirim SAGLIKLA KULLAN canim

müthiş :) saç rengi de çok güzel vallahi :)
nasıl yapılıyor bu anlatır mısın canım ?:acep:

harika olmuş çok beğendim, güle güle kullan canım.. Liliciğim nasıl yaptırdın, nerde yaptırdın ve ne kadara yaptırdın biraz anlatır mısın? ben araştırıyorum bu fönü ama yaptırandan dinlemek en iyisi :huhuu:

çok güzel olmuş cnm ama kıvırcık halinde süpermiş gerçekten

nerde yaptırdın cnm hangi şehirdesin yani
yapımı kaç saat sürdü
kaç liraya maloldu
ne kadar dayanacakmış
saçın uzadıkça alttan gelen kıvırcıklar nasıl görüncekmiş acaba

cnm çok sordum farkındayım bnm saçlarımda kıvırcık jölelediğimde aynı seninkiler gibi ama jöle yada köpük yoksa acayip kabarık tülerik iğrenç bişey oluyo bende istiyorum bu fönden ama burda bikaç yere sordum (izmirdeyim ben)700le 1000 arası değişiyo çok pahalı geldi bıraktım araştırmayı yaptıran birini görünce sorularım çok oldu haliyle

canım saçların harika olmuş rengide ayrı bir güzel zaten güle güle kullan:panter:
ayrıca bu fön hakkında biraz daha bilgi veririmisin?

Bilgilerini bende bekliyorum canim. :sirin:

Kızlar keratin markası olarak piyasada güvenilir birkaç marka olduğunu araştırıp öğrenmiştim bunu göz önünde bulundurarak kuaförümün hangi marka keratin kullandığını sordum önce , cevapla içim rahatlayınca da hiç tereddüt etmeden yaptırdım.

Markaya bağlı olarak da işlemlerde farklılık oluyor bilginiz olsun. Bazı keratin markalarında 3. gün sonunda uygulanması gereken bakım oluyor , bazılarında buna ihtiyaç duyulmuyor gibi farklılıklar var.

Benin saçımda Global Keratin kullanıldı , ben onun işlemini size anlatacağım.

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
İşlemden önce saçımı boyattım.
Aslında bu renk istemiyordum ama istediğim renk açıcı gerektirdiği için , zamanla yavaş yavaş akarak açılabilecek istediğim tona yakın bir renk boyatmaya karar verdim kuaförümün önerisiyle tabi , zamanında açıcı ile ilgili kötü bir tecrübe edinmiştim bu nedenle bu yöntemi seçtim.

İstediğim renkte bu , bir kaç ay sonra inş. yeni topikte yeni rengimi de sizinle paylaşırım.

f2lx4z.jpg

hazalım

Daimi Üye
Tepki
978
ayy rengine bayıldım lilim fönde ayrı bi güzellik vermiş.. favori renklerimden

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Saçım boyandıktan sonra 3 kez arındırıcı sülfatsız şampuan ile itina ile yıkandı , hatta bir süre şampuan saçımda bekledi.

nano-1.jpg

Yıkama işleminden sonra havlu ile saçlarımın nemi alındı ve çok hafif ısılı kurutma makinesi ile %70 kurutularak hafif fön çekildi.

nano-2.jpg

Daha sonra saçlarım keratin sürülmek üzere ayrıldı.

nano-3.jpg

Arka saçlardan başlanarak serçe parmağı kalınlığında tutamlara tam dipler olmayacak şekilde dip - orta kısım ve uç kısımlardan tüm saça yayılacak şekilde bolca keratin fırça yardımıyla sürüldü.

nano-4.jpg

Saçlarım gür olduğu için saçımın tamamına uygulama süresi de yaklaşık 1 saat kadar sürdü bu aşamada keratin de saçımda bir müddet bekletilmiş oldu. Daha sonra saç kurutma makinesi ile yine hafif ısı ile saçlarım tamamen kurutuldu ve bekletildi.

nano-5.jpg

Tam kuruma sağlandığında , Global marka saç düzleştirici kullanılarak 230-250 derece sıcaklık ile saçlarım ince tutamlar halinde özenle düzleştirildi.

Bu aşamada bazen ısı ile saça tutunan keratin nedeniyle saçlardan duman çıkması ve kötü koku söz konusu olduğunu birçok yerden okumuştum ama şimdilerde kokusuz ürün üretiminin başlamasıyla bu sorununda tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını kendi deneyimim ile görmüş oldum..
Ne duman ne de rahatsız edici koku , hiçbiri olmadı , yani en azından bana yapan kişi aspiratör vs. kullanmak durumunda kalmadı ..

nano-6.jpg

Böylece işlem tamamlanmış oldu , aynada gerçekten hiç görmediğim kadar düz olduğunu görüyordum ama saçımın ne kadar inat olduğunu da bildiğim için 15 dakika sonra eski haline dönmeyeceğinden hala emin olamıyordum , bu terdirginliğimi bilen kuaförüm korkulu ve şaşkın gözlerime bakarak bana kıskıs gülüyordu :)

Fotolar brezilyafonuburada.com sitesinden alınmıştır.

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Keratin kaplandıktan sonra saçlar o kadar çok parlıyor ki , bak bak doyamıyorsunuz..
Saç uçlarım son derece kırık ve bakımsızdı , uygulama yapıldıktan sonra kırıktan eser kalmadı :ilknur:

Bu işlemlerden sonra 3 gün boyunca saçı yıkamıyorsunuz.
Kulak arkası yapmıyor , toka takmıyor , toplamıyorsunuz.
Terlememeye çalışıyor , nemden uzak tutuyorsunuz.
Yatarken fazla hareket etmemeye de çalışıyorsunuz.

Bu aşamalar benim için gerçekten zordu çünkü kızım beni tanıyamıyor sürekli saçlarıma dokunmak istiyordu :nanik:

Tabi saçta 3. gün sonuna doğru hafif bir yağlı görünüm oluyor ama yağlanma değil kesinlikle , sanırım keratinin saça iyice nüfusu sonucu oluyor bu.. :acep:

3. gün sonunda , aynı keratin markasının sülfatsız şampuanı ve saç kremi ile kendim yıkadım . Sülfatsız şampuanın amacı fönün ömrünü uzun tutmak. Kuaförümden temin ettim. Saç kremi ve şampuanın toplam fiyatı 90 tl. civarında ikisi de 300 ml. Şampuan fazla köpürmüyor yapısından dolayı ama fındık büyüklüğünde kullanım yeterli oluyormuş.

Daha sonra saçımı sadece kuruttum , sonuç hala dümdüz saçlar -ciko

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
ne kadara mal oldu lilicim çok güzel olmuş gerçekten izmirdemi yaşıyosun cnm

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556

Şaşırıcaksınız belki ama 250 TL. ye hem de , indirim - kampanya fiyatı falan değil , burada da bu işlemin yaygınlaşması açısından böyle bir fiyat sundu kuaförüm sağolsun.. Benden daha iyi reklam olmaz diye düşündüler sanırım :hihi:

Kalıcılığı konusunda 3 aydan 8 aya kadar uzun bir zaman dilimi söylediler ama tabi diplerin çıkış durumuna bağlı bu biraz. Ben yeni yaptırmış olduğum için diplerden çıkışı konusunda birşey söyleyemeyeceğim henüz ..

İşlemin bilinen zararı yada yan etkisi olmadığı hatta bakım olarak yapılması sebebiyle de istediğiniz zaman tekrarlamanız mümkün.

Dipler çıkınca çok kötü bir görüntü oluşacağını sanmıyorum kişisel fikrim. Bakalım göreceğiz.

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
canim vallah süpermis lilicim bizimle paylastigin icin cok sagol.
hem de cok uyguna yaptirmissin canim güle güle kullan:lilav:

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Teşekkür ederim Lilavcım , ne demek bilgi verebildiysem ne mutlu..
Ben de çok araştırmıştım yaptırmadan önce , umarım yaptırmak isteyenlerin işine yarar benim deneyimim..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Tek kelimeyle harika olmuş Lilicim. -ciko Ayrıca saçının rengini değiştirme hiç, bence süper bir renk:sila:

Bu arada fiyat olarakta gayet uyguna yaptırtmışsın. Güle güle kullan yeni saçlarını :eek:ys:

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
çok sağol cnm bilgilerini paylaştın sorularımın hepsini sabırla yanıtladın:)

fiyatı süpermiş yaaa çorluyamı gelsemki saç yaptımaya hem gezi hem değişiklik süper olur valla:):zuzu::zuzu:

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
bende internetten araştırdım bursa için tabi 250 liraya kampanya varmış ama bu ay bitmiş.:zonk:
ha bide 700den 250ye düşmüş:zonk:

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Tek kelimeyle harika olmuş Lilicim. -ciko Ayrıca saçının rengini değiştirme hiç, bence süper bir renk:sila:

Bu arada fiyat olarakta gayet uyguna yaptırtmışsın. Güle güle kullan yeni saçlarını :eek:ys:

Çok teşekkürler canım :sirin:
Renk konusunda çok olumlu eleştiriler aldım , bu renk kalsın diyen çok oldu , bakalım belki fikir değiştiririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar