Saçım boyandıktan sonra 3 kez arındırıcı sülfatsız şampuan ile itina ile yıkandı , hatta bir süre şampuan saçımda bekledi.
Yıkama işleminden sonra havlu ile saçlarımın nemi alındı ve çok hafif ısılı kurutma makinesi ile %70 kurutularak hafif fön çekildi.
Daha sonra saçlarım keratin sürülmek üzere ayrıldı.
Arka saçlardan başlanarak serçe parmağı kalınlığında tutamlara tam dipler olmayacak şekilde dip - orta kısım ve uç kısımlardan tüm saça yayılacak şekilde bolca keratin fırça yardımıyla sürüldü.
Saçlarım gür olduğu için saçımın tamamına uygulama süresi de yaklaşık 1 saat kadar sürdü bu aşamada keratin de saçımda bir müddet bekletilmiş oldu. Daha sonra saç kurutma makinesi ile yine hafif ısı ile saçlarım tamamen kurutuldu ve bekletildi.
Tam kuruma sağlandığında , Global marka saç düzleştirici kullanılarak 230-250 derece sıcaklık ile saçlarım ince tutamlar halinde özenle düzleştirildi.
Bu aşamada bazen ısı ile saça tutunan keratin nedeniyle saçlardan duman çıkması ve kötü koku söz konusu olduğunu birçok yerden okumuştum ama şimdilerde kokusuz ürün üretiminin başlamasıyla bu sorununda tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını kendi deneyimim ile görmüş oldum..
Ne duman ne de rahatsız edici koku , hiçbiri olmadı , yani en azından bana yapan kişi aspiratör vs. kullanmak durumunda kalmadı ..
Böylece işlem tamamlanmış oldu , aynada gerçekten hiç görmediğim kadar düz olduğunu görüyordum ama saçımın ne kadar inat olduğunu da bildiğim için 15 dakika sonra eski haline dönmeyeceğinden hala emin olamıyordum , bu terdirginliğimi bilen kuaförüm korkulu ve şaşkın gözlerime bakarak bana kıskıs gülüyordu
Fotolar brezilyafonuburada.com sitesinden alınmıştır.