Metis Cafe

OP
Hanımefendi.com
Tepki
8.216
Hürrem Sultan isimli bir çok yazar var zaten geneli hep aynıdır değişmez herhangi birini alman yeterli tatlım tarihi bilgi olarak değişmiyor yazılım aynı anlatım Ben okuyup bildiğim gibi gelişiyor dizide olaylar yani Dizide Tarihten Esinlenerek Yazılmıştır diyor ya tarih bilimcilerin aynı kitaptakilerin...
anladım heracım okucaz artık bi tane dediğin gibi aynıdır hepside :sirin:
bende naçizane fikrimi sölim en son moskof cariye kitabını olkudum demet altınyeleklioğlunun o da hürremi anlatıyo hatta seri şeklinde kızı mihrimah gelini nurbanuyla ilgili de kitapları var hepsini okudum

dediklerine bakıcam enisem teşekkür ederim bulurum inşallah olmazsa yine hürremle ilgili bi kitap alırım

H

Hera

Misafir
bende naçizane fikrimi sölim en son moskof cariye kitabını olkudum demet altınyeleklioğlunun o da hürremi anlatıyo hatta seri şeklinde kızı mihrimah gelini nurbanuyla ilgili de kitapları var hepsini okudum

Hepsinin hayatı var zaten evet yazılımda anlatılıyor burada dikkatinizi çekmek istediğim Asıl konu var Süleyman Mektup yazdırıyor diğer ülkelere ARapça dilde yani kendi dilimizde şu an bizler bu tarz yazıları İNgilizce anlatıyoruz Yazışma dediğimiz DİL İngilizce anlatım oluyor o TARİH te Ne Büyükmüşüzki Osmanlı İMparatorluğu şu zaman daki Amerika gibiymiş Bilmem anlatabildim mi Ozaman ki Gücümüzü .....

OP
Hanımefendi.com
Tepki
8.216
Hepsinin hayatı var zaten evet yazılımda anlatılıyor burada dikkatinizi çekmek istediğim Asıl konu var Süleyman Mektup yazdırıyor diğer ülkelere ARapça dilde yani kendi dilimizde şu an bizler bu tarz yazıları İNgilizce anlatıyoruz Yazışma dediğimiz DİL İngilizce anlatım oluyor o TARİH te Ne Büyükmüşüzki Osmanlı İMparatorluğu şu zaman daki Amerika gibiymiş Bilmem anlatabildim mi Ozaman ki Gücümüzü .....
evet kesinlikle Osmanlı çok büyük bir güce sahipmiş keşke hep öyle kalabilseydi :dertli:

H

Hera

Misafir
evet kesinlikle Osmanlı çok büyük bir güce sahipmiş keşke hep öyle kalabilseydi :dertli:

Keşke kalacağını zannediyordu biz de olsak öyle sanardık o dönem o gücün bitmeyeceğini zannederdik şimdiki gibi diğer meşhuurrr ülkenin olduğu gibi ama işte yok olup gidiyor hiç belli olmuyor Roma İmparatorluğuda büyüktü ama yıkıldı Tarihimiz aslında geleceği fısıldıyor dikkate alırsak tabi bitmez sanılan güç yok oluveriyor

OP
Hanımefendi.com
Tepki
8.216
Keşke kalacağını zannediyordu biz de olsak öyle sanardık o dönem o gücün bitmeyeceğini zannederdik şimdiki gibi diğer meşhuurrr ülkenin olduğu gibi ama işte yok olup gidiyor hiç belli olmuyor Roma İmparatorluğuda büyüktü ama yıkıldı Tarihimiz aslında geleceği fısıldıyor dikkate alırsak tabi bitmez sanılan güç yok oluveriyor
çok haklısın heram:dertli:

iyi geceler kızlar :sirin:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
bende okumak istiyorum heram hangi kitabı önerirsin hürremle ilgili :acep:

bende katledilen şehzadeler diye bir kitap okudum vee resmen tarihimizden soğudm desem yeridir
hurrrem in hiç bir şekilde doğru bir tarafı yok
kızı mihrimah sultanla birlikte ve damadı rüstem paşayla işbirliği yaparak mustafanın öldürülmesi ve tahta hiçte işe yaramayan selimn geçirlmesi :dertli:
kısacacası baştana aşağı hurremin hırsını kurban gitmiş bir osmanlı
ve kanunuden sonrası ve diğer şehzadelerin toplu katledilişi hakikaten dehşetti

bu arada diziyi hiç izlemiyorum
çok sinir oluyorum neler olacağını bilmek canımı sıkıyor

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Diziyi bilerek izliyorum birçok kitap okudum tarihten ilham alınarak yazılmış.Mesela birinde Osmanlı devletini korumak uğruna başını ortaya koymuş bir paşanın hikayesi var,çok oldu okuyalı şu an kitap elimde olsa yine okurum.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
uykummmm.gif

ben çıkıyorum

sevgililergunu.gif

iyigec.gif

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar