Misafirim geliyor ne yapmalıyım destek hattı

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Etimek varmı yoksa da cezerye gibi yap alttaki tarif alıntıdır söyleyeyim yorumlarda yapılıp güzel olduğu söylenmiş...
Cezerye
400 gr havuç
200 gr toz şeker
100 gr ceviz içi
bulamak için hindistan cevizi
yeteri kadar su
Havuçların üzerini kazıdıktan sonra bol su ile yıkayıp kurulamalı ve çelik bir tencerenin içine rendelemeli. Üstüne toz şekerini dökmeli ve şekeri ıslatıp eritecek kadar da su kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı (havucun suyunu salacağını düşünerek baştan fazla su koymayıp gerektikçe sıcak su katmak daha uygundur).

Tahta bir kaşıkla karıştırarark havuçlar eriyip de koyuca bir macun elde edinceye kadar tenceredekileri kaynatmalı. Macunun kıvamını anlamak için tahta kaşıkla tencereden minik bir parça almalı, bunu iki parmak arasına alıp yuvarlamalı. Parmaklar açılınca sadece birine yapışık kalıyorsa tamamdır.

Şekerli havuç macunu kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve hemen içine ceviz içi parçalarını atmalı, karıştırarak bunları helvaya yedirmeli. Sonra bu karışımı hafifçe ıslatılmış mermere(tezgaha) döküp spatula ile şekillendirerek bir dikdörtgen şekli vermeli.

Cezerye soğuyup katılaşınca, bunu her defasında ıslatılacak bir bıçak ile dilimlere kesmeli. Himdistan cevizine bulayarak servis edilmeli.

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
Etimek varmı yoksa da cezerye gibi yap alttaki tarif alıntıdır söyleyeyim yorumlarda yapılıp güzel olduğu söylenmiş...
Cezerye
400 gr havuç
200 gr toz şeker
100 gr ceviz içi
bulamak için hindistan cevizi
yeteri kadar su
Havuçların üzerini kazıdıktan sonra bol su ile yıkayıp kurulamalı ve çelik bir tencerenin içine rendelemeli. Üstüne toz şekerini dökmeli ve şekeri ıslatıp eritecek kadar da su kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı (havucun suyunu salacağını düşünerek baştan fazla su koymayıp gerektikçe sıcak su katmak daha uygundur).

Tahta bir kaşıkla karıştırarark havuçlar eriyip de koyuca bir macun elde edinceye kadar tenceredekileri kaynatmalı. Macunun kıvamını anlamak için tahta kaşıkla tencereden minik bir parça almalı, bunu iki parmak arasına alıp yuvarlamalı. Parmaklar açılınca sadece birine yapışık kalıyorsa tamamdır.

Şekerli havuç macunu kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve hemen içine ceviz içi parçalarını atmalı, karıştırarak bunları helvaya yedirmeli. Sonra bu karışımı hafifçe ıslatılmış mermere(tezgaha) döküp spatula ile şekillendirerek bir dikdörtgen şekli vermeli.

Cezerye soğuyup katılaşınca, bunu her defasında ıslatılacak bir bıçak ile dilimlere kesmeli. Himdistan cevizine bulayarak servis edilmeli.

tamamdir bacim,sagolasin:utangac:,,,giriyom mutfaga simdi,,,,eklerim buraya,,:sirin:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
aaay vazgectim salata yapcam,ama ne kadar mayonez ne kadar yogurt koycam,,,:eek:ys:

Havucun miktarına göre değişir karış kaşık ekle istediğin kıvama gelince bırak şekercim mayonez koymayadabilirsin tadını seviyorsan da fazlaca koy sana kalmış yani...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
aaa canim ben burayi unuttum yaa,cok pardon,,,
havuclu salata yapmistim,mayonesli ve yogurtlu cok guzel oldu sagol bitanem,,,

simdi sana bi sorum daha var,,2 tane kabagim var,yesil kabak,,,gecen kizarttimda iki tane kaldi,,,
onlarla ne yapsam kizartma disinda ama,,ne onerirsin,,,

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
kabak lafını duyunca dayanamadım bence pirinçli kavurabilirsin üstüne yoğurt misssss
kabakla birlikte patates ve havuç rendeleyip mücver yapabilirsin
kabağı az yağda kavurup üstüne yumurta kırabilirsin
kabakları rendeleyip hafif soteledikten sonra içine ceviz yoğurt mayonez salata yapabilirsin cnm
nk cım kızmadın umarım sana sordu ama cvp yazmadan geçemedim çok severimde kabağı :cee:cee

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
aaa canim ben burayi unuttum yaa,cok pardon,,,
havuclu salata yapmistim,mayonesli ve yogurtlu cok guzel oldu sagol bitanem,,,

simdi sana bi sorum daha var,,2 tane kabagim var,yesil kabak,,,gecen kizarttimda iki tane kaldi,,,
onlarla ne yapsam kizartma disinda ama,,ne onerirsin,,,

Afiyet olsun canım...
Mücver yap yağsız tavada çay tabağı büyüklüğünde krep gibi arkalı önlü pişir sonrada dereotlu yoğurtla servis yap şekerim yadaaaa soğanı kavur kabağı rendele onuda kavur tuz karabiber az pulbiber ekle altını kapat varsa dereotu ve lor yada benzeri bir peynir koy doğru yufkanın içine al sana kabaklı börek hayatım...

Mücverin tarifi için tıkla (ben yaptım denenmiş yani :) )

kabak lafını duyunca dayanamadım bence pirinçli kavurabilirsin üstüne yoğurt misssss
kabakla birlikte patates ve havuç rendeleyip mücver yapabilirsin
kabağı az yağda kavurup üstüne yumurta kırabilirsin
kabakları rendeleyip hafif soteledikten sonra içine ceviz yoğurt mayonez salata yapabilirsin cnm
nk cım kızmadın umarım sana sordu ama cvp yazmadan geçemedim çok severimde kabağı :cee:cee

Yok hayatım ne kızıcam sağol yanıtlamışsın ben görmemişim çünkü :huhuu: bende kabağı çok severim çorbaya böreğe herşeye koyasım gelir bir pırasa bir kabak benim için herşeye koyarım :)

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
tesekkur ediyoruuum,mucver yapmaya karar verdim,diger tarifleride not aldim,bi ara deniycem hepsini,tesekkur ederim kizlar,,,
yarin cekip eklerim,,,

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
eveeet,dun aksam mucverimi yaptim,harikaydi,aa ben icine salataya havuc rendelerken dedim,birazda mucvere katiyim bi avuc kadarda havuc kattim,,,,
nasi olmusmu,,,
sagol canim benim,,,,,,,

<script src='http://img576.imageshack.us/shareable/?i=dsc06755a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Süper olmuş eliscim ellerine sağlık mücveri kabak-patates-havuç üçlüsüylede yapıyorlar aklında olsun...

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Tepki
1.281
nk83 Bacım benim misafirim gelmiyor ama evde yaş pasta yapmam lazım ama hiç bir fikrim yok bununla ilgili sitede seni görünce dedim kesin bana yardım eder hazır pasta keklerinden yapacam başka ne malzemeler kullanılır acaba ? birde keki nasıl neyle ıslatılır
Bu :hamis:bayana yardım edersen sevinecek garibim:kptmya:
pasta çikolatalı olacak ....:eek:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
nk83 Bacım benim misafirim gelmiyor ama evde yaş pasta yapmam lazım ama hiç bir fikrim yok bununla ilgili sitede seni görünce dedim kesin bana yardım eder hazır pasta keklerinden yapacam başka ne malzemeler kullanılır acaba ? birde keki nasıl neyle ıslatılır
Bu :hamis:bayana yardım edersen sevinecek garibim:kptmya:
pasta çikolatalı olacak ....:eek:

Yettim canım :uc: Ben keki genelde şeker-nescafe ve ılık suyu karıştırarak yapıyorum nescafe istemem dersen şekerli su kullanabilirsin meyveli pasta yapılacağı zamanda meyve suyu yada gazozla ıslatabilirsin...

Krema yapmak istiyormusun iç krema üst krema falan yapacaksan içi dışı çikolatalımı yoksa içi beyaz dışı çikolatalı mı nasıl istiyorsun?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar