NAMAZ KILIŞI(Namaza Başlaması ) :

Tepki
89
arkadaşlar,keşke herkes müslüman olsa ve keşke her müslüman dinden aynı şeyi anlasa ve dört dörtlük olsa.ama durum böyle değil.bu konuda son kez şunu söylemek istiyorum.bu benim görüşüm.bence aynı konu hakkında hem kuran,hem hadisler bilgi vermişse ve ikisi birbirini tutmuyorsa,benim için geçerli olan değişmesi mümkün olmayan ve şüphe bulunmayan kurandır.allah sayısız ayette bu kuran apaçık detaylı anlaşılır rehberdir,başka rehber aramayın diyorsa,hadislerin de allah hükmü olduğunu ve kuranla bir tutulması gerektiğini belirten hadisler varsa,tabii ki hadisi uydurma sayar,ayete inanırım.bu size yanlş gelebilir.ama benim doğrum bu.selametle...

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
arkadaşlar,keşke herkes müslüman olsa ve keşke her müslüman dinden aynı şeyi anlasa ve dört dörtlük olsa.ama durum böyle değil.bu konuda son kez şunu söylemek istiyorum.bu benim görüşüm.bence aynı konu hakkında hem kuran,hem hadisler bilgi vermişse ve ikisi birbirini tutmuyorsa,benim için geçerli olan değişmesi mümkün olmayan ve şüphe bulunmayan kurandır.allah sayısız ayette bu kuran apaçık detaylı anlaşılır rehberdir,başka rehber aramayın diyorsa,hadislerin de allah hükmü olduğunu ve kuranla bir tutulması gerektiğini belirten hadisler varsa,tabii ki hadisi uydurma sayar,ayete inanırım.bu size yanlş gelebilir.ama benim doğrum bu.selametle...

Bende sizi burada ilk ve son kez uyarıyorum.
Kendi bildikleriniz doğru ise,neden arkadaşların düşüncelerine saygı göstermiyor ve halen ben daha iyi biliyorum edalarına bürünüyorsunuz.
Size hayır yanlış düşünüyorsun yada yanlış yapıyorsun diyen olmadı ve burada herkesin müslüman olmasını siz değil Rabbim değerlendirebilir.
Herkes kendi bildiğince ibadetini yerine getirir,bunun sorgulamasını siz değiil Rabbim yapar.
Halen daha ben daha iyi biliyorum,ben en iyisini biliyorum edalarında yorum yapmaya devam ediyorsunuz,aynı hareketleri profillerden de sürdürüyorsunuz,kimseye şu ana kadar ağır bir ithamda bulunmadan ama;
Halen bildiğinizi okuyun ve yapın bunun değerlendirmesini bizler tabiki yapmayacağız,ama insanların kafasını karıştıracak kelimelerin devamı forumda ve profillerde olmasın.
Yapılan ibadetin en makbulu saklı olanıdır,sizde kendi içinizde,canınızın istediği şekilde ibadetinizi yapmaya devam ediniz.Ama burada kimse sizin maşınız olmayacak bunuda unutmayınız lütfen.

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Öncelikle tüm yazılan mesajları tek tek okuduğumu bilmenizi isterim.
Şimdi buraya sizler gibi dinisözcükler ve terimler yazmak yerine sadece sitemizdeki bazı kural ve kaidelerden bahsetmek isterim.
Din Bölümümüzün açılması konusunda Sevgili Adminimizi ikna etme çabalarımızın sonucunda bu bölümümüzü açmaya karar verdik ki ,daha önce bu bölümün açmama sebebi burada olanlardan ap açık ortada zaten.(Çok fazla tartışmaya yönelik konular olucak düşüncesi ve polimikler yaşanmaması sebebi ile)
Burada kalkıp kimseye vaaz verecek yada bazı şeyleri ıspat edecek değilim ancak bir konu açılmış ve tabiki bizlerde düşüncelerimizi yada bilmediklerimizi yada bildiklerimizi paylaşacağız.Ancak bunuyaparken asla ve asla karşımızdakine kötü imalarda bulunarak değil,biz bayanlara yakışacak tarzda gerekli açıklamarı da bulduğumuz net donelerle yaparak ıspat etmeliyiz.

Burada sadece geyik yapmak için mi bulunuyoruz,hiç mi bir konuyu tartışamıyacağız yada düşüncelerimizi paylaşamıyacakmıyız diye şikayet mesajları aldım ki,hmen bunun cevabını da vermek istiyorum:
Tabiki hayır burada sadece geyik yapmak için bulunmuyoruz,tabiki faydalı bilgiler edinmek,düşüncelerimizi öncelikle dinlemeyi bilerek bizlerde düşüncelerimize ortak etmek için bulunuyoruz.
Ama bu konu öyle yerlere geldiki,sen yanlış biliyorsun hayır böyle değil,bu böyle olmalı hadisler,ayetler mesajlarla karışmış resmen.
Burası yetmemiş gibi profillerden bir sürü hadisler,ayet mesajları ile dolmuş taşmış.

Bunun böyle olması ne kadar doğru soruyorum sizlere?
Tek tek isim vermiyorum ve genel bir uyarıda bulunuyorum.Eğer konu üzerine yorum yapacaksanız,düşüncelerinizi paylaşacaksanız.Doğru bildiklerimizi herkes ile paylaşacaksanız ama bunu yaparken karşınızdaki insanın düşüncelerine saygı göstererek yapacaksınız konu tekrar paylaşıma açık.
Ancak bunun tam aksi durumlar olursa bırakın bu konunun açılması Din Bölümü sitemizden kaldırılabilir,bilginiz olsun istedim.
Konuyu tekrar paylaşıma açıyorum ancak bundan sonraki paylaşımlarınızda lütfen daha dikkatli olmanızı rica edeceğim.
Sevgiler!!

hırasına arkadasımız buraya yorum yazan herkesın uye profılene bıraktıgı notlar ve sureklı burda yazması sonucu cevap vermıs bırıyım kımseye bıseyı ıspatmaka derdınde degılım ama ınanc konusu oldumu bırı bukadar alenı yanlıs seyler yazıp yayıyorsa konusm hakkı benım gıbı dusunenlere doğar din bölümü sitemizin olmazsa olması boyle bı olay yasanır dıye kapanıcak sozu bıle bence yanlıs

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
hırasına arkadasımız buraya yorum yazan herkesın uye profılene bıraktıgı notlar ve sureklı burda yazması sonucu cevap vermıs bırıyım kımseye bıseyı ıspatmaka derdınde degılım ama ınanc konusu oldumu bırı bukadar alenı yanlıs seyler yazıp yayıyorsa konusm hakkı benım gıbı dusunenlere doğar din bölümü sitemizin olmazsa olması boyle bı olay yasanır dıye kapanıcak sozu bıle bence yanlıs

Sadece çıkardığın özet bu mu esse:
Ben şunu anlatmaya çalışıyorum.Din bölümünde bu zamana kadar hiç olmayan bir şey oldu ve konu kapatıldı.Neden:
Nedeni ortada diyorum,bizlerin din konusunda ki hassasiyetinden bahsediyorum burada.Sadece bu konudaki sebepten ötürü kapanacak demiyorum.
Tartışmaya açık bölüm olduğu için bu gibi olayların yaşanmasından dolayı kapanmasından bahsediyorum.

Gülümse

Daimi Üye
Tepki
7.105

Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok gerekli açıklama zaten yapıldı.
Dini bölümümüz hadislerle ayetlerle resimlerle süslediğimiz bir bölüm dini tartışma platformu deil üyenin yazdıklarını savunmuyoruz elhamdüllah hepimiz müslümanınız ortalıgı karştırmak amacıyla yazılan bir yazıya bu kadar cevap vermek karsınızdaki insanın düsüncelerine birim vermeniz anlamına gelir konu uzatıldıgı takdirde gereginin yapılacagı üyemizede bildirilmiş oldu.

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Sadece çıkardığın özet bu mu esse:
Ben şunu anlatmaya çalışıyorum.Din bölümünde bu zamana kadar hiç olmayan bir şey oldu ve konu kapatıldı.Neden:
Nedeni ortada diyorum,bizlerin din konusunda ki hassasiyetinden bahsediyorum burada.Sadece bu konudaki sebepten ötürü kapanacak demiyorum.
Tartışmaya açık bölüm olduğu için bu gibi olayların yaşanmasından dolayı kapanmasından bahsediyorum.

sahım bız hırasınayla fıkırmı konusturduk yoksa hakaret boyunda tartıstıkmı?
konu kapanmasaydı bıle hakaretlı bı tartısmaya gırılmıcektı
tartısmaya sebeb veren kısılere gereklı uyarılar yapılır dın bolumu yıne devam eder benım tepkım buna bısey oldugu hemen dın bolumu kapansın

Gülümse

Daimi Üye
Tepki
7.105
sahım bız hırasınayla fıkırmı konusturduk yoksa hakaret boyunda tartıstıkmı?
konu kapanmasaydı bıle hakaretlı bı tartısmaya gırılmıcektı
tartısmaya sebeb veren kısılere gereklı uyarılar yapılır dın bolumu yıne devam eder benım tepkım buna bısey oldugu hemen dın bolumu kapansın

Din bölümü kapansın diye bir şey sölenmedi kapana bilir dendi..

Ancak bunun tam aksi durumlar olursa bırakın bu konunun açılması Din Bölümü sitemizden kaldırılabilir,bilginiz olsun istedim. Şahmaranın yazdıgı

Hanımefendi.com - Site kuralları

3 - Kullanıcılarımız site genelinde din, dil, ırk ayrımını pekiştirecek yazılar yazamaz.

3ncü maddede Admin tarafından belirtilmiş zaten ve şahmaranda
üyemize gerekli uyarıyı yaptı.

Tepki
89
Bende sizi burada ilk ve son kez uyarıyorum.
Kendi bildikleriniz doğru ise,neden arkadaşların düşüncelerine saygı göstermiyor ve halen ben daha iyi biliyorum edalarına bürünüyorsunuz.
Size hayır yanlış düşünüyorsun yada yanlış yapıyorsun diyen olmadı ve burada herkesin müslüman olmasını siz değil Rabbim değerlendirebilir.
Herkes kendi bildiğince ibadetini yerine getirir,bunun sorgulamasını siz değiil Rabbim yapar.
Halen daha ben daha iyi biliyorum,ben en iyisini biliyorum edalarında yorum yapmaya devam ediyorsunuz,aynı hareketleri profillerden de sürdürüyorsunuz,kimseye şu ana kadar ağır bir ithamda bulunmadan ama;
Halen bildiğinizi okuyun ve yapın bunun değerlendirmesini bizler tabiki yapmayacağız,ama insanların kafasını karıştıracak kelimelerin devamı forumda ve profillerde olmasın.
Yapılan ibadetin en makbulu saklı olanıdır,sizde kendi içinizde,canınızın istediği şekilde ibadetinizi yapmaya devam ediniz.Ama burada kimse sizin maşınız olmayacak bunuda unutmayınız lütfen.

şahmaran siz konunun en başından okumadınız galiba,benim iyi bildiğim gbi bir iddiam olmadı ama ben burada arkadaşlardan çok sert tepki aldım bu şekilde ibadet ediyorum diye.evet herkesin ibadeti kendini ilgilendirir.kimse kimseyi kınayamaz bunun için ama burada mağdur olan ve kınanıp tefe koyulan benim.tabii ki yanlış anladıkları için neden böyle düşündüğümü yazacağım.siz yanlış kişiyi eleştiriyorsunuz.

Tepki
89
Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok gerekli açıklama zaten yapıldı.
Dini bölümümüz hadislerle ayetlerle resimlerle süslediğimiz bir bölüm dini tartışma platformu deil üyenin yazdıklarını savunmuyoruz elhamdüllah hepimiz müslümanınız ortalıgı karştırmak amacıyla yazılan bir yazıya bu kadar cevap vermek karsınızdaki insanın düsüncelerine birim vermeniz anlamına gelir konu uzatıldıgı takdirde gereginin yapılacagı üyemizede bildirilmiş oldu.

kendinize gelin lütfen.ben ayetten bunu anlıyorum demek ortalık karıştırmak mı?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
şahmaran siz konunun en başından okumadınız galiba,benim iyi bildiğim gbi bir iddiam olmadı ama ben burada arkadaşlardan çok sert tepki aldım bu şekilde ibadet ediyorum diye.evet herkesin ibadeti kendini ilgilendirir.kimse kimseyi kınayamaz bunun için ama burada mağdur olan ve kınanıp tefe koyulan benim.tabii ki yanlış anladıkları için neden böyle düşündüğümü yazacağım.siz yanlış kişiyi eleştiriyorsunuz.

Hirasina hanım;
Sizin bir mesajınızdan ötürü buraya mesaj yazan herkes uyarı aldı farkında iseniz.
Nasıl böyle bir iddianız yok yapmayın Allah aşkına.
Profillerdeki hadisler,yapılan yorumlar ne peki soruyorum size?
Yaptığınız size göre doğru ise,siz bildiğinizi yapın lütfen.
Ama bunu yaparkende gerçekten bildiğinizin doğru olduğunu iyi araştırıp,analiz ediniz.
Tüm profillere bunu ben böyle yapıyorum,canım istediği gibi yapıyorum diyerek burada paylaşımda yapan insanların da kafasını karıştırabileceğinizi de unutmayınız lütfen.
Dinini tam anlamıyla bilmeyen insanlar muhakkak ki olacaktır,eminim ki buradan bir şeyler almak isteyen insanlarıda bu şekilde yanlışa teşvik edebileceğimizi de unutmalıyım lütfen.

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Kac gundur okuyorum susayım dedım dedım ama artık susamıyacagım uzgunum...

Din ile ilgili bildiklerimi ve bilmediklerimi tartısmıyacagım ama Allah rızası ıcın bı cok konuda dıkkat etmesekde bu konuda dıkkat edılmesı gereken bı seyı atlamayalım nolursunuz deli oldum.

Allah,Kuran (Kur-an'ı Kerim),İslamiyet,Müslumanlık...

Bunlar özel şeylerdır bız Muslumanlar ıcın ve BAŞ HARFLERI DE BUYUK YAZILMALIDIR...

Gülümse

Daimi Üye
Tepki
7.105

Hanımefendi konuyu Şahmaran hanıma yazmışsınız ben cevap vericem.
dini düsüncelerinizi dile getirdiğiniz arkadaşlarımızda yorumlarını yaptı.
Elhamdüllah hepimiz müslümanız sizin ibadet şekliniz sizi ilgilendirir dogrusuyla yanlışıyla Allah ibadetlerinizi kabul etsin.. Bu konuyu daha fazla uzatmaya o haklı ben haksız konumuna getirmeye gerek yok bu tartışmaya nokta konmuştur yöneticimiz tarafından size gerekli açıklama yapılmıştır.
lütfen bölümümüzü tartışma platformuna cevirmeyelim . teşekkürler..

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Hira sen şunumu söylemik istiyorsun;
1 ben böyleyim böyle yapıyorm ama içim rahat değil,sizin fikrinizi almak istiyorum

2 ben böyle yapıyorm yada düşünüyorum, sizde benim gibi olmalısınız ,

valeire

Daimi Üye
Tepki
784
bence din konusunda emin olmadıgınız konularda ve sadece siz böyle yapıyosunuz ve dogru olduguna inandıgınız için kimseye fetva vermeyin bunun günah oldugunu benden daha iyi biliyosunuzdur umarım. bunca insanı yanlıs bişeye inandırmak o insanların hepsinin hakkını üzerine almanız demektir; ki kul hakkının affının olmadıgını hepimiz cok cok iyi biliyoruz.bu konuda din alimleri bu işin ilmini kitabını okumus insanlar bile emin olmadıgı konuda bi adım geri dururken din konusunda bu kadar emin konusmak ve inandırmaya calışma cabasınıda anlamıs degilim
hirasina arkadasım senin yaptıgın ibadete saygı duyuyorum dogru ve yanlış odugunu haşa bizler degil ALLAH bilir.ama sunuda unutmayalımki ALLAH KURAN-I KERİM'E uyun demiş bunun yanı sırada bize peygamberler göndermişki insanlar din konusunda kendi anladıkları gibi yorumlayıp yanlış yola sapmasınlar diye.onun içinde lütfen fıkıh ve ilmihal kitapları konusunda bu kadar katı olup kendi düşüncenizi dogruymus gibi gösterip bunca insanın hakkını da üstünüze almayınız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar