incitanemtuana
Daimi Üye
MALZEMELER
Milfoy hamuru
1 demet taze sogan
1/2 kg ispanak
1 demet dereotu
1 Yumurta sarisi
Biraz beyaz peynir
Sivi yag
Tuz
YAPILISI
Ispanaklari temizleyin ve guzelce yikayip, ince ince dograyin. Taze soganlarida yikayip, kucuk kucuk dogradiktan sonra biraz sivi yag ile kavurun, uzerine ispanaklari ekleyin ve renkleri solana kadar kavurun. Daha sonra bu karisimi ocaktan alin ve iyice ilidiktan sonra dereotunu ince ince kiyin, biraz peynir ekleyerek hepsini harmanlayin. Tuzunu ayarlayip, kenara koyun. Milfoy hamurlarini dar uzun sekilde, merdaneyle biraz acin. Icine hazirladiginiz harctan koyup, cok kalin olmayacak sekilde rulo yapin. Yanlarini kapatmayinki goruntusu guzel olsun. Hazirladiginiz borekleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derece firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN
alinti

Milfoy hamuru
1 demet taze sogan
1/2 kg ispanak
1 demet dereotu
1 Yumurta sarisi
Biraz beyaz peynir
Sivi yag
Tuz
YAPILISI
Ispanaklari temizleyin ve guzelce yikayip, ince ince dograyin. Taze soganlarida yikayip, kucuk kucuk dogradiktan sonra biraz sivi yag ile kavurun, uzerine ispanaklari ekleyin ve renkleri solana kadar kavurun. Daha sonra bu karisimi ocaktan alin ve iyice ilidiktan sonra dereotunu ince ince kiyin, biraz peynir ekleyerek hepsini harmanlayin. Tuzunu ayarlayip, kenara koyun. Milfoy hamurlarini dar uzun sekilde, merdaneyle biraz acin. Icine hazirladiginiz harctan koyup, cok kalin olmayacak sekilde rulo yapin. Yanlarini kapatmayinki goruntusu guzel olsun. Hazirladiginiz borekleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derece firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN