Peynirli ve Taze Soganli Citir Börek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
MALZEMELER
Milfoy hamuru
1 demet taze sogan
1/2 kg ispanak
1 demet dereotu
1 Yumurta sarisi
Biraz beyaz peynir
Sivi yag
Tuz

YAPILISI
Ispanaklari temizleyin ve guzelce yikayip, ince ince dograyin. Taze soganlarida yikayip, kucuk kucuk dogradiktan sonra biraz sivi yag ile kavurun, uzerine ispanaklari ekleyin ve renkleri solana kadar kavurun. Daha sonra bu karisimi ocaktan alin ve iyice ilidiktan sonra dereotunu ince ince kiyin, biraz peynir ekleyerek hepsini harmanlayin. Tuzunu ayarlayip, kenara koyun. Milfoy hamurlarini dar uzun sekilde, merdaneyle biraz acin. Icine hazirladiginiz harctan koyup, cok kalin olmayacak sekilde rulo yapin. Yanlarini kapatmayinki goruntusu guzel olsun. Hazirladiginiz borekleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derece firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN




DSCF2623.JPG
alinti
DSCF2618.JPG
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
67.929
Tepki
64.533
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.528
Tepki
84.176
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok hoş gözüküyor biz bu şekilde pırasalı kıymalı harçla yapıyoruz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst