Rekor Kırmaya Varmısınız?

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
hulya ablaaaa konusmaya maydanoz olmaya geldım :D kusurum lursa affola
kuranda yazıyor mu pek emın degılım ama sonucta bız ıbadetlerın yapılısını Efendımız den ogrendık o da hanımlarına tutturmamıs
hatta bak ne buldum netten
Hayız-nifas hâlindeki kadınlara, namaz kılmak gibi oruç tutmak da haramdır. Ancak namazdan farklı olarak, tutamadıkları günleri, temizlendikten sonra kaza etmeleri gerekmektedir. Çünkü, oruç, namaz gibi devamlı olmayıp senede bir ay olduğundan, kadınların tutamadıkları birkaç günlük oruç borçlarını sonradan kaza etmeleri, onlara pek fazla bir zahmet ve meşakkat yüklemez. Bu bakımdan namaz borçları afvedildiği halde, oruç borcu baki kalmış, sonradan kazası istenmiştir. Âişe validemiz bu hususta şöyle buyurmuşlardır:

"Bize hayız ve nifas hâlleri geldiğinde, Hz. Resûlüllah (asm) tutmadığımız oruçlarımızı kazâ etmemizi emir buyururlardı. Kılmadığımız namazların ise kaza edilmesini emretmezlerdi." (bk. Neylü'l-Evtar, 1, 279-280; Sübülü's-Selam, 1, 105)

bende aynı senin gibi düşünüyorum Aslıcım ne oruç ,ne kuran, nede namaz kılınır adetliyken

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
hulya ablaaaa konusmaya maydanoz olmaya geldım :D kusurum lursa affola
kuranda yazıyor mu pek emın degılım ama sonucta bız ıbadetlerın yapılısını Efendımız den ogrendık o da hanımlarına tutturmamıs
hatta bak ne buldum netten
Hayız-nifas hâlindeki kadınlara, namaz kılmak gibi oruç tutmak da haramdır. Ancak namazdan farklı olarak, tutamadıkları günleri, temizlendikten sonra kaza etmeleri gerekmektedir. Çünkü, oruç, namaz gibi devamlı olmayıp senede bir ay olduğundan, kadınların tutamadıkları birkaç günlük oruç borçlarını sonradan kaza etmeleri, onlara pek fazla bir zahmet ve meşakkat yüklemez. Bu bakımdan namaz borçları afvedildiği halde, oruç borcu baki kalmış, sonradan kazası istenmiştir. Âişe validemiz bu hususta şöyle buyurmuşlardır:

"Bize hayız ve nifas hâlleri geldiğinde, Hz. Resûlüllah (asm) tutmadığımız oruçlarımızı kazâ etmemizi emir buyururlardı. Kılmadığımız namazların ise kaza edilmesini emretmezlerdi." (bk. Neylü'l-Evtar, 1, 279-280; Sübülü's-Selam, 1, 105)

yok ne demek aslıcım maydonoz olmak sende fikrini söylemişsin
ama gel gör ki ben hiç bu tartışmalara girmek istemiyorum şuan da, biraz yılların bıkkınlığı belki diyelim yoruldum bu konulardan
o yüzden bende yeni deliller yazmayacağım ama ben böle şablon bilgilerden ziyade okuyarak üstünde konuşarak ve düşünerek artık böyle düşünüyorum sadece bu konu değil bir çok konuda farklı düşünüyorum fikrimin değişeceğinide hiç sanmıyorum o yüzden cevabım böyle canım umarım anlatabilmişimdir durumu:tskler:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar