Resimli bugün yaptığımız yemekler.Hamileler giremez

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
az önce yaptim
alman eristesi hazir soslabirde salata esim yok bizede yeterde artar
vhxqac.jpg

lilavcım ellerine sağlık canım harika gözüküyor afiyetler olsun benimde anacım yapar her sene banada yollardı bizde çok severiz erişteyi ev eriştesininde yeri ayrıdır hani :catalbicak:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
lilavcım ellerine sağlık canım harika gözüküyor afiyetler olsun benimde anacım yapar her sene banada yollardı bizde çok severiz erişteyi ev eriştesininde yeri ayrıdır hani :catalbicak:
canim en iyisi ev yapimi ama bizde bilinmez annem hic yapmaz mesela ama cocuklarim cok seviyor arada yapiyorum
bugünkü menüm nohut ve pirinç pilavı işte nohuttan bir kare:)
coktandir yapmadim bende nohut cocuklarim sulu yemekleri cok sevmiyorlar:mendil: yanindaki pilavi yiyorlar anca-kizgin
ellerine saglik hayatim nefis gözüküyor canim cekti vallaha

kızlar akşam yemeğine daha başlamadım ama sütlü irmikli tatlımı yaptım sıcakken çektiğim için resmini dilimlemeden çektim şimdi dolapta soğumasını bekliyor akşam yemek için:catalbicak::catalbicak::catalbicak:

offf ne yaptin sen canim harika banada varmi bir tabak aksama:sim3:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
bugünkü menüm nohut ve pirinç pilavı işte nohuttan bir kare:)

Çok güzel görünüyor Çiko..Yarında ben mi yapsam ..

Gerçi sağolsun eşim bu şekilde asla yemez..Pilav üstü yapar:dusun:

kızlar akşam yemeğine daha başlamadım ama sütlü irmikli tatlımı yaptım sıcakken çektiğim için resmini dilimlemeden çektim şimdi dolapta soğumasını bekliyor akşam yemek için:catalbicak::catalbicak::catalbicak:

Suzaaann tam kalbimden vurdun yinee:ilknur:

Ben de irmik tatlısını çok sever ve sık sık yaparım..Sen nasıl yapıyosun canım merak ettim?

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
canim en iyisi ev yapimi ama bizde bilinmez annem hic yapmaz mesela ama cocuklarim cok seviyor arada yapiyorum

coktandir yapmadim bende nohut cocuklarim sulu yemekleri cok sevmiyorlar:mendil: yanindaki pilavi yiyorlar anca-kizgin
ellerine saglik hayatim nefis gözüküyor canim cekti vallaha

offf ne yaptin sen canim harika banada varmi bir tabak aksama:sim3:

lilavcım teşekkür ederim canım olmazmı senin için her zaman bir servis açarım yeterki gel tatlım:catalbicak:

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721

Çok güzel görünüyor Çiko..Yarında ben mi yapsam ..

Gerçi sağolsun eşim bu şekilde asla yemez..Pilav üstü yapar:dusun:

Suzaaann tam kalbimden vurdun yinee:ilknur:

Ben de irmik tatlısını çok sever ve sık sık yaparım..Sen nasıl yapıyosun canım merak ettim?

fındığım teşekkür ederim canım bir kaç kez başka başka tariflerlede denedim ama en sonunda bu tarifle karar kıldım hem basit hemde hafif bir tatlı olması yönünden favori sütlü tatlılar gurubumda tarifi yerli bir siteden almıştım aynen kopyalayıp yolluyorum sana umarım denersin beğenirsin inş
MALZEMELER:

1 Litre süt,
7 Çorba kaşığı irmik,
14 Çorba kaşığı toz şeker,
1 Su bardağı öğütülmüş ceviz,
1 Paket vanilin,
1 Çorba kaşığı margarin,
2 Tatlı kaşığı tarçın.
HAZIRLANIŞI:

Sütün içine irmiği ve şekeri koyup önce kuvvetli ateşte sonrada kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilin ve margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına elince tatlının yarısını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Üzerine 5 dakika sonra ceviz ve tarçın karışımının yarısını serpin ve kalan tatlıyı yavaşça gezdirin. En son tepsiyi hafif sallayıp düzleştirin ve kalan cevizide serpin arzu ederseniz vişne sosu ve çikolata sosuda yapabilirsiniz. Tatlı bir gece beklemesi gerekiyor çünkü daha kolay dilimleniyor .

Afiyet olsun!

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
fındığım birde ben evdeki malzemeye görede küçük değişiklikler yaptım cevizim yoktu fındıkla ve tarçınla süsledim süsleme konusunda evde hangi malzemelerin varsa yapabilirsin canım kararı sana kalmış bu şekilde pişir istediğin gibide süsle çok kolay ve pratik bir tatlı canım gerçekten|

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
fındığım birde ben evdeki malzemeye görede küçük değişiklikler yaptım cevizim yoktu fındıkla ve tarçınla süsledim süsleme konusunda evde hangi malzemelerin varsa yapabilirsin canım kararı sana kalmış bu şekilde pişir istediğin gibide süsle çok kolay ve pratik bir tatlı canım gerçekten|

Canım bende 7 kaşık irmik 10 kaşık şekerle yapıyorum 14 kaşıkla çok tatlı olmuyo mu?

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
yok fındığım o kadarda tatlı olmuyo ama tabiki sen damak tadınıza görede ayarlayabilirsin şekerini canımistediğin gibi küçük değişikliklerde yaparsın:catalbicak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar