Sevgililer gününe özel afrodizyak yemek tarifleri
Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunuyor. Bazı sebze, meyve ve bitkiler ruhu ve libidoyu besliyor. Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunduğu biliniyor. İşte ruhu ve libidoyu besleyerek afrodizyak etki yaratan ve cinsel istekleri artırmak için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler...
Kadınlar için çikolata, beyindeki seratonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı. Diğer etkili yiyecekler ise, ahududu, yoğurt, kırmızıbiber, köri ve diğer baharatlar...
Erkekler üzerinde afrodizyak etkisi, olan yiyecekler listesi oldukça zengin; Maydanoz, nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz, hindi (çinko ihtiva ediyor, üstelik ucuz ve protein açısından da zengin). Roka (bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı ve fındık (içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango.
Meyve suları da afrodizyak
Sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yer tutan meyve sularının vücudun cinsel aktivite potansiyelinin artması için de gerekli olduğu belirtilirken, daha etkili bir seks hayatı için bol A vitamini ile magnezyum içeren kayısının düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor.
Günde 2 kase çilek 1 haftada afrodizyak etki gösteriyor
Yapılan çalışmalara göre; içerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artıran çilek günde 2 kase yenildiğinde 1 hafta içinde afrodizyak etkisini gösteriyor. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandıran avokado da, haftada 3 kez yenildiğinde etkisini 2 hafta içinde sperm miktarında önemli oranda artış sağlıyor. Ayrıca, muz, çilek, incir, şeftali, armut, hurma, üzüm, elma, greyfurt, karpuz, kivi ve ahududu da çok güçlü afrodizyak etkisi olan meyveler arasında yer alıyor.
Afrodizyak çorba tarifi
Malzemeler
1 adet küçük havuç
1 adet küçük patates
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tutam kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz
Yapılışı
Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afrodizyak Salatalar
Balıklı Salata
4çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
1 fincan sirke
1 adet yeşil salata
2 adet taze soğan
300 gr balık filetosu
Balık filetolarının kılçıklarını mümkün olduğunca temizleyin. Bir kaba bir su bardağı su ve sirke koyup balıkları içine yerleştirin. Bir taşım kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak 3-5 dakika hafif ateşte kaynatın ve daha sonra soğutun. Balık filetolarını pişirirken kurutmamaya dikkat etmelisiniz. Yeşil salata ve taze soğanı temizleyip yıkayın ve süzün. Servis tabağına, salatayı istediğiniz şekilde keserek yerleştirin. Salatanın üzerine süzülmüş balık filetosu parçalarını düzgünce koyun. Sos olarak limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapabilirsiniz.
Afrodizyak Salatalar
Reyhanlı Tavuklu Salata 2 adet tavuk göğsü
2 adet göbek salata
1 adet domates
1 bağ reyhan
1 -2 adet limon
Zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Tuz
Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın.
Diğer yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavukgöğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın.
Ayrı bir kâsede, zeytinyağı (veya, ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin ve tekrar karıştırın.
Afrodizyak makarna tarifi
150 gr. makarna (kelebek makarna hem çok iyi olur hem de romantik)
Pırasa (sadece beyaz tarafı)
1 paket krema
3 dilim somon
50 gr. Tereyağı
1 bardak brendi
1 tutam kırmızıbiber ve yettiği kadar tuz
Pırasaları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar tereyağında kızartın. Brendi ekleyip buharlaşmaya bırakın. Ardından krema koyun, tatlı tatlı karıştırın ve yoğunlaşmaya başladıktan sonra ince dilimler halinde hazırlamış olduğunuz somonu ekleyin. İki dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sırada paketin üzerinde tavsiye edilen süreye göre haşladığınız makarnayı tabaklara koyun ve bolca sos ilave edin... Bundan sonra ne misafirinizi ne de makarnayı bekletin... Lezzetli şeyler ve aşk beklemeyi sevmez!
Afrodizyak tatlı
Malzemeler 120 gr. beyaz çikolata rendesi (kuvertür)
100 ml. Hindistan cevizi sütü
Yarım paket vanilya veya iki gram vanilya çubuğu içi
1 yemek kaşığı köri karışımı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
60 gr. şeker
40 gr. tereyağı
30 gr. un
3 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
Bir tutam tuz
75gr. şeker
8-10 adet çilek
Hazırlanışı
Hindistan cevizi sütünü ve Hindistan cevizlerini bir tavaya koyun ve birlikte kaynatın. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz Hindistan cevizi sütünü, çikolatayı, vanilyayı ve köriyi bir tavaya koyarak tekrar kaynatın. Bir kapta altmış gram şeker ile tereyağını elinizle ezin. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun. Tavadaki sıcak karışımı yoğurduğunuz kaptaki karışıma ekleyerek tahta bir spatula ile karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra başka bir kapta yumurta beyazları ve tuz ile çırptığınız kar beyazı karışımın içine yavaş yavaş dökün. Tahta spatula ile alttan yukarı doğru nazikçe yumurta beyazı köpüklerini patlatmadan karıştırın. Dört tane sufle kabına elinizle tereyağını iyice kaplayacak şekilde sürün. Sonra sırası ile birer kaşık un ve şekeri tereyağına yapışacak şekilde kaplayın. Üzerinde biraz yer kalacak şekilde kaplara dökün ve 175 derece fırında on beş dakika pişirin. Bu sırada ince ince kestiğiniz çilekleri bir tavaya koyup üzerine yetmiş beş gram şekeri ekleyerek bir tavada ısıtın. Çilekler suyunu salarak eridiğinde sosu süzün. Sufleyi bu sos ile servis yapın. İsterseniz tabağı Hindistan cevizi rendesi ve köri tozu ile de süsleyebilirsiniz.
Alıntıdır...
Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunuyor. Bazı sebze, meyve ve bitkiler ruhu ve libidoyu besliyor. Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunduğu biliniyor. İşte ruhu ve libidoyu besleyerek afrodizyak etki yaratan ve cinsel istekleri artırmak için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler...
Kadınlar için çikolata, beyindeki seratonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı. Diğer etkili yiyecekler ise, ahududu, yoğurt, kırmızıbiber, köri ve diğer baharatlar...
Erkekler üzerinde afrodizyak etkisi, olan yiyecekler listesi oldukça zengin; Maydanoz, nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz, hindi (çinko ihtiva ediyor, üstelik ucuz ve protein açısından da zengin). Roka (bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı ve fındık (içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango.
Meyve suları da afrodizyak
Sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yer tutan meyve sularının vücudun cinsel aktivite potansiyelinin artması için de gerekli olduğu belirtilirken, daha etkili bir seks hayatı için bol A vitamini ile magnezyum içeren kayısının düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor.
Günde 2 kase çilek 1 haftada afrodizyak etki gösteriyor
Yapılan çalışmalara göre; içerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artıran çilek günde 2 kase yenildiğinde 1 hafta içinde afrodizyak etkisini gösteriyor. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandıran avokado da, haftada 3 kez yenildiğinde etkisini 2 hafta içinde sperm miktarında önemli oranda artış sağlıyor. Ayrıca, muz, çilek, incir, şeftali, armut, hurma, üzüm, elma, greyfurt, karpuz, kivi ve ahududu da çok güçlü afrodizyak etkisi olan meyveler arasında yer alıyor.
Afrodizyak çorba tarifi
Malzemeler
1 adet küçük havuç
1 adet küçük patates
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tutam kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz
Yapılışı
Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afrodizyak Salatalar
Balıklı Salata
4çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
1 fincan sirke
1 adet yeşil salata
2 adet taze soğan
300 gr balık filetosu
Balık filetolarının kılçıklarını mümkün olduğunca temizleyin. Bir kaba bir su bardağı su ve sirke koyup balıkları içine yerleştirin. Bir taşım kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak 3-5 dakika hafif ateşte kaynatın ve daha sonra soğutun. Balık filetolarını pişirirken kurutmamaya dikkat etmelisiniz. Yeşil salata ve taze soğanı temizleyip yıkayın ve süzün. Servis tabağına, salatayı istediğiniz şekilde keserek yerleştirin. Salatanın üzerine süzülmüş balık filetosu parçalarını düzgünce koyun. Sos olarak limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapabilirsiniz.
Afrodizyak Salatalar
Reyhanlı Tavuklu Salata 2 adet tavuk göğsü
2 adet göbek salata
1 adet domates
1 bağ reyhan
1 -2 adet limon
Zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Tuz
Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın.
Diğer yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavukgöğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın.
Ayrı bir kâsede, zeytinyağı (veya, ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin ve tekrar karıştırın.
Afrodizyak makarna tarifi
150 gr. makarna (kelebek makarna hem çok iyi olur hem de romantik)
Pırasa (sadece beyaz tarafı)
1 paket krema
3 dilim somon
50 gr. Tereyağı
1 bardak brendi
1 tutam kırmızıbiber ve yettiği kadar tuz
Pırasaları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar tereyağında kızartın. Brendi ekleyip buharlaşmaya bırakın. Ardından krema koyun, tatlı tatlı karıştırın ve yoğunlaşmaya başladıktan sonra ince dilimler halinde hazırlamış olduğunuz somonu ekleyin. İki dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sırada paketin üzerinde tavsiye edilen süreye göre haşladığınız makarnayı tabaklara koyun ve bolca sos ilave edin... Bundan sonra ne misafirinizi ne de makarnayı bekletin... Lezzetli şeyler ve aşk beklemeyi sevmez!
Afrodizyak tatlı
Malzemeler 120 gr. beyaz çikolata rendesi (kuvertür)
100 ml. Hindistan cevizi sütü
Yarım paket vanilya veya iki gram vanilya çubuğu içi
1 yemek kaşığı köri karışımı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
60 gr. şeker
40 gr. tereyağı
30 gr. un
3 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
Bir tutam tuz
75gr. şeker
8-10 adet çilek
Hazırlanışı
Hindistan cevizi sütünü ve Hindistan cevizlerini bir tavaya koyun ve birlikte kaynatın. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz Hindistan cevizi sütünü, çikolatayı, vanilyayı ve köriyi bir tavaya koyarak tekrar kaynatın. Bir kapta altmış gram şeker ile tereyağını elinizle ezin. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun. Tavadaki sıcak karışımı yoğurduğunuz kaptaki karışıma ekleyerek tahta bir spatula ile karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra başka bir kapta yumurta beyazları ve tuz ile çırptığınız kar beyazı karışımın içine yavaş yavaş dökün. Tahta spatula ile alttan yukarı doğru nazikçe yumurta beyazı köpüklerini patlatmadan karıştırın. Dört tane sufle kabına elinizle tereyağını iyice kaplayacak şekilde sürün. Sonra sırası ile birer kaşık un ve şekeri tereyağına yapışacak şekilde kaplayın. Üzerinde biraz yer kalacak şekilde kaplara dökün ve 175 derece fırında on beş dakika pişirin. Bu sırada ince ince kestiğiniz çilekleri bir tavaya koyup üzerine yetmiş beş gram şekeri ekleyerek bir tavada ısıtın. Çilekler suyunu salarak eridiğinde sosu süzün. Sufleyi bu sos ile servis yapın. İsterseniz tabağı Hindistan cevizi rendesi ve köri tozu ile de süsleyebilirsiniz.
Alıntıdır...