Sevgililere Özel Tarifler

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
487280_418754688163565_189315075_n.jpg
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/301075_446898165349217_658490470_n.jpg[/QUOTE]

[QUOTE="incitanemtuana, post: 263138"][IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/390430_446899055349128_1195932471_n.jpg[/QUOTE]

Vayy bunları ben kendime de yaparım çok güzelmiş :foto:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/c109.0.403.403/p403x403/309570_483739888356570_217491085_n.jpg


[IMG]http://blog.altincicadde.com/icerik/resim/55/b2ap3_thumbnail_shutterstock_94002808_20121130-153244_1.jpg
 

pembenutella

Daimi Üye
Katılım
11 Ekim 2012
Mesajlar
806
Tepki
938
Puan
93
Yaş
32
Konum
istanbul
ask ve kahveli cikolata



kahve%2Bdolgulu%2B%25C3%25A7ikolata%2B043%5B1%5D.jpg


  • 200 gr bitter kuvertür
  • 100 gr sütlü kuvertür
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı espresso yada kahve aroması
Kalpli silikon kalıplarla yaptım ben.Siz elinizdeki kalıba göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.
Çikolata yapmak için kalıpların çok temiz ve kuru olması gerekiyor. Aksi halde çikolatanın tadını ve kıvamını bozabiliyor kalıpta kalan artık bir takım maddeler ve su. Hatta bir yerde kalıplar iyice temizledikten sonra saf alkollü pamukla silinmesi ve 2-3 dk beklenilmesi öneriliyordu. Ama ben buna cesaret edemedim onun yerine kalıplarım temiz olmasına rağmen tekrar yıkadım ve her kaviteyi özenli bir şekilde kuruladım. Bitter kuvertürün 100 gr'nı benmari usulü erittim . Kalıpların dibine çok az miktarda kaşıkla koydum erimiş çikolatayı. Sonra yine kaşıkla kalıbın heryerine sıvadım. Bu aşama çok önemli içini dolduracağımız için. Eğer duvarları çikolata ile sıvayamazsak dolgu maddesi oradan çıkar. O yüzden kenarlarda ki çikolata aktıkça ben sürekli kenarlara çikolatayı sürdüm ve kontrol ettim. Zaten bir süre sonra donmaya başlayınca kolay oluyor. Tabanını her ihtimale karşı kalın yaptım ilk kez dolgulu çikolta yaptığım için ne olur ne olmaz diye. Zaten şekilden de görülüyor. Sonra donması için buzdolabına koydum. O arada ben dolgu maddesini hazırladım. Kremayı tencereye koyup kaynattım. Sonra ateşten alıp içine sütlü kuvertür parçalarını koydum ve karıştırarak erittim. Ben bu aşmada içerisine 5-6 dm kahve aroması koydum ama bunun yerine espresso gibi sert aromalı kahvelerden 1 tatlı kaşığı da koyabilirsiniz. Karışım hafif ılındıktan sonra dolaptaki kalıpların içine; üst kısımda 1-2 mm boşluk kalana kadar dolgu karışımını döktüm . Ve hemen dolaba attım. Bu aşamada 1-2 saat bekletiyoruz dolapta. Ben içindeki dolguyu biraz sıvı yaptım daha kıvamlı bir dolgu maddesi de hazırlanabilir. Mesela krema sertliğinde de olabilir ama benim bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor. 1-2 saat sonra karışım tam olarak donmuyor ama kıvamı sertleşiyor. Bu kıvama gelince kalan bitter'ide erittim ve üzerlerine döktüm. Sonra çikolataların alt kısmının pürüzsüz olması için spatula ile kalıbı düzeltelim. Ve 1-2 saat daha dolapta bekletelim. Sonra kalıptan yavaşça çıkaralım çikoltalarımızı. Bundan sonra buzdolabında bekletmiyoruz bitene kadar oda ısısında saklıyoruz. Ya da paketleyip sevdiklerimize hediye ediyoruz : ))
hayatınız hep aşkla dolu olsun : ))




ALINTI
kahve%2Bdolgulu%2B%25C3%25A7ikolata%2B001%5B1%5D.jpg

çok güzel duruyo kenarda dursun yaparım ilerde bi gün :gulegule:
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.931
Tepki
58.006
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Cileklere bayildiimm cook romantik insallah sevgililer gunumu mutuz gecirmem :eek:
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.931
Tepki
58.006
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/379590_415372271885105_1977854659_n.jpg
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.931
Tepki
58.006
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/579699_509400125778401_605116197_n.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst