Sperm bankasından çocuk sahibi olmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
bana göre de çok yanlış bir durum normal yollar dururken ne gerek varsa böyle yollara baş vururlar anlamıyorum Allah Allah

gulbeseker

Aktif Üye
Tepki
133
tamamıyla bencillik egoistlik kendini düşünme...
hani benim babam anne
seni ben bankadan aldım çocuğum
ne bankası anne ben para mıyım
yok çocuğum bu öyle banka değil bu baba bankası..
ne bileyim başka nasıl açıklanır ki bu çocğa
sizin aklınıza daha yatkın bi senaryo geliyor mu
cahil insanların küçük beyinli insancıkların anlık küçük düşünceleri
aslında düşüncesizlikleri...

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
bence çok yalış...evlat edinilebilir onun yerine...
bırakın babasız büyümeyi yıllar sonra kardeşiyle karşılaşıp aşık olurlarsa ne olacak? bilmeden..yarabbim korkunç bişey..

sühoş

Daimi Üye
Tepki
775
Bizim toplumumuza ters hareket. Ben tasvip etmiyorum kendi adıma. Yapanada birşey deme hakkını kendimde bulmuyorum. Tanımadığın, yüzünü bile görmediğin bir adamın çocuğunudoğurmak bir cesaret işi olmalı. Birde o adamın spermleri kaç kadına veriliyorsa birden fazla çocuğu oluyor.

G

Gülden Gül

Misafir
Kesinlikle etik değil, üstelik dinimizdede bunun adı zina oluyor.
Zina için iki kişinin yatağa girmesi gerekmiyor.
Allah akıl fikir hidayet versin.

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Bu cesaret gerektiren bir durum.Suçlama yapamam o çocuk esirgeme kurumuna atılanlar hem anne hem baba tarafından atılmış bu spermcikler hiç olmazsa sadece babaları tarafından atılmış.:ates:

LiLyum

Aktif Üye
Tepki
80
tamamıyla bencillik egoistlik kendini düşünme...
hani benim babam anne
seni ben bankadan aldım çocuğum
ne bankası anne ben para mıyım
yok çocuğum bu öyle banka değil bu baba bankası..
ne bileyim başka nasıl açıklanır ki bu çocğa
sizin aklınıza daha yatkın bi senaryo geliyor mu
cahil insanların küçük beyinli insancıkların anlık küçük düşünceleri
aslında düşüncesizlikleri...

kesinlikle katılıyorum. Dinende çok yanlış. Kendini düşünmek bu çocuğu düşünmek değil. Çocuğun hakkına da girmek bence. Bu yolu düşünen kişilere Allah akıl fikir versin...

gül gazeli

Daimi Üye
Tepki
1.321
çok çok yanlış baştan sonuna kadar yanlış.helal olmayan bi şekilde yapılan her uygulamanın sonu hüsrandır bence.hamileyken yediğimiz lokma bile çocuğumuzu etkilerken kimden geldiği belli olmyan bir spermden hamile kalmak nelere yol açabilir.

o çocuğun sucu neki böyle bir damga yesin yazık ki bu hallere düştü insanlık.

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Zalim babaları gördükçe o düşüncede olan kadınları suçlayamıyorum ama bunu çocuğa nasıl anlatacaksın :kahve:

Tepki
58
.

Bu konuyla ilgili biraz bilgisizlik ve yanlış bilgilenme var sanırım. Benim iki tanıdığım bu yolla birkaç sene önce çocuk sahibi oldu. O yüzden biraz bilgi sahibiyim.

1-)Herkes demişki evlatlık alırım o zaman bankadan alınca babasız büyüyo. evlatlık alınca da babasız büyüyo. tabi eğer beraber büyütecek birini bulup evlenmezsen, ki bunu bankadan alınca da yapabilirsin...

2-)artı evlatlığın kötü yanı bu evlatlık sizin kanınız canınız da olmuyo hep kafanın en gerisinde duruyor ki nolursa olsun o evlatlık çocuk senin değil... halbuki sperm bankasından alınca senin yumurtanla yapılıyor çocuk yani öz be öz kanın canın. nasıl evlatlıkla karşılaştırılabilir anlamam.

3-)evlatlıkta anne baba bilgisi yok. genelde evlatlık alandan saklanır. sperm bankasında ise babanın kaşı gözü boyu posu belli siz nasıl istediğinizi seçiyosunuz. tabi ki ismini bilmiyorsunuz ama. hem evlatlıkta belki evlatlık çocuğun ailesi psikopattı, şizofrendi yada katildi bilemezsiniz. bazı özellikler genlerden çocuğa geçer. ama sperm bankasında böyle kişilerin spermi kabul edilmiyor...

4-)cinsel ilişki gerçekleşmeden, sperm bankası bebeğinin barda sarhoşken yapılan çocukla aynı olduğunu savunmak düpedüz cahilliktir, ki döllenme rahimde bile değil laboratuarda gerçekleşiyo yani kimse oranıza sperm falan enjekte etmiyo. zina ile alakası yoktur. bebeği makinada dölleyip sonradan koyuyolar. oraya sperm falan değil direk bebek giriyor. nasıl ki taşıyıcı anneler çocuğun babasıyla ilişkiye girmiyorsa buda aynı şey. taşıyıcı anneye de zina desin buna diyen...

5-)herkes demişki babasız çocuk büyütmek bencillik. iyi de bazen bencillik mutluluğun kuralıdır zaten. sırf çocuk istediğim için gidip evlenecek birini bulup sevmeden, işte çalışır gibi bir ömür geçirmeye niyetim yok benim. yapan yapsın. kendini zindana atsın... ben almiyim.

.

fufuk

Aktif Üye
Tepki
65
kesinlikle etik bulmuyorum.eğer bir erkek spermlerini birkaç kez bankaya veriyorsa o spermlerden bir kaç kadın hamile kalıyorsa sonuç olarak onlardan doğcak çocuklar kardeş oluyor.oldu ya.ya bunlar ilerleyen yıllarda birbirleriyle evlenirse.düşünmesi bile dehşet verici.bence inanılmayacak derece de ahlaksızca bir olay.

P

pure life

Misafir
bu işi nersinden bakarsak baklm yanlş bence.. hem ahlaki açıdan hem doğck çocgn psklojsi açsndan hemde kültürel açıdan...
hem dinimzde böle bişye yer yok hemde toplmn böle bi çocga nasl bakcağnı hepmz tahmn ederz heralde. ve buda hem anne hemde çock üzernde toplmsal baskı yaratcktr. bu baskı iki bireyide bunalma sürükleyeblr.ilerde çocuk babsını tanmak istedgnde ve ayrca kendisinin de bu yollrdan dünyaya geldgni öğrendgnde pskoljsi oldkça bozlcak. hem babasız büyüdgü için hemde annesnin sperm bankası yoluyla hamle kaldgnı bildgi için belkide annesine büyük bi nefret duyacaktr. ve dahası ilerde kardşleri oldgnu asla bilmyece ve belkide evlenme yoluna gidecektr...

ben bunu hiç bi şeklde desteklemyrm bir yolun hem ahlaki hemde legal olan ve ayrca güzel olan bi yolu varekn neden dikenli ve zor yollara kendmi atayım ki!!!

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
bu konuda çok kararsızım ben.. ne öyle diyebiliyorum nede böyle.. karar veremedim...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar