Bu konuyla ilgili biraz bilgisizlik ve yanlış bilgilenme var sanırım. Benim iki tanıdığım bu yolla birkaç sene önce çocuk sahibi oldu. O yüzden biraz bilgi sahibiyim.
1-)Herkes demişki evlatlık alırım o zaman bankadan alınca babasız büyüyo. evlatlık alınca da babasız büyüyo. tabi eğer beraber büyütecek birini bulup evlenmezsen, ki bunu bankadan alınca da yapabilirsin...
2-)artı evlatlığın kötü yanı bu evlatlık sizin kanınız canınız da olmuyo hep kafanın en gerisinde duruyor ki nolursa olsun o evlatlık çocuk senin değil... halbuki sperm bankasından alınca senin yumurtanla yapılıyor çocuk yani öz be öz kanın canın. nasıl evlatlıkla karşılaştırılabilir anlamam.
3-)evlatlıkta anne baba bilgisi yok. genelde evlatlık alandan saklanır. sperm bankasında ise babanın kaşı gözü boyu posu belli siz nasıl istediğinizi seçiyosunuz. tabi ki ismini bilmiyorsunuz ama. hem evlatlıkta belki evlatlık çocuğun ailesi psikopattı, şizofrendi yada katildi bilemezsiniz. bazı özellikler genlerden çocuğa geçer. ama sperm bankasında böyle kişilerin spermi kabul edilmiyor...
4-)cinsel ilişki gerçekleşmeden, sperm bankası bebeğinin barda sarhoşken yapılan çocukla aynı olduğunu savunmak düpedüz cahilliktir, ki döllenme rahimde bile değil laboratuarda gerçekleşiyo yani kimse oranıza sperm falan enjekte etmiyo. zina ile alakası yoktur. bebeği makinada dölleyip sonradan koyuyolar. oraya sperm falan değil direk bebek giriyor. nasıl ki taşıyıcı anneler çocuğun babasıyla ilişkiye girmiyorsa buda aynı şey. taşıyıcı anneye de zina desin buna diyen...
5-)herkes demişki babasız çocuk büyütmek bencillik. iyi de bazen bencillik mutluluğun kuralıdır zaten. sırf çocuk istediğim için gidip evlenecek birini bulup sevmeden, işte çalışır gibi bir ömür geçirmeye niyetim yok benim. yapan yapsın. kendini zindana atsın... ben almiyim.
.
birşey ekleyeyim. kaç milyon insandan iki kardeşin birbirini bulması, bulunca sevgili olması, o sevgililiğin evliliğe yürümesi. yani toplam milyarda bir ihtimal falan sanırım...
.