Tuvalet Eğitimine Başlayan Arkadaşlar Gelin Deneyimlerimizi Paylaşalım!!

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322

Benimki gardolabın içine yapmıştı birkez :sılakonda: Aman Alahımj düşündükçe tüylerim ürperiyor.Bir hafta sonunda ilk kez hafta sonu anne çişim geldi dedi.Bende bir sevinç bir sevinç sorma gitsin.Ödüllendiricem onu kendimce dışarıya çıkıcaz gezicez.Giyinmeye çalışıyorum bir yandan yemek saati yemeklerini hazırlıyorum.Yedirip onu giydirip çıkıcam.Bizimkinde ses soluk kesildi nerde bu çocuk nerde derken yatakodasında gardolabın içinde çıkıverdi.Kaka yapmış tabi :deli: Annelik içgüdüsü olsa gerek son çişini yaptğında eşofmanının paçasını çorabının içine sokmuştum.Olurda yaparsa içerde kalsın diye.Şükürler olsun öyle yapmışım yinede çoğu kıyafeti yıkamıştım.Gezmejk hayal olmuştu hiç hesapta olmayan işler çıkarmıştı başıma.Aslıcım ileride hatıra olarak kalacak sıkma canını demişti gerçekten öyle oldu şuan hatırlıyorum ve yüzümde küçük bir tebessüm oluyor.Tabi o an sinirlerim oynamıştı yerinden :cokkomik:

o zamani hatirliyorum sekerparem baya sabir diliyodun Allahtan :hihi: ama bak dedigim oldu tatli bir ani kaldi daha ne anilariniz olcak neler neler -kop
Aslı'cım yeni gördüm mesajını canım yaaaaa:uzgun:
Kusuruma bakma ne olur:uzgun:
Eh sen daha taze annesin:ne: hele bir bez bağlamak istediğinde kaçacağı zaman,üstünü giydirmek istediğinde köşe bucak saklandığından bir habersiz büyüt bakalım bebişi:eek:ky:
Seninle seneye görüşelim daha ne zorluklarla karşılacacaksın.
Şimdi uzanmış yere,Ayşe hadi top oynayayım diyor:gul:
Hay Allah'ım bütün iş bitti top oynayalım diyor yaaaa:gul:
estagfirullah kuzum nolcak
ay suan tuvalet egitimi yok ama benim kiz da bezinden tasiriyo hep ya kiyafetlerine kosla yetistiremez oldum kucuk mu geliyo acaba diye bir buyuk numara bez aldim bakalim suan aldigim bezden memnun gibiyim bakalim

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Gidip odasına yatağının kenarına işemiş yaaaa:bitter:
Hemde bunu bir kere değil,iki defa yaptı.
Toplam bugün değiştirdiğim 5 parça eşya hemde çişli çişli!!
Üstüne üstlük çorabına kadar yapıyor yaaaa:aglayan:
Birde hemen makineye atayım yıkansın dedim,makinede arıza açtımı-kizginay ben bugün kafayı yemezsem hiç bir zaman yemem sanırım:vecihi:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
o zamani hatirliyorum sekerparem baya sabir diliyodun Allahtan :hihi: ama bak dedigim oldu tatli bir ani kaldi daha ne anilariniz olcak neler neler -kop

estagfirullah kuzum nolcak
ay suan tuvalet egitimi yok ama benim kiz da bezinden tasiriyo hep ya kiyafetlerine kosla yetistiremez oldum kucuk mu geliyo acaba diye bir buyuk numara bez aldim bakalim suan aldigim bezden memnun gibiyim bakalim

Evet canım aynen öyle oldu ama o an onu hissedemiyorsun.Gerçekten zorlu bir dönemdi ya :acep:

Gidip odasına yatağının kenarına işemiş yaaaa:bitter:
Hemde bunu bir kere değil,iki defa yaptı.
Toplam bugün değiştirdiğim 5 parça eşya hemde çişli çişli!!
Üstüne üstlük çorabına kadar yapıyor yaaaa:aglayan:
Birde hemen makineye atayım yıkansın dedim,makinede arıza açtımı-kizginay ben bugün kafayı yemezsem hiç bir zaman yemem sanırım:vecihi:

Çamaşır makinesi resmen hayat kurtarıyor o dönemde.Aman dikkat et iyi bak ona :hihi:

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396

Evet canım aynen öyle oldu ama o an onu hissedemiyorsun.Gerçekten zorlu bir dönemdi ya :acep:

Çamaşır makinesi resmen hayat kurtarıyor o dönemde.Aman dikkat et iyi bak ona :hihi:

Hayat kurtarıcım maalesef arıza açtı.Tüm çişli çamaşırları elimde yıkadım.Saydım 6 adet eşofman altı..6 adet kilot...5 adet atlet ve 5 adet çorap yıkadım.Şu an ellerim kurudu krem sürdüm yinede geçmedi.:ne:
Ne bitmez çilem varmış beee:gul:

Neyse gelelim asıl konuya..Wc'ye gitme dakikalarını yarım saate indirdik,iyi oldu..En azından çişli üst baş değiştirmekten kurtuldum.
Uyuyana kadar bez bağlamadım.Uykuya dalınca bezi bağladım,sabahta ondan önce kalkar bezini açar,uyanır uyanmaz da doğru tuvalete sokarım..
İnşallah....:sinirli:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Ah tatlım keşke bizim inat etmemizle bitse.

Yanlış olabilir belki bilmiyorum ama ben önce gündüz öğrettim.Nisan,Mayıs ayı gibiydi başladığımda.Gece üşüsün istemedim.Gündüzü epey yoluna koyunca gece çıkardım ve 2 kez kaldırdım şuan bile hala 9buçukta yatar ben mutlaka 01-01.30 gibi kaldırırım.

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Ah tatlım keşke bizim inat etmemizle bitse.

Yanlış olabilir belki bilmiyorum ama ben önce gündüz öğrettim.Nisan,Mayıs ayı gibiydi başladığımda.Gece üşüsün istemedim.Gündüzü epey yoluna koyunca gece çıkardım ve 2 kez kaldırdım şuan bile hala 9buçukta yatar ben mutlaka 01-01.30 gibi kaldırırım.

Canım zaten gündüzü bir alıştırsam gerisi gelicekte.
Daha gündüzümüzü atlatamadık ki:ne:
Şimdi yerlerde sürünüyor:gul:
Poposunda bez yok ya,onun rahatlığını yaşıyor:ne:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519

Benimki gardolabın içine yapmıştı birkez :sılakonda: Aman Alahımj düşündükçe tüylerim ürperiyor.Bir hafta sonunda ilk kez hafta sonu anne çişim geldi dedi.Bende bir sevinç bir sevinç sorma gitsin.Ödüllendiricem onu kendimce dışarıya çıkıcaz gezicez.Giyinmeye çalışıyorum bir yandan yemek saati yemeklerini hazırlıyorum.Yedirip onu giydirip çıkıcam.Bizimkinde ses soluk kesildi nerde bu çocuk nerde derken yatakodasında gardolabın içinde çıkıverdi.Kaka yapmış tabi :deli: Annelik içgüdüsü olsa gerek son çişini yaptğında eşofmanının paçasını çorabının içine sokmuştum.Olurda yaparsa içerde kalsın diye.Şükürler olsun öyle yapmışım yinede çoğu kıyafeti yıkamıştım.Gezmejk hayal olmuştu hiç hesapta olmayan işler çıkarmıştı başıma.Aslıcım ileride hatıra olarak kalacak sıkma canını demişti gerçekten öyle oldu şuan hatırlıyorum ve yüzümde küçük bir tebessüm oluyor.Tabi o an sinirlerim oynamıştı yerinden :cokkomik:

şekerpare her ne kadar sen çok sinirlensende çok komikti ya ufaklığın çiş macerası :gul:

benimde bir anımı depreştirdin
benim ve o zamanlar çok samimi bir arkadaşımın çocuğu aynı yaşlarda
ve bu arkadaşım gerçekten temizlik hastası ilaç kullanıyor,dip köşe temizliğini yapmış hatta halılarını sildiği için kıyamayıp uzun bir süre sermemişti..
o gün birlikte çarşı pazar gezdik eve gelirkende bişeyler aldık alt komşunun balkonunda çay içelim hatta kendisi halılarımı sermemi kutlayalım demişti:gul:
gel gör ki bizizm iki ufaklık 3 yaşlarındalar sanırım ,biz yukarıda oyuncaklarla oynayacaz deyip onlara gittiler ..
titiz arkadaşımda arada gidip kontrol ediyordu bir vukuat var mı diye:gul:
son kontrolde kadın yüzü bembayaz tuhaf bir ifadeyle geri geldi çiş yapmışlar dedi:uzgun:
biz şok olduk ki çiş konusuda tam bam teli..
biz koştuk yukarı çocukalrın çişi gelmiş kapının girişte ki vestiyerin önü halısız bölge oraya yapmışlar sorada şortumuzun kenarı ıslandı diye gidip kıyafet alıp değişmişler:gul:
napacağımızı şaşrdık,birde akşam yeni gelen bir arkadaşa hoşgeldin yapacaktık...
sora biz üçümüz üç leğen çamaşır sulu su yaptık ,tabi çocuklar nerede gezdiler tespit edemiyoruz ,tedbiren kapı kollarıda dahil olmak üzere tüm ev halılar oyuncaklar dahil silmiştik ,sudan geçirmiştik
gezmeyede gecikmiştik ,gittiğimizde ev sahibi uyuyacaktı neredeyse:uzgun:
işte böyle çiş maceramız bizimde:gul:

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Evet canlarım çamaşır makinemin azizliğine uğradığım için tuvalet eğitimimize ikinci kez ara vermek zorunda kaldım.
Yani anlayacağınız yarım kaldı maalesef.:uzgun:

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Lilimin beğenisi ile konumuza yazmak istedim canlarım.
son 2 gündür yine bez bağlamadım,tuvalete oturmak istemiyor,hatta benimle inatlaşıyor:uzgun:
Dün 4 defa çiş yapma vakası yaşadım,birde gece anne altıma çiş yapmadım diye bağrış çağrış ağlayınca vazgeçtim.
Herşeyin bir zamanı var sanırım,henüz bizim velet çişini tuvalete yapmak için hazır değil sanırım:sinifsinif:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Hülyacım bizim çiş alıştırma dönemi bir hafta sürdüğü için anıya zaman kalmadı pek :hihi:

Bundan 4 ay önceydi sanırım şöyle başladık eğitime ;
Bir sabah altını bağlamadığımı çiş gelince anneye söylemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım kendimce ama yüz ifadesini kollamakla başlasam daha iyi olur diye düşündüm o yüzden her yarım saatte bir oturtmaya çalıştım oturağa ,ilk zamanlar oturağa oturmak istemedi ama benim kesin kararım olduğunu hissedince elden ne gelir diyip boyun eğdi kızım , mantığı kavraması 3 gününü aldı , anne çiş diyordu ama aynı anda çişi de yapmaya başlıyordu , bir iki kez koltukları silmek zorunda kaldım , sabırla , kızmadan tane tane nasıl yapması gerektiğini , hepimizin çişi gelince bu şekilde yaptığımızı anlattım bu seferde önce ayağa kalkıp sonra anne çiş diyip sonra da şırıl şırıl başlıyordu .

En sonunda kağıttan ufak yıldızlar kestik beraber ve oturağının olduğu banyo duvarına tek tek yapıştırdık , çişini yada kakanı buraya yaparsan bu yıldızları istediğin renge boyayabilirsin dedim , tüm yıldızlar boyandığında sana baba süpriz bir hediye alıcak dedim. Bu olayın gazıyla ilk çişin tamamını oturağa yapmayı başardık , tabi alkış kıyamet , şarkılar söylendi , hemen boya kalemiyle istenilen yıldız boyandı , sonra çişe veda edilerek tuvalete döküldü , biz tekrar gelip çiş yapıcaz diyerek eller yıkanıp tuvalete vedalar edildi.

Tüm yıldızları kazasız bir şekilde boyadık ve kızım babasıyla birlikte gidip kendine pembe bir scooter aldı , bunun neden alındığını da biliyordu.

Ben çok sabırlı biri değilimdir ama tuvalet alışkanlığı konusunda kesinlikle baskı yapmamaya ve olabildiğine sabırlı davranmaya çalıştım o yüzden kendimle gurur duyuyorum , gerçekten çok çok anlayışlı yaklaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum tuvalet alışkanlığı edinirken çocukta ruhsal hasarlar bırakmamak gerekli.
İlk zamanlar yakınımız olan yerlere davet edildiğimizde ilk oturak var mı diye sorduk sağolsun hemen gidip bizim oturağımızın aynı renginden edinmişler bu yüzden bir kesintiye uğramadı eğitim , uzun yolculuklara yada alışveriş merkezlerine de gitmemeye çalıştım bi dönem.
Geceleri tuvalete kaldırıp kaldırmama konusunda ikilemler yaşadım annem , halam kaldır dediler ama ben gece kalkmaya alışmasın uykusu da bölünmesin istiyordum o yüzden kaldırmadım öyle de alıştı.
Şu an oturağa devam ediyoruz , henüz klozet aparatına geçmedim onu da üç yaşında halledicem.Alışveriş merkezi gibi uzun zaman geçireceğimiz yerlere giderken hala bez bağlarım ama mutlaka ''Şimdilik bezini tekrar bağlıyorum annecim orada tuvalet olmayabilir ama tekrar çıkarıcaz tamam mı?'' diye anlatırım , zaten o da bez olmasına rağmen yine bana anne çiş diye söylüyor. Aslında alışveriş merkezlerinin çoğunda çocuk tuvaletleri var ama ben hijyenik mi değil mi diye tereddütte kalmak istemiyorum şimdilik.

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Hülyacım bizim çiş alıştırma dönemi bir hafta sürdüğü için anıya zaman kalmadı pek :hihi:

Bundan 4 ay önceydi sanırım şöyle başladık eğitime ;
Bir sabah altını bağlamadığımı çiş gelince anneye söylemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım kendimce ama yüz ifadesini kollamakla başlasam daha iyi olur diye düşündüm o yüzden her yarım saatte bir oturtmaya çalıştım oturağa ,ilk zamanlar oturağa oturmak istemedi ama benim kesin kararım olduğunu hissedince elden ne gelir diyip boyun eğdi kızım , mantığı kavraması 3 gününü aldı , anne çiş diyordu ama aynı anda çişi de yapmaya başlıyordu , bir iki kez koltukları silmek zorunda kaldım , sabırla , kızmadan tane tane nasıl yapması gerektiğini , hepimizin çişi gelince bu şekilde yaptığımızı anlattım bu seferde önce ayağa kalkıp sonra anne çiş diyip sonra da şırıl şırıl başlıyordu .

En sonunda kağıttan ufak yıldızlar kestik beraber ve oturağının olduğu banyo duvarına tek tek yapıştırdık , çişini yada kakanı buraya yaparsan bu yıldızları istediğin renge boyayabilirsin dedim , tüm yıldızlar boyandığında sana baba süpriz bir hediye alıcak dedim. Bu olayın gazıyla ilk çişin tamamını oturağa yapmayı başardık , tabi alkış kıyamet , şarkılar söylendi , hemen boya kalemiyle istenilen yıldız boyandı , sonra çişe veda edilerek tuvalete döküldü , biz tekrar gelip çiş yapıcaz diyerek eller yıkanıp tuvalete vedalar edildi.

Tüm yıldızları kazasız bir şekilde boyadık ve kızım babasıyla birlikte gidip kendine pembe bir scooter aldı , bunun neden alındığını da biliyordu.

Ben çok sabırlı biri değilimdir ama tuvalet alışkanlığı konusunda kesinlikle baskı yapmamaya ve olabildiğine sabırlı davranmaya çalıştım o yüzden kendimle gurur duyuyorum , gerçekten çok çok anlayışlı yaklaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum tuvalet alışkanlığı edinirken çocukta ruhsal hasarlar bırakmamak gerekli.
İlk zamanlar yakınımız olan yerlere davet edildiğimizde ilk oturak var mı diye sorduk sağolsun hemen gidip bizim oturağımızın aynı renginden edinmişler bu yüzden bir kesintiye uğramadı eğitim , uzun yolculuklara yada alışveriş merkezlerine de gitmemeye çalıştım bi dönem.
Geceleri tuvalete kaldırıp kaldırmama konusunda ikilemler yaşadım annem , halam kaldır dediler ama ben gece kalkmaya alışmasın uykusu da bölünmesin istiyordum o yüzden kaldırmadım öyle de alıştı.
Şu an oturağa devam ediyoruz , henüz klozet aparatına geçmedim onu da üç yaşında halledicem.Alışveriş merkezi gibi uzun zaman geçireceğimiz yerlere giderken hala bez bağlarım ama mutlaka ''Şimdilik bezini tekrar bağlıyorum annecim orada tuvalet olmayabilir ama tekrar çıkarıcaz tamam mı?'' diye anlatırım , zaten o da bez olmasına rağmen yine bana anne çiş diye söylüyor. Aslında alışveriş merkezlerinin çoğunda çocuk tuvaletleri var ama ben hijyenik mi değil mi diye tereddütte kalmak istemiyorum şimdilik.

Lilim hikayenizi çok büyük sabırla okudum birtanem.Bizlerle paylaştığın için nasıl teşekkür etsem azdır inan..
Yıldız olayı,senin sabrın,tabi kızının da buna meğilli olması öğrenmesine çok büyük etken olmuş birtanem..

Benim hikayem uzun aslında.Ben yazın alıştırmak hatta kışa girmeden bezden kurtulmak istedim.Oğlumda da bu istek vardı,hatta 2 gün çok güzel gittik..
Ta ki!!!
O kötü kaza başımıza gelene denk:uzgun:
Oğlumun bacağının kırılması ile birlikte herşey alt üst oldu,inan bacağındaki alçı çıktı 1 ay oldu ve halen aksamalar oluyor bazen.
Evet güzel yürüyor ama halen eskisi gibi koşamıyor,hatta hızlı yürüyemiyor.Diyeceğim o ki canım..
Sanırım bizim bezden çıkma masalımız önümüzdeki yaza kadar uzayacak birtanem.
Sıkmadan,onu sıkmadan,usandırmadan çişini öğretmek en büyük isteğim..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar