2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
çok üzüldüm cnm ya :( birdenmi çıktı bu durum daha önce doktor farketmemişmi düzelme durumu var ama dimi:acep:

düzelmez canım ama bu 3,5 aylıkken belli olabilcek bişey, doktoruna bağlı tabiii... allah korusun yine bebişlerimizi ama çok geç doğumu bile normal doğum olucak eğer durum böyleyse şayet!!! en acısı bu en!!! yazdıklarını okudumda daha pazartesi bütün eşyalar hemen hemen hazır falan demiş... :((((

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
bende face olmadığı için haberim olmadı cnm burdada yazmamış gerçekten çok üzüldüm doktor nasıl farketmez yaa 6 aylık olduk artık o kadar test yapıldı hiçmi çıkmaz

dün olmuş galiba canım zaten 30 mayıstan beri girmemiş face ye, özge mesak atmış cepten ben kötüyüm diye aramış kızlar en son ablası açıp söylemiş

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Günaydın canım

canını sıkacağım ama meryem in bebeğini alacakalrmış canım

Ya inanmıyorum yaaa, nasıl olur böyle birşey, ben ne diyceğimi ne yapacağımı bilemiyorum. Ne haldedir şimdi kim bilir Meryeeeeeem, canım benim canım. Profa gidince iyi haber alma sansları var mı acaba Mehtap yaaa, bu doktor yanlış görmüş olabilir mi ki acaba ne dersin? Allahım korusun onları canım beniiiiiim, çok üzgündür, tahmin bile edemiyorum.

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
düzelmez canım ama bu 3,5 aylıkken belli olabilcek bişey, doktoruna bağlı tabiii... allah korusun yine bebişlerimizi ama çok geç doğumu bile normal doğum olucak eğer durum böyleyse şayet!!! en acısı bu en!!! yazdıklarını okudumda daha pazartesi bütün eşyalar hemen hemen hazır falan demiş... :((((

ne bilim pembişim ya dediğin gibi çoktan belli olurdu, testler neden var ki demekki hiç bir anlamı yok

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
Spina bifida, yeni doğanlarda gözlenen bir hastalık olup, omurilikte meydana gelen bir gelişim bozukluğudur. Hamileliğin ilk ayında oluşur. Sonradan meydana gelen bir hastalık değildir. Bazı kaynaklarda bel açıklığı olarak da geçer. Omurilikteki gelişim bozukluğu nedeniyle, omurilik görevini tam olarak yerine getiremez. Omurilikdeki hasara bağlı olarak bazı organlar görevini tam olarak yerine getiremez. Spina bifidalı hastaların bir bölümü yürüyebilirken bir bölümü yürüyemez. İdrar ve dışkı kontrolünü sağlayan sinirler hasarlı olduğu için buna bağlı sekonder hastalıkların gelişmesi muhtemeldir. Yapılan tedavilerle tam şifa söz konusu değildir.

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
Ya inanmıyorum yaaa, nasıl olur böyle birşey, ben ne diyceğimi ne yapacağımı bilemiyorum. Ne haldedir şimdi kim bilir Meryeeeeeem, canım benim canım. Profa gidince iyi haber alma sansları var mı acaba Mehtap yaaa, bu doktor yanlış görmüş olabilir mi ki acaba ne dersin? Allahım korusun onları canım beniiiiiim, çok üzgündür, tahmin bile edemiyorum.

Ces

valla allak bullak oldum sabahtan beri, Meryemcik çok kötü imiş galiba dün ayrıntılıya girmiş canım orada ortaya çıkmış bende tam bilmiyorum face de konular çok dağınık, iyi düşünelim iyi olsun alalh yardımcısı olsun ikisininde koca çocuk ya nasıl anlamazlar

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Ces

valla allak bullak oldum sabahtan beri, Meryemcik çok kötü imiş galiba dün ayrıntılıya girmiş canım orada ortaya çıkmış bende tam bilmiyorum face de konular çok dağınık, iyi düşünelim iyi olsun alalh yardımcısı olsun ikisininde koca çocuk ya nasıl anlamazlar

İnşallah çok iyi olur ikisi icin de, Allahım korusun onlaarı, iyi haberler alsınlar inşallah. İnşallah güzel haberlerini alırız, Cuma gününün yüzü suyu hürmetine, nolur yüzünü güldürsün Allahım Meryemimizin.

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197

şimdi netten araştırdım daha 2,5 - 3 aylıkken tespit edilebiliyomuş yazık ya inşallah doğru deildir bakalım prof ne diyecek

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
meryem galiba 4 lü testi yaptırmamış, daha geçenlerde düşünüyordum çok şükür hiç bir kaybımız olmadan bu aylara kadar geldik diyor 1 arkadaşımız kaybetti bebeğini ama oda ilk ayımı ne idi

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
Ces

ben konuyu b,iiliorum akşamdan , ilk özgeye çok kötü şeyler oluyo bebeğimi alacaklar diye mesaj gelmiş... biz delirdik tabiii...
sonra aradı özge, konuştu ablası açmış teli. meryem çok kötüymüş beyinde su varmış, bel açıkmış eğer alınmazsada anne zehirlenirmiş...bu kadar yani....
bugünde ayrıca bi profa gidilecek bakalım artık hayırlısı olsun ne diyelim... uyku uyuyamadım gece aptalca kabuslar gördüm...

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ben konuyu b,iiliorum akşamdan , ilk özgeye çok kötü şeyler oluyo bebeğimi alacaklar diye mesaj gelmiş... biz delirdik tabiii...
sonra aradı özge, konuştu ablası açmış teli. meryem çok kötüymüş beyinde su varmış, bel açıkmış eğer alınmazsada anne zehirlenirmiş...bu kadar yani....
bugünde ayrıca bi profa gidilecek bakalım artık hayırlısı olsun ne diyelim... uyku uyuyamadım gece aptalca kabuslar gördüm...

sen kabuslar gördüysen bir de Meryem'in durumunu düşün canım. yolun sonuna yaklaşıyoruz derken, koca bir çatal çıktı karşısına. Nasıl hissettigini tasavvur bile edemiyorum. Keşke yanında olabilsek, keske yardımcı olabilsek. İnsallah gidecegi profesör iyi haberler verir ona, insallah doktorun yanlis gordugu atladigi birseyler vardır. Dün kadir gecesiydi, Meryem çok dua etmiştir yavrusu ve kendisi icin, insallah Allah dualarını kabul eder.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
AFP hangisiydi cnm ben yaptırmadım sanki sadece 2li yaptırdım ense kalınlığına bakıldı ayrıntılı ultrasona girdim başka hatırlamıyorum:acep:
benim 2'li testimde sonuçlar iyi çıkınca 3 ve 4lüyü atladık sadece bu bel açıklığı (spina bifida) icin Alfa Feto Protein (AFP) testi yapıldı. ama sen ayrıntılı ultrasona girdiysen zaten riski atlatmışsın canım. orda çıkarı oyle birşey olsa Allah korusun.

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
sen kabuslar gördüysen bir de Meryem'in durumunu düşün canım. yolun sonuna yaklaşıyoruz derken, koca bir çatal çıktı karşısına. Nasıl hissettigini tasavvur bile edemiyorum. Keşke yanında olabilsek, keske yardımcı olabilsek. İnsallah gidecegi profesör iyi haberler verir ona, insallah doktorun yanlis gordugu atladigi birseyler vardır. Dün kadir gecesiydi, Meryem çok dua etmiştir yavrusu ve kendisi icin, insallah Allah dualarını kabul eder.

meryem şu anda kimseyle konuşamaz hatta 1 ay konuşmaz... ilaç tedavisine başlayan insanlar bile var... bu büyük bi travma...
Sabır ve güç lazım... yaşadım ben bunları canım, sen yanında olmak istesende ona batar şimdi... çok iyi bilirim o psikolojiyi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar